Electrolux EOB1710W Handleiding

Type
Handleiding
16
Waarschuwingen en belangrijke adviezen -
inbouwfornuizen
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft.
Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat
in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze
gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
z
Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
z
Het inbouwen en aansluiten dient door
de vakman te gebeuren, rekening
houdende met de geldende normen en
de plaatselijke voorschriften. Onder het
hoofdstuk «Speciaal voor de installateur»
vindt u de betreffende aanwijzingen.
z
Om beschadigingen tijdens het transport
en het inbouwen te voorkomen zijn een
aantal delen bedekt met een kunststof
folie. Vóór de ingebruikname moet de folie
verwijderd worden.
z
Een eventueel noodzakelijke wijziging
van de elektriciteitsvoorziening ten
behoeve van de installatie van dit
appaarat, dient eveneens door een
erkend installateur uitgevoerd te worden.
Tijdens het gebruik
z
Het is gevaarlijk om, in welke vorm
danook, dit apparaat of de
eigenschappen daarvan te veranderen.
z
Op het moment van het openen van
de ovendeur, gedurende de
bereidingsfase of aan het einde
hiervan, oppassen met de hete lucht
die uit de oven komt.
z Tijdens het gebruik wordt het toestel heet.
Wees voorzichtig om aanraking van de
verwarmingselementen binnenin de oven
te voorkomen.
z
Gebruik altijd ovenhandschoenen voor
het uit de oven nemen van hete schalen
of pannen.
z
Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus
voor dat kinderen dan niet in de buurt van
de oven kunnen spelen.
z Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op
aangesloten wordt, zorg er dan voor dat
het snoer daarvan niet tegen de hete
ovendeur hangt of daartussen geklemd
kan raken.
z Houd tijdens het in gebruik zijn van de
oven kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft
de ovendeur nog lange tijd heet.
z De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem
nergens anders voor.
z Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg dat
dan nooit op de ovenbodem.
z Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit
nooit op het vetfilter (indien aanwezig), de
elementen en de thermostaatleiding.
z Het apparaat mag niet met een hete
stoom- of een stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
z Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem
de steker uit het stopkontakt.
z Overtuig u ervan dat de knoppen in
de uit-stand staan zodra u de oven
Nederlands
17
niet meer gebruikt.
z Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch
kookplateau, gemaakt voor aansliting op
1 fase 230V.
Veiligheid van kinderen
z Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor
het gebruik door volwassenen. Het is
gevaarlijk om kinderen het apparaat te
laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Service:
z Laat inspektie-en/of herstelwerkzaam-
heden uitvoeren door de servicedienst van
de fabrikant of door een door de fabrikant
bevoegd verklaarde servicedienst en laat
geen andere dan originele onderdelen
plaatsen.
z Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
z Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Over deze gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
)
Na het plaatsen van de oven ga dan
als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX (250);
b) zet de ovenfunctieknop op boven- en
onderwarmte ( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang
werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook
met een onaangename geur onstaan, dit
wordt veroorzaakt door het isolatiemateriaal
en vettige restanten op het materiaal, erop
gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken
reinig dan eerst de legrekken en
afdruipschaal grondig met een
afwasmiddel.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
)
Afb. 1
FABRIKANT:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
Opgelet: de kans bestaat, dat bij
onzorgvuldig gebruik van de
ovendeur vingers beklemd raken
(Afb. 1).
18
1. Bedieningspaneel
2. Oven-funktieschakelaar
3. Bedieningsknop oventhermostaat
4. Oven-kontrolelampje
5. Thermostaat kontrolelampje
6. Grill-element
7. Verlichtingslampje
8. Type plaatje
Het gebruik
423
1
7
5
6
8
19
Oven-bediening
Met de ovenfunktieschakelaar kan het
gewenste verwarmsysteem in de oven
gekozen worden (Afb. 2).
Met de bedieningsknop voor de oven-
thermostaat kan de gewenste temperatuur
in de oven ingesteld worden (Afb. 3).
Ovenfunktie-schakelaar
Boven-en onderelement AAN
Alleen onderelement AAN
Alleen bovenelement AAN
Grill-element AAN
Onder-en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Alleen onderelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Alleen bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Grill-element
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Afb. 2
Afb. 3
Thermostaat controlelampje
(°C)
Het lampje licht op zodra een verwarmings-
element AAN is en dooft zodra de tempe-
ra-tuurregelaar het verwarmingselement
UIT-schakelt.
Controlelampje “oven in
bedrijf”
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven
voorzien van een beveiligingsthermostaat. Bij
een eventueel optredend defect van de
hoofdthermostaat met als gevolg
oververhitting schakelt deze
beveiligingsthermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer
dan onder geen voorwaarde de oven zelf te
repareren, maar waarschuw direct onze
service-afdeling .
