Zanussi ZCK652J1WA Handleiding

Type
Handleiding
NL
ZCK652J1WA
Gebruiksaanwijzing
Fornuis
NL
Inhoudsopgave
Veiligheidsinformatie 2
Veiligheidsvoorschriften 4
Beschrijving van het product 7
Voor het eerste gebruik 8
Kookplaat - Dagelijks gebruik 8
Kookplaat - Aanwijzingen en tips
9
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
10
Oven - Dagelijks gebruik
11
Oven - Klokfuncties 12
Oven - Gebruik van de accessoires 12
Oven - Aanwijzingen en tips 13
Oven - Onderhoud en reiniging 18
Probleemoplossing 20
Montage
21
Energiezuinigheid
26
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor letsel of schade veroorzaakt door een verkeerde installatie of
verkeerd gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en
ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of
verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis,
indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen
over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi het op
passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als
het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat uitvoeren.
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat
installeren en de kabel vervangen.
2 www.zanussi.com
Het apparaat kan worden gebruikt tot een maximum van 2000
m boven zeeniveau.
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik op schepen, boten of
vaartuigen.
Installeer het apparaat ter voorkoming van oververhitting niet
achter een decoratieve deur.
Installeer het apparaat niet op een platform.
Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart
afstandbedieningssysteem.
WAARSCHUWING: Zonder toezicht koken op een kookplaat
met vet of olie kan gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren.
Probeer brand NOOIT met water te blussen, maar schakel in
plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam bijv. met een
deksel of blusdeken.
LET OP: Er dient toezicht te worden gehouden op het
bereidingsproces. Een kort bereidingsproces moet onder
constant toezicht staan.
WAARSCHUWING: Brandgevaar: Bewaar geen voorwerpen
op de kookplaten.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur of de glazen afdekplaat
van de kookplaat schoon te maken. Deze kunnen krassen
veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen
breken.
Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels
mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze
heet kunnen worden.
Verwijder voedselresten van het deksel voordat u het opent.
Laat de kookplaat afkoelen voordat u het deksel sluit.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient op te
passen dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Houd
kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt of onder permanent
toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei
te plaatsen of verwijderen.
www.zanussi.com 3
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de
lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende
serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen
teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
Wees voorzichtig als u de opslaglade aanraakt. Deze kan heet
worden.
WAARSCHUWING: Gebruik alleen kookplaatbeschermers die
door de fabrikant van het kookapparaat zijn ontworpen of door
de fabrikant van het apparaat in de gebruiksinstructies als
geschikt zijn aangegeven of kookplaatbeschermers die in het
apparaat zijn geïntegreerd. Het gebruik van ongeschikte
kookplaatbeschermers kan ongelukken veroorzaken.
Veiligheidsvoorschriften
Dit apparaat is geschikt voor de volgende
markten: NL
Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten
schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
De afmetingen van de keukenkast en de
uitsparing moeten kloppen.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
Delen van het apparaat staan onder stroom.
Sluit het apparaat met meubel om te
voorkomen dat de gevaarlijke delen worden
aangeraakt.
De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde
hoogte.
Installeer het apparaat niet naast een deur of
onder een raam. Dit voorkomt dat heet
kookgerei van het apparaat valt als de deur
of het raam wordt geopend.
Installeer een stabilisator om te voorkomen
dat het apparaat kantelt. Raadpleeg de
installatiegids.
Aansluiting aan het elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
4 www.zanussi.com
Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de houder
worden verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. Het isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een minimale
breedte van 3 mm.
Sluit de deur van het apparaat volledig
voordat u de stekker in het stopcontact
steekt.
Gasaansluiting
Alle gasaansluitingen moeten door een
gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
Controleer vóór de installatie of de
plaatselijke distributieomstandigheden
(gassoort en -druk) en de afstelling van het
apparaat met elkaar te combineren zijn.
Zorg ervoor dat er koude luchtcirculatie in
het apparaat aanwezig is.
Op het typeplaatje staat informatie over de
gastoevoer.
Dit apparaat mag niet aangesloten worden
op een inrichting dat producten afvoert voor
verbranding. Sluit het apparaat aan volgens
de geldende installatieregels. Let op de
vereisten voor voldoende ventilatie.
Gebruik
WAARSCHUWING!
Risico op letsel en brandwonden.
Gevaar voor elektrische schokken!
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte handen
of als het contact maakt met water.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
WAARSCHUWING!
Risico op brand en explosie
Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare
damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde
voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u
er mee kookt.
De dampen die hete olie afgeeft kunnen
spontane ontbranding veroorzaken.
Gebruikte olie die voedselresten bevat kan
brand veroorzaken bij een lagere
temperatuur dan olie die voor de eerste keer
wordt gebruikt.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het apparaat.
Om schade of verkleuring van het email te
voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem van het
apparaat.
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van het
apparaat.
www.zanussi.com 5
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
Zet geen heet kookgerei op het
bedieningspaneel.
Laat kookgerei niet droogkoken.
Laat geen voorwerpen of kookgerei op het
apparaat vallen. Het oppervlak kan
beschadigen.
Activeer de kookzones niet met lege pannen
of zonder pannen erop.
Leg geen aluminiumfolie op het apparaat of
direct op de bodem van het apparaat.
