AEG KS8404021M Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL Gebruiksaanwijzing
Stoomoven
KS8404021M
KS8404101M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................7
4. BEDIENINGSPANEEL................................................................................................. 8
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK..................................................................................10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S..........................................................................16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 17
10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 20
12. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................40
13. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................42
14. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................44
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.aeg.com
2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de
werking van dit apparaat altijd uit te buurt worden
gehouden.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient op te passen dat u de verwarmingselementen
NEDERLANDS
3
niet aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de
buurt of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
www.aeg.com4
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische
informatie op het typeplaatje
overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
NEDERLANDS
5
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
en schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de
bereiding met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de erkende
servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijderd. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
www.aeg.com
6
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
2.8 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
3
8
7
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor
kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
NEDERLANDS
7
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding (bv. groenten, stukken vis,
kippenborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv.
rijst, polenta, pasta).
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
21 3 4 5 76 8 9 10 11
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN / UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
3
Verwarmingsfunc-
ties of Recepten
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu te
kiezen de tiptoets eenmaal aan: Recepten. Raak
de tiptoets weer aan om tussen de menu's te
schakelen: Verwarmingsfuncties, Recepten. Raak
het veld 3 seconden aan om het licht in of uit te
schakelen. Het licht kan ook gebruikt worden als
het apparaat is uitgeschakeld.
4
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete pro-
gramma's.
www.aeg.com8
Tiptoets Functie Opmerking
5
Temperatuurkeu-
ze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Raak het
veld 3 seconden aan om de functie in of uit te
schakelen: Snel Opwarmen.
6
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
OK De selectie of instelling bevestigen.
9
Toets op de ach-
terkant
Om één niveau terug te gaan in het menu. Raak
het veld 3 seconden aan om het hoofdmenu weer
te geven.
10
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, raakt u de tiptoets aan om de
timer of de functies in te stellen: Toetsblokkering,
Favoriet, Heat+Hold, Set + Go. U kunt ook de in-
stellingen van de vleesthermometer wijzigen.
11
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwekker.
4.2 Display
A
DE
B C
A. Verwarmingsfunctie
B. Dagtijd
C. Indicatielampje bij voorverwarmen
D. Temperatuur
E. Duur of eindtijd van een functie
Andere indicatielampjes op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
Dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Het display geeft de benodigde kook-
tijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
NEDERLANDS 9
Symbool Functie
Temperatuur Het display toont de temperatuur.
Tijdisindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is. Druk
tegelijkertijd op and om de
tijd te resetten.
Berekening Het apparaat berekent de bereidings-
duur.
Indicatielampje bij voor-
verwarmen
Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje Snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de op-
warmtijd.
Automatisch Wegen Het display geeft weer dat het auto-
matische weegsysteem actief is of dat
het gewicht kan worden gewijzigd.
Heat+Hold De functie is actief.
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd
instellen.
1. Druk op of om de waarde in
te stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op
of om de menu-
optie te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
www.aeg.com10
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Recepten Bestaat uit een lijst met automatische program-
ma's.
Stoomreiniging Procedure voor het reinigen van het apparaat met
stoom.
Basis Instellingen Wordt gebruikt voor het instellen van andere in-
stellingen.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidingspro-
gramma's die door de gebruiker zijn gemaakt.
Submenu voor: Basis Instellingen
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdisindicatie Als het apparaat AAN staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uitscha-
kelt.
Set + Go Om een functie in te stellen en later te activeren
door op een symbool op het bedieningspaneel te
drukken.
Heat+Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30
minuten nadat de kookcyclus voltooid is.
Verleng Tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Pas het contrast van het display in stappen aan.
Helderheid Pas de helderheid van het display in stappen aan.
Taal Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets AAN/UIT kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
NEDERLANDS 11
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstelling Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstelling.
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Stomen Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of
speciale bijgerechten.
Combi Plus Stomen Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor
het stomen van vis, custard en terrines.
Combi Stomen Voor het bakken van brood, het braden van grote
stukken vlees of het opwarmen van gekoelde en
bevroren maaltijden.
ECO Stomen Als u deze functie tijdens het koken gebruikt, kunt
u het energieverbruik optimaliseren. Voor meer
informatie over de aanbevolen instellingen raad-
pleegt u de kooktabellen met de equivalente
ovenfunctie.