20
Onder- en bovenelement
De warmte komt van de bodem en van het
plafond van de oven. Normaal gebruik u de
middelste geleiderichels. Vergt het gerecht
meer warmte van boven dan van onder, plaats
het draagrooster of blik dan in hogere
geleiderichels. Evenzo in omgekeerde zin.
Daarbij kan de oven-funktieschakelaar op
alleen boven of alleen onder
gedraaid worden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild. Vlees en vis
aan beide kanten met olie invetten en op
het grillrooster leggen. De richelhoogte hangt
van de vleessoort af. Het rooster kan in de
oven gedaan worden met zijn randen
omhoog of omlaag waardoor aldus een
veranderling in de afstand van de grillelement
gebracht wordt.
De lekschaal moet en de eerste richel van
onderaf geschoven worden. Bij het grilleren
verdient het aanbeveling om voortijds een
weinig water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het
afdruipende vet en vereenvoudigt zodoende
het schoonmaken. Bij alle bovengenoemde
gebruiksmogelijk-heden gebeurt het bakken,
braden en grilleren met gesloten ovendeur.
De ovenverlichting is in alle standen in bedrijf,
behalve in stand « ».
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet
voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van
de baktijd laten bakken en dan garneren en
afbakken. De resterende baktijd hangt sterk
af van de soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan;
de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder
dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-220°C).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt
daarentegen een lage temperatuur (150-
175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur. Of het vlees gaar is probeert
u met een lepel: laat het zich niet indrukken,
dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat van
binnen rose moet blijven, snel bij hoge
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke
luchtcirculatie genereert met voortdurend
hergebruik van de bereidingsstoom. Dit maakt
het mogelijk om etenswaren te bereiden in
een omgeving met een constante
vochtigheidsgraad, terwijl de levensmiddelen
van binnen zacht en van buiten krokant
blijven. Bovendien worden de bereidingstijden
en het energieverbruik tot een minimum
beperkt. Gedurende de bereiding kan er
stoom ontstaan, die bij het openen van de
deur naar buiten komt. Dit verschijnsel is
helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase
of aan het einde hiervan, oppassen met
de hete lucht die uit de oven komt.
21
temperatuur braden. Bij braden zonder
schaal, direkt op het rooster, een lekschaal
in de onderste richels plaatsen.
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem
van de oven en bedek deze tijdens het
gebruik niet met aluminiumfolie.
Hierdoor kan oververhitting ontstaan
die van invloed is op het bakresultaat
en het email van de oven beïnvloedt.
Plaats pannen, hittebestendige scha-
len en aluminiumfolie alleen op het
rooster dat in de daartoe bestemde
gleuven is geschoven.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zich in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in
uw nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan
een richtlijn is.
Afb. 4
4
3
2
1
FO 0019
Richel
Adviestabel voor het grilleren
Rundshaas
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Biefstukken 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Worst 8 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Varkenskarbonade 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Have kip 2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Spiesjes 4 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kippenborst 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Vis, filet (tong) 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Gevulde tosti 4-6 3 max 5 ~ 7
Wit tostibrood 4-6 3 max 2~4 2 ~ 3
Bereiding op grill
Bovenkant
°C
Temp.
Nummer
stukken
Gewicht
in gr.
Hoeveelheid
Bereidingsduur
(minuten)
Onderkant
Bereiding op grill
Niveau
4
3
2
1
GERECHT
De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is aangewezen de oven ongeveer
3-5 minuten voor te verhitten alvorens de bereiding te starten.
Attentie!
Wees voorzichtig met het inbrengen
en uitnemen van het rooster en de
druiplade in/uit de oven om de
geëmailleerde oppervlakken van het
binnenste van de oven niet te
beschadigen.
22
Adviestabel voor het bakken en braden
Gewicht
in gram
Traditioneel
Richel van Temperatuur Bak/bradduur
beneden af oven °C in min.
