Tefal RE515 Raclette de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat.
Dit apparaat is uitsluitend voor huishoudelijk gebruik bestemd.
Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen
handbereik; deze handleiding betreft de verschillende modellen, aan de hand van de
met het apparaat meegeleverde accessoires.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen
(Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met
voedingswaren, Milieu…).
Tefal behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te
allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Het voorkomen van ongelukken in huis
Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen
of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat
stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken.
Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen.
Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien
nodig, de hulp in van een huisarts.
• Raak de hete delen van het apparaat niet aan.
• Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen.
• Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt.
De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor
(huis)dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan
eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te
plaatsen.
Installatie
Verwijder alle verpakkingsmateriaal, stickers of accessoires aan binnen- en buitenkant van
het apparaat.
Verwijder de pannetjes.
Afhankelijk van het model:
Neem de verschillende onderdelen van de pannetjes (handgreep en pannetjes).
Zet voor het samenstellen van de pannetjes de handgreep (1) (met de ribbels naar beneden)
op het pannetje (B2) (ovaal of vierkant, afhankelijk van het model) en duw tot u een « klik »
hoort ( ).
Terwijl u de pannetjes omdraait controleert u of de montage conform is ( ).
De handgrepen van de pannetjes kunnen niet gedemonteerd worden.
Plaats de grillplaat op het verwarmingselement ( ).
Zorg dat de plaat stabiel en op juiste wijze op het voetstuk van het apparaat is geplaatst.
Gebruik alleen de bij het apparaat geleverde of bij een erkend service center gekochte plaat.
C
B
A
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 14
NL
Voor het model Ovation:
Montage van het houten voetstuk
Stel het apparaat samen door de metalen plaat op het houten voetstuk te plaatsen.
Kantel de metalen plaat door de kant van de ontgrendelknop op te tillen (1). Schuif de
pennen onder een houten handgreep en klik de andere zijde vast door het metalen
voetstuk naar beneden te duwen (2) ( ).
Voor de modellen Compact ( ) en Ovation Compact ( ):
Zet het apparaat in elkaar door het voetstuk onder het verwarmingselement te plaatsen.
Vervolgens zet u de grillplaat op het verwarmingselement (afhankelijk van het model).
Voor het Simply Invents model:
Verwijder alle pannetjes van het apparaat, rol het snoer volledig uit en plaats de
bakplaat op het verwarmingselement ( ).
Plaats het apparaat in het midden van de tafel buiten bereik van kinderen.
Gebruik het niet op een zachte ondergrond.
Plaats het apparaat nooit direct op een breekbare ondergrond (glazen tafel,
tafelkleed, gelakt meubel…).
Schenk bij het eerste gebruik een beetje olie op de bakplaat en veeg deze af met een
absorberende keukendoek.
Aansluiting en voorverwarming
Voor het model Ovation:
het apparaat nooit verwarmen als het niet op het houten
voetstuk is bevestigd.
Voor de modellen Compact en Ovation Compact:
het apparaat nooit verwarmen
wanneer dit niet goed op zijn houten of kunststof voetstuk staat (afhankelijk van
het model).
Rol het snoer volledig uit.
Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model) en steek dan de stekker in
het stopcontact ( ).
Zorg ervoor dat het snoer de mensen rondom de tafel niet hindert.
Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het vermogen en de voltage die
aangegeven zijn op het typeplaatje onder het apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact.
Indien het apparaat voorzien is van een afneembaar snoer: indien het netsnoer
beschadigd is, moet dit vervangen worden door een speciaal snoer dat verkrijgbaar
is bij de fabrikant of zijn servicedienst.
Indien het apparaat voorzien is van een vast snoer: wanneer het netsnoer is
beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of
een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen.
H
G
FE
D
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 15
NL
In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een geaarde stekker hebben;
neem alle benodigde voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat men hier over
struikelt.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht.
Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of
afstandsbediening.
Modellen met een aan/uit-schakelaar:
Zet de schakelaar op aan: het controlelampje
gaat branden ( ).
Modellen met een thermostaat:
Zet de thermostaat op de maximum stand ( ).
Andere modellen:
Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is
gestoken.
Voor het model Ovation met een thermostaat: De thermostaat bevindt zich onder de
houten handgreep aan de zijkant van het apparaat
()
.
