ZANKER ZKH7215S Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

18
Waarschuwingen en belangrijke adviezen - inbouw-
ovens
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft.
Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat
in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze
gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
l Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
l Het inbouwen en aansluiten dient door
de vakman te gebeuren, rekening
houdende met de geldende normen en
de plaatselijke voorschriften. Onder het
hoofdstuk «Speciaal voor de installateur»
vindt u de betreffende aanwijzingen.
l Om beschadigingen tijdens het transport
en het inbouwen te voorkomen zijn een
aantal delen bedekt met een kunststof
folie. Vóór de ingebruikname moet de
folie verwijderd worden.
l Een eventueel noodzakelijke wijziging
van de elektriciteitsvoorziening ten
behoeve van de installatie van dit
appaarat, dient eveneens door een
erkend installateur uitgevoerd te worden.
Tijdens het gebruik
l Het is gevaarlijk om, in welke vorm
danook, dit apparaat of de
eigenschappen daarvan te veranderen.
l Gebruik altijd ovenhandschoenen voor
het uit de oven nemen van hete schalen
of pannen.
l Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus
voor dat kinderen dan niet in de buurt
van de oven kunnen spelen.
l Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op
aangesloten wordt, zorg er dan voor dat
het snoer daarvan niet tegen de hete
ovendeur hangt of daartussen geklemd
kan raken.
l Houd tijdens het in gebruik zijn van de
oven kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft
de ovendeur nog lange tijd heet.
l De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem
nergens anders voor.
l Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg
dat dan nooit op de ovenbodem.
l Wees voorzichtig met ovenreinigers;
spuit nooit op het vetfilter (indien
aanwezig), de elementen en de
thermostaatleiding.
l Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem
de steker uit het stopkontakt.
l Overtuig u ervan dat de knoppen in
de uit-stand staan zodra u de oven
niet meer gebruikt.
l Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch
kookplateau, gemaakt voor aansliting op
1 respektievelijk 1, 2 of 3 fasen (of
groepen) 230V. Aansluiting op meer-
fasen zonder nul (400V) leidt tot vernieling
van de oven en de eventueel daaraan
gekoppelde kookplaten of -zones.
Nederlands
19
Veiligheid van kinderen
l Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor
het gebruik door volwassenen. Het is
gevaarlijk om kinderen het apparaat te
laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Servicedienst
l Laat inspektie-en/of
herstelwerkzaamheden uitvoeren door de
servicedienst van de fabrikant of door een
door de fabrikant bevoegd verklaarde
servicedienst en laat geen andere dan
originele onderdelen plaatsen.
l Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
l Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Over deze gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
F
Na het plaatsen van de oven ga dan
als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX (250);
b) zet de ovenfunctieknop op boven- en
onderwarmte ( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang
werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook
met een onaangename geur onstaan, dit
wordt veroorzaakt door het isolatiemateriaal
en vettige restanten op het materiaal, erop
gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken
reinig dan eerst de legrekken en
afdruipschaal grondig met een
afwasmiddel.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Opgelet: de kans bestaat, dat bij
onzorgvuldig gebruik van de ovendeur
vingers beklemd raken (Afb. 1).
F
FO 0799
Afb. 1
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
20
1. Bedieningspaneel
2. Bedieningsknop kookplaat / zone rechtsvoor
3. Bedieningsknop kookplaat / zone rechtsachter
4. Bedieningsknop kookplaat / zone linksachter
5. Bedieningsknop kookplaat / zone linksvoor
6. Oven-funktieschakelaar
7. Oven-kontrolelampje
8. Bedieningsknop oventhermostaat
9. Thermostaat kontrolelampje
10. Verlichtingslampje
723456
1
10
9
Het gebruik
8
21
Afb. 2
Afb. 4
Afb. 3
Oven-bediening
Met de ovenfunktieschakelaar kan het
gewenste verwarmsysteem in de oven
gekozen worden (Afb. 2).
Met de bedieningsknop voor de oven-
thermostaat kan de gewenste temperatuur
in de oven ingesteld worden (Afb. 3).