Multi Hetelucht (Vochtig) Om gebakken voedsel in bakblikken op één rekni-
veau te bakken. Om tijdens de bereiding energie
te besparen. Deze functie moet worden gebruikt
in overeenstemming met de kooktabellen om de
gewenste kookresultaten te bereiken. Voor meer
informatie over de aanbevolen instellingen raad-
pleegt u de kooktabellen.
Multi Hetelucht Om op 2 rekstanden te bakken en tegelijk voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C lager
in dan voor de functie: Boven + onderwarmte.
Pizza Hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func-
tie: Boven + onderwarmte.
Lage Temperatuur Ga-
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Bevroren Gerechten Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aardap-
pelpartjes of loempia's krokant te maken.
www.aeg.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
Grill Intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoe-
veelheden en voor het maken van toast.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
Deeg Laten Rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Brood Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals appels,
pruimen, perziken) en groenten (zoals tomaten,
courgette of champignons).
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Regenereren Het opwarmen van voedsel met stoom voorkomt
dat het oppervlak uitdroogt. De warmte wordt op
behoedzaam en gelijkmatig verdeeld en geeft het
voedsel de smaak en het aroma alsof het net is
bereid. Deze functie kan gebruikt worden om
eten direct op een bord te verwarmen. Met ver-
schillende roosterhoogtes kunt u meerdere bor-
den tegelijkertijd opwarmen.
NEDERLANDS 13
Verwarmingsfunctie Applicatie
ECO Braden Als u deze functie tijdens het koken gebruikt, kunt
u het energieverbruik optimaliseren. Voor meer
informatie over de aanbevolen instellingen raad-
pleegt u de kooktabellen met de equivalente
ovenfunctie (Circulatiegrill).
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60°C komt.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer een ovenfunctie.
5. Druk op
om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op om te bevestigen.
6.5 Bereiding met stoom
De klep van het waterreservoir bevindt
zich in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Doe geen water rechtstreeks
in de stomer.
Gebruik alleen water.
Gebruik geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
het waterreservoir.
1. Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
2. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
3. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor
ca. 50 minuten.
4. Plaats het waterreservoir terug op
zijn oorspronkelijke plaats.
5. Schakel het apparaat in.
6. Selecteer de
stoomverwarmingsfunctie en de
temperatuur.
7. Stel, indien nodig, de functie Duur
of Eindtijd in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal.
Als de stomer leeg is, klinkt
er een geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er
een geluidssignaal.
8. Schakel het apparaat uit.
LET OP!
Het apparaat wordt zeer
heet. Gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig als u het
waterreservoir ledigt.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld,
het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons.
Reinig de stomer indien nodig met wat
azijn. Laat het apparaat volledig
uitdrogen met de deur geopend.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt. Als de
temperatuur bereikt is, zoemt de zoemer
3 maal en knippert de balk om
vervolgens te verdwijnen.
www.aeg.com
14
6.7 Indicatielampje
Snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
Als u de functie wilt activeren, houdt u
3 seconden ingedrukt. Het
indicatielampje voorverwarmen wisselt.
6.8 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan. U
kunt de warmte gebruiken om het eten
warm te houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen invloed
op de werking van het apparaat. Ook te ge-
bruiken als het apparaat is uitgeschakeld.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te stel-
len en op om te starten.
Duur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties: Duur,
Eindtijd, schakelt het
apparaat de warmte-
elementen na 90 % van de
ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3
- 20 minuten).
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies: Duur,
Eindtijd, moet u een
verwarmingsfunctie en
temperatuur instellen. Het
apparaat wordt automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies: Duur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat het
apparaat op een later
tijdstip wordt geactiveerd of
juist uitgezet.
De functies: Duur en Eindtijd
werken niet als u de
vleesthermometer gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
NEDERLANDS
15
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op or om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op
om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
7.3 Heat+Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Duur wordt ingesteld.
De functie: Heat+Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu: Basis Instellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Heat+Hold.
5. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng Tijd
De functie: Verleng Tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als
de Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Duur of Automatisch
Wegen.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1.
Wanneer de bereidingstijd is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Druk op een willekeurig symbool.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op
om te activeren of
om te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Online recepten
Op onze website vindt u de
recepten voor de
automatische programma's
van dit apparaat. Om het
juiste Receptenboek te
vinden, controleer het
productnummer op het
classificatieplaatje op de
voorzijde van het frame van
de binnenkant van het
apparaat.
