AEG BS9314001M Handleiding

Type
Handleiding
PRO COMBI
GEBRUIKSAANWIJZING
BS9314001
NL
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.............................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................... 7
4. BEDIENINGSPANEEL.....................................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................... 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................... 11
7. KLOKFUNCTIES............................................................................................................ 15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S............................................................................. 17
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES...............................................................................17
10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................... 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS.......................................................................................... 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING.................................................................................. 43
13. PROBLEEMOPLOSSING............................................................................................ 45
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om
vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt. Model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2 www.aeg.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt
door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van
het apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is uitgerust met een
kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat
niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de
fabrikant, een erkende serviceverlener of een
gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde
gevaarlijke situaties te voorkomen.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische
informatie op het typeplaatje
overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
www.aeg.com
4
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in
een huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
NEDERLANDS
5
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er
kan stoom vrijkomen.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en
huisdieren opgesloten raken in het
apparaat.
www.aeg.com
6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
21
10
5
4
6
7
8
9
3
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor
kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
NEDERLANDS
7
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Patisserie bakplaat
Voor broodjes, koek en gebakjes.
Geschikt voor stoomfuncties. Verkleuring
van het oppervlak heeft geen invloed op
de functie.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding (bv. groenten, stukken vis,
kippenborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv.
rijst, polenta, pasta).
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4.
BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5 6 7 8 9
www.aeg.com8
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tip-
toets
Functie Opmerking
1
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen
3
OK en shuttle De selectie of instelling bevestigen. Draai de shuttle
om te navigeren.
4
Start-toets Het hoofdmenu tonen.
5
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwar-
mingsfunctie in werking is, druk op de tiptoets om
de timer of functies in te stellen: Toetsblokkering,
Favoriet, Heat + Hold, Set + Go. U kunt ook de in-
stellingen van de vleesthermometer wijzigen.
6
Verwarmingsfunc-
ties of Kook- en ba-
kassistent
Raak om een verwarmingsfunctie te kiezen de tip-
toets eenmaal aan. Om het volgende menu te kie-
zen: Kook- en bakassistent, raak het twee maal aan.
Raak het veld 3 seconden om het licht in of uit te
schakelen.
7
Temperatuurkeuze Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Houd de tip-
toets 3 seconden ingedrukt om de volgende functie
te activeren en deactiveren: Snel opwarmen.
8
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwekker.
9
Favoriet Het bekijken van uw favoriete programma's.
4.2 Weergave
A
DE
B C
A) Verwarmingsfunctie
B) Dagtijd
C) Controlelampje bij voorverwarmen
D) Temperatuur
E) Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
NEDERLANDS
9
Symbool Functie
Dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Programmaduur Het display geeft de benodigde kook-
tijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Starttijd Het display toont wanneer de verwar-
mingsfunctie moet starten.
Oventemperatuur Op het display verschijnt de oventem-
peratuur.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Berekening Het apparaat berekent de bereidings-
duur.
Voorverwarmindicatie Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelverhit-
ting
De functie is actief. Het verkort de op-
warmtijd.
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het autom-
atische weegsysteem actief is of dat
het gewicht kan worden gewijzigd.
Heat + Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud
en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd
instellen.
1. Gebruik de knop om de waarden in
te stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
www.aeg.com10
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Draai de knop naar rechts of naar
links om de menu-optie te
selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Toepassing
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische bereiding-
sprogramma's.
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Stoomreiniging Reiniging met stoom.
Basisinstellingen U kunt dit gebruiken om andere functies in te
stellen.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidingsprog-
ramma's die door de gebruiker zijn gemaakt.
Submenu voor: Basisinstellingen
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat aan staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uitscha-
kelt.
Set + Go Als het AAN staat, kunt u in het venster Selecteer
opties de volgende functie selecteren: Set + Go.
Heat + Hold Als het AAN staat, kunt u in het venster Selecteer
opties de volgende functie selecteren: Heat +
Hold.
Verleng tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Past het contrast van het display in stappen aan.
NEDERLANDS
11
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Helderheid Past de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Past het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Reinigingsassistent Begeleidt u door de schoonmaakprocedure.
