Materialen die u kunt gebruiken in de magnetron-oven
Keukengereedschap
Opmerkingen
Aluminiumfolie
Alleen voor afdekking. Ter voorkoming van overgaring kunnen kleine, gladde stukken
worden gebruikt om dunne stukken vlees of gevogelte mee te bedekken. Wanneer de folie
te dicht bij de wanden van de oven komt, kunnen vonken ontstaan. De ruimte tussen de
folie en de wanden van de oven moet minstens 2,5 cm zijn.
Bruineringsschalen Volg de instructies van de fabrikant. De bodem van de bruineringsschaal moet minstens 5
mm van het draaiplateau verwijderd zijn. Door onjuist gebruik kan het draaiplateau breken.
Serviesgoed Gebruik alleen magnetron-bestendig plastic folie. Volg de instructies van de fabrikant.
Gebruik geen gebarsten of beschadigd glaswerk.
Glazen potten Verwijder altijd het deksel. Gebruik glas alleen om het voedsel in op te warmen. Het meeste
glaswerk is niet hittebestendig en kan dus breken.
Glaswerk Gebruik alleen hittebestendig glaswerk dat geschikt is voor de oven. Gebruik geen glaswerk
met een metalen randje.
Gebruik geen gebarsten of beschadigd glaswerk.
Oven-kookzakken Volg de instructies van de fabrikant. Niet dichtmaken met metalen afsluitclip. Maak kleine
sneetjes zodat de stoom kan ontsnappen.
Papieren borden en kopjes Alleen te gebruiken gedurende een korte kook/opwarmtijd. Laat de oven tijdens de
bereiding niet onbeheerd achter.
Tissues Te gebruiken om voedsel mee te bedekken en vet te absorberen. Te gebruiken onder
toezicht gedurende een korte opwarmtijd.
Bakpapier Te gebruiken als afdekking tegen spetteren of als verpakking bij stomen.
Plastic Gebruik alleen magnetron-bestendig plastic folie. Volg de instructies van de fabrikant. Moet
worden voorzien van een etiket “magnetronbestendig”. Sommige plastic bakjes worden
zacht wanneer het voedsel heet wordt. In “kookzakjes” en goed afgesloten plastic zakken
moeten sneetjes of gaatjes worden gemaakt zoals aangegeven op de verpakking.
Plastic folie Gebruik alleen magnetron-bestendig plastic folie. Gebruik folie tijdens de bereiding van
voedsel om het vocht vast te houden. Zorg ervoor dat de plastic folie niet in aanraking komt
met het voedsel.
Thermometers Gebruik alleen een magnetronbestendige thermometers (vlees- en suiker-
/frituurthermometers).
Vetvrij papier Te gebruiken als afdekking tegen spetteren en om het vocht vast te houden.
NL
Materialen die moeten worden vermeden in de magnetron-oven
Opmerkingen bij keukengereedschap
Aluminium schalen
Er kunnen vonken ontstaan. Plaats het voedsel in een magnetronbestendige
schaal.
Kartonnen verpakking met
metalen handvat
Er kunnen vonken ontstaan. Plaats het voedsel in een magnetronbestendige
schaal.
Metalen keukengereedschap of
gereedschap met een metalen
rand
Door metaal kunnen microgolven niet bij het voedsel komen. Door metalen randen
kunnen vonken ontstaan.
Metalen afsluitclipjes
Er kunnen vonken ontstaan die brand in de oven kunnen veroorzaken.
Papieren zakken
Er kan brand in de oven ontstaan.
Piepschuim
Piepschuim kan smelten of de vloeistof aantasten wanneer het wordt blootgesteld
aan hoge temperaturen.
Hout Hout droogt uit wanneer het wordt gebruikt in de magnetron-oven en het kan
splijten of barsten.