Pannen van gietijzer, aluminium of met
beschadigde bodems kunnen krassen
veroorzaken. Til deze voorwerpen altijd op
als u ze moet verplaatsen op de kookplaat.
Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte
waar het apparaat is geïnstalleerd.
Gebruik alleen stabiel kookgerei met de
juiste vorm en een diameter groter dan de
afmetingen van de branders.
Zorg dat de vlam niet uit gaat als u de knop
snel van de maximale stand naar de minimale
stand draait.
Gebruik alleen de accessoires die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Plaats geen vlamverdeler op de brander.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee
te koken. Het mag niet worden gebruikt voor
andere doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Reiniging en onderhoud
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en schade
aan het apparaat.
Schakel het apparaat voor onderhoud uit.
Trek de stekker uit het stopcontact.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen als
deze beschadigd zijn. Neem contact op met
de erkende servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
Achterblijvend vet of voedsel in het apparaat
kan brand veroorzaken.
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige zachte
doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
De branders niet in de afwasautomaat
reinigen.
Deksel
De specificatie van de deksel mag niet
worden veranderd.
Maak de deksel regelmatig schoon.
Open de deksel niet als er is geknoeid op
het oppervlak.
Schakel alle branders uit voordat u de deksel
sluit.
Sluit het deksel niet tot de kookplaat en de
oven volledig zijn afgekoeld.
Glazen deksels kunnen breken als ze warm
worden (indien van toepassing).
Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor
gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Neem contact met uw plaatselijke overheid
voor informatie m.b.t. correcte
afvalverwerking van het apparaat.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat af en
gooi het weg.
6 www.zanussi.com
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren binnen
in het apparaat vast komen te zitten.
Maak de externe gasleidingen plat.
Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
2 3
5
4
6
8
7
9
1
4
3
2
1
1
Toetsen voor de kookplaat
2
Knop voor de kookwekker
3
Knop voor de temperatuur
4
Temperatuurindicator / symbool
5
Knop voor de ovenfuncties
6
Verwarmingselement
7
Lampje
8
Ventilator
9
Roosterhoogtes
Indeling kookplaat
1 2 3
5 4
1
Sudderbrander
2
Stoomuitlaat - aantal en positie afhankelijk
van het model
3
Normale brander
4
Normale brander
5
Driekronenbrander
Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
www.zanussi.com 7
Bewaarlade Onder de ovenruimte bevindt zich een
bewaarlade.
Voor het eerste gebruik
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires terug in de beginstand.
Voorverwarmen
Verwarm het apparaat voor om het resterende
vet weg te branden.
1. Stel de functie en de
maximumtemperatuur in.
2. Laat het apparaat een uur werken.
3. Stel de functie en stel de
maximumtemperatuur in. Maximale
temperatuur voor deze functie is 210 °C.
4. Laat het apparaat 15 minuten werken.
Accessoires kunnen heter worden dan normaal.
Het apparaat kan een vreemde geur en rook
afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende
luchtcirculatie in de ruimte is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Ontsteking van de fornuisbrander
Ontvlam de brander altijd vóór u het
kookgerei erop plaatst.
WAARSCHUWING!
Ga voorzichtig te werk bij het
gebruik van branders (open vuur) in
de keuken. De fabrikant kan niet
aansprakelijk gesteld worden in
geval van onjuist gebruik van de
vlam.
1. Draai de knop voor de kookplaat linksom
naar de maximale gasstand
en druk de
knop in om de brander aan te steken.
2. Houd de knop voor de kookplaat ingedrukt
gedurende 10 seconden of minder om het
thermokoppel voor te verwarmen. Als u dat
niet doet, wordt de gastoevoer
onderbroken.
3. Stel de vlam af zodra deze regelmatig
brandt.
WAARSCHUWING!
Houd de knop niet langer dan 15
seconden ingedrukt. Als de brander
na 15 seconden nog niet brandt, de
knop loslaten en minstens 1 minuut
wachten voordat u opnieuw probeert
de vlam te ontsteken.
Als de brander na enkele pogingen
niet aan gaat, controleer dan of de
kroon en het branderdeksel goed op
hun plaats zitten.
Als er geen elektriciteit is kunt u de
brander zonder de elektrische
voorziening aansteken. Breng een
vlam dichtbij de brander, druk de
bijbehorende knop in en draai de
knop naar de maximale stand. Houd
de controleknop ingedrukt
gedurende 10 seconden of minder
om het thermokoppel voor te
verwarmen.
Draai als de brander per ongeluk uit
gaat de knop naar de uit stand en
probeer na minimaal 1 minuut de
brander weer aan te steken.
8 www.zanussi.com
De vonkontsteking kan automatisch
starten wanneer u de stekker in het
stopcontact steekt, na de installatie
of na een stroomonderbreking. Dat
is normaal.
Branderoverzicht
A
B
D
C
C
D
A
B
A. Branderdeksel
B. Branderkroon
C. Ontstekingsbougie
D. Thermokoppeling
De brander uitschakelen
Om de vlam te doven, de knop naar de off-
positie draaien
.
WAARSCHUWING!
Draai de vlam altijd lager of schakel
hem uit voordat u de pan van de
brander haalt
Kookplaat - Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Kookgerei
WAARSCHUWING!
Zet één pan niet op twee branders.
WAARSCHUWING!
Zet geen instabiele of beschadigde
pannen op de brander om morsen
en letsel te voorkomen.
LET OP!
