NL42
VERMOGENSNIVEAUTABEL
Vermogensniveau Bereidingstype Niveaugebruik
(indicatiie van kookervaring en -gewoonten)
Max. vermogen
Boost Snel verwarmen
Ideaal voor het snel verhogen van de voedseltemperatuur tot het snel aan de kook brengen in het
geval van water of het snel verwarmen van kookvloeistoffen
8-9 Bakken - koken
Ideaal voor braden, aan de kook brengen, bakken van ddiepvriesproducten, snel koken
Hoog vermogen
7-8
Braden - sauteren - koken -
grillen
Ideaal voor sauteren, actief aan de kook houden, koken en grillen (voor een korte periode,
5-10 minuten)
6-7
Braden - koken - stomen -
sauteren - grillen
Ideaal voor sauteren, lichtjes aan de kook houden, koken en grillen (voor een middellange periode,
10-20 minuten)
Middelhoog
vermogen
4-5
Koken - stomen - sauteren -
grillen
Ideaal voor stomen, zachtjes aan de kook houden, koken (voor een lange periode). Roomsaus maken
voor pasta
3-4
Koken - sudderen - verdikken -
roomsaus maken
Ideaal voor recepten met een lange bereidingstijd (rijst, sauzen, braadstukken, vis) met vloeistoffen
(bijv. water, wijn, bouillon, melk), roomsaus voor pasta
2-3
Ideaal voor recepten met een lange bereidingstijd (minder dan een 1 liter: rijst, saus, braadstukken,
vis) met vloeistoffen (bijv. water, wijn, bouillon, melk)
Laag vermogen
1-2
Smelten - ontdooien -
warmhouden - roomsaus
maken
Ideaal voor het zacht maken van boter, langzaam smelten van chocolade, ontdooien van kleine
producten en het warmhouden van zojuist bereide gerechten (bijv. saus, soep, minestrone)
1
Ideaal for het warmhouden van zojuist bereide gerechten, het maken van roomsaus voor risotto en
het warmhouden van serveerschotels (met inductiegeschikte accessoire)
UIT
Geen
vermogen
Ondersteuningsvlak
Kookplaat in standby- of uitgeschakelde modus (mogelijke restwarmte na afloop van de bereiding,
aangeduid met een “H”)
Functie Beschrijving van functie
Sudderen
Identificeert automatisch een vermogensniveau dat geschikt is voor recepten met een lange bereidingstijd. Geschikt voor het
bereiden van tomatensaus, ragout, soep, minestrone, waarbij een gecontroleerd kookniveau wordt aangehouden (ideaal voor
bereiding in een bain-marie). Voorkomt overkoken (bijv. spatten), vasthechten aan de bodem en aanbranden, zoals vaak gebeurt bij
deze recepten. Gebruik deze functie nadat u het gerecht in de pan aan de kook hebt gebracht.
Smelten
Identificeert automatisch een vermogensniveau instellen voor het langzaam laten smelten van delicate producten zonder afbreuk te
doen aan hun sensoriële eigenschappen (chocolade, boter, etc.).
Automatisch
koken
Identifceert automatisch wanneer het water het kookpunt bereikt en verlaagt het vermogen om het water aan de kook te houden tot
de etenswaar wordt toegevoegd. Wanneer het water het kookpunt bereikt, laat de kookplaat een geluidssignaal horen en kunnen er
ingrediënten (bijv. te koken condimenten, pasta, rijst, groenten, vlees en vis), maar ook inmaakproducten of te steriliseren
accessoires aan het water worden toegevoegd.
Multizone
Met deze functie worden twee kookzones gecombineerd en kunt u gebruik maken van de gecombineerde oppervlakte voor grote
rechthoekige of ovale schalen of grillpannen. Voor het grillen van grote hoeveelheden etenswaar (vis, kebab, groenten zoals chicorei,
steaks, Duitse worsten).
Voor de bereiding van recepten zoals gerolde braadstukken of hele vis, meestal met een saus of bouillon, met behulp van een
casserole/visschaal/vispan