4
3
2
1
Aard gerechten
ZOETE NAGERECHTEN
Met opgeklopt deeg 2 170 45 ~ 60
Kruimeldeeg, taartbodem
2 170 20 ~ 30
Ricottataart 1 160 60 ~ 80
Appeltaart 1 180 40 ~ 60
Strudel 2 175 60 ~ 80
Vruchtenvlaai 2 175 30 ~ 40
Fruit cake 1 175 45 ~ 60
Biscuit 1 175 30 ~ 40
Panettone 1 170 40 ~ 60
Casinogebak 1 170 50 ~ 60
Kleine gebakjes
(met opgeklopt deeg) 2 175 25 ~ 35
Koekjes (kruimeldeeg) 2 160 20 ~ 30
Schuimpjes 2 100 90 ~ 120
Focaccia 2 190 12 ~ 20
Soesjes, roomsoezen
2 200 15 ~ 25
BROOD en PIZZA
1000 Wit brood 1 190 40 ~ 60
500 Roggebrood 1 190 30 ~ 45
500 Broodjes 2 200 20 ~ 35
250 Pizza 1 210 15 ~ 30
OVENSCHOTELS
Met droge pasta 2 200 40 ~ 50
Met groenten 2 200 45 ~ 60
Quiches 1 200 35 ~ 45
Lasagna 2 180 45 ~ 60
Cannelloni 2 200 40 ~ 55
VLEES
1000 Braadstuk van rundvlees 2 19 0 5 0 ~ 7 0
1200 Braadstuk van varkensvlees 2 1 80 100 ~ 130
1000 Braadstuk van kalfsvlees 2 190 90 ~ 120
1500 Rosbief (saignant) 2 210 50 ~ 60
“ “ (matig gebakken) 2 210 60 ~ 70
“ “ (goed gebakken) 2 210 70 ~ 80
2000 Schouderham 2 180 120 ~150
1200 Lamsvlees 2 190 110 ~ 130
1000 Kip 2 190 60 ~ 80
4000 Kalkoen 2 180 210 ~ 240
1500 Eend 2 175 120 ~ 150
3000 Gans 2 175 150 ~ 200
1200 Konijn 2 190 60 ~ 80
1200 Varkenspoot 2 180 100 ~ 120
1500 Haas 2 190 150 ~ 200
800 Fazant 2 190 90 ~ 120
- Gehaktbrood 2 180 40 ~ 60
VIS
1200 Forel - Zeebrasem 2 190 30 ~ 40
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief en worden aangepast aan de persoonlijke smaak. De
aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is raadzaam om, vooral voor gebak,
pizza en brood, de over gedurende ongeveer 10 minuten voor te verhitten alvorens met de bereiding te starten.
23
Onderhoud
Voor het reinigen de oven
uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een
hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Belangrijk
Overtuig u ervan dat de oven van het lichtnet
is afgeschakeld voordat u deze gaat reinigen.
Laat de oven vóór her reinigen eerst afkoelen.
Maak de geëmailleerde delen schoon met
heet water en een huishoudschoon-
maakmiddel. Gebruik geen schurende
middelen. Roestvrijstaaldelen en het
glasvenster met een zachte doek
droogwrijven. Hardnekkige vlekken op
roestvrijstaal kunt u met warme azijn
verwijderen. De emaillering is van hoge
kwaliteit en praktisch ongevoelig voor
inwerking door vreemde stoffen. Hete zuren
(van pruimen, citroenen en dergelijke)
kunnen echter blijvend matte vlek-ken achter
laten. Deze vlekken beïnvloeden de goede
werking van de oven niet. Principieel direkt
na gebruik reinigen voor-komt het herhaald
inbranden van verontrei-nigingen.
Modellen van roestvrij staal of
aluminium:
Wij raden aan de ovendeur uitsluitend te
reinigen met behulp van een natte spons en
deze daarna met een zachte doek te drogen.
Gebruik nooit staalwol, zuren of
schuurmiddelen, deze kunnen het oppervlak
van de oven beschadigen.
Dezelfde aanwijzigen gelden voor het
schoonmaken van het bedieningspaneel van
de oven.
FO 0452
Afb. 5
Verwijderen van de
ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de
ovenbinnenkant de deur in de weg zit, of bij
het schoonmaken tussen de glasdeuren,
kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel; 2) Klap de
beugeltjes op de scharnieren om (Afb. 5); 3)
Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin
open); 4) Til de deur met beide handen iets
op en trek hem naar u toe uit het ovenfront
(Afb. 5).
Maak de binnenkant van het glas alleen
schoon met warm water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de
oven te plaatsen volgt u de omgekeerde
procedure.
)
24
Buitenafmetingen
Hoogte 600 mm
Breedte 560 mm
Diepte 550 mm
Ovenruimte
Hoogte 335 mm
Breedte 405 mm
Diepte 400 mm
Inhoud 56 l
Temperatuurregelaar: regelbaar van 50°C
tot 230°C
Vermogens:
Ovenverlichting 25 W
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element
(1000 + 800 W) 1800 W
Grill-element 1650 W
Aansluitwaarde oven 1825 W
Lichtnetspanning (50 Hz): 230 V
Technische gegevens
Dit Toestel voldoet aan de EEG-
richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Afb. 6
Vervangen van het
ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld
is vóór u het lampje vervangt. Trek daartoe
de stekker uit het stopcontact of schakel
de zekering in de huisinstallatie uit. Wacht
tot de oven is afgekoeld. Indien het lampje
van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (Afb. 6).
Vervang het lampje door eenzelfde model,
230V/25W met E14-fitting, bestand tegen
een temperatuur van 300°C.
25
Speciaal voor de installateur
Het inbouwen en installeren dient
volgens de landelijke normen en
plaatselijke voorschriften te
geschieden. Iedere tussenkomst
na de aansluiting dient gedaan te
worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat
moeten door een erkend vakman
gebeuren.
Elektrische aansluiting
Let op:
z de aansluiting moet worden uitgevoerd
met in acht neming van de huidige
normen;
z de zekeringen in de huisinstallatie
moeten de lading van het apparaat
kunnen dragen (zie het typeplaatje);
z het stopcontact moet zijn voorzien van
een deugdelijke aardleiding, volgens de
huidige normen en wetten;
z het voor de aansluiting gebruikte
stopcontact moet makkelijk bereikbaar
zijn.
z zorg ervoor dat in de elektrische
huisinstallatie een installatie-automaat of
groepschakelaar met smeltzekering
wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm
van het net kan worden gescheiden. De
schakelaar mag de geelgroene
aardedraad nooit op enig punt verbreken.
De geelgroene aardedraad dient 2-3 cm
langer te zijn dan de andere draden.
z de kabel moet zo geïnstalleerd worden
dat hij niet heter kan worden dan 50°C
boven de kamertemperatuur;
z om de oven aan te sluiten moet de plaat
op de achterzijde verwijderd worden om
bij het klemmenbord te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder
aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag
worden gebruikt: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VV-F, H05V2V2-F(T90), H05
BB-F. Aan het snoer moet een geschikte
stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Het apparaat wordt afgeleverd voor
aansluiting aan 230 V/50 Hz (Afb. 7).
Waarschuwing: Het aansluiten mag alléén
door een erkend vakman geschieden.
De fabrikant wijst elke
aansprakelijkheid ten aanzien van
schade of letsel of, indien bovenstaande
veiligheidsmaatregelen niet werden
getroffen.
Afb. 7
26
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin
van de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
De rugzijde en één zijkant van het toestel
tegen een ander toestel dat hoger is of tegen
een wand mag worden geplaatst, terwijl de
andere zijkant tegen meubels of toestellen
van dezelfde hoogte moet worden gezet.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en
de nis vindt u in de afbeeldingen 8, 9 en 10.
Bevestiging aan de
ombouwkast
Open vervolgens de ovendeur en schroef hem
met de vier houtschroeven aan het meubel
vast (Afb. 11).
Installatie
FO 0205
Afb. 8
Afb. 10
Afb. 11
FO 0290Afb. 9
FO 2662
5
5
0
M
IN
6
0
0
560 - 570
80÷100
540
27
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende aankoopnota,
of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd.
Desondanks kan het voorkomen dat er een defect optreedt. Onze klantendienst zal dit
op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur van
het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed. Onderstaande waarborgvoorwaarden
zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek. De daaruit
voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden.
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorWaarden 2 tot en met 15
gebreken aan het toestel die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum
van levering aan de eindgebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet van toepassing
in geval van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in de
toestand die het had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen worden hersteld
of vervangen. Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te
voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop- en/of
leveringsdatum te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals
(vitrokeramisch) glas, kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit
die voor de waarde en deugdelijkheid van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische inwerking van water,
abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige installatie of montage, verkeerd
gebruik, gebrekkig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks- of
montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door herstelling
of ingrepen door derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of wanneer het
toestel voorzien werd van toebehoren of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor
een defect veroorzaken.
10.Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden overhandigd
of gezonden naar onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan slechts worden
gevraagd voor grote of ingebouwdetoestellen.
28
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst
dat de benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen meer dan 30 minuten bedraagt,
dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker in rekening gebracht.
Schade die ontstaat door abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
12.Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek meermaals
mislukt of de herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in overleg met de gebruiker
een gelijkwaardige vervanging geleverd. In geval van vervanging behouden we ons
het recht voor om een vergoeding te rekenen naar rato van de verstreken
gebruiksperiode.
13.Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch
aanvang van een nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op hetzelfde
gebrek.
15.Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan buiten
het toestel, zijn uitgesloten voor zover een aansprakelijkheid niet wettelijk is
vastgelegd. In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de aankoopwaarde
van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in Belgie gekochte en/of in gebruik zijnde
toestellen. Indien een toestel naar het buitenland wordt gebracht dient de gebruiker na
te gaan of het toestel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a. spanning,
frequentie, installatievoorschriften, gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte toestellen dient de gebruiker zich zelf te
vergewissen van de bepalingen in België. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg,719
1502 LEMBEEK
Tel.02.363.0444
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13

Electrolux EOB1710W Handleiding

Type
Handleiding

Gerelateerde papieren