Ovenfunktie-schakelaar
Boven- en onderelement AAN
Grill-element 1750 W AAN
Alleen onderelement AAN
Hetelucht-systeem AAN
Alleen circulatieventilator AAN, om te
ontdooien
Gebruik Onder- en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Indien alleen onderwarmte gewenst is
gebruikt u de stand waarbij alleen het
onderelement AAN is.
Infrarood grilleren
draai de funktiekeuzeschakelaar ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Hete-lucht circulatie
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de gewenste
temperatuur in.
Ontdooien
- Voor het ontdooien van
diepvriesprodukten kunt u de knop op
draaien. Door de konstante,
onverwarmde, luchtstroom wordt het
diepvriesgoed veilig en snel ontdooid.
- Stel de temperatuurregelaar in op stand
l.
0
1
2
3
FO 2143
FO 2153
FO 2275
100
150
200
MAX
50
0
Thermostaat kontrolelampje
Het lampje licht op zodra een verwarmings-
element AAN is en dooft zodra de tempe-
ra-tuurregelaar het verwarmingselement
UIT-schakelt.
Kontrolelampje
Dit lampje brandt zodra de oven of één der
kokkplaten/-zones in gebruik is.
22
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven
voorzien van een beveiligingsthermostaat. Bij
een eventueel optredend defect van de
hoofdthermostaat met als gevolg
oververhitting schakelt deze
beveiligingsthermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer
dan onder geen voorwaarde de oven zelf te
repareren, maar waarschuw direct onze
service-afdeling .
Onder-en bovenelement
Warmte komt van onder en boven. Normaal
gebruikt u de middelste geleiderichels. Moet
het gerecht meer warmte van boven dan van
onder hebben, gebruik dan hoger liggende
geleiderichels; evenzo omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-
lucht; de lucht wordt door middel van een
ventilator in de oven-achterwand
gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hete-lucht
zich snel en gelijmatig over de gehele
ovenruimte. Zodoende kunnen meerdere
gerechten, over de gehele ruimte verdeeld,
tegelijk gebakken worden. De gerechten
nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2
bakblikken tegelijk in de oven geplaatst
worden (Afb. 5). Bij het gebruik van slechts
één richelhoogte beleven wij de onderste
aan; daardoor heeft u ook beter zicht op het
gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het
steriliseren of drogen van champignons en
fruit.
Afb. 5
FO 0061
Heteluchtsysteem
Raadgevingen voor het bakken en
braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet
voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van
de baktijd laten bakken en dan garneren en
afbakken. De resterende baktijd hangt sterk
af van de soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan;
de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Afb.5).
Bedieningsknoppen voor
de kookplaat
De kookzones worden met een 7-standen
schakelaar geregeld (afb. 4);
0 = UIT
1 = MINIMUM
3 = MAXIMUM
Wees voorzichtig met olie en vet.
Laat de pan niet zonder toezicht,
daar olie of vet oververhit kunnen
raken en dan ontvlambaar zijn.
23
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder
dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-250°C).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt
daarentegen een lage temperatuur (150-
175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose
moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op
het rooster, een lekschaal in de onderste
richels plaatsen. Let op dat de rekken op
de juiste manier in de oven geplaatst worden.
Laat vlees na het braden minstens 15
minuten staan alvorens het aan te snijden:
hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het
ontstaan van rook, door verbranden van vet,
te vermijden herhaal dat af en toe om
kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
Attentie!
Geen kookgerei zoals braadschaal of
bakblik op de ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met
aluminium-folie. Door het bedekken
van de bodem kan warmtestuwing
optreden, waardoor het bak-of
braadresultaat nadelig beïnvloed
wordt en eventueel schade aan het
email op kan treden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie
invetten en op het grillrooster leggen. De
richelhoogte hangt van de vleessoort af. Het
rooster kan in de oven gedaan worden met
zijn randen omhoog of omlaag waardoor
aldus een veranderling in de afstand van de
grillelement gebracht wordt.
