Electrolux EHO800 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
INFO
Gebruiksaanwijzingeninbouwinstruktiesvoorglaskeramiek-
kookbladen
EHO800/EHO800K/EHO801/EHO801K
Met de keuze en de aanschaf van dit apparaat heeft u
een uitstekende kwaliteit in huis gehaald.
Debedieningenhetgebruikzijneenvoudig;wijraden
u echter aan dit boekje geheel te lezen alvorens u uw
nieuwe aanwinst in bedrijf stelt en in gebruik neemt.
In dit boekje vindt u aanwijzingen voor de installatie,
de bediening, het gebruik en het onderhoud.
Wij danken u voor de aandacht welke u hieraan wilt
schenken en wensen u een plezierig gebruik van dit
nuttige apparaat toe.
Mevrouw, Mijnheer NL
30
Verpakkingenkontrole.............32
Apparaat-gegevens ...............32
Kookzones ....................33
Regelknoppen...................33
Aanraaktoets voor kookzone met dubbel circuit 33
Restwarmte-Indikator...............33
Praktische tips voor de gebruiker . . . . . . . 34
Reinigingenonderhoud.............35
Wattedoenbijeendefekt?...........36
Inhoud NL
31
Kontroleer het kookplateau op eventuelle
transportschade.
EHO800/EHO800K
1) Kookzone 18 cm Ø, 1800 W (halogeen)
2) Kookzone 14,5 cm Ø, 1200 W
(enkel-circuit)
3) Kookzone Ø 14 cm x 24 cm, 1800 W
(dubbel-circuit)
4) Kookzone 14,5 cm Ø , 1200 W (enkel-circuit)
5) Restwarmte-indikator (vier lampjes)
6) Lichtnet-kontrolelampje
7) Aanraaktoets voor kookzone met dubbel
circuit
EHO 801 / EHO 801 K
1) Kookzone 18 cm Ø, 1800 W (halogeen)
2) Kookzone 14,5 cm Ø, 1200 W
(enkel-circuit)
3) Kookzone Ø 14 cm x 24 cm, 1800 W
(dubbel-circuit)
4) Kookzone 14,5 cm Ø , 1200 W (halogeen)
5) Restwarmte-indikator (vier lampjes)
6) Lichtnet-kontrolelampje
7) Aanraaktoets voor kookzone met dubbel
circuit
Verpakking en kontrole
Apparaat-gegevens
3
7
1
5
6
4
2
3
7
1
5
6
4
2
32
De kookzones zijn aangegeven door middel van
markeringen op het keramische oppervlak.
De afmetingen van de kookzones zijn zo gekozen dat
ze goed aanpassen op de diameters van normale
pannen.
Regelknoppen
De warmte-afgifte van de kookzones kan traploos
geregeld worden. De knappen zijn voorzien van de
markeringen 1 t/m 12 en stop.
De knoppen mogen zowel linksom als rechtsom
gedraaid worden.
Aanraaktoets voor kookzone met
dubbel circuit
Het eerste circuit wordt ingeschakeld door met de
overeenkomende regelnop de zone in te schakelen.
Het tweede circuit wordt bijgeschakeld door daarna
op de aanraaktoets te drukken.
Om tijdens het koken terug te schakelen naar alleen
het eerste circuit, moet de regelknop eerst naar stop
en dan weer in de gewenste positie gedraaid worden.
Restwarmte-Indikator
Per zone licht een waarschuwingslampje op zodra de
temperatuur zodanig geworden is dat lichamelijk
verbrandingsgevaar onstaat.
Na het uitschakelen van de zone blijft het lampje
branden tot de temperatuur tot ongevaarlijk gedaald
is.
De restwarmte van de zone kan benut worden voor
hetvoltooienvanhetkookprocesofhettijdelijkwarm
houden van een gerecht.
Kookzones
33
Gebruik steeds het juiste kookgerei - zie
afbeelding 4.
Op de kookzones van de glaskeramische
kookplateaus moeten potten en pannen met vlakke,
vaste bodems worden gebruikt.
Ongelijke pannenbodems veroorzaken onnodig lan
gere kooktijden en zorgen dus voor een groter ener
gieverbruik.
Voor een gerecht dat bijzonder hoge temperaturen
vereist,zijnpannenmetdikkevlakkebodemshetbest
geschikt.
Bij het koken zonder deksel wordt veel energie
verspild. Het is dus aangeraden steeds te koken met
hetdekselopdepan.
De pannen mogen niet kleiner zijn dan de kookzones.
Opgelet - Belangrijk!
De oppervlakken van kooktoestellen worden zeer
heet, wees dus zeer vorzichtig.
Kinderen moet u in principe ver van kooktoestellen
verwijderd houden. Geen natte pannen of
natgestoomde pandeksels op ongebruikte kookzones
leggen. Vocht en stoom leiden met de tijd steeds tot
kal kafzetting! Geen plastic voorwerpen op het hete
vlak plaatsen. Geen gerechten direkt of in
aluminiumfolierechtstreeks opeen zonetoebereiden.
