Brandt FP1068XN de handleiding

Type
de handleiding
Vlees
Varkensgebraad (1 kg) 200 2 180 2 90 voeg wat water
Kalfsgebraad (1 kg) 200 2 180 2 60-70
Rundsgebraad *240 2 210 2 30-40
tips : zie achterzijde
Lam (bout, schouder 2,5 kg) *220 1 220 TB 200 2 50-55
Gevogelte (1 kg) 200 2 220 TB 180 2 210 TB 50-70
Grote stukken gevogeltev 180 1 1h30-2h15
Kippenbouten *220 3 210 3 15-25
op het rooster
Varkens- en kalfskoteletten *220-240 3 15-20
Rundskoteletten (1 kg) *220-240 3-4 210 3 25-30
Schapenkoteletten *275 4 10-20
Vissen
Gegrilde vissen *275 4 15-20
Gebakken vis (zeebrasem) *200 2 180 2 35-45
aarden schaal
Vis in papillot *220 2-3 *200 2-3 10-15
Groenten
Groentengratins *275 3-4 220 2-3 30
Gratin dauphinois *200 2 180 2 55-60
Lasagnes *200 2 180 2 40-45
Gevulde tomaten *200 2 180 2 40-45
Patisserie
Biscuit de Savoie - Génoise 180 1 165 1 35-45
Biscuitrol *220 3 5-10
Brioche *180 1 *210 1 165 1 25-30 * in stand
Brownies *180 2 180 2 25-30
grote glazen
schaal
Cake - Evenveeltje *180 1 *180 1 180 1 55-65 * in stand
Clafoutis 200 2 180 2 35-45
Crèmes 165 2 150 2 20-45 bain-marie
Cookies - Zandkoekjes *200 3 165 3 15-18
bakplaat
Kouglof 180 1 180 1 45-50
speciale bakvorm
Meringue 100 2 100 2 1h30
bakplaat
Madeleinekoekjes *220 2 *210 2 *210 2 5-10
bakplaat op rooster
Soezen *200 3 *180 3 30-40 volgens grootte
Koekjes van bladerdeeg *220 3 *200 3
Savarin *180 2 180 1 165 1 30-40
Gebak van kruimeldeeg *210 2 200 2 210 2 30-40
bakvorm 30 cm
Gebak van fijn bladerdee *220 2 *220 2 15-25 bakplaat
Gebak van gistdeeg *210 2 *180 2 35-45 bakplaat
Varia
Brochetten *275 4 15-20
Paté in een terrine *200 2 180 2 1h20-1h40 bain marie
Pizza van kruimeldeeg *210 2 200 2 30-40
Pizza van brooddeeg *220 3 *200 3 *200 1 15-18
Bakplaat
Quiches *210 2 200 2 200 1 30-45 bakvorm 30 cm
Soufflé 180 1 180 1 50 glazen bakvorm 21 cm
Taarten *200 2 180 2 40-45
Brood *220 1 *200 1 *220 1 30-50
* in stand
Geroosterd brood *275 4-5 1-2
op het rooster
Stoofpotten 180 1 165 1 1h30-3h volgens
(daube, baeckaofen) gerecht
THERMOSTAAT : CIJFER MET OVEREENSTEMMENDE GRADENWAARDE IN
°C
GERECHTEN
Bakduur
Bakgegevens
TRADITIONEEL BAKKEN
GECOMBINEERD BAKKEN
*Oven voorverwarmen tot de vermelde temperatuur. DS = Draaispit.
In de stand Grill plaatst u de te grillen gerechten op het ovenrooster of het draaispit. Plaats de braadslee eronder of op de ovenbodem om de braadsappen op te vangen.
Gebruik de braadslee nooit als bakplaat (spatten!).
Voor een bereiding in bain-marie vult u de ovenschaal halfvol met heet water.
Sluit altijd de ovendeur tijdens een bakcyclus. In de stand met de maximale temperatuur mag u de ovendeur evenwel op een kiertje zetten.
In de stand Grill en bij gebruik van het draaispit mag u de temperatuur maximaal op 220°C (aanbevolen waarde in deze handleiding) instellen en
dient u de ovendeur te sluiten.