Zorg dat de handvaten van de pot
niet boven de voorste rand van het
werkblad komen.
LET OP!
Zorg dat de potten zich in het
midden van de brander bevinden,
voor een maximum aan stabiliteit en
lager gasverbruik.
Diameter van de pannen
WAARSCHUWING!
Gebruiken alleen kookgerei met een
bodemdiameter die geschikt is voor
de afmeting van de plaat.
Brander Diameter van de
pannen (mm)
Driekronenbrander 160 - 240
www.zanussi.com 9
Brander Diameter van de
pannen (mm)
Normale brander 140 - 240
Sudderbrander 120 - 180
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Algemene informatie
Maak de kookplaat na ieder gebruik schoon.
Gebruik altijd pannen met een schone
bodem.
Krassen of donkere vlekken op de
oppervlakte hebben geen invloed op de
werking van de kookplaat.
Gebruik een specifiek schoonmaakmiddel
voor het oppervlak van de kookplaat.
Was de onderdelen van roestvrij staal af met
water en droog ze vervolgens met een
zachte doek.
De kookplaat schoonmaken
Verwijder direct: gesmolten plastic,
gesmolten folie, suiker en suikerhoudende
gerechten. Anders kan het vuil de kookplaat
beschadigen. Doe voorzichtig om
brandwonden te voorkomen.
Verwijder nadat de kookplaat
voldoende is afgekoeld: kalk- en
waterkringen, vetspatten en metaalachtig
glanzende verkleuringen. Reinig de
kookplaat met een vochtige doek en een
beetje niet-schurend reinigingsmiddel.
Droog de kookplaat na reiniging af met een
zachte doek.
Was de geëmailleerde delen, deksel en
kroon met een warm sopje en laat ze goed
drogen alvorens ze terug te plaatsen.
Reinigen van de ontstekingsknop
Dit onderdeel is uitgerust met een keramische
ontstekingsbougie met een metalen elektrode.
Reinig deze onderdelen altijd grondig, om
moeilijkheden bij het aansteken te voorkomen,
en controleer of de branderkroonopeningen niet
verstopt zijn.
Pannendragers
De pansteunen zijn niet bestand
tegen afwassen in een
afwasautomaat. Ze moeten met de
hand worden afgewassen.
1. U kunt de pansteunen verwijderen voor een
gemakkelijke reiniging van het kookplaat.
Ga zeer voorzichtig te werk bij
het vervangen van de
pannendrager, dit om schade
aan het oppervlak van de
kookplaat te vermijden.
2. De emaillelaag kan scherpe randen hebben,
dus wees voorzichtig tijdens het met de
hand afwassen en afdrogen. Verwijder
hardnekkige vlekken zo nodig met een
pastareiniger.
3. Zorg er na het reinigen van de pansteunen
voor dat u ze in de juiste stand terugplaatst.
4. Om ervoor te zorgen dat de brander goed
werkt, moeten de armen van de
pannendrager in het midden van de brander
worden geplaatst.
Periodiek onderhoud
Raadpleeg regelmatig uw lokale serviceafdeling,
om de staat van de gastoevoerleiding en de
drukregelaar (indien gemonteerd) te
controleren.
10 www.zanussi.com
Oven - Dagelijks gebruik
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Het apparaat aan- en uitzetten
Het hangt van het model of uw
apparaat knopsymbolen,
indicatielampjes of lampjes
heeft:
Het lampje gaat aan als het
apparaat in werking is.
Het symbool geeft aan of de
knop de kookzones, de
ovenfuncties of de temperatuur
bedient.
Het indicatielampje gaat aan
wanneer de oven opwarmt.
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Draai de temperatuurknop om een
temperatuur te kiezen.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de
knop voor de ovenfuncties en de knop voor
de temperatuur in de uit-stand.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te
voorkomen is de oven voorzien van een
veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer
onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald,
wordt de oven automatisch weer ingeschakeld.
Ovenfuncties
Sym-
bool
Ovenfunctie Toepassing
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Maximale temperatuur voor deze functie is 210 °C.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en
het inmaken van voedsel.
Warme lucht Voor het braden of bakken van gerechten waarvoor dezelfde
bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één rooster-
hoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het
ene naar het andere gerecht.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren voedsel te
ontdooien zoals groente en fruit. De ontdooitijd hangt af van
de hoeveelheid en dikte van het voedsel.
De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te
gebruiken.
www.zanussi.com 11
Sym-
bool
Ovenfunctie Toepassing
Licht koken Om te bakken in bakblikken en te drogen op één niveau bij la-
ge temperatuur.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren voedsel te
ontdooien zoals groente en fruit. De ontdooitijd hangt af van
de hoeveelheid en dikte van het voedsel.
De temperatuurknop moet op "Uit" staan om deze functie te
gebruiken.
Oven - Klokfuncties
Kookwekker
Gebruik de kookwekker voor het instellen van
een afteltijd.
Deze functie heeft geen invloed op
de werking van het apparaat.
1. Stel een ovenfunctie en de temperatuur in.
2. Draai de knop van de timer zover als
mogelijk is en draai de knop dan terug tot
aan de benodigde tijd.
Als deze tijd is verstreken, hoort u een
geluidssignaal.
Oven - Gebruik van de accessoires
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Het rooster heeft een speciale vorm
aan de achterkant waardoor de
warmtecirculatie wordt bevorderd.
