Zanussi ZOU345X Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Einbau-Herd
Inbouwfornuis
Fours à encastrer
Built-under oven
ZOU 345
Bedienungs- und Einbauanweisungen
Gebruiksaanwijzing
Mode d'emploi
Instruction booklet
19
Waarschuwingen en belangrijke adviezen -
inbouwfornuizen
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft.
Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat
in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze
gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
z
Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
z
Het inbouwen en aansluiten dient door de
vakman te gebeuren, rekening houdende
met de geldende normen en de plaatselijke
voorschriften. Onder het hoofdstuk
«Speciaal voor de installateur» vindt u de
betreffende aanwijzingen.
z
Om beschadigingen tijdens het transport
en het inbouwen te voorkomen zijn een
aantal delen bedekt met een kunststof
folie. Vóór de ingebruikname moet de folie
verwijderd worden.
z
Een eventueel noodzakelijke wijziging van
de elektriciteitsvoorziening ten behoeve van
de installatie van dit appaarat, dient
eveneens door een erkend installateur
uitgevoerd te worden.
Tijdens het gebruik
z
Het is gevaarlijk om, in welke vorm danook,
dit apparaat of de eigenschappen daarvan
te veranderen.
z Op het moment van het openen van
de ovendeur, gedurende de
bereidingsfase of aan het einde
hiervan, oppassen met de hete lucht
die uit de oven komt.
z Tijdens het gebruik wordt het toestel heet.
Wees voorzichtig om aanraking van de
verwarmingselementen binnenin de oven
te voorkomen.
z
Gebruik altijd ovenhandschoenen voor het
uit de oven nemen van hete schalen of
pannen.
z
Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus voor
dat kinderen dan niet in de buurt van de
oven kunnen spelen.
z Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op aangesloten
wordt, zorg er dan voor dat het snoer
daarvan niet tegen de hete ovendeur hangt
of daartussen geklemd kan raken.
z Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven
kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft de
ovendeur nog lange tijd heet.
z De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem
nergens anders voor.
z Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg dat
dan nooit op de ovenbodem.
z Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit
nooit op het vetfilter (indien aanwezig), de
elementen en de thermostaatleiding.
z Het apparaat mag niet met een hete
stoom- of een stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
z Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem
de steker uit het stopkontakt.
z Overtuig u ervan dat de knoppen in
de uit-stand staan zodra u de oven niet
meer gebruikt.
Nederlands
20
z Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch
kookplateau, gemaakt voor aansliting op
1 respektievelijk 1, 2 of 3 fasen (of groepen)
230V. Aansluiting op meer-fasen zonder
nul (400V) leidt tot vernieling van de oven
en de eventueel daaraan gekoppelde
kookplaten of -zones.
Veiligheid van kinderen
z Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor
het gebruik door volwassenen. Het is
gevaarlijk om kinderen het apparaat te
laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Service:
z Laat inspektie-en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door de servicedienst van de
fabrikant of door een door de fabrikant
bevoegd verklaarde servicedienst en laat
geen andere dan originele onderdelen
plaatsen.
z Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
z Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Over deze gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
)
Na het plaatsen van de oven ga dan
als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX;
b) laat de oven (leeg) 45 minuten lang
werken;
c) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook
met een onaangename geur onstaan, dit
wordt veroorzaakt door het isolatiemateriaal
en vettige restanten op het materiaal, erop
gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken
reinig dan eerst de legrekken en
afdruipschaal grondig met een
afwasmiddel.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Opgelet: de kans bestaat, dat bij
onzorgvuldig gebruik van de ovendeur
vingers beklemd raken (afb. 1).
)
afb. 1
FABRIKANT:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
21
1. Bedieningspaneel
2. Bedieningsknop oventhermostaat
3. Thermostaat kontrolelampje
4. Oven-funktieschakelaar
5. Oven-kontrolelampje
6. Bedieningsknop kookplaat/zone linksvoor
Het gebruik
398762
1
5
13
11
10
7. Bedieningsknop kookplaat / zone
linksachter
8. Bedieningsknop kookplaat / zone
rechtsachter
9. Bedieningsknop kookplaat / zone
rechtsvoor
10.Grill-element
11. Verlichtingslampje
12.Opening van de draaispit
13.Type plaatje
4
12
22
De verzonken knoppen
De knoppen van de oven kunnen geheel
verdwijnen in het bedieningspaneel door ze
in te drukken als de oven niet in gebruik is
(afb.2).
Oven-bediening
Met de ovenfunktieschakelaar kan het
gewenste verwarmsysteem in de oven
gekozen worden (afb. 3).
