10
NUTTIGE TIPS
Bak- en serveertips
• Draai de bakeenheid altijd om nadat u een
bakplaat met beslag gevuld hebt, ongeacht
of u wafels bakt in één of beide kanten van
de wafelmachine. Het beslag zal op deze
manier zowel de onder- als de bovenplaat
bedekken en verzekert zo het bereiden
vanwafelsmetdeallerjnsteconsistentie.
• Doe niet te veel beslag op de bakplaten.
Schenk het beslag in het midden op de
bakplaat en verdeel het gelijkmatig met
een zachte spatel of met de onderkant van
een niet-metalen lepel tot aan de randen.
Het beslag moet de uitstekende punten
van het wafelrooster bijna bedekken.
• Gebruik een schenkkan in plaats van een
lepel: het is veel gemakkelijker het beslag
op de bakplaten te schenken dan het
te scheppen.
• Sluit het deksel van de wafelmachine
direct nadat u een wafel verwijderd
hebt. Op deze manier wordt de juiste
baktemperatuur behouden indien u nog
meer wafels wenst te bakken.
• Wafels worden minder knapperig als ze
worden opgestapeld of op een gesloten
ondergrond worden gelegd. Voor de
beste resultaten dient u de wafels op
een rooster te bewaren alvorens ze
te serveren.
• Als u meerdere wafels bakt die u warm
wilt serveren, kunt u de wafels die al
klaar zijn warm houden door ze max.
15 minuten in een oven op 90 ºC te
plaatsen. Leg de wafels in één enkele
laag rechtstreeks op het rooster in de
oven. U kunt wafels ook opwarmen
door ze 1 minuut in een voorverwarmde
wafelmachine te plaatsen.
• Wafels laten zich prima invriezen. Koel de
overgebleven wafels in één enkele laag
op een rooster, doe bakpapier tussen de
wafels en doe ze in een plastic diepvries-
zak of een andere luchtdichte houder
alvorens ze in de vriezer te plaatsen. Als u
de bevroren wafels weer wilt eten, legt u
ze in een enkele laag direct op het rooster
in de oven en verwarmt u ze gedurende
10 minuten op 150 ºC. U kunt bevroren
wafels ook opwarmen door ze gedurende
2 min 30 sec tot 3 minuten in een voor-
verwarmde wafelmachine te plaatsen.
ONDERHOUD EN REINIGING
1
Open de deksels van de wafelmachine
en veeg de bakplaten schoon met
keukenpapier of een vochtige doek.
2
Reinig de buitenkant van de wafel-
machine met een doek die bevochtigd
is met warm zeepsop; veeg vervolgens
schoon met een vochtige doek en
droog hem af met een zachte doek.
OPMERKING: Dompel de wafelmachine
nooit onder in water. Gebruik geen
schuurmiddelen noch schuursponsjes.
BELANGRIJK: Controleer of de wafelmachine wel degelijk werd uitgeschakeld, de stekker
niet meer in de contactdoos zit en de wafelmachine voldoende is afgekoeld vooraleer deze
schoon te maken.
RECEPTEN