Plaats het rooster in de roosterstand. Zorg
ervoor dat het de achterwand van de oven niet
raakt.
Plaat:
Duw de bakplaat niet helemaal tot
de achterwand van de oven. Dit zal
voorkomen dat de warmte rondom
de bakplaat kan circuleren. Het
gerecht kan verbranden, vooral aan
de achterzijde van de bakplaat.
Plaats het blik of de diepe plaat op het
ovenniveau. Zorg ervoor dat het de achterwand
van de oven niet raakt.
12 www.zanussi.com
Oven - Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
Algemene informatie
Het apparaat heeft vier inzetniveaus. Tel de
inzetniveaus vanaf de bodem van het
apparaat.
Het apparaat heeft een speciaal systeem dat
de lucht circuleert en voor doorlopende
recycling van stoom zorgt. Dankzij dit
systeem is het mogelijk om voedsel te
bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen en
knapperig van buiten. Bovendien worden de
bereidingstijd en het energieverbruik tot een
minimum beperkt.
Vocht kan in het apparaat of op de glazen
deurpanelen condenseren. Dit is normaal.
Ga altijd iets terug staan van het apparaat
als u de deur van het apparaat tijdens de
werking opent. Om de condens te
verminderen, dient u het apparaat 10
minuten te laten voorverwarmen.
Veeg na elk gebruik het vocht van het
apparaat.
Plaats geen voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat en bedek de bodem tijdens
de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan
de bakresultaten veranderen en de
emaillelaag beschadigen.
Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders bakt
of braadt dan het apparaat dat u vroeger
had. Pas de instellingen (temperatuur,
kooktijden) en de rekstand die u gewoon
was aan volgens de waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer een
lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u bij
een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten
langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt
het gebak in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval
de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen en profiteren van de
restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens het
bakken vervormen. Wanneer de bakplaten
afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Voor de bereiding van gebak
De ovendeur mag pas worden geopend als
driekwart van de baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt,
dient u één niveau ertussen leeg te laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel
om te oven te behoeden voor blijvende
vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten
voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap
er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water in
de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is
opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het soort
voedsel, de samenstelling en het volume.
Houd in eerste instantie het bereidingsproces in
de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat
de beste instellingen (temperatuur,
bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei,
recepten en hoeveelheden.
www.zanussi.com 13
Boven + onderwarmte
Gerecht Gewicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Deegreepjes voor
op vlaaien/taarten
250 150 25 - 30 3 bakblik
Platte cake
1)
1000 160 - 170 30 - 35 2 bakblik
Koffiebroodjes met
appel en gist
2000 170 - 190 40 - 50 3 bakblik
Appeltaart
2)
1200 + 1200 180 - 200 50 - 60 1 2 ronde aluminium
bakplaten (diame-
ter: 20 cm)
Kleine cakejes
1)
500 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Biscuittaart zonder
vet
1)
350 160 - 170 25 - 30 1 1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm)
Pannenkoek 1500 160 - 170
45 - 55
3)
2 bakblik
Hele kip 1350 200 - 220 60 - 70 2 rooster
1 bakblik
Halve kip 1300 190 - 210 35 + 30 3 rooster
1 bakblik
Gebraden varkens-
kotelet
600 190 - 210 30 - 35 3 Bakrooster
1 bakblik
Broodtaart
4)
800 230 - 250 10 - 15 2 bakblik
Gevulde gistcake
5)
1200 170 - 180 25 - 35 2 bakblik
Pizza 1000 200 - 220 25 - 35 2 bakblik
Kwarktaart 2600 170 - 190 60 - 70 2 bakblik
Zwitserse appelflan
5)
1900 200 - 220 30 - 40 1 bakblik
Kerstcake
5)
2400 170 - 180
55 - 65
6)
2 bakblik
Quiche Lorraine
5)
1000 220 - 230 40 - 50 1 1 ronde aluminium
bakplaat (diameter:
26 cm)
14 www.zanussi.com
Gerecht Gewicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Boerenbrood
7)
750 + 750 180 - 200 60 - 70 1 2 aluminium bakpla-
ten (lengte: 20 cm)
Roemeense bis-
cuittaart
1)
600 + 600 160 - 170 40 - 50 2 2 aluminium bakpla-
ten (lengte: 25 cm)
op dezelfde hoogte
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel
600 + 600 160 - 170 30 - 40 2 2 aluminium bakpla-
ten (lengte: 25 cm)
op dezelfde hoogte
Gistbroodjes
5)
800 200 - 210 10 - 15 2 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 150 - 170 15 - 20 1 bakblik
Schuimpjes 400 100 - 120 40 - 50 2 bakblik
Kruimeltaart
5)
1500 180 - 190 25 - 35 3 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 160 - 170 25 - 35 3 bakblik
Botertaart
1)
600 180 - 200 20 - 25 2 bakblik
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
2) Verwarm de oven 15 minuten voor.
3) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
4) Verwarm de oven 20 minuten voor.
5) Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
6) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 10 minuten in de oven.
7) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 18 minuten voor.