Servicedienst Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstellin-
gen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Toepassing
Volledige stoom Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of
speciale bijgerechten.
Combi Plus stomen Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor
het stomen van vis, custard en terrines.
Combi stomen Voor het bakken van brood, het braden van grote
stukken vlees of het opwarmen van gekoelde en
bevroren maaltijden.
ECO Stomen Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik
tijdens het koken optimaliseren. Het is nodig om
de kooktijd eerst in te stellen. Voor meer informa-
tie over de aanbevolen instellingen raadpleegt u
de kooktabellen met de equivalente ovenfunctie.
Multi hetelucht (vochtig) Voor het besparen van stroom als u droog ge-
bakken voedsel bakt en bereidt. Ook om gebakk-
en voedsel in bakblikken op één rekniveau te
bakken. Deze functie werd gebruikt om energie-
efficiëntieklasse axx. EN50304 te bepalen
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.
www.aeg.com12
Verwarmingsfunctie Toepassing
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruinen en een krokantere korst.
Traag garen Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig
braadvlees.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Diepvriesvoeding Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat, aardap-
pelkroketten, loempia's.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op 1 niveau. Ook om te grati-
neren en te bruinen.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoe-
veelheden en voor het maken van toast.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het goedhouden van de vulling.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals appels,
pruimen, perziken) en groenten (zoals tomaten,
courgette of champignons).
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
NEDERLANDS
13
Verwarmingsfunctie Toepassing
Regenereren Om eten dat al bereid is op een bord op te war-
men.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik
tijdens het koken optimaliseren. Het is nodig om
de kooktijd eerst in te stellen. Voor meer informa-
tie over de aanbevolen instellingen raadpleegt u
de kooktabellen met de equivalente ovenfunctie.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Stel de verwarmingsfunctie in.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op
om te bevestigen.
Druk een of twee maal op om
rechtstreeks naar de volgende menu's te
gaan: Verwarmingsfuncties, Kook- en
bakassistent.
6.5 Bereiding met stoom
De klep van de waterschuiflade bevindt
zich in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Doe geen water rechtstreeks
in de stomer. Gebruik alleen
water. Gebruik geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
het waterreservoir.
1. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
2. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor ca.
50 minuten.
3. Plaats het waterreservoir terug op
zijn oorspronkelijke plaats.
4. Schakel het apparaat in.
5. Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
6. Stelecteer de
stoomverwarmingsfunctie en de
temperatuur.
7. Stel, indien nodig, de functie
Programmaduur
of Eindtijd
in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er
een geluidssignaal.
8. Schakel het apparaat uit.
9. Laat het apparaat volledig uitdrogen
met de deur geopend.
10. Leeg het waterreservoir wanneer u
klaar bent met stomen.
Het apparaat wordt zeer heet. Gevaar
voor brandwonden. Wees voorzichtig als
u de waterlade ledigt.
Als de stomer leeg is, klinkt er
een geluidssignaal.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld,
het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons.
Reinig de stomer indien nodig met wat
azijn. Laat het apparaat volledig
uitdrogen met de deur geopend.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
www.aeg.com
14
6.7 Indicatielampje
snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Als u de functie wilt activeren, houdt u
3 seconden ingedrukt. De
opwarmindicator brandt.
6.8 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan. U
kunt de warmte gebruiken om het eten
warm te houden.
6.9 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken:
Restwarmte
Wanneer de verwarmingsfunctie
of een programma in werking is,
worden de
verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Voor
deze functie moet de kooktijd
langer zijn dan 30 minuten of u
gebruikt de klokfuncties
(Programmaduur, Eindtijd).
Wanneer het apparaat uit is, kunt
u de warmte gebruiken om het
eten warm te houden. Op het
display wordt de resterende
temperatuur weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te
schakelen.
Eco-functies - zie
"Verwarmingsfuncties".
Tijdens het gebruik van de functie:
Multi hetelucht (vochtig), dooft de
verlichting na 30 seconden. De lamp
schakelt weer in als u 3 seconden
aanraakt of als u de deur van het
apparaat opent.
