NL11
VERMOGENSNIVEAUTABEL
Vermogensniveau Bereidingstype Gebruik van het niveau
(de indicatie hangt af van de ervaring en de bereidingsgewoonten)
Max. vermogen
Boost Snel verwarmen
Ideaal voor het snel verhogen van de voedseltemperatuur tot het snel aan de kook brengen in het
geval van water of het snel verwarmen van kookvloeistoffen
8-9 Bakken - koken
Ideaal voor braden, aan de kook brengen, bakken van diepvriesproducten, snel koken
Hoog vermogen
7-8
Braden - sauteren - koken -
grillen
Ideaal voor sauteren, actief aan de kook houden, koken en grillen (voor een korte periode, 5-10
minuten)
6-7
Braden - koken - stomen -
sauteren - grillen
Ideaal voor sauteren, lichtjes aan de kook houden, koken en grillen (voor een middellange periode,
10-20 minuten)
Middelhoog
vermogen
4-5
Koken - stomen - sauteren -
grillen
Ideaal voor stomen, zachtjes aan de kook houden, koken (voor een lange periode). Roomsaus maken
voor pasta
3-4
Koken - sudderen - verdikken -
roomsaus maken
Ideaal voor recepten met een lange bereidingstijd (rijst, sauzen, braadstukken, vis) met vloeistoffen
(bijv. water, wijn, bouillon, melk), roomsaus voor pasta
2-3
Ideaal voor langdurige bereidingen (hoeveelheden kleiner dan een liter: rijst, saus, braadstukken,
vis) met vloeistoffen (bijv. water, wijn, bouillon, melk)
Laag vermogen
1-2
Smelten - ontdooien -
warmhouden - roomsaus
maken
Ideaal voor het zacht maken van boter, langzaam smelten van chocolade, ontdooien van kleine
producten en het warmhouden van zojuist bereide gerechten (bijv. saus, soep, minestrone)
1
Ideaal voor het warmhouden van zojuist bereide gerechten, het maken van roomsaus voor risotto en
het warmhouden van serveerschotels (met inductiegeschikte accessoire)
UIT
Geen
vermogen
Ondersteuningsvlak
Kookplaat in stand-by of uitgeschakelde modus (mogelijke restwarmte na afloop van de bereiding,
aangeduid met een “H”)
Functie Beschrijving functie
Sudderen
Geeft automatisch een vermogensniveau aan dat geschikt is om gerechten gedurende lange tijd te laten pruttelen. Geschikt voor de
bereiding van tomatensauzen, ragouts, soepen, groentesoepen, waarbij een gecontroleerd bereidingsniveau gehandhaafd wordt
(ideaal voor bereidingen au bain-marie). Voorkomt onaangenaam overkoken van het voedsel of mogelijk aanbranden op de bodem,
die kenmerkend zijn voor dit soort bereidingen. Gebruik deze functie nadat u het gerecht aan de kook heeft gebracht.
Smelten
Geeft automatisch een vermogensniveau aan dat geschikt is om kwetsbare producten langzaam te laten smelten zonder de
sensorische kenmerken ervan in gevaar te brengen (chocolade, boter, enz.).
Sensor
Geeft automatisch aan dat het kookpunt van het water is bereikt, en verlaagt het vermogen tot een waarde die ervoor zorgt dat het
water aan de kook blijft tot het voedsel in de pan wordt gedaan. Wanneer het water het kookpunt bereikt klinkt er een
geluidssignaal en kunnen er ingrediënten worden toegevoegd (kruiden, deegwaren, rijst, groenten, vlees en vis dat gekookt moet
worden), maar ook inmaak of te steriliseren accessoires.
Flexicook
Functie die de twee kookzones combineert, waardoor rechthoekige en ovale pannen kunnen worden gebruikt over de gehele
oppervlakte. Voor het grillen van grote stukken of grote hoeveelheden voedsel (vis, spiezen, groenten, biefstukken, worstjes).
Voor het braden van gerechten in een casserole/vispan/pan, zoals braadstukken, hele vissen met saus of bouillon