Hetelucht
Gerecht Gewicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Deegreepjes
1)
250 145 25 3 bakblik
Deegreepjes
1)
250 + 250 145 25 1 + 3 bakblik
Platte cake
1)
1000 150 30 2 bakblik
Platte cake
1)
1000 + 1000 155 40 1 + 3 bakblik
Koffiebroodjes met
appel en gist
2000 170 - 180 40 - 50 3 bakblik
www.zanussi.com 15
Gerecht Gewicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Appeltaart 1200 + 1200 175 55 2 2 ronde alumini-
um bakplaten
(diameter: 20
cm) op dezelfde
hoogte
Kleine cakejes
1)
500 155 30 2 bakblik
Kleine cakejes
1)
500 + 500 155 40 1 + 3 bakblik
Biscuittaart zonder
vet
1)
350 160 30 1 1 ronde alumini-
um bakplaat (di-
ameter: 26 cm)
Pannenkoek 1200 150 - 160
30 - 35
2)
2 bakblik
Hele kip 1400 180 55 2 rooster
1 bakblik
Geroosterd var-
kensvlees
800 170 - 180 45 - 50 2 rooster
1 bakblik
Gevulde gistcake 1200 150 - 160 20 - 30 2 bakblik
Pizza 1000 + 1000 200 - 210 30 - 40 1 + 3 bakblik
Pizza 1000 190 - 200 25 - 35 2 bakblik
Kwarktaart 2600 160 - 170 40 - 50 1 bakblik
Zwitserse appelflan
3)
1900 180 - 200 30 - 40 2 bakblik
Kerstcake
1)
2400 150 - 160
35 - 40
2)
2 bakblik
Quiche Lorraine
3)
1000 190 - 210 30 - 40 1 1 ronde alumini-
um bakplaat (di-
ameter: 26 cm)
Boerenbrood
4)
750 + 750 160 - 170 40 - 50 1 bakblik
Roemeense bis-
cuittaart
3)
600 + 600 155 - 165 40 - 50 2 2 aluminium
bakplaten (leng-
te: 25 cm) op
dezelfde hoogte
Roemeense bis-
cuittaart - traditio-
neel
600 + 600 150 - 160 30 - 40 2 2 aluminium
bakplaten (leng-
te: 25 cm) op
dezelfde hoogte
16 www.zanussi.com
Gerecht Gewicht
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Gistbroodjes
1)
800 190 15 3 bakblik
Gistbroodjes
5)
800 + 800 190 15 1 + 3 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 150 - 160 15 - 20 3 bakblik
Schuimpjes 400 110 - 120 30 - 40 2 bakblik
Schuimpjes 400 + 400 110 - 120 45 - 55 1 + 3 bakblik
Kruimeltaart 1500 160 - 170 25 - 35 3 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 150 - 160 25 - 35 2 bakblik
Botertaart
1)
600 + 600 160 - 170 25 - 35 1 + 3 bakblik
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
2) Nadat u het apparaat hebt uitgeschakeld, laat u de cake nog 7 minuten in de oven.
3) Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
4) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10-20 minuten voor.
5) Verwarm de oven 15 minuten voor.
Licht koken
Gerecht Gewicht (g) Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roos-
terhoog-
te
Accessoires
Deegreepjes
1)
250 150 - 160 20 - 25 2 bakblik
Platte cake
1)
500 160 - 170 35 - 40 2 bakblik
Pizza
1)
1000 200 - 210 30 - 40 2 bakblik
Opgerolde cake
met jam
1)
500 160 - 170 20 - 30 2 bakblik
Meringue
2)
400 110 - 120 50 - 60 2 bakblik
Biscuitgebak
1)
600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Botercake
1)
600 160 - 170 25 - 30 2 bakblik
Hele kip 1200 220 - 230 45 - 55 2 rooster
1 bakblik
1) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 20 minuten voor.
2) Stel de temperatuur in op 250 °C en warm de oven 10 minuten voor.
www.zanussi.com 17
Pizza hetelucht
Als u pizza maakt, verkrijgt u de
beste resultaten door de
bedieningsknop van de oven naar de
stand Pizza te draaien.
Oven - Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Opmerkingen over schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat na elk
gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand veroorzaken.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat
ze drogen. Gebruik een zachte doek met een
warm sopje en een reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoongemaakt met een agressief
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium
Maak de ovendeur alleen met een
vochtige doek of natte spons
schoon. Droog maken met een
zachte doek.
Vermijd het gebruik van staalwol,
zure of schurende producten, deze
kunnen de oppervlakken van de
oven beschadigen. Maak het
bedieningspaneel van de oven net
zo voorzichtig schoon.
De ovendeur reinigen
De ovendeur heeft twee glazen panelen. U kunt
de ovendeur en interne glasplaat verwijderen
om ze te reinigen.
De ovendeur kan dichtslaan als u de
interne glasplaat probeert te
verwijderen als de deur nog
gemonteerd is.
LET OP!
Gebruik het apparaat nooit zonder
de interne glasplaat.
Open de deur
volledig en houd de
twee deurscharnieren
vast.
1
Til de hendels op de
twee scharnieren
omhoog en draai ze.
2
Sluit de ovendeur
halverwege tot de
eerste
openingsstand. Trek
hem daarna naar
voren en haal hem uit
zijn zitting.
3
Leg de deur op een
zachte doek op een
stabiele ondergrond.
4
18 www.zanussi.com
Ontgrendel het
vergrendelingssystee
m om de interne
glasplaat te
verwijderen.
5
90°
Draai de twee
bevestigingen 90° en
verwijder ze uit hun
houders.