Als u de Eco-functies, gebruikt,
schakelt de lamp uit. De verlichting
gaat terug aan als u
3 seconden
aanraakt of als u de deur van het
apparaat opent.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen invloed
op de werking van het apparaat. Ook te ge-
bruiken als het apparaat is uitgeschakeld.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Gebruik de draaiknop om de minuten in te
stellen en om te starten.
Programmaduur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
NEDERLANDS
15
Als u de klokfuncties:
Programmaduur, Eindtijd
gebruikt, schakelt het apparaat
de warmte-elementen na 90 %
van de ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het kookproces
voor te zetten totdat de tijd is
verstreken (3 - 20 minuten).
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies:
Programmaduur, Eindtijd
gebruikt, moet u een
verwarmingsfunctie en
temperatuur instellen. Het
apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
U kunt de functies:
Programmaduur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat het
apparaat op een later
tijdstip wordt geactiveerd
of juist uitgezet.
De functies:
Programmaduur en
Eindtijd werken niet als u
de vleesthermometer
gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op
totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Stel de benodigde tijd in met de
knop.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een tiptoets om het signaal
uit te schakelen.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Programmaduur wordt
ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu: Basisinstellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op
om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als
de Programmaduur is ge?ndigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Programmaduur of
Automatisch wegen. Niet van
toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Druk op een tiptoets.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op
om te activeren of
om te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
www.aeg.com
16
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
8.1 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten
die u kunt gebruiken. De recepten
kunnen niet worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op
om te
bevestigen.
4. Selecteer een recept. Druk op
om te bevestigen.
Wanneer u de functie
Handmatig gebruikt, past het
apparaat automatische
instellingen toe. U kunt ze
veranderen, net als bij andere
functies.
8.2 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het voedsel
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op
om te
bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
wegen. Druk op om te
bevestigen.
5. Gebruik de draaiknop om het
gewicht van het gerecht in te stellen.
Druk op om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Gebruik de draaiknop om
de letter te wijzigen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt
er een geluidssignaal. Druk op een
tiptoets om het signaal uit te
schakelen.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd. Op
het display verschijnt een
herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Schakel het apparaat in.
NEDERLANDS
17
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Gebruik de draaiknop binnen de 5
seconden om de kerntemperatuur in
te stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en
de bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de kerntemperatuur te wijzigen
druk op
.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het
stopcontact en haal het vlees uit de
oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en de
stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de functie:
Volledige stoom.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats de braadpan tussen de geleiders
van de inschuifrails en het bakrooster op
de geleiders erboven.
www.aeg.com
18
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt, is
kookgerei beveiligd tegen
wegglijden.
9.3 Telescopische geleiders -
de ovenaccessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de
telescopische geleiders zodat de pootjes
naar beneden zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Bakplaat of diepe pan:
Plaats de bakplaat of braadpan op de
telescopische geleiders.
Bakrooster en bakplaat of braadpan
samen:
Plaats het bakrooster op de diepe pan.
Plaats het rooster en de diepe pan op de
telescopische geleiders.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar
in het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Instellen van een verwarmingsfunctie
of een functie: Kook- en bakassistent.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
ENERGIE.
4. Druk op
om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op
om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Gebruik de draaiknop om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
NEDERLANDS
19
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
Om uw favoriete programma op te slaan
kunt u ook aanraken en vasthouden
totdat de display het volgende aangeeft:
ENERGIE.
U kunt een geheugenpositie
overschrijven. Wanneer het display de
eerste vrije geheugenpositie aangeeft,
gebruik de draaiknop en druk op
om
een bestaand programma te
overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op
om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op en ga rechtstreeks naar het
menu: Favoriet. Ook te gebruiken als het
apparaat is uitgeschakeld.
10.2 Gebruik van het
Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het
apparaat per ongeluk in werking wordt
gesteld.
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk tegelijkertijd op
en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren,
herhaal stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Voor het uitschakelen van de functie
raakt u aan. Op het display verschijnt
een melding. Druk op en daarna op
om te bevestigen.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
de tiptoets gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Programmaduur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Tik op een tiptoets (behalve voor
) om
de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu:
Basisinstellingen stelt u in
staat de volgende functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
10.5 Automatische
uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
het apparaat na bepaalde tijd
automatisch uit als er een ovenfunctie in
werking is en u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur Uitschakeltijd in-
stellen
30 °C - 115 °C 12,5 uur
www.aeg.com20
Temperatuur Uitschakeltijd in-
stellen
120 °C - 195 °C 8,5 uur
200 °C - 230 °C 5,5 uur
De Automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Licht,
Vleesthermometer,Eindtijd,
Programmaduur.