40 65 100 150 165 180 200-210 220-240 275
Cijfer 1 2 3456 7 8 9 maxi
NL
GEBRUIKSTIPS VOOR UW OVEN
Bakken van vlees
Laat alle vlees minstens 1 uur op
kamertemperatuur staan alvorens het in de
oven te plaatsen. Snij het vetreepje langs
rood vlees weg om rookvorming en spatten
te vermijden.
Kies bij voorkeur aarden ovenschalen
(deze spatten minder dan glazen ovenschalen)
waarvan de grootte aangepast is aan het
te bereiden vleesgerecht.
Zout het vlees pas aan het einde van de
baktijd om te vermijden dat het zout het
bloed uit het vlees zou trekken en het
vlees zo zou uitdrogen.
Voeg enkele lepels warm water aan de
ovenschaal toe om aanbakken van het
braadjus te voorkomen.
Bakduur
Rundsgebraad (saignant) van 10 tot 15 min.
voor 500 g
Varkensgebraad van 35 tot 40 min. voor 500 g
Kalfsgebraad van 30 tot 40 min. voor 500 g.
Na het bakken wikkelt u het vlees in
aluminiumpapier en laat u het even rusten
(10 tot 15 minuten). Deze korte rusttijd is
voldoende om de vleesvezels te laten
ontspannen, de braadkleur gelijkmatig te
maken en het vlees zijn zachtheid te laten
behouden.
Voor grillgerechten : wrijf het te
grillen vlees met een penseeltje met een
zeer fijn laagje olie in. Prik nooit in te
grillen vlees. Gebruik een spatel om het
vlees te draaien.
Gevogelte prikt u best net onder de vleugels
zodat het vet kan wegsijpelen zonder te
spatten.
Bakken van patisserie
Keuze van de bakvorm :
Vermijd lichte en glanzende bakvormen
omdat ze :
·de bakduur verlengen en...
·u de oven dan dient voor te ver-
warmen...
Gebruik bij voorkeur bakvormen in
plaatmateriaal met een antikleeflaag voor
het bakken van taarten, quiches. Dit materiaal
garandeert een krokante bereiding met een
goudbruine onderzijde.
Handige tips :
Aarzel niet om de binnenzijde van bakvormen
of de bodem van de emailschaal met een
vel bakpier te bekleden. Bakpapier voorkomt
zure vlekken en u kan uw gerecht achteraf
gemakkelijk uit de bakvorm of ovenschaal
halen.
Voeg het gist altijd op het einde van de
bereiding toe en laat het niet in contact
komen met zout (zout neutraliseert de
rijzende werking van gist).
Indien u een bakstand kiest waarbij de
luchtvermengingsschroef wordt gebruikt,
dient u de temperatuur in vergelijking met
een traditionele bakstand met 30°C tot
50°C te verlagen.
De bakduur wordt dan wel wat langer
(5 tot 10 minuten).
Bakken van groenten
Bij de bereiding van een aardappelgratin
raden wij u aan de aardappelschijfjes vooraf
in wat melk of melk met room te koken.
Om paprika's vlot te kunnen pellen laat
u ze onder een roodgloeiende grill bakken
(halfweg omdraaien). Zodra de pel zwelt,
haalt u ze uit de oven en wikkelt u ze
enkele minuten in een plastic zak. Nadien
zal u de pel vlot kunnen verwijderen.
Gevulde tomaten : maak de binnenzijde
van de tomaat leeg en verwijder de
zaadjes. Zout de binnenzijde en leg ze op
een rooster om ze te laten uitlekken.
Daarna kan u de tomaten vullen.
Andijvie of witloof (met ham en
bechamelsaus) dient u lang te laten
uitlekken. Anders wordt de bechamelsaus
te waterig en smaakloos
Indien u paneermeel over een gratin
strooit, dient u het paneermeel met
gruyèrekaas te vermengen. De kaas
absorbeert de vetten en maakt de gratin
krokant.
Bakken op meerdere niveau's in de stand
VERWARM UW OVEN VOOR ALVORENS DE OVENSCHAAL IN DE OVEN TE PLAATSEN
U kan gelijktijdig meerdere gerechten (dezelfde gerechten of verschillende gerechten) op dezelfde temperatuur bakken zonder dat de
smaak of geur van de gerechten op elkaar wordt overgedragen
. De gerechten kunnen tegelijk of met een tussenpauze in de oven worden
geplaatst. De bakduur van de gerechten (zie bakgids) dient wel te worden verlengd met ongeveer 10 tot 20 minuten.