6
2
1
De glasplaat
voorzichtig optillen en
verwijderen.
7
Reinig de glasplaat met een sopje. Droog de
glasplaat voorzichtig af.
Als u ze gereinigd hebt, monteer dan de
glasplaat en de ovendeur. Voer bovenstaande
stappen uit in de omgekeerde volgorde.
De bedrukte zone moet naar de binnenkant van
de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat het
oppervlak van de glasplaat op de bedrukte zijde
na de installatie niet ruw aanvoelt.
Zorg ervoor dat u de interne glasplaat correct in
de uitsparingen plaatst.
De lade verwijderen
WAARSCHUWING!
Bewaar geen ontvlambare dingen in
de lade (bijv. schoonmaakmiddelen,
plastic zakken, ovenhandschoenen,
papier, reinigingssprays, enz). Als u
de oven gebruikt, kan de lade heet
worden. Er kan brand ontstaan.
De lade onder de oven kan worden verwijderd
om gemakkelijker te worden schoongemaakt.
1. Trek de lade volledig naar buiten, tot deze
niet verder kan.
2. Til de lade langzaam op.
3. Trek de lade volledig uit.
Voer de bovenstaande stappen in omgekeerde
volgorde uit om de lade te installeren.
Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de binnenkant
van het apparaat. Dit voorkomt schade aan het
afdekglas en de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie! Maak de
zekering los voordat u de lamp
vervangt.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het achterste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts
en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte 300
°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
www.zanussi.com 19
Probleemoplossing
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Er is geen vonk als u de vonkge-
nerator tracht te activeren.
De kookplaat is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de kookplaat goed
is aangesloten op het elektrici-
teitsnet. Raadpleeg het aanslui-
tingsschema.
Er is geen vonk als u de vonkge-
nerator tracht te activeren.
De zekering is doorgeslagen. Controleer of de zekering de oor-
zaak van de storing is. Als de ze-
keringen keer op keer doorslaan,
neemt u contact op met een er-
kende installateur.
Er is geen vonk als u de vonkge-
nerator tracht te activeren.
De branderdeksel en kroon zitten
niet goed op hun plaats.
Plaats de branderdeksel en kroon
op de juiste plaats.
De vlam gaat uit onmiddellijk na
de ontsteking.
Het thermokoppel is niet vol-
doende opgewarmd.
Na het ontsteken van de vlam de
knop circa 10 sec. ingedrukt
houden
De vlammenring is niet gelijkma-
tig.
De branderkroon is verstopt met
etensresten.
Controleer of de inspuiter niet
verstopt is en of de branderkroon
schoon is.
De branders werken niet. Er is geen gastoevoer. Controleer de gasaansluiting.
De vlamkleur is oranje of geel. De vlam kan op bepaalde plaat-
sen van de brander oranje of geel
zijn. Dit is normaal.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de ovenruim-
te.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15 - 20 minuten
in de oven staan.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellingen
juist zijn.
De bereiding van de gerechten
duurt te lang of de gerechten
worden te snel gaar.
De temperatuur is te laag of te
hoog.
Pas indien nodig de temperatuur
aan. Volg het advies in de hand-
leiding op.
Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
serviceafdeling.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt
zich voor aan de binnenkant van het apparaat.
Verwijder het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
20 www.zanussi.com
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
Houd een afstand van ongeveer 1
cm tussen het apparaat en de
achterwand zodat de deksel open
kan.
Zie voor minimale afstanden de tabel.
A
C
B
Minimum afstanden
Afmetingen mm
A 400
B 650
C 150
Technische gegevens
Spanning 220 – 240 V
Frequentie 50 / 60 Hz
Apparaatklasse 1
Afmetingen mm
In hoogte 857
Breedte 600
Diepte 600
Overige technische gegevens
Categorie apparaat: II2EK3B/P
II2L3B/P
Gas origineel: G25.3 (2EK) 25 mbar
G25 (2L) 25 mbar
www.zanussi.com 21
Gasvervanging: G30/G31 (3B/P) 30/30 mbar
G20 (2E) 20 mbar
Bypassdiameters
BRANDER
Ø BYPASS
1)
1/100 mm
Sudderbrander 29 / 30
Normale brander 32
Driekronenbrander 67
1) Type bypass is afhankelijk van het model.
Gasbranders voor AARDGAS G20 20 mbar
BRANDER NORMAAL VER-
MOGEN kW
1)
BEPERKT VERMOGEN
kW
1)
INSPUITERMARKE-
RING 1/100 mm
Driekronenbrander 4.0 1.80 146
Normale brander 2.0 / 1.9 0.43 / 0.45 96
Sudder 1.0 0.35 70
1) Kraantype is afhankelijk van het model.
Gasbranders voor AARDGAS G25.3 25 mbar / G25 25 mbar
BRANDER NORMAAL VER-
MOGEN kW
BEPERKT VERMOGEN
kW
INSPUITERMARKE-
RING 1/100 mm
Driekronenbrander 3.8 1.7 147
Normale brander 1.9 0.43 100
Sudder 0.95 0.35 70
Gasbranders voor LPG G30 30 mbar
BRANDER NORMAAL
VERMOGEN
kW
BEPERKT VER-
MOGEN kW
INSPUITER-
MARKERING
1/100 mm
NOMINALE GAS-
STROMING g/h
Driekronen-
brander
4.0 1.80 101 291
Normale bran-
der
2.0 0.43 71 145
Sudderbrander 1.0 0.35 50 73
22 www.zanussi.com
Gasbranders voor LPG G31 30 mbar
BRANDER NORMAAL
VERMOGEN
kW
1)
BEPERKT VER-
MOGEN kW
1)
INSPUITER-
MARKERING
1/100 mm
NOMINALE GAS-
STROMING g/h
Driekronen-
brander
3.5 1.6 101 250
Normale bran-
der
1.7 0.38 71 121
Sudder 0.85 0.31 50 61
1) Kraantype is afhankelijk van het model.