U mag nooit een velletje aluminiumfolie of ander voorwerp onder de steen of plaat,
en tussen de reflector en het verwarmingselement leggen.
Het apparaat zonder de pannetjes laten voorverwarmen.
Bij de eerste ingebruikname kan er gedurende de eerste minuten een beetje rook en een
geur vrijkomen.
Thermo-Spot
TM
(afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt
het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen ( ).
Om beschadigen van de pan te voorkomen: Gebruik deze alleen op het hiervoor bestemde
apparaat (bijv: niet in een oven, op een gaspit of elektrische kookplaat gebruiken…).
Het apparaat niet gebruiken als het leeg is.
Het grillen
Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik:
• Voor de raclette-functie
legt elke gebruiker een plak kaas in het pannetje voordat deze
onder de bakplaat wordt geplaatst.
Afhankelijk van het model, kunt u met een opbergrek de lege pannetjes tijdens de maaltijd
onder het apparaat zetten ( ).
Laat de pannetjes nooit in het apparaat staan wanneer deze leeg zijn.
Met de grillplaat
kunt u kleine stukjes vlees of uw bijkomende gerechten van de raclette
(bacon, champignons, uien, saucijsjes…) bakken ( ).
Plaats geen kookgerei op de kookoppervlakken van het apparaat.
Afhankelijk van het model, kunt u tevens flensjes bakken.
Gebruik geen aluminiumfolie om uw ingrediënten in te bakken.
P
N
M
L
K
J
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 16
NL
Om beschadigingen aan de bakplaat te voorkomen, adviseren wij u altijd een houten of
kunststof spatel te gebruiken.
Niet rechtstreeks in de pannetjes snijden.
Voor het model Ovation:
Indien u het apparaat wenst te verplaatsen wanneer het nog warm is dient u daarvoor
uitsluitend de houten handgrepen aan de zijkant te gebruiken ( ).
Na gebruik
Modellen met een aan/uit-schakelaar:
Zet de schakelaar op uit: het controlelampje gaat uit.
Modellen met een thermostaat:
Zet de thermostaat op de min. stand.
Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk van het model) het
snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen.
Houd tijdens het afkoelen kinderen uit de buurt van het apparaat.
De pan niet op een kwetsbaar oppervlak plaatsen.
De warme pan niet in of onder water houden.
Was de grillplaat, de pannetjes en de basis van het apparaat af met een spons, heet water
en afwasmiddel.
De grillplaat en de pannetjes zijn vaatwasmachinebestendig.
De pannetjes niet in water laten weken.
Het verwarmingselement dient niet gereinigd te worden.
Indien het verwarmingselement echt zeer vuil is wacht u tot deze geheel is afgekoeld en
wrijft u hem daarna met een droge doek af.
Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit een metalen spons of
schuurpoeder.
Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden.
Dompel het apparaat nooit met het snoer in water. Niet in de vaatwasser plaatsen.
Q
RGC F-Nl-D-I 03-08 5/03/08 9:24 Page 17
NL
Voor de modellen Ovation en Ovation Compact:
Om het apparaat eenvoudiger te kunnen reinigen, kunt u de plaat of het houten voetstuk
demonteren (afhankelijk van het model).
Controleer hiervoor eerst of de stekker niet in het stopcontact zit.
Demontage van het houten voetstuk (voor het model Ovation)
Druk op de knop (1) en til de metalen plaat (aan de zijde van de knop) (2) op. Schuif dit
voetstuk zodanig dat de pennen in de handgreep steken (3)
()
.
Voorzorgsmaatregel voor het reinigen van de plaat of het houten voetstuk
(afhankelijk van het model)
Ieder houten voetstuk is een uniek natuurlijk voetstuk, dat, afhankelijk van de
poreusheid, min of meer waterdoorlatend is. Door een houten voetstuk tijdens het
reinigen in water onder te dompelen, kan dit dan ook scheuren of barsten.
Neem het houten voetstuk af met een spons, warm water en afwasmiddel. Spoel het af
met een vochtige spons. Daarna laten drogen.
Het houten voetstuk nooit onder water dompelen of in water laten weken.
Het houten voetstuk nooit in de vaatwasser doen.
Gebruik geen schuursponsje of agressief schuurmiddel.
Montage van het houten voetstuk (voor het model Ovation): : Zie het hoofdstuk
Installatie.
