Montage-/Gebruikershandleiding
51
Boodschappenlijstje
BROOD & GRANEN
YRONRUHQEURRG
Gekiemde-granenbrood
/LFKWHRIYRONRUHQ(QJHOVHPXI¿QV
Sandwich- of bagelsneetjes
Maïstortilla's of koolhydraatarme volkorentortilla's
Vezelrijke wraps
Havermoutvlokken: 1 minuut of op ouderwetse wijze
Volle granen: bruine rijst, bulgar, gerst, quinoa, couscous
7LSV=RHNQDDUYRONRUHQDOVYRRUQDDPVWHLQJUHGLsQW=RHNQDDU
4 g vezels per sneetje of 5 g voor 2 sneetjes licht brood of dieetbrood.
.LHVYRRUEURRGPHWPLQGHUGDQFDORULHsQSHUVQHHWMH
ZUIVELPRODUCTEN & ALTERNATIEVEN VOOR
ZUIVELPRODUCTEN
Natuurlijke, vetvrije Griekse yoghurt
.H¿UGULQN\RJKXUW
Biologische magere melk
Verrijkte amandel- of sojamelk
Kaas: feta, parmesan, mozzarella, licht havarti, provolone, Zwitserse
kaas, koordkaas of pakjes met enkele porties
VLEES, VIS, GEVOGELTE & EIWITTEN
Wild
Zalm, heilbot, tonijn, tilapia, garnalen
Zeewolf, schelpdieren of krab
Varkenslende, koteletjes of varkensgebraad
Kippen- of kalkoenborst of -bil (zonder vel)
(LHUHQHQHLZLW
0DJHUUXQGYOHHVHQWUHFRWHVXNDGHODSNRJHOELHIVWXNRVVHQKDDV
mager (biologisch of met gras gevoed is het best)
Ingeblikte zalm of tonijn (in water)
Vleeswaren van nitraatvrije, zoutarme ham, kalkoen, kip of rosbief
(ONW\SHYDQERQHQGURJHRILQJHEOLNWH]RXWDUPHYDULsWHLWHQ
Tofu en tempeh
7LSV=RHNQDDU8LWJHNR]HQRI6HOHFWHVWXNNHQYOHHVLQSODDWVYDQ
'Eerste keuze'.
Stukken van eerste keuze zijn vetter. Beperk de consumptie van ver
verwerkt vlees en imitatievleesproducten zoals worst, spek, pepperoni
en hotdogs tot één keer per week of minder.
DIEPVRIESVOEDSEL
Alle groenten zonder saus
Alle fruitsoorten
Granen en graanmengelingen
CRACKERS, SNACKS & ENERGIEREPEN
Allerlei ongezouten noten of
zaden
Lichte popcorn (zonder olie)
Edamame in de peul
Energierepen
Crackers
Hummus
Tips: Beperk crackers, pretzels en chips tot 2-3 porties per week.
Combineer deze altijd met eiwitten zoals hummus, kaas of noten. Zoek
QDDUHQHUJLHUHSHQPHWPLQGHUGDQFDORULHsQHQJVXLNHUHQWHQ
minste 3 g eiwitten en 3 g vezels. Zoek naar crackers met minder dan
FDORULHsQHQJYHWRIPLQGHUSHUSRUWLH
VETTEN & OLIE
Avocado
Olijfolie, druivenpitolie, walnotenolie, sesamzaadolie of lijnzaadolie
Boter/margarine: zoek naar producten vrij van transvetten en
JHGHHOWHOLMNJHK\GURJHQHHUGHROLsQLQGHLQJUHGLsQWHQ
Tips: Lichte olijfolie verwijst naar de smaak, niet naar het caloriegehalte.
Meet olie en boter altijd af. Zelfs als een bepaald soort vet als gezond
ZRUGWEHVFKRXZGEHYDWKHWQRJVWHHGVYHHOFDORULHsQ'HSRUWLHV
moeten dus worden gecontroleerd.
DRESSINGS, SPECERIJEN & SAUZEN
Azijn: rijst, wijn, balsamico
Alle verse of gedroogde kruiden en specerijen
Mosterd
Salsa- en chilisaus
Marinarasaus zonder isoglucose
Citroen- en limoensap
*HERWWHOGHJHKDNWHNQRÀRRNHQJHPEHU
Zoutarme sojasaus
Tips: Zoek naar producten vrij van MNG, toegevoegde kleurstoffen en
LVRJOXFRVH=RHNQDDUVDX]HQPHWPLQGHUGDQFDORULHsQSHUSRUWLH
Vermijd sauzen en dressings op basis van room, zoals ranch, blauwe
kaas en Alfredo.
Alle groenten en fruit, vers en diepgevroren, zijn een uitstekende keuze. Aangezien elke maaltijd één of beide bevat, moet dit te zien zijn in uw
winkelwagen.