Toute reproduction, même partielle de ce document est interdite.
Bij een lange bakduur zet u de oven 5 tot 10 minuten vóór het einde van de baktijd uit. De oven zal nu nog de restwarmte benutten om
het gerecht volledig af te bakken.
Kleine soezen
1 emailschaal + 1 rooster
2 taarten
2 roosters
1 vis + 1 taart
2 roosters
1
4
1
3
1
3
40 65 100 150 165 180 200-210 220-240 275
Chiffres 1 2 3456 7 8 9 maxi
Viandes
Rôti de porc (1 kg) 200 2 180 2 90
ajoutez un peu d’eau
Rôti de veau (1 kg) 200 2 180 2 60-70
Rôti de boeuf *240 2 210 2 30-40
conseils au verso
Agneau (gigot, épaule 2,5 kg) *220 1 220 TB 200 2 50-55
Volailles (1 kg) 200 2 220 TB 180 2 210 TB 50-70
Volailles grosses pièces 180 1 1h30-2h15
Cuisses de poulet *220 3 210 3 15-25
posées sur grille
Côtes de porc / veau *220-240 3 15-20
Côtes de bœuf (1 kg) *220-240
3-4 210 3 25-30
Côtes de mouton *275 4 10-20
Poissons
Poissons grillés *275 4 15-20
Poissons cuisinés(dorade) *200 2 180 2 35-45
plat en terre
Poissons papillottes *220 2-3 *200 2-3 10-15
Légumes
Gratins (aliments cuits) *275 3-4 220 2-3 30
Gratins dauphinois *200 2 180 2 55-60
Lasagnes *200 2 180 2 40-45
Tomates farcies *200 2 180 2 40-45
Pâtisseries
Biscuit de Savoie - Génoise 180 1 165 1 35-45
Biscuit roulé *220 3 5-10
Brioche *180 1 *210 1 165 1 25-30 * en
Brownies *180 2 180 2 25-30
grand plat en verre
Cake - Quatre-quarts *180 1 *180 1 180 1 55-65 * en
Clafoutis 200 2 180 2 35-45
Crèmes 165 2 150 2 20-45 bain-marie
Cookies - Sablés *200 3 165 3 15-18
plat multiusages
Kugelhopf 180 1 180 1 45-50
Meringues 100 2 100 2 1h30
Madeleines *220 2 *210 2 *210 2 5-10 plaques sur la grille
Pâte à choux *200 3 *180 3 30-40 selon grosseur
Petits fours feuilletés *220 3 *200 3
Savarin *180 2 180 1 165 1 30-40
Tarte pâte brisée *210 2 200 2 210 2 30-40 moule 30cm
Tarte pâte feuilletée fine *220 2 *220° 2 15-25
plat multiusages
Tarte pâte à la levure *210 2 *180 2 35-45 plat multiusages
Divers
Brochettes *275 4 15-20
Pâté en terrine *200 2 180 2 1h20-1h40
bain marie
Pizza pâte brisée *210 2 200 2 30-40 moule 30cm
Pizza pâte à pain *220 3 *200 3 *200 1 15-18 plat multiusages
Quiches *210 2 200 2 200 1 30-45
moule 30cm
Soufflé 180 1 180 1 50 moule 21cm
Tourtes *200 2 180 2 40-45
Pain *220 1 *200 1 *220 1 30-50 * en
Pain grillé *275 4-5 1-2
sur la grille
Cocottes fermées 180 1 165 1 1h30-3h
selon
(daube, baeckaofen) la préparation
*Préchauffez à la température indiquée.
Ne cuisez pas les viandes dans la lèche-frite : risque d’éclaboussures.
Un bain marie doit toujours débuter avec de l’eau bouillante : ne pas trop remplir le plat.
En fonction GRIL, placez le mets à griller sur la grille ou le tourne-broche; la lèche frite sur le gradin du bas pour recevoir le jus.
Les cuissons se font porte fermée ; toutefois en température maximum, vous pouvez laisser la porte entrouverte.
En Gril utilisant le tourne-broche ne pas dépasser 220°C (Température préconisée dans ce guide) et griller porte fermée.