Met de bedieningsknop voor de oven-
thermostaat kan de gewenste temperatuur
in de oven ingesteld worden (afb. 4).
Ovenfunktie-schakelaar
Boven-en onderelement AAN
Alleen onderelement AAN
Alleen bovenelement AAN
Grill-element AAN
Onder-en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Alleen onderelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Alleen bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Grill-element
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
Elektro-oven
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Thermostaat controlelampje
(°C)
Het lampje licht op zodra een verwarmings-
element AAN is en dooft zodra de tempera-
tuurregelaar het verwarmingselement UIT-
schakelt.
Controlelampje “oven in
bedrijf”
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
afb. 2
afb. 3
afb. 4
0
23
Bedieningsknoppen voor
de kookplaat
De kookzones worden met een 7-standen
schakelaar geregeld (afb. 5);
0 = UIT
1 = MINIMUM
6 = MAXIMUM
Wees voorzichtig met olie en vet.
Laat de pan niet zonder toezicht,
daar olie of vet oververhit kunnen
raken en dan ontvlambaar zijn.
afb. 5
FO 2836
0
6
5
4
3
2
1
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke
luchtcirculatie genereert met voortdurend
hergebruik van de bereidingsstoom.
Dit maakt het mogelijk om etenswaren te
bereiden in een omgeving met een constante
vochtigheidsgraad, terwijl de levensmiddelen van
binnen zacht en van buiten krokant blijven.
Bovendien worden de bereidingstijden en het
energieverbruik tot een minimum beperkt.
Gedurende de bereiding kan er stoom ontstaan,
die bij het openen van de deur naar buiten komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase of
aan het einde hiervan, oppassen met de
hete lucht die uit de oven komt.
Onder- en bovenelement
De warmte komt van de bodem en van het
plafond van de oven. Normaal gebruik u de
middelste geleiderichels. Vergt het gerecht meer
warmte van boven dan van onder, plaats het
draagrooster of blik dan in hogere
geleiderichels. Evenzo in omgekeerde zin.
Daarbij kan de oven-funktieschakelaar op alleen
boven of alleen onder gedraaid worden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten
en op het grillrooster leggen. De richelhoogte
hangt van de vleessoort af. Het rooster kan in
de oven gedaan worden met zijn randen
omhoog of omlaag waardoor aldus een
veranderling in de afstand van de grillelement
gebracht wordt.
De lekschaal moet en de eerste richel van
onderaf geschoven worden. Bij het grilleren
verdient het aanbeveling om voortijds een weinig
water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het afdruipende
vet en vereenvoudigt zodoende het
schoonmaken.
Bij alle bovengenoemde gebruiksmogelijk-
heden gebeurt het bakken, braden en grilleren
met gesloten ovendeur.
De ovenverlichting is in alle standen in bedrijf,
behalve in stand « ».
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden. Open
24
tijdens het bakken de ovendeur niet voordat 3/
4 van de baktijd verstreken is. Gebak wat
gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd laten
bakken en dan garneren en afbakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort
en hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet
moeilijk van de lepel gaan; de baktijd wordt
anders onnodig lang door teveel vocht.
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder dan
1 kg wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen.
Donker vlees dat van buiten gaar maar van
binnen rose of rood moet blijven vergt een hoge
temperatuur (200-220°C). Licht vlees, gevogelte
en vis, vergt daarentegen een lage temperatuur
(150-175°C). Sausen alleen bij een korte
braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen
in het laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose moet
blijven, snel bij hoge temperatuur braden. Bij
braden zonder schaal, direkt op het rooster,
een lekschaal in de onderste richels plaatsen.
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem
van de oven en bedek deze tijdens het
gebruik niet met aluminiumfolie.
Hierdoor kan oververhitting ontstaan die
van invloed is op het bakresultaat en
het email van de oven beïnvloedt. Plaats
pannen, hittebestendige schalen en
aluminiumfolie alleen op het rooster dat
in de daartoe bestemde gleuven is
geschoven.
Attentie!
Wees voorzichtig met het inbrengen en
uitnemen van het rooster en de
druiplade in/uit de oven om de
geëmailleerde oppervlakken van het
binnenste van de oven niet te
beschadigen.
afb. 6
4
3
2
1
FO 0019
Richel
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zich in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in uw
nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan een
richtlijn is.
25
Adviestabel voor het bakken en braden
Gewicht
in gram
Traditioneel
Richel van Temperatuur Bak/bradduur
beneden af oven °C in min.
