55
Het Gebruik
De “
7 Cuochi
” oven verenigt in één enkel apparaat de
voordelen van de traditionele oven (“statisch”) met die van
de moderne heteluchtoven (“geventileerd”).
Dit is een veelzijdig apparaat waarmee u op eenvoudige en
veilige wijze kunt kiezen tussen 7 verschillende manieren
van koken. U kiest de verschillende functies met behulp van
de keuzeknop “B” op het bedieningspaneel.
Belangrijk: Wij raden aan bij het eerste gebruik de oven
minstens een uur leeg te laten functioneren op maximum
temperatuur en met de deur dicht. Als deze tijd verlopen is
opent u de ovendeur en lucht u het vertrek. De geur die men
soms gedurende deze handeling waarneemt is te wijten aan
het verdampen van de middelen die gebruikt worden om de
oven te beschermen gedurende het tijdsverloop tussen de
productie en het installeren van het product.
Het gelijk zetten van de digitale klok
Het gelijk zetten van de klok is alleen mogelijk met de knop
“B” in de positie 0.
Na het aansluiten aan het net of na uitvallen van de stroom
knippert op de display 0.00.
Draai aan knop C voor het gelijk zetten van de klok en
druk vervolgens op OK voor het bevestigen. Draai opnieuw
aan knop C voor het gelijk zetten van de minuten en druk
op OK voor de definitieve bevestiging Eventuele latere
gelijkstellingen kunnen worden uitgevoerd door op toets
2 te drukken en vervolgens de hierboven aangegeven
handelingen uit te voeren.
Timer
Vergeet niet dat de timer niet het aan en uitgaan van de
oven controleert, maar alleen een geluidssignaal geeft als
de tijd op is, en dit kan worden afgezet door op een
willekeurige knop te drukken.
Voor het instellen van de timer druk op toets 3, regel met knop
C en druk vervolgens op de toets OK voor het bevestigen.
Het symbool n laat u weten dat de timer aan is.
Aan het einde van het aftellen hoort u een geluidssignaal dat
na 1 min. ophoudt of na het indrukken van een willekeurige
knop.
Ovenlicht
Ook als de oven uit is kan het ovenlicht op ieder willekeurig
moment aan worden gedaan door op toets 1 te drukken
of de ovendeur te openen.
Ventilator
Om de oven van buiten niet te heet te laten worden zijn
enkele modellen voorzien van een verkoelingsventilator
die een luchtstroom teweeg brengt die tussen het
voorpaneel en de ovendeur naar buiten komt.
N.B.: Aan het einde van de kooktijd blijft de ventilator
aan totdat de oven voldoende is afgekoeld.
N.B.: In “Fast cooking” gaat de ventilator automatisch aan
als de oven warm is.
Belangrijk: het apparaat is voorzien van een diagnostisch
systeem dat eventuele storingen opspoort. De gebruiker
wordt hierover ingelicht door middel van boodschappen van
het soort “F
n
m
” (
n
en
m
=nummers van 1 cijfer). In dit geval
moet de technische dienst erbij worden gehaald aangezien
de oven niet functioneert.
Gebruik oven
Draaiend aan knop B kunt u het gewenste kookprogramma
kiezen. De oven gaat meteen in de voorverwarmingsfase
en het symbool m op de display gaat knipperen; de
kooktemperatuur die bij het gekozen programma hoort
verschijnt: mocht dit niet de temperatuur zijn die u wilt
hebben, dan kunt u hem eenvoudigweg veranderen door
aan knop C te draaien.
Als het voorverwarmen klaar is ziet u dat het symbool m
aan is zonder knipperen: nu kunt u het gerecht in de warme
oven zetten.
N.B.: bij de functies FAST COOKING en GRILL hoort geen
voorverwarmingsfase. Vergeet niet dat gedurende het koken
nog altijd de mogelijkheid bestaat:
• het programma te veranderen met behulp van knop “B”;
• de temperatuur te veranderen met behulp van knop “C”;
• de duur en het einde van de kooktijd te programmeren
(zie paragraaf “Kooktijd programmeren”).
• te onderbreken wanneer u maar wilt door de knop “B” op
de positie 0 terug te zetten.
N.B.: Voor iedere kookfunctie is voor de veiligheid een
tijdsduur ingesteld van 2 uren. Als deze niet wordt
veranderd gaat de oven automatisch uit als deze tijd is
afgelopen.
Belangrijk: Gebruik de eerste ovenstand van beneden af
om de bijgeleverde lekplaat voor het opvangen van sappen
en/of druipend vet op te zetten, maar alleen als u de grill of
het braadspit (slechts bij enkele modellen aanwezig) gebruikt.
Voor ander soort koken nooit de onderste ovenstand
gebruiken en geen voorwerpen onderin de oven plaatsen
terwijl u aan het koken bent, aangezien dit schade aan het
email kan veroorzaken. Plaats altijd uw ovenschotels,
aluminiumfolie en dergelijken op het bijgeleverde rek, dat u
in de gleuven van de oven steekt.
Traditionele oven a
Positie thermostaatknop “C”: Tussen 40°C en 250°C.
In deze positie gaan de twee onderste en bovenste
verwarmingselementen aan. Dit is de klassieke ouderwetse
oven, die verheven is tot een uitzonderlijk niveau van
temperatuurverspreiding en energiebesparing. De traditionele
oven blijft onovertroffen voor het koken van ovenschotels,
waarvan de verschillende ingrediënten een geheel vormen
zoals b.v.: kool met varkensvlees, stokvisschotel, rijst met
kalfsvlees enz... Uitstekende resultaten verkrijgt u bij het
koken van gerechten die gebaseerd zijn op varkensvlees of
kalfsvlees zoals: stoofschotels, goulash, wild, varkenshaas
enz... die langzaam gekookt en bedropen moeten worden.
Het is ook het beste systeem voor het bakken van taarten
en koekjes, gestoofde vruchten en voor het koken in speciaal
voor de oven geschikte bakken. U gebruikt bij het koken in
de traditionele oven slechts één rek aangezien op meerdere
rekken koken de juiste verspreiding van de warmte enigszins
verhindert. Bij gebruik van meerdere rekken kunt u de
hoeveelheid warmte tussen de bovenste stand en de
onderste stand tegen elkaar afwegen. Als meer boven- of
onderwarmte vereist is zet u de schotel hoger of lager in de
oven.