EQUIVALENCE : CHIFFRES
°C
PLATS
Temps de
cuisson
Indications
CUISSON TRADITIONNELLE
CUISSON MULTIFONCTION
FR
40 65 100 150 165 180 200-210 220-240 275
Position 1 2 3456 7 8 9 maxi
Fleisch
Schweinebraten (1 kg) 200 2 180 2 90 Etwas Wasser zugeben
Kalbsbraten (1 kg) 200 2 180 2 60-70
Rinderbraten *240 2 210 2 30-40 Siehe Rückseite
Lamm (Lammkeule,Schulter 2,5 kg)
*220 1 220 TB 200 2 50-55
Geflügel (1 kg) 200 2 220 TB 180 2 210 TB 50-70
Großes Geflügel 180 1 1h30-2h15
Hühnchenschenkel *220 3 210 3 15-25
Auf den Rost gelegt
Schweinekotelett / Kalb *220-240 3 15-20
Rindersteak (1 kg) *220-240
3-4 210 3 25-30
Lammbraten *275 4 10-20
Fisch
Gegrillter Fisch *275 4 15-20
Zubereiteter Fisch (Seebrasse) *200 2 180 2 35-45 Tongefäß
Fischkoteletts *220 2-3 *200 2-3 10-15
Gemüse
Überbackenes Gemüse (gegarte Nahrungsmittel) *275 3-4 220 2-3 30
Gefülltes Gemüse *200 2 180 2 55-60
Lasagnes *200 2 180 2 40-45
Gefüllte Tomaten *200 2 180 2 40-45
Gebäck
Biskuits 180 1 165 1 35-45
Gerollte Biskuits *220 3 5-10
Napfkuchen *180 1 *210 1 165 1 25-30 * Im
Brownies *180 2 180 2 25-30
Große Glasschale
Cake *180 1 *180 1 180 1 55-65 * Im
Clafoutis 200 2 180 2 35-45
Crèmes 165 2 150 2 20-45 Wasserbad
Cookies - Sandgebäck *200 3 165 3 15-18
Backblech
Gugelhupf 180 1 180 1 45-50
Meringues 100 2 100 2 1h30
Madeleines *220 2 *210 2 *210 2 5-10
Blech auf Rost
Teig *200 3 *180 3 30-40
Je nach Dicke
Kleines Blätterteiggebäck *220 3 *200 3
Topfkuchen *180 2 180 1 165 1 30-40
Mürbeteigboden *210 2 200 2 210 2 30-40 Alu-Form 30 cm
Blätterteigboden, dünn *220 2 *220 2 15-25
Backblech
Hefeteigboden *210 2 *180 2 35-45 Backblech
Diverses
Bratspiess *275 4 15-20
Pastete in der Schale *200 2 180 2 1h20-1h40 Wasserbad
Pizza mit viel Belag *210 2 200 2 30-40 Alu-Form 30 cm
Pizza dünn *220 3 *200 3 *200 1 15-18
Backblech
Quiches *210 2 200 2 200 1 30-45 Alu-Form 30 cm
Auflauf 180 1 180 1 50 Glasform 21 cm
Pastete *200 2 180 2 40-45
Brot *220 1 *200 1 *220 1 30-50 *
Im
Brötchen *275 4-5 1-2
Hohe Form
Kleiner Kochtopf mit Deckel 180 1 165 1 1h30-3h Je
(Schmorfleisch, Backofen) nach Zubereitung
ÜBERSICHT: POSITION
°C
GERICHTE
Gardauer
Hinweise
Traditionelles Garen
Multifunktions-Garen
*Bis zur angegebenen Temperatur aufwärmen.
In der Grillfunktion die zu grillenden Stücke auf den Rost legen oder aufspiessen : die Fettpfanne unter den Rost oder auf den Boden stellen, um den Saft aufzufangen.
Fleisch nicht in der Fettpfanne braten : Verspritzungsrisiko.
Das Garen im Wasserbad muss immer mit kochendem Wasser gestartet werden : das Gefäß etwa bis zur Hälfte mit Wasser füllen.
Die Garvorgänge erfolgen bei geschlossener Tür. Sie können jedoch in der Funktion bei maximaler Temperatur, die Tür leicht geöffnet lassen.
Wenn Sie zum Grillen den Bratspiess benutzen 220°C nicht überschreiten (in diesem Führer empfohlene
Temperatur) und bei geschlossener Tür grillen.
DE
99629021 04/03
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Brandt FP1068XN de handleiding

Type
de handleiding