Opbergen
Controleer of het apparaat afgekoeld is voordat u het gaat opbergen.
Verwijder de grillplaat.
Afhankelijk van het model: zet de pannetjes in hun hiervoor bestemde plaats onder het
apparaat ( ), of plaats de pannetjes per 2 in elkaar en dan onder het verwarmings-
element ( ).
Wikkel het snoer om de houder ( ).
Breng de grillplaat weer op zijn plaats ( ).
Voor het model Ovation:
Berg het apparaat gemonteerd op.
Om het opbergen van het apparaat te vergemakkelijken, kunnen de pannetjes onder het
apparaat vastgeklikt worden: Plaats de pannetjes ondersteboven (ribbels van de
handgreep naar boven) en achterstevoren (handgrepen, aan de binnenkant van
het apparaat) op het hout en klem ze vast door ze in het apparaat te schuiven ( ).
Zet de plaat terug.
Voor het model Ovation Compact:
Neem het verwarmingselement uit zijn afneembare houten voetstuk ( ). Plaats het
rond het verwarmingselement ( ) en plaats hier de grillplaat ( ) op.
V3V2
V1
U
T3
T2
T1
S
R
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 18
NL
Voor het Compact model:
Neem het verwarmingselement uit het afneembare voetstuk ( ).
Draai het voetstuk om en plaats ( ) deze op het verwarmingselement ( ) en daar
bovenop de grillplaat (
)
.
Opbergtas: Houd de opbergtas buiten bereik van kinderen.
Onderhoudstips:
Was de opbergtas in de wasmachine op het fijnewasprogramma en op lage
temperatuur.
• Let op : de opbergtas kan tijdens het wassen enigszins verkleuren.
• Uw opbergtas niet strijken.
Voor het Simply Invents model:
Om het opbergen makkelijk te maken, draai het snoer om het voetstuk ( ) en plaats de
pannetjes per 2 in de daarvoor bedoelde uitsparingen ( ).
Houd het apparaat buiten bereik van kinderen.
Wees vriendelijk voor het milieu !
Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische
dienst.
Y
X
W4
W3W2
W1
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 19
NL
Raclette
De echte raclette wordt bereid met een speciale raclette kaas. Reken ongeveer 200 gr
kaas per persoon.
Snijd de kaas in plakken van 5 mm.
Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de maximum stand. Leg een plakje
kaas in elk pannetje en laat het gedurende ongeveer 5 minuten smelten. Zodra de
raclette is gesmolten kunt u de kaas op uw bord schuiven.
Enkele recepten voor 8 personen:
Raclette van Savooien
• 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 2,5 kg aardappels • 16 plakken Savooien ham • enkele
pepers • enkele stukken champignons • 1 pot zure augurken • 1 pot zure uitjes • wat
zoete maïs uit blik
Kook de aardappels in de schil. Snijd de kaas in plakken, de pepers in stukken en de
champignons in dunne plakjes. Zet als individuele hors d’oeuvre gerechten de zure
augurken, de zure uitjes, de maïs en de pepers op tafel. Leg de plakjes kaas in elk bakje en
laat deze smelten. Serveer met de ham, de aardappels en de andere garnituren.
Raclette met gedroogd vlees
• 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 16 aardappels • 16 dunne plakjes gedroogd vlees
• 16 plakken rauwe ham • gemalen nootmuskaat • paprika • peper • tomaten
• peterselie
Kook de aardappels in de schil en snijd ze in dunne schijven. Leg een kaasplak in elk bakje.
Bedek deze met aardappel en dan weer met een plakje kaas. Voeg een plakje gedroogd
vlees toe. Wanneer het halfgaar is de kruiden naar eigen smaak toevoegen. Serveer met
rauwe ham en garneer met plakjes tomaat en peterselie.
Raclette met geitenkaas
• 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 2 kleine geitenkaasjes (rond 250 gr) in plakjes
gesneden • 2,5 kg aardappels • wat tijm • 1 pot zwarte olijven.
Kook de aardappels in de schil. Plaats de plakjes geitenkaas in de bakjes. Bedek ze met een
plak raclette kaas en laat ze smelten. Schuif het op uw bord en strooi er wat tijm op. Serveer
met zwarte olijven en gekookte aardappels.
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 20
NL
Grillen
Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de stand van uw keuze. Leg het
vlees op de grillplaat. Laat het braden volgens recept en uw eigen bakwijze. Wanneer
u het vlees wilt kruiden, kunt u het vlees marineren.
