Bauknecht S20E RSB33-A/H de handleiding

Type
de handleiding
F NL
E ITGB
TEMPERATUURCONTROLE EN VERDERE ADVIEZEN
KOUDSTE ZONE VAN DE KOELKAST
Het hiernaast afgebeelde symbool geeft de
positie van de koudste zone in de koelkast aan.
Deze zone wordt over het algemeen aan de
onderkant afgebakend door het glas van de
groenten- en fruitlade en aan de bovenkant door
het symbool of door het rooster dat op dezelfde
hoogte geplaatst is.
Om de temperaturen in deze zone te
waarborgen moet u erop letten dat de positie van
het rooster niet veranderd wordt.
In koelkasten met geforceerde luchtkoeling treft u geen symbool van de koudste zone aan, omdat de
temperatuur er binnenin overal gelijk is.
TEMPERATUURWIJZER
Voor een betere regeling is de koelkast voorzien
van een temperatuurwijzer die het mogelijk
maakt de gemiddelde temperatuur in de koudste
zone te controleren.
LET OP: deze wijzer is alleen bestemd voor
deze koelkast. Let er dus op dat hij niet in
een andere koelkast (de koudste zone zou
niet dezelfde zijn) of voor andere
toepassingen wordt gebruikt.
In koelkasten met een bewaarvak bevindt het temperatuurwijzer zich in dit vak.
CONTROLE VAN DE TEMPERATUUR IN DE KOUDSTE ZONE
Wanneer het apparaat al minstens 24 uur in werking is, is het mogelijk regelmatig na te gaan of de
temperatuur in de koudste zone correct is en eventueel de thermostaat dienovereenkomstig te
regelen, zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzingen in het hoofdstuk "Temperatuurregeling".
De temperatuur in de koelkast is dan ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de
omgevingstemperatuur in het vertrek, de hoeveelheid voedsel die geconserveerd wordt, de
frequentie waarmee de deur geopend wordt. Neem deze factoren in overweging op het moment
dat u het apparaat regelt.
Om de gewenste temperatuur voor een correcte
conservering binnenin het apparaat te behouden,
dient u te controleren of OK verschijnt op de
indicator.
Als er geen OK staat op de indicator, betekent
dat dat de temperatuur niet de gewenste is; in dat
geval moet u de thermostaat opnieuw afstellen en
12 uur wachten voordat u de indicator opnieuw
controleert.
Nadat u de deur hebt geopend, is het normaal dat
de signalering OK op de indicator na enkele
ogenblikken zwakker wordt.
OK
Juiste regeling Temperatuur niet
optimaal,
thermostaat afstellen
F NL
E ITGB
INACHTNEMING VAN DE HYGIËNEVOORSCHRIFTEN VOOR VOEDINGSMIDDELEN
Maak de koelkast regelmatig van binnen schoon met een neutraal onderhoudsmiddel dat geen
oxiderende werking op de metalen onderdelen heeft, en spoel hem vervolgens uit met een
oplossing van water en citroensap of azijn, of een ander ontsmettingsmiddel dat geschikt is voor
koelkasten.
Spoel en droog met een zachte doek.
Gebruik geen schuurmiddelen.
Verwijder de verpakkingen waarin de voedingsmiddelen worden verkocht alvorens hen in de koelkast
te zetten (bijvoorbeeld de verpakkingen van yoghurt).
Door de volgende adviezen op te volgen kunt u kruiscontaminatie en een slechte
conservering van de voedingsmiddelen vermijden:
Verpak de producten systematisch om wederzijdse verontreiniging te vermijden.
Was uw handen alvorens de voedingsmiddelen aan te raken. Doe dit vervolgens ook vaak tijdens
de bereiding van gerechten, als hierbij achtereenvolgens verschillende producten worden
verwerkt, en natuurlijk na de bereiding voordat u aan tafel gaat, zoals wordt voorgeschreven door
de regels voor een goede hygiëne.
Gebruik al gebruikt keukengerei (houten lepels, snijplanken) niet opnieuw zonder hen eerst goed
te hebben schoongemaakt.
Laat bereide gerechten helemaal afkoelen, alvorens hen in de koelkast te zetten (b.v.: soep).
Bewaar vloeistoffen in gesloten houders.
Open de deur zo weinig mogelijk en laat hem niet te lang open, om te voorkomen dat de
temperatuur in de koelkast stijgt.
Zet de voedingsmiddelen zo neer dat er ongehinderd lucht tussendoor kan stromen.
Zet de levensmiddelen niet tegen de achterwand van het koelvak.
CONSERVERING IN DE KOELKAST, AFHANKELIJK VAN HET TYPE VOEDINGSMIDDEL
Conserveer de voedingsmiddelen op grond van het type in het juiste gebied:
Temperatuurzone: dranken, boter, kant-en-klare en eigengemaakte sauzen, harde kazen, verse
groenten en fruit.
Verszone: zuivelproducten, desserts op melkbasis, vette stoffen, zachte kazen.
Koudste zone: vlees, gevogelte, vis, vleeswaren, bereide gerechten, gemengde salades, preparaten en
desserts op basis van eieren of room, verse pasta, deeg voor vlaaien/hartige taarten/pizza, verse
producten en kazen op basis van rauwe melk, gebruiksklare groenten die verkocht wordt in plastic
zakken en meer in het algemeen alle verse producten waarvan de houdbaarheidsdatum geassocieerd is
met een conserveringstemperatuur van +4°C of minder.
De onderstaande schema’s zijn uitsluitend als globaal voorbeeld bedoeld. Raadpleeg voor
gedetailleerdere informatie over de verschillende onderdelen van het apparaat de
gebruiksaanwijzing.
GROENTEN
GROENTEN
GROENTEN
GROENTEN
GROENTEN
GROENTEN
GROENTEN
KOUDSTE
ZONE
KOUDSTE
ZONE
KOUDSTE
ZONE
TEMPERATUUR-
ZONE
VERSE
ZONE
KOUDSTE ZONE
NO FROST
Printed in Italy 12/03
5019 106 00564
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht S20E RSB33-A/H de handleiding

Type
de handleiding