4
3
2
1
Aard gerechten
ZOETE NAGERECHTEN
Met opgeklopt deeg 2 170 45 ~ 60
Kruimeldeeg, taartbodem
2 170 20 ~ 30
Ricottataart 1 160 60 ~ 80
Appeltaart 1 180 40 ~ 60
Strudel 2 175 60 ~ 80
Vruchtenvlaai 2 175 30 ~ 40
Fruit cake 1 175 45 ~ 60
Biscuit 1 175 30 ~ 40
Panettone 1 170 40 ~ 60
Casinogebak 1 170 50 ~ 60
Kleine gebakjes
(met opgeklopt deeg) 2 175 25 ~ 35
Koekjes (kruimeldeeg) 2 160 20 ~ 30
Schuimpjes 2 100 90 ~ 120
Focaccia 2 190 12 ~ 20
Soesjes, roomsoezen
2 200 15 ~ 25
BROOD en PIZZA
1000 Wit brood 1 190 40 ~ 60
500 Roggebrood 1 190 30 ~ 45
500 Broodjes 2 200 20 ~ 35
250 Pizza 1 210 15 ~ 30
OVENSCHOTELS
Met droge pasta 2 200 40 ~ 50
Met groenten 2 200 45 ~ 60
Quiches 1 200 35 ~ 45
Lasagna 2 180 45 ~ 60
Cannelloni 2 200 40 ~ 55
VLEES
1000 Braadstuk van rundvlees 2 190 5 0 ~ 70
1200 Braadstuk van varkensvlees 2 180 100 ~ 130
1000 Braadstuk van kalfsvlees 2 190 90 ~ 120
1500 Rosbief (saignant) 2 210 50 ~ 60
“ “ (matig gebakken) 2 210 60 ~ 70
“ “ (goed gebakken) 2 210 70 ~ 80
2000 Schouderham 2 180 120 ~150
1200 Lamsvlees 2 190 110 ~ 130
1000 Kip 2 190 60 ~ 80
4000 Kalkoen 2 180 210 ~ 240
1500 Eend 2 175 120 ~ 150
3000 Gans 2 175 150 ~ 200
1200 Konijn 2 190 60 ~ 80
1200 Varkenspoot 2 180 100 ~ 120
1500 Haas 2 190 150 ~ 200
800 Fazant 2 190 90 ~ 120
- Gehaktbrood 2 180 40 ~ 60
VIS
1200 Forel - Zeebrasem 2 190 30 ~ 40
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief en worden aangepast aan de persoonlijke smaak. De
aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is raadzaam om, vooral voor gebak,
pizza en brood, de over gedurende ongeveer 10 minuten voor te verhitten alvorens met de bereiding te starten.
26
Adviestabel voor het grilleren
Rundshaas
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Biefstukken 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Worst 8 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Varkenskarbonade 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Have kip 2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Spiesjes 4 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kippenborst 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Vis, filet (tong) 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Gevulde tosti 4-6 3 max 5 ~ 7
Wit tostibrood 4-6 3 max 2~4 2 ~ 3
Bereiding op grill
Bovenkant
°C
Temp.
Nummer
stukken
Gewicht
in gr.
Hoeveelheid
Bereidingsduur
(minuten)
Onderkant
Bereiding op grill
Niveau
4
3
2
1
GERECHT
De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is aangewezen
de oven ongeveer 3-5 minuten voor te verhitten alvorens de bereiding te starten.
Draaispit
Gebruikt u het draaispitgarnituur (afb. 7),
dan schuift u de drager in de tweede
richels van boven.
Steek het spit zodanig door het vlees dat
dit zo goed mogelijk in evenwicht is.
— Steek de punt van het spit in de opening
in de achterwand van de ovenruimte en
leg de voorkant van het spit in de drager.
— Draai de hangreep van het spit af voor u
de deur sluit.
— Zet de ovenfunctieknop op .
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
afb. 7
27
Onderhoud
Voor het reinigen de oven
uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een
hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Belangrijk
Overtuig u ervan dat de oven van het lichtnet
is afgeschakeld voordat u deze gaat reinigen.
Laat de oven vóór her reinigen eerst afkoelen.
Maak de geëmailleerde delen schoon met
heet water en een huishoudschoon-
maakmiddel. Gebruik geen schurende
middelen. Roestvrijstaaldelen en het
glasvenster met een zachte doek
droogwrijven. Hardnekkige vlekken op
roestvrijstaal kunt u met warme azijn
verwijderen. De emaillering is van hoge
kwaliteit en praktisch ongevoelig voor
inwerking door vreemde stoffen. Hete zuren
(van pruimen, citroenen en dergelijke)
kunnen echter blijvend matte vlek-ken achter
laten. Deze vlekken beïnvloeden de goede
werking van de oven niet. Principieel direkt
na gebruik reinigen voor-komt het herhaald
inbranden van verontrei-nigingen.
