Bauknecht BAK3 NN8F IN de handleiding

Type
de handleiding
NL
1
PRODUCTBESCHRIJVING
SNELLE REFERENTIE
GIDS
BEDIENINGSPANEEL
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de
gids voor Gezondheid en Veiligheid.
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Ovenlampje
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de wand van de bereidingsruimte)
5. Deur
6. Bovenste verwarmingselement/
grill
7. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
8. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
9. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door
het selecteren van een functie.
Op
zetten om de oven uit te
schakelen.
2. THERMOSTAATKNOP
Draai om de gewenste
temperatuur te selecteren wanneer
de geselecteerde functie ingesteld
wordt.
3. LED THERMOSTAAT/
VOORVERWARMING
Gaat aan tijdens het verwarmen.
Gaat uit eens de gewenste
temperatuur bereikt is.
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN BAUKNECHT PRODUCT
Voor meer informatie en support, gelieve
uw product te registreren op
www.bauknecht.eu/register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.bauknecht.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
1
2
3
4
5
8
9
6
1 2 3
7
2
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJES
Om het lampje in de oven aan te doen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op
één steunhoogte. Aanbevolen wordt de 2de
steunhoogte te gebruiken.
CONVECTIEBAKKEN
Om taarten met vloeibare vulling te bereiden
op een enkel niveau. Deze functie kan ook gebruikt
worden voor de bereiding op twee steunhoogtes.
Verwissel de gerechten onderling van plaats om een
gelijkmatiger bereidingsresultaat te bereiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood
te roosteren. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de pan op één van de
niveaus onder de rooster en voeg 200 ml drinkwater
toe.
ACCESSOIRES
ROOSTER
OPVANGBAK *
BAKPLAAT
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
. Plaats de rooster op de gewenste hoogte door hem
iets naar boven te kantelen en de geheven achterzijde
(naar boven gericht) eerst neer te leggen. Schuif hem
vervolgens horizontaal over de roostergeleiders, zo
ver mogelijk.
. De andere accessoires, zoals de bakplaat, worden
horizontaal over de geleiders geschoven.
. Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen,
kunnen de geleiders worden verwijderd: trek ze uit
hun zitting.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
de rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
BEZIG MET ONTDOOIEN
Om voedsel sneller te ontdooien.
LAGE WEERSTAND
Om de onderzijde van het gerecht bruin te
bakken. Deze functie is ook aanbevolen voor
langzame bereidingen, om de bereiding van sappige
gerechten te voltooien en om geconcentreerde
sauzen te bereiden.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht.
BROOD
Voor het bakken van verschillende soorten en
formaten brood. Aanbevolen wordt de 2de
steunhoogte te gebruiken.
FUNCTIES
* Indien aanwezig
NL
3
. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om
alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante film
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan de
binnenkant.
Verwarm de oven tot 250°C gedurende ongeveer een
uur met de functie "Hete lucht". De oven moet leeg
zijn gedurende deze tijd.
Volg de instructies voor de correcte instelling van de
functie.
Opmerkingen: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het
eerste gebruik van het apparaat.
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Om een functie te selecteren, draai de keuzeknop op
het symbool van de gewenste functie.
2. EEN FUNCTIE INSCHAKELEN
HANDMATIG
Om de geselecteerde functie te starten, draai de
thermostaatknop op de gewenste temperatuur.
Om de functie op elk moment te onderbreken, zet de
oven uit, draai de keuzeknop en de thermostaatknop op
en .
3. VOORVERWARMEN
Eens de functie geactiveerd is, brandt de LED van de
t
hermostaat om aan te geven dat het voorverwarmen
begonnen is.
Na afloop van dit proces gaat de LED van de
thermostaat uit om aan te geven dat de oven de
ingestelde temperatuur bereikt heeft: plaats het
voedsel in de oven en ga verder met het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief
effect hebben op het uiteindelijk resultaat van de
bereiding.
DAGELIJKS GEBRUIK
4
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
DUUR
(MIN)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Luchtig gebak
Ja 150 - 170 30 - 90
2
Ja 160 - 180 30 - 90
4 1
Gevulde taarten
(Kaastaart, strudel, fruittaart)
Ja 160 - 200 35 - 90
2
Ja 160 - 200 40 - 90
4 2
Koekjes / taartjes
Ja 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Ja 150 – 170 20 - 45
4 2
Ja 150 - 170 20 - 45
5 3 1
Soesjes
Ja 180 - 200 40 - 60
2
Ja 170 - 190 35 - 50
4 2
Meringues
Ja 90 150 - 200
2
Ja 90 140 - 200
4 2
Ja 90 140 - 200
5 3 1
Pizza/Brood
Ja 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Ja 200 - 240 20 - 45
4 2
Klein brood 80g Ja 180 - 200 30 - 45
2
Groot brood 500g Ja 180 50 - 70
1 / 2
Brood Ja 180 - 200 30 - 80
4 2
Diepvriespizza's
Ja 250 10 - 20
2
Ja 230 - 250 10 - 25
4 2
Hartige taart
(groentetaart, quiche)
Ja 180 - 200 30 - 45
2
Ja 180 - 200 35 - 50
4 2
Ja 180 - 200 35 - 50
5 3 1
Pasteitjes/bladerdeeghapjes
Ja 190 - 200 20 - 30
2
Ja 180 - 190 20 - 40
4 2
Ja 180 - 190 20 - 40
5 3 1
ACCESSOIRES
Rooster
Bakplaat of taartvorm
op het rooster
Opvangbak / bakplaat /
bakplaat op rooster
Opvangbak
Opvangbak met 200
ml water
Bakplaat
NL
5
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om
** Draai het voedsel na tweederde van de
bereidingstijd om (indien nodig).
*** Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op
verschillende tijdstippen afhankelijk van de
persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud op
docs.bauknecht.eu voor de tabel met geteste
recepten, opgesteld voor de certificeringsinstanties,
volgens de normen IEC 60350-1.
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
DUUR
(MIN)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Lasagne / pasta uit de oven /
cannelloni / ovenschotels
Ja 190 - 200 45 - 65
2
Lamsvlees/kalfsvlees/ rundvlees/
varkensvlees
1 kg
Ja 190 - 200 80 - 110
2
Gebraden varkensvlees met
korst
2 kg
Ja 180 - 190 110 - 150
2
Kip / konijn / eend 1 kg Ja 200 - 230 50 - 100
2
Kalkoen / gans 3 kg Ja 180 - 200 150 - 200
2
Gebakken vis / vis in folie 0,5 kg
(filet, geheel)
Ja 170 - 190 30 - 45
2
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 180 - 200 50 - 70
2
Geroosterd brood 5’ 250 2 - 6
5
Visfilets/moten 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
5’ 250 15 - 30 *
5
4
Gebraden kip 1 1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Rosbief rosé 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Lamsbout/schenkel - 200 60 - 90 **
3
Geb. aardappelen - 200 - 220 35 - 55 **
3
Gegratin. groenten - 200 - 220 25 - 55
3
Vlees en aardappelen Ja 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Vis en groente Ja 180 30 - 50 ***
4
1
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 100 ***
4
2
Complete maaltijd Vruchtentaart (Niveau
5) / Lasagne (Niveau 3) / Vlees (Niveau 1)
Ja 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
FUNCTIES
Conventioneel Grill Turbo Grill Hetelucht Convectiebakken Brood
6
ONDERHOUD EN
REINIGING
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen
van condens die zich heeft gevormd vanwege het
breiden van voedsel met een hoog vochtgehalte de
oven volledig afkoelen en veeg het af met een doek
of spons.
De deur kan makkelijk verwijderd en teruggeplaatst
worden om de ruit te reinigen.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
Het bovenste verwarmingselement van de grill kan
omlaag worden gezet, om het bovenste paneel van
de oven te kunnen reinigen.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik tijdens alle
werkzaamheden beschermende
handschoenen.
Voer de benodigde
werkzaamheden uit wanneer de
oven is afgekoeld.
Trek de stekker uit het
stopcontact.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak
van het apparaat kunnen
beschadigen.
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten. De bereidingstijden
gelden vanaf het moment dat het gerecht in de
oven wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd
(indien nodig). De bereidingstemperaturen zijn bij
benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid
voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de
bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden
gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde
accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen en bakplaten van donker metaal.
U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen en
accessoires gebruiken; de bereidingstijden zijn dan
iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de functie "Hete Lucht" kunt u tegelijkertijd
verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en
groenten), op verschillende niveaus. Haal de gerechten
die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer
tijd nodig hebben in de oven staan.
NUTTIGE TIPS
1. Haal het verwarmingselement uit zijn zitting en
breng het omlaag.
2. Om het verwarmingselement terug te plaatsen, til
het op, trek het iets naar u toe en zorg ervoor dat de
steun goed op zijn plaats zit.
HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT OMLAAG BRENGEN
NL
7
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden totdat
ze ontgrendeld zijn.
2. Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken (a) totdat het
loshaakt (b).
~60°
a
b
~15°
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
3. Monteer de deur opnieuw door deze te
bewegen in de richting van de oven, de haken van
de scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open.
Breng de vergrendelingen omlaag naar hun
oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan.
5. Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het geval
is herhaalt u de bovenstaande stappen.
CLICK & CLEAN  DE RUIT REINIGEN
1. Verwijder de deur en leg die neer op een zacht
oppervlak met de handgreep naar onder toe. Druk
tegelijk op de twee clips en verwijder de bovenrand
van de deur door het naar u toe te trekken.
2. Hef en hou de binnenruit stevig vast met beide
handen, verwijder het en leg het op een zacht
oppervlak vooraleer het te reinigen.
3. Om de interne ruit correct terug te plaatsen,
zorg ervoor dat “R” te zien is in de linkerhoek.
Breng eerst de lange zijde van de ruit aangegeven
met "R" in de zittingen, en breng de ruit omlaag tot
die op zijn plek komt.
4. Plaats de bovenrand terug: een klik geeft aan dat
hij goed zit. Zorg ervoor dat de afdichting goed zit
vooraleer de deur terug te plaatsen.
8
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet Stroomonderbreking
Koppel het los van het
elektriciteitsnet
Controleer of het elektriciteitsnet spanning
heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te
controleren of het probleem opgelost is
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van onze website
docs.bauknecht.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik
en Onderhoud op onze website
docs.bauknecht.eu(u kunt deze QR-
code gebruiken), onder vermelding van
de handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in de
garantiehandleiding.
Wanneer u contact
opneemt met de
Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identificatieplaatje van
het apparaat staan.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010906327
Gedrukt in Italië
001
PROBLEEMOPLOSSING
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Bauknecht BAK3 NN8F IN de handleiding

Type
de handleiding