10.6 Helderheid van het
display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid
van het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een tiptoets aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug
naar helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten en
de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
NEDERLANDS
21
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie. Plaats
een bakrooster op niveau één en schuif
de schaal erin. Sluit de deur en stel de
functie in op deeg rijzen. Deeg laten
rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Koken met stoom
Gebruik uitsluitend warmte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroom-stalen voedingskommen
(enkel voor bepaalde modellen.
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de
inzetniveaus van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters.
Zorg voor ruimte tussen de roosters
zodat de lucht rond de schalen kan
circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna
hetzelfde is als u de instellingen voor
uw recept niet kunt vinden.
Als u rijst kookt, gebruik dan een
verhouding van 1,5: 1 – 2 : 1 water op
rijst omdat rijst water absorbeert.
11.4 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.5 Volledige stoom / ECO
Stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het
apparaat niet wanneer de
functie is ingeschakeld.
Gevaar voor brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de
stoom rond de gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een
tijdsduur in van 40 min.
www.aeg.com
22
Groente
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in
de wa-
terlade
(ml)
Artisjokken 96 50 - 60 2 800
Aubergines 96 15 - 25 2 450
Bloemkool,
heel
96 35 - 45 2 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 2 500
Broccoli, heel 96 30 - 40 2 550
Broccoli,
roosjes
96 20 - 25 2 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 2 400
Erwten 96 20 - 25 2 450
Venkel 96 35 - 45 2 600
Wortelen 96 35 - 45 2 600
Koolrabi,
strengen
96 30 - 40 2 550
Paprika, re-
epjes
96 20 - 25 2 400
Uien, ringen 96 25 - 35 2 500
Sperziebonen 96 35 - 45 2 550
Veldsla,
plukjes
96 20 - 25 2 450
Spruitjes 96 30 - 40 2 550
Rode bietjes 96 70 - 90 2 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 2 600
Selderij,
blokjes
96 25 - 35 2 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 2 500
Asperges, wit 96 35 - 45 2 600
Spinazie 96 15 2 350
NEDERLANDS
23
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in
de wa-
terlade
(ml)
Gepelde to-
maten
96 15 2 350
Witte bonen 96 30 - 40 2 500
Savooiekool 96 20 - 25 2 400
Courgette,
plakjes
96 15 - 20 2 350
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 2 600
Aardappel-
balletjes
96 35 - 45 2 600
Ongepelde
tomaten, me-
dium
96 45 - 55 2 750
Rijst (ver-
houding wa-
ter/rijst 1,5:1)
96 35 - 40 2 600
Gekookte aar-
dappelen, in
vieren
96 35 - 40 2 600
Broodbal-
letjes
96 35 - 45 2 600
Tagliatelle,
vers
96 20 - 25 2 450
Polenta
(vloeistofver-
houding 3:1)
96 45 - 50 2 750
Vis
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Forel circa
250 g
85 30 - 40 2 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 2 450
www.aeg.com24
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Garnalen,
bevroren
85 30 - 40 2 550
Zalmfilets 85 25 - 35 2 500
Zalmforel cir-
ca 1000g
85 40 - 45 2 600
Mosselen 96 20 - 30 2 500
Platvisfilet 80 15 2 350
Vlees
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 2 800 + 150
Kippenborst, ge-
pocheerd
90 25 - 35 2 500
Kip, gepocheerd,
1000 - 1200 g
96 60 - 70 2 800 + 150
Kalf/varkensvlees
zonder bot, 800 -
1000 g
90 80 - 90 2 800 + 300
Casselerrib (ger-
ookte varkensrug),
gepocheerd
90 90 - 110 2 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt rundvlees)
96 110 - 120 2 800 + 700
Chipolataworstjes 80 15 - 20 2 400
Eieren
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand Water in de
waterlade (ml)
Eieren, hard
gekookt
96 18 - 21 2 500
Eieren, medi-
um gekookt
96 13 - 16 2 450
Eieren, zacht
gekookt
96 11 - 12 2 400
NEDERLANDS
25
11.6 Circulatiegrill en
Volledige stoom na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Circulatiegrill.
Doe de voorbereide groente en
bijgerechten in het kookgerei dat
geschikt is voor de oven en plaats het
vervolgens in de oven met het vlees.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste
stand gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Starten van de functie: Volledige
stoom. Kook alles samen tot het klaar
is.
Maximale waterhoeveelheid is
800 ml.
Gerecht Circulatiegrill (eerste stap: vlees
bereiden)
Volledige stoom (tweede stap:
groente toevoegen)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Biefstuk 1
kg
Spruitjes,
polenta
180 60 - 70 vlees: 1 96 40 - 50 vlees: 1
groente: 3
Geroos-
terd var-
kensvlees 1
kg
Aardappe-
len,
groenten,
jus
180 60 - 70 vlees: 1 96 30 - 40 vlees: 1
groente: 3
Geroos-
terd kalfsv-
lees 1 kg,
Rijst,
groenten
180 50 - 60 vlees: 1 96 30 - 40 vlees: 1
groente: 3
11.7 Combi Plus stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 35 - 40 2
Gebakken eieren
1)
90 30 - 40 2
Terrine
1)
90 40 - 50 2
www.aeg.com26
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Dunne visfilet 85 15 - 25 2
Dikke visfilet 90 25 - 35 2
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 2
Hele vis tot 1000 g 90 35 - 45 2
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Deegballen 85 25 - 35 2
Pasta 85 20 - 25 2
Rijst 85 20 - 25 2
Bordgerechten 85 20 - 25 2
11.8 Combi stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Geroosterd var-
kensvlees 1000 g
160 - 180 90 - 100 2
Biefstuk 1000 g 180 - 200 60 - 90 2
Geroosterd kalfsv-
lees 1000 g
180 80 - 90 2
Gehaktbrood, onge-
kookt, 500 g
180 30 - 40 2
Gerookte varkensrug
600 - 1000 g (2 uur
weken)
160 - 180 60 - 70 2
Kip 1000 g 180 - 200 50 - 60 2
Eend 1500 - 2000 g 180 70 - 90 2
Gans 3000 g 170 130 - 170 1
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 2
Pastaschotel 190 40 - 50 2
Lasagne 180 45 - 55 2
Gemengde broodjes
500 - 1000 g
180 - 190 45 - 50 2
NEDERLANDS
27
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes 200 20 - 30 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g
200 20 - 30 2
Afbakbaguettes 40 -
50 g, bevroren
200 25 - 35 2
11.9 Bakken
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden
aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
www.aeg.com28
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger
in.
11.11 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak/vruchten-
cake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem van
zandtaartdeeg
Multi hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi hetelucht 160 60 - 90 2
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Cake op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het bak-
proces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Boven + onder-
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Koninginnen-
brood (opger-
olde cake met
jam)
Boven + onder-
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Amandelcake/
suikertaart
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 35 - 55 3
www.aeg.com30
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/spons-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Gistcake met
delicate garner-
ing (bijvoor-
beeld kwark,
room, pudding-
vulling)
Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Boven + onder-
warmte
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi hetelucht
160
1)
10 - 25 3
NEDERLANDS
31
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Broodjes Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Multi hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Boven + onder-
warmte
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete ovenscho-
tels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.13 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht
Soort gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 2
Lasagne 180 - 200 45 - 60 2
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 2
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 2
www.aeg.com32
Gerecht
Soort gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/broodkrans 170 - 190 40 - 50 2
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 3
Koekjes gemaakt van gist-
deeg
160 - 170 20 - 40 2
11.14 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
Cake op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
NEDERLANDS
33
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
2 standen 3 standen
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.15 Traag garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
De functie is niet geschikt voor
stoofpotjes of vette varkensbraadkost. U
kunt de vleesthermometer gebruiken om
te garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor
de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen als
u gebruikmaakt van de
functie .
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees in een diepe
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Traag garen en
stel de juiste doelkerntemperatuur in.
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Biefstuk 1000 - 1.500 g 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1000 - 1.500 g 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1.500 g 120 120 - 150 1
Steaks 200 - 300 g 120 20 - 40 3
11.16 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pizza (dunne korst) 200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met uiteenlo-
pende garnering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
www.aeg.com34
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood 230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart 160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230 12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200 15 - 25 2
11.17 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in
de diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.18 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + on-
derwarmte
230 120 - 150 1
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
NEDERLANDS
35
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rekstand
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatie-
grill
160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatie-
grill
150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschenkel 1.5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Rekstand
Tijd (min) Rekstand
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug 1 - 1.5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Aantal Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Hazerug tot 1 kg Boven + on-
derwarmte
230
1)
30 - 40 1
www.aeg.com36
Gerecht Aantal Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Reerug, her-
tenrug
1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Aantal Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
p.p.
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
Eend 1,5 - 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
Gans 3,5 - 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
Hele vis 1 - 1.5 Boven + on-
derwarmte
210 - 220 40 - 60 1
11.19 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Biefstuk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
NEDERLANDS
37
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill intens
Gerecht Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1)
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
1)
Oven voorverwarmen.
11.20 Diepvriesvoeding
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bev-
roren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappel partjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
www.aeg.com38
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Temperatuur
(°C)
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Circu-
latiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.21 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
NEDERLANDS
39
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.22 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groente
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
www.aeg.com40
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Gemengde augurk-
en
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.23 Drogen
Gebruik bakpapier om de ovenroosters
mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd
uit. Open de deur en laat het apparaat
afkoelen. Hierna kunt u het droogproces
afronden.
Groente
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Rekstand
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Rekstand
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.24 Brood bakken
Voeg 200 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
NEDERLANDS
41
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rekstand
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 180 - 200 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.25 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazerug 70 - 75
www.aeg.com42
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld voordat u onderhoud verricht.
Gevaar voor brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging
trekken.
2
3
1
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
NEDERLANDS
43
12.3 Stoomreiniging
Verwijder de ergste voedselresten met
de hand.
1. Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stoomgenerator.
2. Activeer de functie: Stoomreiniging.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven. Als het
programma is voltooid klinkt er een
geluidssignaal.
3. Tik op een tiptoets om het signaal te
deactiveren.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het
restwater uit de stoomgenerator.
Houd de deur van het apparaat
ongeveer 1 uur open. Wacht tot het
apparaat droog is. Om het drogen te
versnellen, kunt u het apparaat
opwarmen met warme lucht op 150 °C
gedurende ca. 15 minuten.
12.4 Stoomgeneratiesysteem
LET OP!
Droog de stoomgenerator na
elk gebruik. Water met de
spons verwijderen.
Verwijder eventuele
kalkaanslag met water en
azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van
chemische
ontkalkingsmiddelen kan het
emaille van de oven
beschadigen. Volg de
aanwijzingen van de
fabrikanten op.
1. Om de waterlade en de
stoomgenerator te reinigen, doe een
mengsel van water en azijn (ca. 250
ml) door de waterlade en in de
stoomgenerator. Wacht ongeveer 10
minuten.
2. Verwijder het azijnwater met de
spons.
3. Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stomer schoon te
spoelen.
4. Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.5 De ovendeur verwijderen
en monteren
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt
per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
www.aeg.com
44
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie! Haal
de zekering weg alvorens u de
lamp vervangt. De lamp en
het afdekglas kunnen heet
zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig
de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
De zijverlichting
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3. Verwijder en reinig het metalen
frame en de afdichting.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
5. Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6. De linker inschuifrails installeren.
13.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
'Veiligheid'.
13.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
NEDERLANDS
45
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De automatische uitschakel-
ing is actief.°
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".°
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Gebruik van het
kinderslot".
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.°
Er is een elektrische fout. Schakel het apparaat uit
via de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en scha-
kel deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
www.aeg.com46
14. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
NEDERLANDS
47
www.aeg.com/shop
892964719-A-512013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG BS9314001M Handleiding

Type
Handleiding