De lekschaal moet en de eerste richel van
onderaf geschoven worden. Bij het grilleren
verdient het aanbeveling om voortijds een
weinig water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het
afdruipende vet en vereenvoudigt zodoende
het schoonmaken.
Bij alle bovengenoemde gebruiksmogelijk-
heden gebeurt het bakken, braden en
grilleren met gesloten ovendeur.
De ovenverlichting is in alle standen in bedrijf,
behalve in stand « ».
24
Advies-tabel voor het bakken en braden
GERECHT
Oventemperatuur Tijd in minuten
Pats van onderaf
gerekend
Hetelucht
Konven-
tioneel
Hetelucht
Konven-
tioneel
Hetelucht
Konven-
tioneel
* Grill-element verwijderen indien hoogten gebruikt worden.
Roerdeeg
cake 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
tulband 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
cake-in-vormpjes 1 en 3 2 140-160 175-200 40-30 25-30
appelcake 1 en 3 1 120-140 175-200 90-80 50-60
Schwartzwäldercake 1 en 3 1 140-160 175-200 45-35 55-65
marmercake 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
Klopdeeg
mokkataart (24 ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Zwitserse rol 1 en 3 2 180-200 200-225 15-10 10-15
petits fours 1 en 3 2 150-160 175-200 30-25 15-20
slagroomtaart (24 ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Moscovisch gebak 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Kneeddeeg
zandkoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
pindakoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
harde Wenertjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
vruchtenschuitjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 35 20-30
boterkoek 1 en 3 1 150-160 175-200 ca. 30 30-40
appeltaart 1 en 3 1 150-160 175-200 ca. 60 55-65
Roldeeg
banketstaaf 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 35-45
saucijzenbroodjes 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 35-45
pastetjes 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 30 ca. 25
pizza 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 30 20-25
appelcarré's 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 25-45
Spuitdeeg
spiritskoekjes 1 en 3 2 140-160 175-200 40-30 15-20
kattetongen 1 en 3 2 150-160 175-200 ca. 15 5-10
soezen 1 en 3 2 180-200 200-225 40-30 ca. 20
kaasbolletjes 1 en 3 2 140-160 175-200 30-25 15-20
Gistdeeg
brood 2 (1 en 3*) 1 180-200 225-250 35-30 ca. 30
krentenbrood 1 en 3* 1 160-180 200-225 45-40 ca. 40
kerst/paasbrood 1 en 3* 2 160-180 200-225 35-30 ca. 30
kleine broodjes 1 en 3 2 160-180 200-225 25-20 ca. 15
rijstevlaai 1 en 3 2 180-200 225-250 30-25 ca. 20
Vlees braden
kalfsfricandeau (gaar),1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca. 90 55-65
rosbief (rood),1 1/2 kg
2 3 200 250 ca. 35 ca. 25
varkensfricandeau (gaar),1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca. 100 70-80
lamsbout (gaar),1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 60 40-50
Gevogelte braden
kip, 1 kg 2 2 160 175-200 ca. 75 55-65
babykalkoen, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 135 100-120
tamme eend, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 165 120-150
Wild braden
haas, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 180 ca. 150
reerug, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 165 100-120
konijn, 2 kg 2 2 160 175-200 ca. 150 100-120
Vis stoven
kabeljauw-moten (alu folie) 1 en 3 2 160 175-200 ca. 40 ca. 30
visschotel 2 2 160 175-200 ca. 40 ca. 20
25
Adviestabel voor het grilleren
De bakken braadtijden hebben betrekking
op de eerst aangegeven richelhoogte. De
richel-hoogten tussen haakjes zijn die welke
gelijktijdig voor het bakken of braden van
andere gerechten gebruikt kunnen worden,
bij dezelfde temperatuur.
Indien gelijktijdig twee gerechten gebakken
of gebraden worden, gebruik dan de richel-
hoogten 1 en 3.
