Plaats de levensmiddelen niet te
dicht tegen elkaar zodat er gemak
-
kelijk lucht tussen kan circuleren.
Dek de ventilator op de achterwand
niet af. Die is belangrijk voor het
koelvermogen!
Levensmiddelen die zeker niet
mogen worden gekoeld
Niet alle levensmiddelen kunnen in de
koelkast bij temperaturen onder 5 °C
worden bewaard, doordat ze gevoelig
zijn voor koude.
Afhankelijk van het levensmiddel, kun-
nen het uitzicht, de consistentie, de
smaak en/of het vitaminegehalte van
een levensmiddel veranderen wanneer
het koel wordt bewaard.
Onder andere de volgende levensmid-
delen zijn gevoelig voor koude:
– ananas, avocado's, bananen,
granaatappels, mango's, meloenen,
papaja's, passievruchten,
citrusvruchten (zoals citroenen,
sinaasappels, mandarijnen,
grapefruit),
–
fruit dat nog verder moet rijpen,
–
aubergines, augurken, aardappelen,
paprika's, tomaten, courgettes,
–
harde kazen (zoals parmezaan en
bergkaas).
Waarop moet u letten wanneer
u levensmiddelen koopt
De belangrijkste voorwaarde om le
-
vensmiddelen lang te kunnen bewaren,
is hun versheid. Dat is van het grootste
belang voor de bewaartijd van de prod
-
ucten.
Let ook op de houdbaarheidsdatum en
de juiste bewaartemperatuur.
De koelketen mag indien mogelijk niet
worden onderbroken. Let er bijv. op dat
de levensmiddelen niet te lang in een
warme auto blijven liggen.
Tip: Neem een koelzak mee wanneer u
boodschappen doet en plaats de le-
vensmiddelen bij thuiskomst snel in het
toestel.
Levensmiddelen juist bewaren
Bewaar levensmiddelen alleen verpakt
of goed afgedekt in de koelzone (voor
de PerfectFresh-zone zijn er uitzonde-
ringen). Zo vermijdt u dat de levens-
middelen vreemde geuren opnemen of
gaan uitdrogen. Tegelijk voorkomt u de
overdracht van eventuele kiemen. Dat
is vooral belangrijk bij het bewaren van
dierlijke levensmiddelen.
Een correcte instelling van de tempera
-
tuur en een aangepaste hygiëne kun
-
nen de houdbaarheid van de levens
-
middelen aanzienlijk verlengen.
Levensmiddelen in de koelzone bewaren
32