Gasaansluiting
WAARSCHUWING!
De volgende instructies over de
installatie en het onderhoud moeten
opgevolgd worden door vakkundig
personeel in overeenstemming met
de geldende voorschriften.
Gebruik vaste aansluitingen of een flexibele
leiding van roestvrij staal, in overeenstemming
met de voorschriften die van kracht zijn. Als u
flexibele metalen leidingen gebruikt, moet u
opletten dat deze niet in aanraking komen met
bewegende onderdelen, of dat ze niet
vastgeklemd worden.
De verbinding moet worden aangelegd in
overeenstemming met NEN 1078.
Controleer of de gastoevoerdruk van
het apparaat voldoet aan de
aanbevolen waarden. De verstelbare
aansluiting wordt op de
uitbreidingsbrug bevestigd met
behulp van een schroefdraadmoer G
1/2" (NEN 3258). Schroef de
onderdelen vast zonder kracht, stel
de verbinding in de nodige richting
af en draai alles vast.
WAARSCHUWING!
De gasleiding mag het deel van het
apparaat niet raken zoals getoond in
de afbeelding.
Aansluiting van flexibele niet-metalen
leidingen
Als u eenvoudig toegang heeft tot de
aansluiting, dan kunt u een flexibele leiding
gebruiken. De flexibele leiding moet goed
worden aangespannen door klemmen.
Gebruik bij montage altijd de leidinghouder en
de pakking. De flexibele pijp is correct als:
ze niet meer kan worden opgewarmd dan
kamertemperatuur, hoger dan 30 °C;
niet langer is dan 1.500 mm;
nergens nauw is;
niet gedraaid is;
niet in aanraking komt met scherpe randen
of hoeken;
de staat eenvoudig kan worden
gecontroleerd.
Zorg er bij het controleren van de flexibele pijp
voor dat:
de leiding geen barsten, sneden, vlekken of
brandsporen vertoont op de twee uiteinden
en over de volledige lengte;
het materiaal niet gehard is, maar de juiste
elasticiteit vertoont;
de bevestigingsklemmen niet verroest zijn;
de vervaldatum niet is verstreken.
Als er één of meerdere defecten waarneembaar
zijn, mag de leiding niet worden gerepareerd,
maar moet deze worden vervangen.
www.zanussi.com 23
WAARSCHUWING!
Controleer waneer de installatie is
voltooid of elke leidingfitting goed is
afgedicht. Gebruik een
zeepoplossing, geen vlam.
De gastoevoer bevindt zich aan de achterkant
van het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Trek voordat u het gas aansluit eerst
de stekker uit het stopcontact of
schakel de zekering uit.Sluit de
primaire klep van de gastoevoer.
Aanpassing aan verschillende types gas
Alleen bevoegde personen mogen
de afstelling aan verschillende types
gas uitvoeren.
Als het apparaat is ingesteld voor
aardgas, dan kunt u dit met de
geschikte injectors wijzigen naar
vloeibaar gas.
De hoeveelheid gas wordt
aangepast.
WAARSCHUWING!
Voordat u de injectors vervangt,
moet u ervoor zorgen dat de
gasknoppen zich in de UIT-stand
bevinden. Trek de stekker uit het
stopcontact. Laat het apparaat
afkoelen. U kunt letsel oplopen.
Het apparaat is ingesteld op
standaardgas. Om de instelling te
wijzigen moet u altijd de
afdichtpakking gebruiken.
A B C
A. Uiteinde van as met moer
B. Pakking
C. Elleboog (indien nodig)
Vervangen van kookplaatinjectors
Vervang de injectors wanneer u het gastype
wijzigt.
1. Verwijder de pannendrager.
2. Verwijder de branderkappen en -kronen.
3. Maak de injectors los met een sleutel van 7
mm en verwijder deze.
4. Vervang ze door de injectors die nodig zijn
voor het type gas dat u gebruikt.
5. Vervang het typeplaatje (naast de
gastoevoerleiding) door het plaatje voor het
nieuwe type gastoevoer.
U kunt het plaatje vinden in de
zak die bij het apparaat geleverd
is.
Als de druk van de gastoevoer niet constant is
of verschilt van de vereiste druk, moet u een
geschikte drukregelaar op de gastoevoerleiding
monteren.
Aanpassen van de minimale gasstand
op de fornuisbrander
1. Haal de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder de knop voor de kookplaat.
Demonteer als de bypass-schroef niet
toegankelijk is eerst het bedieningspaneel
voor de afstelling.
3. Stel de stand van de bypass-schroef A af
met een dunne en platte schroevendraaier.
Het model bepaalt de positie van de
bypass-schroef A.