Modellen van roestvrij staal of
aluminium:
Wij raden aan de ovendeur uitsluitend te
reinigen met behulp van een natte spons en
deze daarna met een zachte doek te drogen.
Gebruik nooit staalwol, zuren of
schuurmiddelen, deze kunnen het oppervlak
van de oven beschadigen.
Dezelfde aanwijzigen gelden voor het
schoonmaken van het bedieningspaneel van
de oven.
FO 0452
afb. 8
Verwijderen van de
ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de
ovenbinnenkant de deur in de weg zit, of bij
het schoonmaken tussen de glasdeuren,
kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om
(afb. 8);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin
open);
4) Til de deur met beide handen iets op en
trek hem naar u toe uit het ovenfront (afb.
8).
Maak de binnenkant van het glas alleen
schoon met warm water en een zachte
doek. Om de deur weer in elkaar te zetten en
in de oven te plaatsen volgt u de omgekeerde
procedure.
)
28
Enkele tips mocht er iets niet werken
WAT TE DOEN
De oven is niet goed ingesteld, dus controleer
of de oven op handbediening staat
of
Controleer de
zekering in de huisinstallatie.
Zet de thermostaatknop op een temperatuur
of
Zet de ovenfunctieknop op een functie.
Zet de ovenfunctieknop op een functie
of
Het ovenlampje is stuk. Vervang het en volg
de reeds eerder gegeven instructies. Koop de
lamp bij Distriparts.
Raadpleeg
uw kookboek
en stel de juiste
kooktijd in.
Laat voedsel niet langer dan 15 minuten na de
kooktijd in de oven staan.
HET PROBLEEM
De oven doet niets.
Het thermostaatlampje brandt niet.
De binnenverlichting gaat niet aan.
De kooktijd duurt te lang of te kort.
Condensatie in de oven.
Voordat u contact opneemt met de service-afdeling is het verstandig eerst bovenstaande
tips te volgen.
29
Buitenafmetingen
Hoogte 593 mm
Breedte 560 mm
Diepte 550 mm
Ovenruimte
Hoogte 335 mm
Breedte 405 mm
Diepte 400 mm
Inhoud 56 l
Temperatuurregelaar: regelbaar van 50°C
tot 230°C
Vermogens:
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element
(1000 + 800 W) 1800 W
Grill-element 1650 W
Aansluitwaarde oven 1815 W
Ovenverlichting 15 W
Draaispit 4 W
Lichtnetspanning (50 Hz): 230 V - 400 V
Technische gegevens
Dit Toestel voldoet aan de EEG-
richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
afb. 9
Vervangen van het
ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld
is vóór u het lampje vervangt. Trek daartoe
de stekker uit het stopcontact of schakel
de zekering in de huisinstallatie uit. Wacht
tot de oven is afgekoeld. Indien het lampje
van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (afb. 9).
Vervang het lampje door eenzelfde model,
230V/15W met E14-fitting, bestand tegen
een temperatuur van 300 °C.
Deze oven kan met de volgende
kookplaten worden ingebouwd (230V):
z Plateaus met gietijzeren platen
Type: ZME 2002 V
Aansluitwaarde plateau 5,5 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
z Keramische kookplateaus
Type: ZGRX 2504-7
Aansluitwaarde plateau 5,8 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
Type: ZK 630 LX
Aansluitwaarde plateau 7,6 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
Totaal-aansluitwaarde:
z Oven + gietijzerplaten 7,315 kW
z Oven + keramisch plateau
ZGRX 2504-7 7,615 kW
z Oven + keramisch plateau
ZK 630 LX 9,415 kW
30
Speciaal voor de installateur
Het inbouwen en installeren dient
volgens de landelijke normen en
plaatselijke voorschriften te
geschieden. Iedere tussenkomst
na de aansluiting dient gedaan te
worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat
moeten door een erkend vakman
gebeuren.
Elektrische aansluiting
Let op:
z de aansluiting moet worden uitgevoerd
met in acht neming van de huidige
normen;
z de zekeringen in de huisinstallatie
moeten de lading van het apparaat
kunnen dragen (zie het typeplaatje);
z het stopcontact moet zijn voorzien van
een deugdelijke aardleiding, volgens de
huidige normen en wetten;
z het voor de aansluiting gebruikte
stopcontact moet makkelijk bereikbaar
zijn.
z zorg ervoor dat in de elektrische
huisinstallatie een installatie-automaat of
groepschakelaar met smeltzekering
wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm
van het net kan worden gescheiden. De
schakelaar mag de geelgroene
aardedraad nooit op enig punt verbreken.