Het verdient aanbeveling om bij het bereiden
van meerdere gerechten tegelijk de
geadviseerde tijden met 10 minuten te
verlengen. De voor vleesgerechten
aangegeven temperaturen zijn die welke de
beste resultaten opleveren. Bedenk dat bij
temperaturen hoger dan 180°C oliën en
vetten verbranden, waardoor rook en
vervuiling van de oven ontstaat. Gebruik bij
voorkeur hete-lucht systeem.
Tijd in minuten
Gerecht
Hoeveelheid
Richel
van
onder
1e kant
2e kant
Varkenskarbonade MAX 4-6 4 12 8
Biefstuk MAX 4-6 4 10 6
Worstjes MAX 15-20 4 12 5
Brood roosteren MAX - 4 3 1
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf geschoven worden.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zicht in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in
uw nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan
een richtlijn is.
Temp.
°C
26
Onderhoud
Voor het reinigen de oven
uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een
hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Belangrijk
Overtuig u ervan dat de oven van het lichtnet
is afgeschakeld voordat u deze gaat reinigen.
Laat de oven vóór her reinigen eerst afkoelen.
Maak de geëmailleerde delen schoon met
heet water en een huishoudschoon-
maakmiddel. Gebruik geen schurende
middelen. Roestvrijstaaldelen en het
glasvenster met een zachte doek
droogwrijven. Hardnekkige vlekken op
roestvrijstaal kunt u met warme azijn
verwijderen. De emaillering is van hoge
kwaliteit en praktisch ongevoelig voor
inwerking door vreemde stoffen. Hete zuren
(van pruimen, citroenen en dergelijke)
kunnen echter blijvend matte vlek-ken achter
laten. Deze vlekken beïnvloeden de goede
werking van de oven niet. Principieel direkt
na gebruik reinigen voor-komt het herhaald
inbranden van verontrei-nigingen.
Vervangen van het
ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld
is vóór u het lampje vervangt. Trek daartoe
de stekker uit het stopcontact of schakel
de zekering in de huisinstallatie uit. Wacht
tot de oven is afgekoeld. Indien het lampje
van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (afb.6).
Vervang het lampje door eenzelfde model,
230V/25W met E14-fitting, bestand tegen
een temperatuur van 300°C.
FO 0030
Afb. 6
FO 0452
Afb. 7
Verwijderen van de
ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de
ovenbinnenkant de deur in de weg zit, of bij
het schoonmaken tussen de glasdeuren,
kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel; 2) Klap de
beugeltjes op de scharnieren om (afb. 7); 3)
Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin
open); 4) Til de deur met beide handen iets
op en trek hem naar u toe uit het ovenfront
(afb.7).
Maak de binnenkant van het glas alleen
schoon met warm water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de
oven te plaatsen volgt u de omgekeerde
procedure.
F
27
Buitenafmetingen
Hoogte 59,5 cm
Breedte 56,0 cm
Diepte 55,0 cm
Ovenruimte
Hoogte 32,5 cm
Breedte 44 cm
Diepte 39 cm
Inhoud 55 dm
3
Temperatuurregelaar: regelbaar van 50° tot
250°C
Vermogens:
Ovenverlichting 25 W
Circulatieventilator 30 W
Grill-element 1750 W
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Aansluitwaarde oven 1850 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V - 400 V
Technische gegevens
Dit Toestel voldoet aan de EEG-
richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Deze oven kan met de volgende
kookplaten worden ingebouwd (230V):
l Plateaus met gietijzeren platen
Type: ZME 3027
Aansluitwaarde plateau 5500 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
l Keramische kookplateaus
Type: ZME 3043 - LOGO 1
Aansluitwaarde plateau 5800 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
Totaal-aansluitwaarde:
l Oven + gietijzerplaten 7,350 kW
l Oven + keramisch plateau 7,650 kW
28
Speciaal voor de installateur
Het inbouwen en installeren dient
volgens de landelijke normen en
plaatselijke voorschriften te
geschieden. Iedere tussenkomst
na de aansluiting dient gedaan te
worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat
moeten door een erkend vakman
gebeuren.