A A
Omzetten van aardgas naar vloeibaar
gas
24 www.zanussi.com
1. Draai de bypass-schroef volledig vast.
2. Doe de knop terug.
Omzetten van vloeibaar gas naar
aardgas
1. Draai de stand van de bypass-schroef A
één draai los.
2. Plaats de knop voor de kookplaat terug.
3. Sluit het apparaat aan op het stopcontact.
WAARSCHUWING!
Steek de stekker pas in het
stopcontact wanneer alle
onderdelen terug op hun
oorspronkelijke plaats zitten. U
kunt letsel oplopen.
4. Steek de brander aan.
Raadpleeg het hoofdstuk 'Kookplaat -
Dagelijks gebruik'.
5. Draai de knop voor de kookplaat naar een
laagste stand.
6. Verwijder de knop voor de kookplaat weer.
7. Draai de bypass-schroef langzaam vast tot
de vlam klein en stabiel wordt.
8. Plaats de knop voor de kookplaat weer
terug.
Het apparaat waterpas zetten
Gebruik kleine pootjes aan de onderkant van
het apparaat om het kookoppervlak aan de
bovenkant waterpas met andere oppervlakken
te brengen.
Anti-kantelbescherming
Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op
het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat
plaatsen.
LET OP!
Zorg dat u de anti-
kantelbescherming op de correcte
hoogte installeert.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter
het apparaat glad is.
U moet de anti-kantelbescherming installeren.
Als u dat niet doet, kan het apparaat kantelen.
Uw apparaat is voorzien van het symbool
weergegeven in de afbeelding (indien van
toepassing) om u te herinneren aan de montage
van de anti-kantelbescherming.
1. Installeer de anti-kantelbescherming
232-237 mm onder het bovenvlak van het
apparaat en 110-115 mm van de zijkant van
het apparaat in de ronde opening op een
steun. Schroef de beveiliging stevig in
solide materiaal of gebruik geschikte
versteviging (muur).
110-115
mm
232- 237
mm
2. U vindt het gat aan de linkerachterkant van
het apparaat. Til de voorkant van het
apparaat op en plaats dit in het midden van
de ruimte tussen de kastjes. Als de afstand
tussen de aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, moet u de
zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt
centreren.
www.zanussi.com 25
Als u de afmetingen van het fornuis
hebt gewijzigd, dan moet u de anti-
kantelbescherming correct uitlijnen.
LET OP!
Als de afstand tussen de
aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, moet u de
zijmaten aanpassen als u het
apparaat wilt centreren.
Elektrische installatie
WAARSCHUWING!
De fabrikant is niet verantwoordelijk
indien u deze veiligheidsmaatregelen
uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'
niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker en
netsnoer.
WAARSCHUWING!
De stroomkabel mag het onderdeel
van het apparaat dat getoond wordt
in de illustratie niet raken.
Energiezuinigheid
Productinformatie voor kookplaat volgens EU-richtlijn 66/2014
Modelidentificatie ZCK652J1WA
Type kooktoestel Kookplaat in vrijstaand fornuis
Aantal gasbran-
ders
4
Energiezuinigheid
per gasbrander
(EE gas burner)
Linksachter - Sudderbrander niet van toepassing
Rechtsachter - Normale brander 55.0%
Rechtsvoor - Normale brander 55.0%
Linksvoor - Driekronenbrander 52.5%
Energie-efficiëntie voor de gaskookplaat (EE gas hob) 54.2%
EN 30-2-1: Huishoudelijke kooktoestellen op
gas - Deel 2-1 : Energieverbruik - Algemeen
Kookplaat - Energiebesparing
U kunt elke dag energie besparen tijdens het
koken door de onderstaande tips te volgen.
Warm alleen de hoeveelheid water op die u
nodig heeft.
Doe indien mogelijk altijd een deksel op de
pan.
Zorg er voor gebruik voor dat de branders
en pannendragers goed worden geplaatst.
De bodem van het kookgerei moet de juiste
diameter hebben voor de brandermaat.
Zet het kookgerei meteen op de brander en
in het midden.
Wanneer de vloeistof begint te koken, draait
u de vlam omlaag, totdat de vloeistof
zachtjes pruttelt.
Gebruik indien mogelijk een hogedrukpan.
Zie de gebruikshandleiding van de
hogedrukpan.
26 www.zanussi.com
Productkaart en informatie voor ovens volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Zanussi
Modelidentificatie ZCK652J1WA
Energie-efficiëntie Index 97.4
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + on-
derwarmte
0,84 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht 0,76 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 54 l
Soort oven Oven in vrijstaand fornuis
Massa 44.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
Oven - Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u
helpen energie te besparen tijdens
het dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is gesloten
als het apparaat werkt en houd de deur tijdens
de bereiding zo veel mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer energie te
besparen.
Indien mogelijk de oven niet voorverwarmen
voordat u er voedsel in plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan 30
minuten de oventemperatuur met minimaal 3 -
10 minuten, afhankelijk van de bereidingsduur
voordat de kooktijd verstrijkt. De restwarmte in
de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt
voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om andere
maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties
met hete lucht om energie te besparen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke temperatuurinstelling
om de restwarmte te gebruiken en een maaltijd
warm te houden.
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen. Help om
het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg met
het huishoudelijk afval. Breng het product naar
het milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
www.zanussi.com 27
*
www.zanussi.com/shop
867342195-B-392017
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Zanussi ZCK652J1WA Handleiding

Type
Handleiding