8.2 Recepten met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten
die u kunt gebruiken. De recepten
kunnen niet worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Recepten. Druk
op om te bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op om te
bevestigen.
4. Een recept selecteren. Druk op
om te bevestigen.
www.aeg.com
16
Bij gebruik van de functie:
Handmatig, gebruikt het
apparaat de automatische
instellingen. U kunt ze
veranderen, net als bij
andere functies.
8.3 Recepten met Automatisch
Wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het gerecht
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Recepten. Druk
op om te bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op
om te
bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
Wegen. Druk op
om te
bevestigen.
5. Tik op
of om het gewicht van
het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Tik op of om de
letter te wijzigen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt
er een geluidssignaal. Druk op een
symbool om het geluidsignaal uit te
zetten.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd.
Op het display verschijnt
een herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er moeten twee temperaturen worden
ingesteld: de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of de
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de kerntemperatuur in
te stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en
NEDERLANDS
17
de bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de temperatuur van de
vleesthermometer te wijzigen druk
op .
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het
stopcontact en haal het vlees uit de
oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is
heet. Er bestaat
verbrandingsgevaar. Wees
voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de
functie Stomen.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
het rooster op de roostersteun er boven
en zorg er hierbij voor dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
www.aeg.com18
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar
in het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
OPSLAAN.
4. Druk op
om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op
of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op
en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie
overschrijven. Wanneer het display de
eerste vrije geheugenpositie aangeeft,
tik op of en druk op om een
bestaand programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
Programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op
om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op
en ga rechtstreeks naar het
menu: Favoriet. Ook te gebruiken als het
apparaat is uitgeschakeld.
10.2 Gebruik van het
Kinderslot
Als het Kinderslot aanstaat, kan het
apparaat niet per ongeluk worden
geactiveerd.
1. Raak
aan om het display in te
schakelen.
2. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren,
herhaal stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Druk om de functie uit te schakelen op
. Op het display verschijnt een
melding. Druk herhaaldelijk op en
vervolgens op
om te bevestigen.
Als u het apparaat
uitschakelt, wordt de functie
ook uitgeschakeld.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
een symbool gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Duur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Set +
Go.
NEDERLANDS
19
6. Druk op om te bevestigen.
Druk op een symbool (behalve voor )
om de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu: Basis
Instellingen stelt u in
staat de volgende functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
10.5 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch
uit als er een ovenfunctie in werking is en
u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
Binnenverlichting,
vleesthermometer,Eindtijd,
Duur.
10.6 Helderheid van het
display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid
van het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een symbool aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug
naar helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11.
AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
www.aeg.com20
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden Warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg Laten Rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg.
Het is niet nodig om het af te dekken.
Plaats een bakrooster op niveau één en
schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel
de functie in op deeg rijzen. Deeg Laten
Rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Koken met stoom
Gebruik alleen hitte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroomstalen schalen (alleen
sommige modellen).
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de
inzetniveaus van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters.
Zorg voor ruimte tussen de roosters
zodat de lucht rond de schalen kan
circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water
uit de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna
hetzelfde is als u de instellingen voor
uw recept niet kunt vinden.
Bij het koken van rijst gebruikt u een
verhouding van 1.5 : 1 – 2 : 1 water tot
rijst water rijst absorbeert water.
11.4 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.5 Stomen / ECO Stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het
apparaat niet wanneer de
functie is ingeschakeld. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
NEDERLANDS 21
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en
plaats het op de ovenroosters. Zorg voor
ruimte tussen de gerechten zodat de
stoom rond de gerechten kan circuleren.