Marinade
Voor 3 dl marinade: • 1,5 dl witte wijnazijn • 1,5 dl droge witte wijn • 1 grote ui
• 6 knoflooktenen • 2 laurierbladen • 6 korrels zwarte peper • zout
Pel de ui en hak deze fijn. Maal de zwarte peper en de laurier fijn. Meng alle ingrediënten
in een kom. Leg het vlees in een diep bord en bedek het met deze marinade. Gedurende
5 uur in de koelkast laten staan. Draai het vlees van tijd tot tijd om met een houten spatel.
Biefstuk
Per persoon: • 1 biefstuk (ongeveer 100 g) • mosterd • gemalen peper • 2 plakken
bacon • enkele kleine tomaten • 1 peper • rozemarijn of dragon
Smeer mosterd op de biefstuk uit. Braad de biefstuk bruin op de plaat gedurende naar eigen
smaak 6 tot 8 minuten. Voeg de peper toe. Serveer met baconplakjes, tomaten en peper die
van te voren zijn gebakken op de plaat. Kruid met rozemarijn of dragon.
Kalfsvlees met ham en kaas
Per persoon: • 1 kalfslap (ongeveer 100 g) • 1 dunne plak ham • 1 kaasplak • boter
Bak de kalfslap op de plaat met wat boter gedurende 2 minuten aan de ene kant. Draai de
kalfslap, bedek deze met de ham en de kaas. Bak weer gedurende 4 minuten. Serveer
wanneer de kaas smeuïg is.
Ei en bacon
Per persoon: • 1 ei • 1 plak bacon • enkele tomaatschijven • enkele uisnippers
• gemalen knoflook • selderijzout • 1 theelepel geraspte kaas • 1 theelepel room
• boter • zout • peper
Bak in wat boter gedurende 3 minuten enkele tomaten, uien en de gemalen knoflook op de
plaat. Klop tegelijkertijd de eieren met de room en vermeng alle ingrediënten met de
bruingebakken groenten. Laat de bereiding verder braden gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg de kruiden toe en eet smakelijk.
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 21
NL
Flensjes
Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de maximum stand. Giet een
scheutje beslag op het midden van de plaat. Spreid het onmiddellijk uit met de spatel
(zonder te drukken) met een ronddraaiende beweging vanuit het midden. Om het
beslag makkelijk te kunnen verspreiden, raden wij u aan een spatel na elk flensje af
te vegen en in een kan met water te steken. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Vouw het flensje naar eigen wens: rol ze op, vouw ze in tweeën, in vieren, als een
envelop of een bloem.
Recepten voor 6 personen (20 tot 25 flensjes):
Het klassieke Franse crêpes beslag:
500 gr gezeefd meel met 1 liter melk vermengen in een kom tot een romig beslag. Voeg
dan 6 geklopte eieren toe, 2 snufjes zout en 2 soeplepels olie of gesmolten boter. Dit 1 tot
2 uur laten rusten.
Het bierbeslag:
Voor dunne flensjes, 1/4 liter melk vervangen door 1/4 liter bier.
Wanneer het beslag te dik is bij het bakken van de flensjes kunt u een glaasje water
toevoegen en er doorroeren.
Flensjes met ham en room
• 3 plakken ham • 1 kom geraspte kaas • 1 pot verse room
Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is. Strooi de geraspte kaas
er over. Wanneer de ham heet is, deze bedekken met de verse room en het flensje in een
envelop vouwen.
Flensjes met Roquefort, verse room en
walnoten
• 1 stuk verkruimelde Roquefort • 1 klein potje verse room • 4 tot 5 gemalen walnoten
Vermeng alle ingrediënten. Garneer het flensje op uw plaat met deze bereiding en vouw in
vieren.
Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten
• 100 g verbrijzelde walnoten of hazelnoten • 3 soeplepels honing
Vermeng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, het flensje vullen met
deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele seconden op de bakplaat laten liggen.
Serveer en versier met slagroom.
RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 22

Documenttranscriptie

RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 14 Wij danken u voor de aanschaf van dit TEFAL apparaat. Dit apparaat is uitsluitend voor huishoudelijk gebruik bestemd. Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen handbereik; deze handleiding betreft de verschillende modellen, aan de hand van de met het apparaat meegeleverde accessoires. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). Tefal behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. NL Het voorkomen van ongelukken in huis Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp en of toezicht gebruikt te worden door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stellen dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. • Raak de hete delen van het apparaat niet aan. • Wanneer het apparaat aanstaat, kan de temperatuur hoog oplopen. • Sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. • De dampen die tijdens het bereiden van voedsel vrijkomen kunnen gevaarlijk zijn voor (huis)dieren met bijzonder gevoelige luchtwegen, zoals vogels. Wij raden u daarom aan eventuele vogels op een veilige afstand van de plek waar u het apparaat gebruikt te plaatsen. Installatie Verwijder alle verpakkingsmateriaal, stickers of accessoires aan binnen- en buitenkant van het apparaat. Verwijder de pannetjes. Afhankelijk van het model: Neem de verschillende onderdelen van de pannetjes (handgreep en pannetjes). Zet voor het samenstellen van de pannetjes de handgreep (1) (met de ribbels naar beneden) op het pannetje (B2) (ovaal of vierkant, afhankelijk van het model) en duw tot u een « klik » hoort ( A ). Terwijl u de pannetjes omdraait controleert u of de montage conform is ( B ). De handgrepen van de pannetjes kunnen niet gedemonteerd worden. Plaats de grillplaat op het verwarmingselement ( C ). Zorg dat de plaat stabiel en op juiste wijze op het voetstuk van het apparaat is geplaatst. Gebruik alleen de bij het apparaat geleverde of bij een erkend service center gekochte plaat. RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 15 Voor het model Ovation: Montage van het houten voetstuk Stel het apparaat samen door de metalen plaat op het houten voetstuk te plaatsen. Kantel de metalen plaat door de kant van de ontgrendelknop op te tillen (1). Schuif de pennen onder een houten handgreep en klik de andere zijde vast door het metalen voetstuk naar beneden te duwen (2) ( D ). Voor de modellen Compact ( E ) en Ovation Compact ( F ): Zet het apparaat in elkaar door het voetstuk onder het verwarmingselement te plaatsen. Vervolgens zet u de grillplaat op het verwarmingselement (afhankelijk van het model). Voor het Simply Invents model: Verwijder alle pannetjes van het apparaat, rol het snoer volledig uit en plaats de bakplaat op het verwarmingselement ( G ). Plaats het apparaat in het midden van de tafel buiten bereik van kinderen. Gebruik het niet op een zachte ondergrond. Plaats het apparaat nooit direct op een breekbare ondergrond (glazen tafel, tafelkleed, gelakt meubel…). Schenk bij het eerste gebruik een beetje olie op de bakplaat en veeg deze af met een absorberende keukendoek. Aansluiting en voorverwarming Voor het model Ovation: het apparaat nooit verwarmen als het niet op het houten voetstuk is bevestigd. Voor de modellen Compact en Ovation Compact: het apparaat nooit verwarmen wanneer dit niet goed op zijn houten of kunststof voetstuk staat (afhankelijk van het model). Rol het snoer volledig uit. Sluit het snoer op het apparaat aan (afhankelijk van het model) en steek dan de stekker in het stopcontact ( H ). Zorg ervoor dat het snoer de mensen rondom de tafel niet hindert. Controleer of uw elektrische installatie overeenkomt met het vermogen en de voltage die aangegeven zijn op het typeplaatje onder het apparaat. Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact. Indien het apparaat voorzien is van een afneembaar snoer: indien het netsnoer beschadigd is, moet dit vervangen worden door een speciaal snoer dat verkrijgbaar is bij de fabrikant of zijn servicedienst. Indien het apparaat voorzien is van een vast snoer: wanneer het netsnoer is beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen. NL RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 16 In geval van gebruik van een verlengsnoer, deze moet een geaarde stekker hebben; neem alle benodigde voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat men hier over struikelt. Laat het apparaat nooit zonder toezicht. Dit apparaat is niet geschikt om gebruikt te worden in combinatie met een tijdschakelaar of afstandsbediening. • Modellen met een aan/uit-schakelaar: Zet de schakelaar op aan: het controlelampje gaat branden ( J ). • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de maximum stand ( K ). NL • Andere modellen: Het apparaat functioneert zodra de stekker in een stopcontact is gestoken. Voor het model Ovation met een thermostaat: De thermostaat bevindt zich onder de houten handgreep aan de zijkant van het apparaat ( L ). U mag nooit een velletje aluminiumfolie of ander voorwerp onder de steen of plaat, en tussen de reflector en het verwarmingselement leggen. Het apparaat zonder de pannetjes laten voorverwarmen. Bij de eerste ingebruikname kan er gedurende de eerste minuten een beetje rook en een geur vrijkomen. Thermo-SpotTM (afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorverwarmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen ( M ). Om beschadigen van de pan te voorkomen: Gebruik deze alleen op het hiervoor bestemde apparaat (bijv: niet in een oven, op een gaspit of elektrische kookplaat gebruiken…). Het apparaat niet gebruiken als het leeg is. Het grillen Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik: • Voor de raclette-functie legt elke gebruiker een plak kaas in het pannetje voordat deze onder de bakplaat wordt geplaatst. Afhankelijk van het model, kunt u met een opbergrek de lege pannetjes tijdens de maaltijd onder het apparaat zetten ( N ). Laat de pannetjes nooit in het apparaat staan wanneer deze leeg zijn. • Met de grillplaat kunt u kleine stukjes vlees of uw bijkomende gerechten van de raclette (bacon, champignons, uien, saucijsjes…) bakken ( P ). Plaats geen kookgerei op de kookoppervlakken van het apparaat. Afhankelijk van het model, kunt u tevens flensjes bakken. Gebruik geen aluminiumfolie om uw ingrediënten in te bakken. RGC F-Nl-D-I 03-08 5/03/08 9:24 Page 17 Om beschadigingen aan de bakplaat te voorkomen, adviseren wij u altijd een houten of kunststof spatel te gebruiken. Niet rechtstreeks in de pannetjes snijden. Voor het model Ovation: Indien u het apparaat wenst te verplaatsen wanneer het nog warm is dient u daarvoor uitsluitend de houten handgrepen aan de zijkant te gebruiken ( Q ). Na gebruik • Modellen met een aan/uit-schakelaar: Zet de schakelaar op uit: het controlelampje gaat uit. • Modellen met een thermostaat: Zet de thermostaat op de min. stand. Neem dan het snoer uit het stopcontact en verwijder (afhankelijk van het model) het snoer uit het apparaat. Laat het apparaat afkoelen. Houd tijdens het afkoelen kinderen uit de buurt van het apparaat. De pan niet op een kwetsbaar oppervlak plaatsen. De warme pan niet in of onder water houden. Was de grillplaat, de pannetjes en de basis van het apparaat af met een spons, heet water en afwasmiddel. De grillplaat en de pannetjes zijn vaatwasmachinebestendig. De pannetjes niet in water laten weken. Het verwarmingselement dient niet gereinigd te worden. Indien het verwarmingselement echt zeer vuil is wacht u tot deze geheel is afgekoeld en wrijft u hem daarna met een droge doek af. Gebruik om beschadiging van het bakoppervlak te voorkomen nooit een metalen spons of schuurpoeder. Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden. Dompel het apparaat nooit met het snoer in water. Niet in de vaatwasser plaatsen. NL RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 18 Voor de modellen Ovation en Ovation Compact: Om het apparaat eenvoudiger te kunnen reinigen, kunt u de plaat of het houten voetstuk demonteren (afhankelijk van het model). Controleer hiervoor eerst of de stekker niet in het stopcontact zit. Demontage van het houten voetstuk (voor het model Ovation) Druk op de knop (1) en til de metalen plaat (aan de zijde van de knop) (2) op. Schuif dit voetstuk zodanig dat de pennen in de handgreep steken (3) ( R ). NL Voorzorgsmaatregel voor het reinigen van de plaat of het houten voetstuk (afhankelijk van het model) Ieder houten voetstuk is een uniek natuurlijk voetstuk, dat, afhankelijk van de poreusheid, min of meer waterdoorlatend is. Door een houten voetstuk tijdens het reinigen in water onder te dompelen, kan dit dan ook scheuren of barsten. Neem het houten voetstuk af met een spons, warm water en afwasmiddel. Spoel het af met een vochtige spons. Daarna laten drogen. Het houten voetstuk nooit onder water dompelen of in water laten weken. Het houten voetstuk nooit in de vaatwasser doen. Gebruik geen schuursponsje of agressief schuurmiddel. Montage van het houten voetstuk (voor het model Ovation): : Zie het hoofdstuk Installatie. Opbergen Controleer of het apparaat afgekoeld is voordat u het gaat opbergen. Verwijder de grillplaat. Afhankelijk van het model: zet de pannetjes in hun hiervoor bestemde plaats onder het apparaat ( S ), of plaats de pannetjes per 2 in elkaar en dan onder het verwarmingselement ( T1 ). Wikkel het snoer om de houder ( T2 ). Breng de grillplaat weer op zijn plaats ( T3 ). Voor het model Ovation: Berg het apparaat gemonteerd op. Om het opbergen van het apparaat te vergemakkelijken, kunnen de pannetjes onder het apparaat vastgeklikt worden: Plaats de pannetjes ondersteboven (ribbels van de handgreep naar boven) en achterstevoren (handgrepen, aan de binnenkant van het apparaat) op het hout en klem ze vast door ze in het apparaat te schuiven ( U ). Zet de plaat terug. Voor het model Ovation Compact: Neem het verwarmingselement uit zijn afneembare houten voetstuk ( V1 ). Plaats het rond het verwarmingselement ( V2 ) en plaats hier de grillplaat ( V3 ) op. RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 19 Voor het Compact model: Neem het verwarmingselement uit het afneembare voetstuk ( W1 ). Draai het voetstuk om en plaats ( W2 ) deze op het verwarmingselement ( W3 ) en daar bovenop de grillplaat ( W4 ). Opbergtas: Houd de opbergtas buiten bereik van kinderen. Onderhoudstips: • Was de opbergtas in de wasmachine op het fijnewasprogramma en op lage temperatuur. • Let op : de opbergtas kan tijdens het wassen enigszins verkleuren. • Uw opbergtas niet strijken. Voor het Simply Invents model: Om het opbergen makkelijk te maken, draai het snoer om het voetstuk ( X ) en plaats de pannetjes per 2 in de daarvoor bedoelde uitsparingen ( Y ). Houd het apparaat buiten bereik van kinderen. Wees vriendelijk voor het milieu ! Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. NL RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 20 Raclette De echte raclette wordt bereid met een speciale raclette kaas. Reken ongeveer 200 gr kaas per persoon. Snijd de kaas in plakken van 5 mm. Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de maximum stand. Leg een plakje kaas in elk pannetje en laat het gedurende ongeveer 5 minuten smelten. Zodra de raclette is gesmolten kunt u de kaas op uw bord schuiven. Enkele recepten voor 8 personen: NL Raclette van Savooien • 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 2,5 kg aardappels • 16 plakken Savooien ham • enkele pepers • enkele stukken champignons • 1 pot zure augurken • 1 pot zure uitjes • wat zoete maïs uit blik Kook de aardappels in de schil. Snijd de kaas in plakken, de pepers in stukken en de champignons in dunne plakjes. Zet als individuele hors d’oeuvre gerechten de zure augurken, de zure uitjes, de maïs en de pepers op tafel. Leg de plakjes kaas in elk bakje en laat deze smelten. Serveer met de ham, de aardappels en de andere garnituren. Raclette met gedroogd vlees • 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 16 aardappels • 16 dunne plakjes gedroogd vlees • 16 plakken rauwe ham • gemalen nootmuskaat • paprika • peper • tomaten • peterselie Kook de aardappels in de schil en snijd ze in dunne schijven. Leg een kaasplak in elk bakje. Bedek deze met aardappel en dan weer met een plakje kaas. Voeg een plakje gedroogd vlees toe. Wanneer het halfgaar is de kruiden naar eigen smaak toevoegen. Serveer met rauwe ham en garneer met plakjes tomaat en peterselie. Raclette met geitenkaas • 1,5 kg tot 2 kg raclette kaas • 2 kleine geitenkaasjes (rond 250 gr) in plakjes gesneden • 2,5 kg aardappels • wat tijm • 1 pot zwarte olijven. Kook de aardappels in de schil. Plaats de plakjes geitenkaas in de bakjes. Bedek ze met een plak raclette kaas en laat ze smelten. Schuif het op uw bord en strooi er wat tijm op. Serveer met zwarte olijven en gekookte aardappels. RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 21 Grillen Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de stand van uw keuze. Leg het vlees op de grillplaat. Laat het braden volgens recept en uw eigen bakwijze. Wanneer u het vlees wilt kruiden, kunt u het vlees marineren. Marinade Voor 3 dl marinade: • 1,5 dl witte wijnazijn • 1,5 dl droge witte wijn • 1 grote ui • 6 knoflooktenen • 2 laurierbladen • 6 korrels zwarte peper • zout Pel de ui en hak deze fijn. Maal de zwarte peper en de laurier fijn. Meng alle ingrediënten in een kom. Leg het vlees in een diep bord en bedek het met deze marinade. Gedurende 5 uur in de koelkast laten staan. Draai het vlees van tijd tot tijd om met een houten spatel. NL Biefstuk Per persoon: • 1 biefstuk (ongeveer 100 g) • mosterd • gemalen peper • 2 plakken bacon • enkele kleine tomaten • 1 peper • rozemarijn of dragon Smeer mosterd op de biefstuk uit. Braad de biefstuk bruin op de plaat gedurende naar eigen smaak 6 tot 8 minuten. Voeg de peper toe. Serveer met baconplakjes, tomaten en peper die van te voren zijn gebakken op de plaat. Kruid met rozemarijn of dragon. Kalfsvlees met ham en kaas Per persoon: • 1 kalfslap (ongeveer 100 g) • 1 dunne plak ham • 1 kaasplak • boter Bak de kalfslap op de plaat met wat boter gedurende 2 minuten aan de ene kant. Draai de kalfslap, bedek deze met de ham en de kaas. Bak weer gedurende 4 minuten. Serveer wanneer de kaas smeuïg is. Ei en bacon Per persoon: • 1 ei • 1 plak bacon • enkele tomaatschijven • enkele uisnippers • gemalen knoflook • selderijzout • 1 theelepel geraspte kaas • 1 theelepel room • boter • zout • peper Bak in wat boter gedurende 3 minuten enkele tomaten, uien en de gemalen knoflook op de plaat. Klop tegelijkertijd de eieren met de room en vermeng alle ingrediënten met de bruingebakken groenten. Laat de bereiding verder braden gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de kruiden toe en eet smakelijk. RGC F-Nl-D-I 12-07 14/02/08 14:41 Page 22 Flensjes Zet de thermostaat (afhankelijk van het model) op de maximum stand. Giet een scheutje beslag op het midden van de plaat. Spreid het onmiddellijk uit met de spatel (zonder te drukken) met een ronddraaiende beweging vanuit het midden. Om het beslag makkelijk te kunnen verspreiden, raden wij u aan een spatel na elk flensje af te vegen en in een kan met water te steken. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant. Vouw het flensje naar eigen wens: rol ze op, vouw ze in tweeën, in vieren, als een envelop of een bloem. Recepten voor 6 personen (20 tot 25 flensjes): NL Het klassieke Franse crêpes beslag: 500 gr gezeefd meel met 1 liter melk vermengen in een kom tot een romig beslag. Voeg dan 6 geklopte eieren toe, 2 snufjes zout en 2 soeplepels olie of gesmolten boter. Dit 1 tot 2 uur laten rusten. Het bierbeslag: Voor dunne flensjes, 1/4 liter melk vervangen door 1/4 liter bier. Wanneer het beslag te dik is bij het bakken van de flensjes kunt u een glaasje water toevoegen en er doorroeren. Flensjes met ham en room • 3 plakken ham • 1 kom geraspte kaas • 1 pot verse room Leg 1/2 hamplak op uw flens wanneer de tweede kant gebakken is. Strooi de geraspte kaas er over. Wanneer de ham heet is, deze bedekken met de verse room en het flensje in een envelop vouwen. Flensjes met Roquefort, verse room en walnoten • 1 stuk verkruimelde Roquefort • 1 klein potje verse room • 4 tot 5 gemalen walnoten Vermeng alle ingrediënten. Garneer het flensje op uw plaat met deze bereiding en vouw in vieren. Flensjes met honing, walnoten of hazelnoten • 100 g verbrijzelde walnoten of hazelnoten • 3 soeplepels honing Vermeng alle ingrediënten. Wanneer de tweede kant gebakken is, het flensje vullen met deze bereiding en in vieren vouwen. Nog enkele seconden op de bakplaat laten liggen. Serveer en versier met slagroom.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Tefal RE515 Raclette de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor