14
NL
Met deze functie kunt u snel voedsel automatisch ontdooien.
Gebruik deze functie voor het ontdooien van vlees, gevogelte, vis, groenten
en brood.
DEFROST MENU (MENU ONTDOOIEN)
Druk herhaaldelijk op de toets Defrost Menu (Menu Ontdooien) om het
voedseltype in te stellen.
Druk op de toets Plus / Min om het gewicht in te stellen.
Druk op de Jet Start-toets. De functie wordt gestart.
Opmerking: na een bepaalde tijd kan de vraag verschijnen op het display om
het voedsel om te draaien of te roeren om ze beter te laten ontdooien. Raad-
pleeg het hoofdstuk "Voedsel roeren / omdraaien" op pagina 10.
VOEDSELTYPE GEWICHT TIP
p 1
Vlees 100 g - 1500 g
Gehakt, koteletten, steaks of gebraad.
Laat het vlees na de bereiding 5 minuten rusten voor een
beter resultaat.
p 2
Gevogelte 100 g - 1500 g
Kip volledig, stukken of filets.
Laat het gevogelte na de bereiding 5-10 minuten rusten.
p 3
Vis 100 g - 1500 g
Volledig, steaks of filets.
Wacht na het beëindigen van de bereiding minstens 5
minuten voor een goed resultaat.
p 4
Groente 100 g - 1500 g
Groter, middelgroot en klein gesneden groenten.
Wacht 3-5 minuten vóór het gebruik.
p 5
Brood 100 g - 600 g
Bevroren broodjes, baguettes en croissants.
Wacht 5 minuten vóór het gebruik.
Tips en suggesties:
• Voor het beste resultaat raden wij u aan direct op het glazen draaiplateau te ontdooien. Indien nodig is het
mogelijk een houder in licht plastic, geschikt voor de magnetron, te gebruiken.
• Voor voedsel dat niet in deze tabel is vermeld en als het gewicht lager or hoger is dan het aanbevolen ge-
wicht, moet u de handmatige functie met een lager magnetronvermogen kiezen (bijv. magnetron 160W).
• Als het voedsel warmer is dan diepvriestemperatuur (-18°C), kiest u een lager gewicht van het voedsel.
• Als het voedsel kouder is dan diepvriestemperatuur (-18°C), kiest u een hoger gewicht van het voedsel.
• Door de voedselvariabiliteit is de bereidingsduur ingesteld op een gemiddelde vorm. Wij raden altijd aan
de gaarheid binnenin van het voedsel te controleren en indien nodig de bereidingstijd verlengen voor een
goede gaarheid.
• Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien doorroert.
• Scheid de stukken van elkaar als ze beginnen te ontdooien. Afzonderlijke plakken ontdooien sneller.
• Raadpleeg het hoofdstuk "Voedsel roeren / omdraaien" op pagina 10 voor details over vragen om het
voedsel te roeren / om te draaien).
Aanbevolen ac-
cessoire:
Plaatdeksel
(afzonderlijk verkrijgbaar)