De geelgroene aardedraad dient 2-3 cm
langer te zijn dan de andere draden.
z de kabel moet zo geïnstalleerd worden
dat hij niet heter kan worden dan 50°C
boven de kamertemperatuur;
z om de oven aan te sluiten moet de plaat
op de achterzijde verwijderd worden om
bij het klemmenbord te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder
aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag
worden gebruikt: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VV-F, H05V2V2-F(T90), H05
BB-F. Aan het snoer moet een geschikte
stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Zowel oven als kookplaat zijn gebouwd voor
aansluiting op nominale spanning(en) van
230 V. Aansluiting van de stroomtoevoer
geschiedt op de klemmenstrook, achterop
de oven, waarop zich 5 genummerde
aansluitklemmen en 1 aardingsklem
bevinden.
Het toestel wordt afgeleverd voor de
aansluiting “400 V driefasen + nul” (tussen
FO 0330
afb. 10
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
FO 0584
afb. 11
31
de fase en de nul dient er 230 volt gemeten
te worden), zie afb. 10. Één-en tweefasen
aansluiting is eveneens mogelijk (let op de
waarde van de groepszekering in de
installatie); u vindt de vereiste
schakelgegevens in afb. 11.
Verbindingen kookplaten
met de oven
Met deze oven kunnen slechts de
kookplaten ingebouwd worden, die op blz.
"Technische gegevens" aangegeven zijn.
Aardverbinding en stroomtoevoerdraden zijn
in één stekker ondergebracht. Verbind de
stekker met de overeenkomstige
contrastekker op de oven-bovenkant. Fout-
aansluiting is uitgesloten.
De fabrikant wijst elke
aansprakelijkheid ten aanzien van
schade of letsel of, indien bovenstaande
veiligheidsmaatregelen niet werden
getroffen.
32
afb. 12
afb. 13
afb. 14
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin
van de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
De rugzijde en één zijkant van het toestel
tegen een ander toestel dat hoger is of tegen
een wand mag worden geplaatst, terwijl de
andere zijkant tegen meubels of toestellen
van dezelfde hoogte moet worden gezet.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en
de nis vindt u in de afbeeldingen 12 en 13.
Bevestiging aan de
ombouwkast
Vóórdat de oven in de nis geschoven wordt
moet het kookplateau aangesloten sijn (zie
de betreffende aanwijzingen).
Open vervolgens de ovendeur en schroef hem
met de vier houtschroeven aan het meubel
vast (afb. 14).
Installatie
FO 2662
550 MIN
5
9
3
560 - 570
80÷100
33
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende aankoopnota,
of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd.
Desondanks kan het voorkomen dat er een defect optreedt. Onze klantendienst zal dit
op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur van
het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed. Onderstaande waarborgvoorwaarden
zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek. De daaruit
voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden.
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorWaarden 2 tot en met 15
gebreken aan het toestel die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum
van levering aan de eindgebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet van toepassing
in geval van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in de
toestand die het had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen worden hersteld
of vervangen. Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te
voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop- en/of
leveringsdatum te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals
(vitrokeramisch) glas, kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit
die voor de waarde en deugdelijkheid van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische inwerking van water,
abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige installatie of montage, verkeerd
gebruik, gebrekkig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks- of
montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door herstelling
of ingrepen door derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of wanneer het
toestel voorzien werd van toebehoren of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor
een defect veroorzaken.
10.Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden overhandigd
of gezonden naar onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan slechts worden
gevraagd voor grote of ingebouwdetoestellen.
34
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst
dat de benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen meer dan 30 minuten bedraagt,
dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker in rekening gebracht.
Schade die ontstaat door abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
12.Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek meermaals
mislukt of de herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in overleg met de gebruiker
een gelijkwaardige vervanging geleverd. In geval van vervanging behouden we ons
het recht voor om een vergoeding te rekenen naar rato van de verstreken
gebruiksperiode.
13.Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch
aanvang van een nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op hetzelfde
gebrek.
15.Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan buiten
het toestel, zijn uitgesloten voor zover een aansprakelijkheid niet wettelijk is
vastgelegd. In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de aankoopwaarde
van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in Belgie gekochte en/of in gebruik zijnde
toestellen. Indien een toestel naar het buitenland wordt gebracht dient de gebruiker na
te gaan of het toestel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a. spanning,
frequentie, installatievoorschriften, gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte toestellen dient de gebruiker zich zelf te
vergewissen van de bepalingen in België. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg,719
1502 LEMBEEK
Tel.02.363.0444
1 / 1

Zanussi ZOU345X Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding