12
Gebruiks- en Onderhoudsgids
Deze tabel bevat de samenvatting van het automatisch bereiden, met
de productcategorieën, bereidingswijzen en, waar van toepassing, de
bereidingsmethodes met volledig recept.
Deze tabel bevat niet alle nodige details inzake hoeveelheden of andere
instellingen, die nodig kunnen zijn wanneer u de bereidingsmethodes
selecteert.
Mogelijke bereidingsmethodes
Vlees / gevogelte
Vis
Groenten
Sauzen, vleessauzen,
soepen
Dessert
Eieren
Kaas
Pasta & Rijst
Dranken
Aangepast
VOEDINGSGROEP BEREIDINGSMETHODE
Grillen, braden in pan, koken, bakken
Grillen, braden in pan, koken, bakken
Grillen, braden in pan, koken, bakken
Sauzen (sauteren, sudderen, bechamel)
Soepen (sauteren, sudderen, roomsoepen)
Custardpudding, panna cotta, gesmolten chocolade,
pannenkoeken, rijstebrij
Gebakken eieren, omelet, koken (gekookte eieren,
zachtgekookt), frittata, roereieren
Grillen, bakken in de pan, fondue
Koken, bakken in de pan, rijst
Sudderen (melk), water (koken, sudderen), mokka
Koken, grillen, bakken in de pan, sudderen, smelten
SMELTEN
Ideale bereidingswijze om temperaturen te verhogen of in stand te houden
die geschikt zijn voor het smelten of ontdooien van voedsel zoals chocolade,
boter of in het algemeen delicatere bereidingsmethodes (bijv. custard, crème),
en om te voorkomen dat er iets aan de bodem van de pot blijft plakken.
SUDDEREN
Ideale bereidingswijze om temperaturen te verhogen of in stand te houden
die geschikt zijn voor het koken en langzaam verdampen van vloeistoen,
voor bereidingsmethodes die lange bereidingstijden vragen, sauzen, soepen,
heldere bouillons en in het algemeen recepten met vloeistoen die op een
laag vuurtje moeten koken.
De mate van bereiding kan op elk ogenblik worden aangepast met de “+” en
“
−
”-toetsen op het display.
De kwaliteit en het type van de gebruikte potten en pannen kan van invloed
zijn op de prestatie en de bereidingstijden.
KOKEN*
Ideale bereidingswijze om water te verwarmen en de temperatuur te verhogen
tot gecontroleerd koken zodra het kookpunt is bereikt, om overstromen en
energieverspilling te voorkomen. Wanneer het water begint te koken, geeft
de kookplaat een waarschuwing weer en gaat een alarm af. Voeg eerst zout
en kruiden toe nadat het alarm is afgegaan.
Wanneer deze functie ingeschakeld is, laat het systeem u weten of de pot die u
geplaatst heeft onbedoeld leeg is (geen water) of drooggekookt is.
De mate van bereiding kan op elk ogenblik worden aangepast met de “+” en
“
−
”-toetsen op het display.
De kwaliteit en het type van de gebruikte potten en pannen kan van invloed
zijn op de prestatie en de bereidingstijden.
BRADEN IN PAN*
Ideale bereidingswijze om temperaturen te verhogen of in stand te houden
die geschikt zijn voor alle bereidingsmethodes met gebruik van een pan en
met ingrediënten zoals gesnipperde ui (met olie tot een centimeter hoog), of
met een leeg accessoire voor snel kokende items, vlees en het sauteren van
groenten.
Zodra de pan, en later de ingrediënten, op hun plaats staan, start de kookplaat
de voorverwarmingsfase. Er wordt een waarschuwing weergegeven en
een alarm gaat af om het juiste ogenblik aan te geven dat u voedsel moet
toevoegen, afhankelijk van de geselecteerde voedselcategorie.
Terwijl hij wacht op de bevestiging van de gebruiker, blijft het systeem het
accessoire verwarmen op een gecontroleerd niveau om oververhitting van de
braadpan of de ingrediënten en energieverspilling te voorkomen.
Idealiter wordt de functie gestart met de pan en de ingrediënten aan
kamertemperatuur en met gebruik van het speciale accessoire.
Gebruik het deksel niet tijdens de voorverwarmingsfase.
De mate van bereiding kan op elk ogenblik worden aangepast met de “+” en
“
−
”-toetsen op het display.
GRILLEN*
Ideale bereidingswijze om temperaturen te verhogen of in stand te houden die
geschikt zijn voor alle bereidingsmethodes met gebruik van het draadrek, vlees,
vis, groenten en kaas.
Zodra het draadrek op zijn plaats ligt, start de kookplaat de voorverwarmingsfase.
Er wordt een waarschuwing weergegeven en een alarm gaat af om het juiste
ogenblik aan te geven dat u voedsel moet toevoegen, afhankelijk van de
geselecteerde voedselcategorie.
Terwijl hij wacht op de bevestiging van de gebruiker, blijft het systeem het
accessoire verwarmen op een gecontroleerd niveau om oververhitting van het
draadrek en energieverspilling te voorkomen.
Idealiter wordt de functie gebruikt met het draadrek aan kamertemperatuur.
De mate van bereiding kan op elk ogenblik worden aangepast met de “+” en
“
−
”-toetsen op het display.
Als u het draadrek, dat voor dit doel is ontworpen, niet gebruikt, let dan heel
goed wanneer u de grillfunctie de eerste maal gebruikt, aangezien de kwaliteit
van de bodem de voorverwarmingstijd kan beïnvloeden en accessoires met
een heel dunne bodem heel hoge temperaturen kunnen bereiken op korte tijd.
BAKKEN*
Ideale bereidingswijze om temperaturen te verhogen of in stand te houden
die geschikt zijn voor alle bereidingsmethodes waarbij het voedsel volledig
ondergedompeld is in olie, onafhankelijk van het feit of het vers of bevroren is.
Zodra de pan op zijn plaats staat en de ingrediënten zijn toegevoegd, start de
kookplaat de voorverwarmingsfase.
Er wordt een waarschuwing weergegeven en een alarm gaat af om het juiste
ogenblik aan te geven dat u voedsel moet toevoegen, afhankelijk van de
geselecteerde voedselcategorie.
Terwijl hij wacht op de bevestiging van de gebruiker, blijft het systeem het
accessoire verwarmen op een gecontroleerd niveau om oververhitting van de
braadpan en de ingrediënten en energieverspilling te voorkomen.
Idealiter wordt de functie gestart met de pan en de ingrediënten aan
kamertemperatuur en met gebruik van het speciale accessoire.
Gebruik het deksel niet tijdens de voorverwarmingsfase.
Het valt aan te raden om olie te gebruiken die geschikt is voor bakken wanneer
u deze functie gebruikt, zoals verschillende soorten zaadolie. Wanneer u
verschillende olies gebruikt, let dan heel goed op en houd toezicht tijdens het
eerste gebruik.
Het valt aan te raden om de voorste kookzones te gebruiken om de mate van
de bereiding beter in het oog te houden.
De mate van bereiding kan op elk ogenblik worden aangepast met de “+” en
“
−
”-toetsen op het display.
MOKA*
Deze functie bereidt koe automatisch. De verwarmingscyclus wordt
ingeschakeld door de functie in het menu te selecteren en er gaat een biep
af wanneer de koe klaar is. De functie is geprogrammeerd om automatisch
te worden uitgeschakeld om spatten te voorkomen. Controleer altijd of de
beschreven voorwaarden in acht worden genomen wanneer u hem de eerste
maal gebruikt. Idealiter wordt de functie gestart met de moka en het water
aan kamertemperatuur en met gebruik van het speciale accessoire.
* Voor deze functies is het gebruik van speciale accessoires aanbevolen:
• voor koken: WMF SKU: 07.7524.6380
• voor braden in pan: WMF SKU: 05.7528.4021
• voor grillen: WMF SKU: 05.7650.4291
• voor bakken: WMF SKU: 07.7520.6380
• voor Moka-koepot, Bialetti: MOKA INDUZIONE 3TZ ANTRACITE
Let op: Verplaats de potten en pannen nooit tijdens de eerste minuut van het
verwarmen zodat de kookplaat optimaal kan functioneren.