Elektrische aansluiting
Let op:
l de aansluiting moet worden uitgevoerd
met in acht neming van de huidige
normen;
l de zekeringen in de huisinstallatie
moeten de lading van het apparaat
kunnen dragen (zie het typeplaatje);
l het stopcontact moet zijn voorzien van
een deugdelijke aardleiding, volgens de
huidige normen en wetten;
l het voor de aansluiting gebruikte
stopcontact moet makkelijk bereikbaar
zijn.
l zorg ervoor dat in de elektrische
huisinstallatie een installatie-automaat of
groepschakelaar met smeltzekering
wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm
van het net kan worden gescheiden. De
aardleiding mag nooit worden
onderbroken (geel/groene draad);
l de kabel moet zo geïnstalleerd worden
dat hij niet heter kan worden dan 50°C
boven de kamertemperatuur;
l om de oven aan te sluiten moet de plaat
op de achterzijde verwijderd worden om
bij het klemmenbord te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder
aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag
worden gebruikt: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VV-F, H05V2V2-F(T90), H05
BB-F. Aan het snoer moet een geschikte
stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Zowel oven als kookplaat zijn gebouwd voor
aansluiting op nominale spanning(en) van
230 V. Aansluiting van de stroomtoevoer
geschiedt op de klemmenstrook, achterop
de oven, waarop zich 5 genummerde
aansluitklemmen en 1 aardingsklem
bevinden.
Het toestel wordt afgeleverd voor de
aansluiting 400 V driefasen + nul (tussen
de fase en de nul dient er 220 volt gemeten
te worden), zie afb. 8. Één-en tweefasen
FO 0330
Afb. 8
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
FO 0584
Afb. 9
29
aansluiting is eveneens mogelijk (let op de
waarde van de groepszekering in de
installatie); u vindt de vereiste
schakelgegevens in afb. 9.
Verbindingen kookplaten
met de oven
Met deze oven kunnen slechts de
kookplaten ingebouwd worden, die op blz.
27 aangegeven zijn.
Aardverbinding en stroomtoevoerdraden zijn
in één stekker ondergebracht. Verbind de
stekker met de overeenkomstige
contrastekker op de oven-bovenkant. Fout-
aansluiting is uitgesloten.
De fabrikant wijst elke
aansprakelijkheid ten aanzien van
schade of letsel of, indien bovenstaande
veiligheidsmaatregelen niet werden
getroffen.
30
FO 0207
Afb. 10
Afb. 11
FO 0039
Afb. 12
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin
van de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
Het gaat om een toestel van de klasse Y
inzake de bescherming tegen verhitting van
de ruimte. Dit betekent dat de rugzijde en
één zijkant van het toestel tegen een ander
toestel dat hoger is of tegen een wand mag
worden geplaatst, terwijl de andere zijkant
tegen meubels of toestellen van dezelfde
hoogte moet worden gezet.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en
de nis vindt u in de afbeeldingen 10 en 11.
Bevestiging aan de
ombouwkast
Vóórdat de oven in de nis geschoven wordt
moet het kookplateau aangesloten sijn (zie
de betreffende aanwijzingen).
Open vervolgens de ovendeur en schroef hem
met de vier houtschroeven aan het meubel
vast (Fig. 12).
Installatie
FO 2562
550 MIN
595
560 - 570
80÷100
31
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende aankoopnota,
of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent één jaar garantie op het op de bijbehorende koopnota vermelde
apparaat, gerekend vanaf de koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of constructiefout, heeft de koper het
recht op kosteloos herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik, geldt een algemene
garantieperiode van twee jaar. Accessoires zijn aan directe slijtage onderhevig; deze
verbruiksartikelen zijn derhalve van garantie uitgesloten.
2 Indien binnen de garantietermijn door Zanussi reparaties worden verricht, wordt de
oorspronkelijke garantietermijn niet verlengd. Op reparaties buiten de garantietermijn door
Zanussi verricht, en op de hierbij geleverde, betaalde en gemonteerde onderdelen wordt 1
jaar garantie verleend.