Uw keramische plaat nooit als snijonderlaag
gebruiken. Suiker of suikerhoudende sappen
onmiddellijk van de hete kookzone verwijderen.
Hiervoor de volgende onderhoudsinstructies in acht
nemen a.u.b.:
Omdat oververhitte vetten en oliën kunnen
ontvlammen mogen gerechten met vetten of oliën
alleen onder permanent toezicht bereid worden.
UW keramisch kookzone mag niet als werkvlak of
afzetvlak gebruikt worden.
Wees voorzichtig bij het werken met andere
elektrische toestellen die op een stopkontakt in de
nabijheid van uw kookplateau aangesloten zijn. Het
snoer mag nooit in kontakt komen met de warme
kookzones.In het geval dat, door een onachtzame
behandeling, breuken, barsten of scheuren optreden,
dan moet het toestel onmiddellijk buiten werking
gesteldworden,d.w.z.ervoorzorgendathetnietmeer
onder spanning staat, eventueel door het uitdraaien
van de zekeringen.
Belt u in dat geval onmiddellijk de dichtsbijzijnde
klantendienst op.
Praktische tips voor de gebruiker
Afbeelding 4
34
Uw keramisch kookplateau weerstaat thermische
schokken. Noch koude noch warmte kunnen schade
veroorzaken.
Kritisch kan een punktvormige slagbelasting zijn,
b.v.dooreenvallendzoutvat,eenkruidenflesjeof een
ander klein voorwerp.
Maak uw kookplateau grondig rein voor de eerste
ingebruiksname,daarna regelmatig,alsdekookzones
handwarm of koud zijn en vermijd herhaaldelijk
inbranden van vervuilingen.
Gebruik voor de reiniging:
Huishoudelije papierdoekjes of een propere doek.
Een scheermesschraper
Sidol Edelstahl met alcohol res. Stahlfix of cerfix
resp. Collo profi.
De vervuilingsgraad bepaalt de keuze van
bovengenoemde middelen als volgt:
Lichte, niet vastgebrande vervuiling verwijderen met
een vochtige doek.
Alle grove en vastzittende vervuiling verwijderen
met de scheermesschraper.
Kalk-en waterranden, vetspatten en metaalachtige
giimmende verkleuring reinigt u met een van
bovengenoemde produkten.
Zandhoudende schurrmiddelen en krassende
sponsjes mogen niet worden gebruikt.
Neemt u besilst in acht dat resten varl suiker,
suikerhoudende sappen maar ook van
kunststofvoorwerpen of aluminiumfolie
onmiddellijk in hete toestand met de glasschraper
moeten verwijderd worden. Anders kunnen
beschadigingen optreden.
Opmerking:
Verkleuringen van het kookplateau zijn geen veran
deringen van het materiaal maar ingebrande en niet
regelmatigverwijderderesten.Zijhebbenechtergeen
invloed op de funktie en de duurzaamheid van de
glaskeramiek.
De voornoemde reinigingsmiddelen kunt u kopen in
warenhuizen, speciale elektrozaken, drogisterijen, in
de levensmiddelenhandel en in de keukenspeciaal
zaak.
Scheermesschrapers vindt u in hobby- en
bouwmarkten, evenals in winkes voor
schildersmateriaal.
Reiniging en onderhoud
35
Indien het kookplateau een defekt vertoont, meld de
servicedienst dan, naast de aard van het defekt, de
volgende gegevens:
Deze gegevens staan op het typeplaatje vanhet
kookplateau. Omdat u het typeplaatje na inbouw niet
meer lezen kunt, vindt u dezelfde gegevens op een
apart blad. Goed bij uw aankoppnota bewaren a.u.b.
Deze informatie aan de servicedienst vookomt dat de
bezoekende Techniker niet de juiste materialen bij
zich heeft.
Technische wijzigingen voorbehouden.
Wat te doen bij een defekt?
Model
Type
Fabr.-Nr
36
B
F
NL
374 2088-00 / 09.95
Cofradem: Société en Nom Collectif au capital de 12.000.000 FF
SIÈGE SOCIAL: 43 Avenue Félix Louat-BP 14260307
SENLIS Cédex -RCS Senlis B314 045 980
Télex Siège: 155530 Elux FR-téléphone: (16) 44.62.20.00
Service Conseil Consommateurs-Töl: 44.60.06.10
Appareil ménagers / Huishoudapparaten
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Dépannages à domicile / Thuisherstellingen:
Tel.: 02-3630444
Fax: 02-3630400
Pièces détachées:/Wisselstukken:
Tel.: 02-3630555
Fax: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
Vennootsweg 1
P.stbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen:
Tel.: 0172-468300
Fax: 0172-468366
Onderdelenverkoop:
Tel.: 0172-468400
Fax: 0172-468376
Telex: 39906 elgrp
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Electrolux EHO800 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor