AGA Cooker Hood PH890/PH990/PH1090
W1702 AGA PH Cooker Hood IO&M Oct 2019.docx
NEDERLANDS
SECTIE 1. INLEIDING
Uw fornuis is een semi-professionele eenheid die u de
kracht en flexibiliteit geeft om uw volledige potentieel in de
keuken te realiseren. Het is onvermijdelijk dat tijdens het
kookproces warmte, dampen en rook worden
geproduceerd. Uw Aga-extractor is ontworpen als
aanvulling op het fornuis, zowel in uiterlijk en prestaties,
om de ideale omgeving voor creatief koken te creëren.
SECTION 2. AFZUIGKAP PRESTATIES
De belangrijkste invloed op de prestaties van de afzuigkap
is het ontwerp van het kanaal dat de afvoerlucht van de
afzuigkap naar buiten brengt. De kanaalroute moet een
eerste overweging zijn tijdens de eerste fasen van het
keukenontwerp. Let op het volgende:
De extractor heeft een kanaalaansluiting die geschikt
is voor een kanaal met een diameter van 150 mm.
Opmerking: 150 mm is de minimale kanaaldiameter
consistent met efficiënte afzuiging.
De lengte van de uitlaatkanaalroute moet zo kort
mogelijk worden gehouden (≤ 5 m) met zo min mogelijk
bochten.
De meest efficiënte configuratie is om rechtstreeks
door een buitenmuur te geleiden, dus probeer het
fornuis tegen een buitenmuur te plaatsen bij het
ontwerpen van uw keukenindeling.
De kap kan worden geventileerd naar de bovenste
uitlaat of de achterste uitlaatpositie. Gebruik de positie
die de kortste kanaalroute-lengte en het minste aantal
bochten geeft. (De ventilator moet worden gedraaid om
rechtstreeks door de achterste uitlaatpositie te lopen.)
Een route met meer dan twee bochten van 90 ° zal de
prestaties van het afzuigsysteem aanzienlijk
verminderen. Vermijd indien mogelijk een bocht van 90
° bij de uitlaat van de uitlaat; houd buigstralen zo groot
mogelijk om een soepele luchtstroom zonder
wervelingen te handhaven; vermijd knikken in flexibele
leidingen; trek flexibele leidingen strak over rechte
stukken om ervoor te zorgen dat het interne oppervlak
zo glad mogelijk.
SECTIE 3. BELANGRIJKE INFORMATIE
Minimum hoogtes afzuigkap t.o.v. het fornuis:
Vrije ruimte fornuis tot afzuigkap (min)
800 mm
Afzuigkap hoogte met standaard
schacht
680 – 825 mm
Minimale plafondhoogte met
standaard schacht
2400 mm
Tegen betaling kunnen op maat gemaakte schachten
worden geproduceerd die aan uw eisen voldoen.
De minimale afstand tussen de fornuisbranders en de
bodem van de afzuigkap is essentieel om oververhitting
van de afzuigkap en zijn componenten te voorkomen.
Houd er ook rekening mee dat een bocht van 90 ° in
flexibele afvoerslang een minimale hoofdruimte van 215
mm vereist om een gladde straal zonder knikken te geven.
De voorschriften van de relevante autoriteiten met
betrekking tot de afvoer van uitlaatlucht moeten worden
nageleefd.
Belangrijk:
De afzuigkap moet geaard zijn.
Zorg ervoor dat de voedingsspanning overeenkomt met
die op het typeplaatje in de afzuiger.
De afzuigkap moet worden geïsoleerd van de elektrische
voeding voordat reinigings- of
onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.
Let met name op het brandgevaar bij het frituren. Om
het risico op brand te minimaliseren, moeten alle
instructies met betrekking tot het reinigen van de
vetfilters en het verwijderen van vetafzettingen
worden opgevolgd.
Flambeer nooit onder de afzuigkap.
Waarschuwing
De juiste zorg moet worden genomen om ervoor te
zorgen dat de negatieve druk veroorzaakt door
krachtige afzuigsystemen geen nadelige invloed heeft
op de veilige werking van bepaalde soorten
brandstofverbrandende apparaten (gas, olie of vaste
brandstof), inclusief die in de keuken en mogelijk ook
die geïnstalleerd in andere delen van het huis.
Wanneer dergelijke brandstofverbrandende
apparaten worden geïnstalleerd, MOET in de
installatieruimte voor voldoende ventilatie worden
gezorgd, zodanig geplaatst en gedimensioneerd dat
de negatieve druk in de door de afzuiger gecreëerde
ruimte niet hoger is dan 4Pa.
Gebruik in geval van twijfel de afzuiger en het toestel
(en) voor het verbranden van brandstof niet en
raadpleeg een geschikte (voor het brandstoftype)
deskundige voor advies.
De afzuigkap mag niet worden aangesloten op
afvoerkanalen van verbrandings apparaten, bv
geijsers, boilers en centrale verwarmings installaties,
etc. etc.
Er moet voor voldoende ventilatie van de ruimte
worden gezorgd wanneer het fornuis, de afzuigkap en
apparaten die zijn voorzien van andere energie dan
elektriciteit (bijv. Gas- of oliegestookte kachels, enz.)
Gelijktijdig worden gebruikt. De ruimte moet worden
voorzien van ventilatieopeningen om een constante
stroom verse lucht mogelijk te maken.