Steriliseren met de functie: Stomen
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een
tijdsduur in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de wa-
terlade (ml)
Artisjokken 96 50 - 60 1 800
Aubergines 96 15 - 25 1 450
Bloemkool, heel 96 35 - 45 1 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 1 500
Broccoli, heel 96 30- 40 1 550
Broccoli, roosjes 96 20 - 25 1 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 1 400
Erwten 96 20 - 25 1 450
Venkel 96 35 - 45 1 600
Wortelen 96 35 - 45 1 600
Koolrabi, stren-
gen
96 30 - 40 1 550
Paprika, reepjes 96 15 - 20 1 400
Uien, ringen 96 25 - 35 1 500
Sperziebonen 96 35 - 45 1 550
Botersla, roosjes 96 20 - 25 1 450
Spruitjes 96 30 - 40 1 550
Rode bietjes 96 70 - 90 1 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 1 600
Selderij, blokjes 96 20 - 30 1 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 1 500
www.aeg.com22
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de wa-
terlade (ml)
Asperges, wit 96 35 - 45 1 600
Spinazie, vers 96 15 1 350
Gepelde toma-
ten
96 15 1 350
Witte bonen 96 25 - 35 1 500
Savooiekool 96 20 - 25 1 400
Courgette, plak-
jes
96 15 1 350
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 1 600
Aardappelballe-
tjes
96 35 - 45 1 600
Ongepelde to-
maten, medium
96 45 - 55 1 750
Rijst (verhouding
water/rijst 1,5: 1)
96 35 - 40 1 600
Gekookte aard-
appelen, in vier-
en
96 35 - 40 1 600
Broodballetjes 96 35 - 45 1 600
Tagliatelle, vers 96 20 - 25 1 450
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding 3: 1)
96 40 - 45 1 750
Vis
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de
waterlade (ml)
Forel, circa 250
g
85 30 - 40 1 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 1 450
Garnalen, be-
vroren
85 30 - 40 1 550
NEDERLANDS 23
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de
waterlade (ml)
Zalmfilets 85 25 - 35 1 500
Zalmforel, circa
1000 g
85 40 - 45 1 600
Mosselen 96 20 - 30 1 500
Platvisfilet 80 15 1 350
Vlees
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Kippenborst,
gepocheerd
90 25 - 35 1 500
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Kalfs-/varkens-
vlees zonder
bot, 800 - 1000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
Casselerrib (ge-
rookte varkens-
rug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt rundvlees)
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolatawors-
tjes
80 15 - 20 1 400
Eieren
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte Water in de
waterlade (ml)
Eieren, zacht ge-
kookt
96 10 - 12 1 400
Eieren, medium
gekookt
96 13 - 16 1 450
Eieren, hard ge-
kookt
96 18 - 21 1 500
www.aeg.com24
11.6 Multi Hetelucht en
Stomen na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Multi Hetelucht .
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig
kookgerei. Plaats samen met het
gebraad in de oven.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste
stand gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Start de functie: Stomen. Kook alles
samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid
is 650 ml.
11.7 Combi Plus Stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Custard/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90 35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1.000 g 90 35 - 45 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opnieuw verwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 85 20 - 30 1
Pastaschotel 85 15 - 20 1
Rijst 85 15 - 20 1
Bordgerechten 85 15 - 20 1
11.8 Combi Stomen
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
NEDERLANDS 25
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Rosbief 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren af-
bakstokbroodjes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
11.9 Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders
bakt of braadt dan het apparaat dat u
vroeger had. Pas de instellingen
(temperatuur, kooktijden) en de
rekstand die u gewoon was aan
volgens de waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog
is, wordt het gebak in het begin van
het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
www.aeg.com
26
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger
in.
11.11 Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Multi Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Multi Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi Hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
NEDERLANDS 27
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 1
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi Hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Multi Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Multi Hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + onder-
warmte
160 - 170 70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood / brood-
krans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Boven + onder-
warmte
160 - 180 50 - 70 1
Brood (roggebrood)
1)
Boven + onder-
warmte
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / eclairs
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Boven + onder-
warmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 20 - 30 2
www.aeg.com28
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi Hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Multi Hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met kwetsba-
re garnering (bijvoor-
beeld kwark, room, pud-
dingvulling)
1)
Boven + onder-
warmte
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi Hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
Multi Hetelucht 140 20 - 35 2
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
1)
Boven + onder-
warmte
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Multi Hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak / schuimge-
bak
Multi Hetelucht 80 - 100 120 - 150 2
Bitterkoekjes Multi Hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi Hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Multi Hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 10 - 25 2
NEDERLANDS 29
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Multi Hetelucht 160 20 - 35 2
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Boven + onder-
warmte
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Multi Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete ovenscho-
tels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Multi Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.13 Multi Hetelucht (Vochtig)
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood / brood-
krans
170 - 190 40 - 50 1
www.aeg.com30
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.14 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi Hetelucht.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen / Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Cakes / kleine cakejes / broodjes op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Zand-
taartdeeg / Geba-
kreepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak / schuim-
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
11.15 Lage Temperatuur
Garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruik maakt van de
functie.
NEDERLANDS 31
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
11.16 Pizza Hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine (har-
tige taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd
brood
1)
230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
www.aeg.com32
11.17 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in
de diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.18 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Boven + onder-
warmte
1 - 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossehaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
doorbakken
Circulatiegrill per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nekstuk,
hamlap
Circulatie-
grill
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet, rib-
betje
Circulatie-
grill
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
NEDERLANDS 33
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circulatie-
grill
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschenkel Circulatie-
grill
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout,
lamsgebraad
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug, me-
dium
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
Boven +
onder-
warmte
tot 1 kg 230 30 - 40 1
Rug Boven +
onder-
warmte
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Reebout, her-
tenbout
Boven +
onder-
warmte
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip, piepkui-
ken
Circulatie-
grill
200 – 250 g
elk
200 - 220 30 - 50 1
www.aeg.com34
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Halve kip Circulatie-
grill
400 – 500 g
elk
190 - 210 35 - 50 1
Stukken gevo-
gelte
Circulatie-
grill
1 - 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Eend Circulatie-
grill
1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis Boven +
onder-
warmte
1 - 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
11.19 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Rosbief, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
NEDERLANDS 35
Grill Intens
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 9 - 13 8 - 10 3
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfsbief-
stukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
11.20 Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bevro-
ren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevroren 180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
Aardappelpartjes/-kro-
ketjes
220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne / Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevroren 160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
www.aeg.com36
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Circula-
tiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Vruchtencake Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
11.21 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
NEDERLANDS 37
11.22 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen / rij-
pe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.23 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
www.aeg.com38
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
11.24 Brood
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 1
Baguette 200 - 220 35 - 45 1
Brioche 180 - 200 40 - 60 1
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 1
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 1
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 1
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 1
11.25 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
NEDERLANDS 39
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Droog de oven als de ovenruimte nat
is na gebruik.
www.aeg.com40
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld voordat u onderhoud verricht.
Gevaar voor brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging
trekken.
2
3
1
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
12.3 Stoomreiniging
Verwijder de ergste etensresten met de
hand.
1. Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stomer.
2. Activeer de functie: Stoomreiniging.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven. Als het
programma is voltooid klinkt er een
geluidssignaal.
3. Tik op een symbool om het signaal
te deactiveren.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het
restwater uit de stomer.
Houd de deur van het apparaat
ongeveer 1 uur open. Wacht tot het
apparaat droog is. Om het drogen te
versnellen, kunt u het apparaat
opwarmen met warme lucht op 150 °C
gedurende ca. 15 minuten.
12.4 Stoomgeneratiesysteem
LET OP!
Droog de stoomgenerator
na elk gebruik. Water met
de spons verwijderen.
Verwijder eventuele
kalkaanslag met water en
azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van
chemische
ontkalkingsmiddelen kan het
emaille van de oven
beschadigen. Volg de
aanwijzingen van de
fabrikanten op.
1. Om de waterlade en de
stoomgenerator te reinigen, doe een
mengsel van water en azijn (ca. 250
ml) door de waterlade en in de
stoomgenerator. Wacht ongeveer 10
minuten.
2. Verwijder het azijnwater met de
spons.
3. Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stomer schoon te
spoelen.
4. Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.5 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
NEDERLANDS
41
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig
de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
13.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.aeg.com42
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een elektriciteitsnet of is
niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het elek-
triciteitsnet (zie het aansluit-
diagram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen juist zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderbeveiliging is ge-
activeerd.
Raadpleeg "Gebruik van het
kinderbeveiliging".
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
NEDERLANDS 43
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
KS8404021M
KS8404101M
Energie-efficiëntie Index 94.5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 43 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
KS8404021M 34.0 kg
KS8404101M 34.9 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
14.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
www.aeg.com44
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met selectie Duur of
Eindtijd in werking is en de
bereidingstijd langer is dan 30 minuten,
de verwarmingselementen automatisch
10% eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
NEDERLANDS
45
www.aeg.com46
NEDERLANDS 47
www.aeg.com/shop
867335214-B-392016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG KS8404021M Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor