Afbeelding 4.
Zorg dat u tijdens de installatie altijd bij het
snoer kunt.
5. Gebruik van de koelkast
Steek de netstekker in het stopcontact en/of schakel
(indien nodig) het stopcontact in om het apparaat in
gebruik te nemen. De lege koelkast heeft ongeveer 6-
7 uur nodig om de juiste koeltemperatuur te bereiken
als hij omgevingstemperatuur heeft.
5.1. Eerste inbedrijfstelling
Sluit het toestel aan op een geaard stopcontact.
De miniBar start automatisch met een zelftest. Als
de elektronica geen fout vaststelt, begint de
koelkast te koelen. Als er een fout wordt ontdekt,
hoort de koelkast op met koelen. Als dat gebeurt,
neem dan a.u.b. contact op met uw geautoriseerde
klantenservice.
5.2. Temperatuurregeling
De miniBar is uitgerust met een volautomatische,
elektronische temperatuurregeling. Het is niet meer
nodig de temperatuur van de koelruimte handmatig in
te stellen.
5.3. Cool Unit Control (CUC)
De elektronica controleert de werking na iedere
ontdooifase (elke 24 uur) door middel van een meting
van de temperatuurdaling van de verdamper. Als er
een probleem wordt vastgesteld, stopt de werking van
de koelkast. Als dat gebeurt, controleer dan of de
koelkast overbelast is, of de deur correct afsluit, of de
koeleenheid voldoende geventileerd is en of de
koelkast waterpas staat. Na controle de stekker van
de koelkast minstens voor 10 seconden uit het
stopcontact trekken en weer aansluiten. De
koeleenheid wordt gereset en begint weer te werken.
Mocht u merken, dat het toestel niet koelt, dan is er
waarschijnlijk een probleem en dient u contact op te
nemen met de klantenservice.
6. IJsblokjes
Vul de ijsla voor 4/5 met drinkwater, sluit het deksel
en plaats de schaal in het vriesvakje. Verwijder
water dat is overgelopen van de ijsla met een
doekje om te voorkomen dat hij vastvriest.
Houdt de ijsla even onder lopend water om de
blokjes er makkelijker uit te kunnen nemen.
Verwijder dan het deksel van de ijsla en neem de
ijsblokjes eruit.
7. Nuttige tips
Zet de koelkast niet te vol. Indien mogelijk,
alleen afgekoeld voedsel in de koelkast zetten.
Zorg voor ruimte tussen drank en etenswaren,
zodat de koele lucht gelijkmatig en betrouwbaar
kan circuleren. Overvolle plankjes leiden tot
ongewenst hoge temperatuurverschillen in de
koelkast.
8. Ontdooien, reinigen en
onderhoud
Na verloop van tijd kan zich een ijslaagje op de
koelribben afzetten. Deze ijslaag mag niet te dik
worden, omdat deze dan isolerend werkt en het
koelvermogen verminderd.
De miniBar beschikt over een volautomatische,
elektronische temperatuurregeling.
Het ijs smelt waarna het dooiwater van de
druppelgoot via een drainageslang in de
verdampingsbak aan de achterkant van de koelkast
loopt (afbeeld. 7). Het water verdampt zelf,
waardoor het niet nodig is de bak handmatig te
legen.
Afbeelding 5.
De koelkast wordt uitgeschakeld door de stekker
uit het stopcontact te trekken en de deur open te
laten. Na het ontdooien reinigt u de binnenkant van
de koelkast met een schoon en vochtig doekje (zie
punt 3).
8.1. Automatische ontdooiing
De eerste ontdooifase begint 39 uur na het eerste
inschakelen en duurt twee uur. Daarna koelt het
apparaat 22 uur aan een stuk, opgevolgd door een
ontdooifase, die twee uur duurt.
38
NL