Indien na drie maal uitvoeren van eenzelfde reparatie, hetzelfde defect opnieuw optreedt en
geen resultaat van een opnieuw uitvoeren van een reparatie verwacht mag worden, zal een
nieuw exemplaar of soortgelijk toestel worden aangeboden. De aanbieding geschiedt tegen
bijbetaling op basis van een te bepalen jaarlijks afschrijvingspercentage.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht voor grote, moeilijk
transporteerbare apparaten, per definitie: wasautomaten, droogtrommelautomaten,
afwasautomaten, koelkasten, diepvrieskasten/-kisten, ovens, fornuizen en
inbouwapparaten.
3a De regeling als bedoeld onder punt 3 geldt ook voor caravankoelkasten, mits de plaats
waar zich het apparaat bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor het
autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts dient ten tijde van het bezoek het
apparaat en de eigenaar, of diens gemachtigde plaatsvervanger, op de afgesproken
bezoekplaats aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat zoals bedoeld onder punt 3 naar
haar servicewerkplaats getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport op de
door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening en risico van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten, alsmede apparaten welke wel
de betreffende functionele eigenschappen hebben maar daarnaast juist bedoeld zijn voor
gemakkelijk transport, dienen franco aan het adres van de servicedienst verzonden of
aangeboden te worden. Binnen de algemene garantieperiode vindt terugzending voor
rekening van de fabrikant plaats.
6 Indien een onder garantie en binnen de algemene garantieperiode vallend defect aan
een apparaat niet hersteld kan worden, vindt kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorcompressoren (exclusief startrelais en motorbeveiliging) geldt een
aflopende garantieperiode, in gelijke percentages van twintig procent per jaar, van vijf jaar na
koopdatum van het op de bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met inachtname van
volledig kosteloos herstel binnen de algemene garantieperiode. Na de algemene
garantieperiode worden bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in rekening
gebracht.
32
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of vervangingswerkzaamheden, zoals
bedoeld in de betreffende hieraan voorafgaande punten, is niet van toepassing indien:
- de aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de aankoopdatum en de identificatie
van het apparaat blijkt, niet getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan de huishoudelijke doeleinden
waarvoor het apparaat bestemd is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het installatievoorschrift of de
gebruiksaanwijzing geinstalleerd, bediend, behandeld of gebruikt wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet bevoegde personen hersteld
of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst is
dat de benodigde tijd voor het uit- en inbouwen samen meer dan dertig minuten bedraagt,
dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de eigenaar in rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van de eigenaar, op abnormale
wijze uit- of inbouwen van een apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst
verhaald worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals breuk van uit- of afneembare
delen, welke niet ten tijde van de aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden,
vallen niet onder garantie.
Belangrijk advies
De constructie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid daarvan gewaarborgd is.
Ondeskundige reparaties kunnen echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te voorkomen, is het raadzaam dat
reparaties uitsluitend verricht worden door personen
die daarvoor de vereiste vakbekwaamheid bezitten. Wij
adviseren u herstel- en/of controlewerkzaamheden
door uw vakhandelaar of door ELECTROLUX SERVICE
te laten uitvoeren en uitsluitend originele DISTRIPARTS
onderdelen te laten plaatsen.
Nederland
Vennootsweg 1 - 2404 CG
Alphen aan den Rijn
Postbus 120 - 2400 AC Alphen
aan den Rijn
Storingsmeldingen op
werkdagen
tijdens kantooruren:
Tel.: (0172) 46 83 00
Fax.: (0172) 46 82 55
Onderdelenverkoop op
werkdagen tijdens kantooruren:
Tel.: (0172) 46 84 00
Fax.: (0172) 46 83 76
België
Bergensesteenweg 719
1502 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Luxembourg/
Luxemburg
7, Rue de Bitbourg
L-1273 Luxembourg-
Hamm
Service après vente:
Kundendienst:
Tel.: 42 43 11
Fax: 42 43 13 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

ZANKER ZKH7215S Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor