Aeg-Electrolux 30006VE-WN Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
30006VE
Gebruiksaanwijzing Vrijstaand elektrisch
fornuis
2
Geachte mevrouw, heer
Hartelijk dank voor het kiezen van een van onze kwaliteitsproducten. U heeft
een goede keuze gemaakt. Zo kunt u dankzij de combinatie van functioneel de
sign en hoogwaardige technologie rekenen op optimale prestaties en bedie
ningsgemak. En onze zorg voor het milieu, komt o.a. tot uitdrukking in het
energiebesparend functioneren van dit apparaat. Om er zeker van te zijn dat uw
apparaat optimaal en onberispelijk presteert, dient u deze gebruiksaanwijzing
aandachtig door te lezen. Dan zult u alle processen perfect en zeer efficiënt kun
nen besturen.
Wij raden u aan deze gebruiksaanwijzing goed te bewaren, zodat u nog eens iets
kunt nalezen. En wilt u dit boekje doorgeven aan een eventuele volgende eige
naar van het apparaat.
Wij wensen u veel succes met uw nieuwe apparaat.
In deze gebruiksaanwijzing worden de volgende symbolen gebruikt:
1
Belangrijke informatie over uw persoonlijke veiligheid en informatie over
het voorkomen van schade aan het apparaat.
3 Algemene informatie en tips
2 Milieuinformatie
3Inhoud
Inhoud
Gebruiksaanwijzing 5
Veiligheidsvoorschriften 5
Beschrijving van het apparaat 7
Totaalaanzicht 7
Bedieningspaneel 8
Kookplaat 9
Uitrusting oven 10
Accessoires oven 10
Voor het in gebruik nemen 11
Reinigen voor het in gebruik nemen 11
Bediening van de kookplaat 12
Kookstand instellen 13
Restwarmteindicatie 13
Bedienen van de oven 14
Oven in en uitschakelen 14
Ovenfuncties 15
Rooster en baakplaat plaatsen 16
Toepassingen, tabellen, tips 17
Pannen 17
Kooktabel 18
Bakken 19
Baktabel 21
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten 24
Tabel diepgevroren kantenklare gerechten 24
Braden 25
Braadtabel 25
Vlakgrilleren 27
Grilltabel 27
Ontdooien 28
Ontdooitabel 28
Drogen met hetelucht 29
Wecken 30
Reiniging en onderhoud 31
Buitenzijde van het apparaat 31
Kookplaat 31
Raam van de kookplaat 33
Inhoud4
Binnenkant oven 33
Accessoires 33
Inschuifroosters 34
Ovenverlichting 35
Bovenwand van de oven 36
Bakovendeur 37
Het glas van deur van de bakoven 39
Servieslade 42
Wat is er aan de hand als … 43
Afvalverwerking 44
Montageaanwijzing 45
Plaatsen 45
Apparaat waterpas stellen 45
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur 46
Garantie/Adres serviceafdeling 47
Service 51
5Gebruiksaanwijzing
Gebruiksaanwijzing
1 Veiligheidsvoorschriften
5
Dit apparaat is in overeenstemming met de volgende EGrichtlijnen:
73/23/EEG van 19.02.1973 Laagspanningsrichtlijn
89/336/EEG van 03.05.1989 EMCrichtlijn inclusief aangepaste richtlijn 92/31/
EEG
93/68/EEG van 22.07.93 CEmarkeringsrichtlijn
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een erkend installateur worden aange
sloten.
In geval van storingen of beschadiging van het apparaat: zekeringen in de
huisinstallatie uitschakelen.
Reparaties aan het apparaat mogen uitsluitend door vakmensen worden
uitgevoerd. Door onvakkundig uitgevoerde reparaties kunnen grote gevaren
ontstaan. Wend u bij reparaties altijd tot onze serviceafdeling of uw vakhan
del.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden voor koken, braden, bakken van le
vensmiddelen worden gebruikt.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten op stopcontac
ten in de buurt van het apparaat. Snoeren mogen niet in aanraking komen of
onder de hete ovendeur ingeklemd raken.
Waarschuwing: Verbrandingsgevaar! Bij gebruik wordt de ovenruimte heet.
Als u alcoholische ingrediënten in de oven gebruikt, kan evt. een licht ont
vlambaar alcoholluchtmengsel ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich
tig. Kom niet met vuur of vonken in de buurt van de oven.
Veiligheidsvoorschriften6
3 Aanwijzing met betrekking tot acrylamide
Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten kan een intensieve bruining van
levensmiddelen, met name bij zetmeelhoudende producten, een gevaar voor de
gezondheid door acrylamide veroorzaken. Om die reden adviseren wij levens
middelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen te bereiden en de gerechten niet
te veel te bruinen.
Op deze manier voorkomt u beschadiging van het apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en plaats geen bakplaten, pannen,
enzovoort op de bodem omdat daarmee het email van de oven door de ont
stane hitteconcentratie wordt beschadigd.
Fruitsappen die van de bakplaat druppelen, veroorzaken vlekken die niet kun
nen worden verwijderd. Gebruik een diepe bakplaat voor gebak dat erg vochtig
is.
Plaats geen gewicht op de geopende ovendeur.
Giet water nooit rechtstreeks in de hete oven. Hierdoor kan het email worden
beschadigd en kunnen verkleuringen ontstaan.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de buitenste glasplaat,
kan het glas breken.
Bewaar geen brandbaar materiaal in de oven. Bij het inschakelen van de oven
kan dit ontbranden.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Het email kan hierdoor be
schadigd raken.
Bewaar na het uitschakelen van de koelventilator geen open gerechten in de
oven. In de ovenruimte of op de deurruiten kan vocht neerslaan dat ook op uw
meubelen terecht kan komen.
3 Informatie emaillaag
Kleurveranderingen van de emaillaag van de oven als gevolg van het gebruik zijn
niet van invloed op de deugdelijkheid van het apparaat voor regulier of contrac
tueel gebruik. Dit zijn derhalve geen gebreken in de zin van het recht op garan
tie.
7Beschrijving van het apparaat
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Glazen deur
Deurgreep
Bedieningspaneel
Servieslade
Beschrijving van het apparaat8
Bedieningspaneel
Bedrijfscontrolelampje Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties Temperatuurkeuze
Kookzoneschakelaar
Kookzoneschakelaar
9Beschrijving van het apparaat
Kookplaat
Eénkringskookzone
2300W
Eénkringskookzone
1200W
Eénkringskookzone
1800W
Restwarmteindicatie
Eénkringskookzone
1200W
Dampafvoer oven
Beschrijving van het apparaat10
Uitrusting oven
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak en braadvormen, braden
en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Bovenwarmte en grillelement
Ovenverlichting
Ventilator
Onderwarmte
Inzetniveaus
Uitneembaar inschuifrooster
11Voor het in gebruik nemen
Voor het in gebruik nemen
Reinigen voor het in gebruik nemen
Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt, moet u het grondig reini
gen.
De glaskeramische kookplaat afnemen met een vochtige doek.
1 Let op: gebruik geen scherpe of schurende reinigingsmiddelen! U zou de opper
vlakken hiermee kunnen beschadigen.
3 Gebruik bij metalen oppervlakken de hiervoor in de handel verkrijgbare onder
houdsmiddelen.
1. Functiekiezer instellen op verlichting .
2. Neem alle toebehoren en inschuifroosters uit de oven en reinig ze met een warm
sopje.
3. Maak ook de oven schoon met een warm sopje en wrijf deze vervolgens droog.
4. Neem de voorzijde van het apparaat af met een vochtige doek.
Bediening van de kookplaat12
Bediening van de kookplaat
3
Bij het inschakelen van een kookzone kan deze kort zoemen. Dat is een eigen
schap van alle glaskeramische kookzones en heeft geen negatieve invloed op het
functioneren of de levensduur van het apparaat.
Kookstanden
In de bereiken 1  9 kunt u de kookstanden instellen.
Tussenstanden kunt u in de bereiken 2 tot 7 kiezen.
1 = laagste vermogen
9 = hoogste vermogen
2 Schakel de kookzone ca. 510 minuten voor het einde van de kooktijd uit om ge
bruik te maken van de restwarmte. Zo bespaart u elektrische energie.
Kookzoneschakelaar
links voor links achter rechts achter rechts voor
13Bediening van de kookplaat
Kookstand instellen
1. Kookstand kiezen.
2. Om te stoppen met koken
terugdraaien naar de uitstand.
Restwarmteindicatie
De restwarmteindicatie gaat branden, zodra de betreffende kookzone heet is.
1 Waarschuwing! Verbrandingsgevaar door restwarmte. Na het uitschakelen
duurt het nog enige tijd voordat de kookzones zijn afgekoeld. Houd rekening
met de restwarmte.
2 Restwarmte kan worden gebruikt voor het smelten en warm houden van ge
rechten.
Bedienen van de oven14
Bedienen van de oven
Oven in en uitschakelen
1. Zet de functiekiezer van de oven in de gewenste stand.
2. Zet de temperatuurkiezer op de gewenste temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van de oven aan
staat.
3. Om de oven uit te schakelen moet u de functiekiezer en de temperatuurkiezer
van de oven beide in de Uit stand zetten.
3 Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt genomen wordt de ventilator automatisch inge
schakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Nadat de oven is
uitgeschakeld blijft de ventilator nog verder lopen om het apparaat af te koelen
en wordt dan automatisch uitgeschakeld.
Temperatuurcontrolelampje
Temperatuurkeuze
Bedrijfscontrolelampje
Ovenfuncties
15Bedienen van de oven
Ovenfuncties
Voor de oven zijn de volgende functies beschikbaar:
Ovenfunctie Toepassing
Verwarmingselement/
ventilator
Ovenverlichting Met deze functie kunt u de binnenzij
de van de oven verlichten, bijvoor
beeld om deze schoon te maken.

Solo hetelucht Voor het bakken op maximaal twee
niveaus.
Stel de temperatuur van de oven 20
tot 40 °C lager in dan bij boven/on
derwarmte.
Bovenwarmte, onder
warmte, ventilator
Boven en
onderwarmte
Voor het bakken en braden op één
niveau.
Bovenwarmte,
onderwarmte
Onderwarmte Voor het afbakken van gebak met een
brosse bodem.
Onderwarmte
Ontdooien Voor het gedeeltelijk of geheel ont
dooien van bijvoorbeeld gebak, boter,
brood, fruit of andere bevroren le
vensmiddelen.
Ventilator
Grill Voor het grilleren van vlakke levens
middelen, die in het midden van het
rooster worden geplaatst en om te
roosteren.
Grill
Grote grill Voor het grilleren van vlakke levens
middelen in grotere hoeveelheden en
om te roosteren.
Grill, bovenwarmte
Infratherm Voor het braden van grotere stukken
vlees of gevogelte op één niveau.
Deze functie is ook geschikt voor gra
tineren.
Grill, bovenwarmte,
ventilator
Bedienen van de oven16
Rooster en baakplaat plaatsen
3 Uittrek en kantelbeveiliging
Ter beveiliging tegen het uittrekken, hebben alle inschuifdelen aan de linker kant
een kleine bolling naar onderen.
Schuif de inschuifdelen er zo in dat de bolling in het bakgedeelte zich achterin
bevindt. Deze bolling is ook belangrijk voor de kantelbeveiliging van de inschuif
delen.
Plaats de bakplaat:
Schuif de bakplaat tussen de geleidestan
gen van het gekozen niveau.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig, dat de beide
voetjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestan
gen van het gekozen niveau.
3 Door de verhoogde lijst die om het rooster
loopt, is het vaatwerk bovendien be
schermd tegen afglijden.
Gezamenlijk het rooster en de baak
plaat plaatsen:
Plaats het rooster op de baakplaat.
Schuif de baakplaat tussen de geleide
stangen van het gekozen niveau.
17Toepassingen, tabellen, tips
Toepassingen, tabellen, tips
Pannen
Goede pannen herkent u aan de bodem. De bodem moet zo dik en vlak moge
lijk zijn.
Let bij het kopen van pannen op de diameter van de bodem. Fabrikanten ge
ven vaak de diameter van de bovenste rand van de pan aan.
Pannen met een aluminium of koperen bodem kunnen metaalachtige verkleu
ringen op de glaskeramische plaat achterlaten die moeilijk of helemaal niet
meer te verwijderen zijn.
Gebruik geen pannen van gietijzer of pannen met een beschadigde bodem
met ruwe plekken en bramen. Bij het verschuiven kunnen blijvende krassen
ontstaan.
In koude toestand is de panbodem nor
maliter iets naar binnen gewelfd (hol). De
panbodem mag in geen geval naar bui
ten gewelfd (bol) zijn.
Let op de aanwijzingen van de fabrikant,
als u speciale pannen gebruikt (bijv. snel
kookpan wok, enz.).
2 Tips voor het besparen van energie
De kookzone pas inschakelen als er een pan op staat.
Pannen indien mogelijk altijd met een
deksel afsluiten.
Kookzones vóór het einde van de kooktijd
uitschakelen om gebruik te maken van de
restwarmte, bijv. om gerechten warm te
houden of om levensmiddelen te smel
ten.
Panbodem en kookzone moeten even
groot zijn.
Toepassingen, tabellen, tips18
Kooktabel
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
3 Wij adviseren om bij het aan de kook brengen of het aanbraden de hoogste
kookstand in te stellen en vervolgens gerechten met een
langere kooktijd op de gewenste kookstand gaar te laten worden.
1 Oververhit vet en olie is licht ontbrandbaar. Wanneer u levensmiddelen in vet of
olie (bijvoorbeeld patates frites) bereidt, dient u in de buurt te blijven.
Kook
stand
Kookproces Geschikt voor Duur Aanwijzingen/tips
0 Nawarmte, uitstand
1
Warm
houden
Warm houden van gare ge
rechten
Naar behoef
te
Afdekken
12
Smelten
Hollandaisesaus,
smelten van boter, chocolade,
gelatine
525 min. Tussendoor omroeren
Stollen
Schuimomelet, bouillon met
ei
1040 min. Met deksel bereiden
23 Wellen
Wellen van rijst en melkge
rechten
Verhitten van kantenklaar
gerechten
2550 min.
Minimaal dubbele hoe
veelheid vloeistof aan de
rijst toevoegen, melkge
rechten tussendoor roeren
34
Stomen
Stoven
Stoven van groente, vis
Vlees sudderen
2045 min.
Bij groente weinig vocht
toevoegen (een paar eet
lepels)
45 Koken
Koken van aardappels 2060 min.
Weinig vloeistof
gebruiken, bijvoorbeeld:
max. ¼ l water per
750 g aardappels
Koken van grotere hoeveelhe
den, eenpansgerechten en
soep
60150 min.
Tot 3 l vloeistof plus ingre
diënten
67
Zacht
braden
Schnitzel, cordon bleu, karbo
nade, gehaktballen, braad
worst, lever, roux, eieren,
omelets, oliebollen
Voortdurend
bakken
Tussendoor keren
78
Sterk
braden
Aardappel koekjes, lende
stukken, steaks, pannenkoe
ken
515 min.
per pan
Tussendoor keren
9
Aan de
kook bren
gen Aan
bra den
Frituren
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aan
braden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patates frites
19Toepassingen, tabellen, tips
Bakken
Ovenfunctie: Solo hetelucht of Boven en onderwarmte
Bakvormen
Voor Boven en onderwarmte zijn vormen van donker metaal en vormen
met een speciale laag geschikt.
Voor Solo hetelucht zijn ook vormen van licht metaal geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Boven en onderwarmte is altijd slechts op één niveau moge
lijk.
Met Solo hetelucht kunt u droog gebak en koekjes op 2 bakplaten tegelijk
bakken.
1 bakplaat:
bijvoorbeeld inzetniveau 3
1 bakvorm:
bijvoorbeeld inzetniveau 1
2 bakplaten:
bijvoorbeeld inzetniveau 1 en 3
Toepassingen, tabellen, tips20
Algemene aanwijzingen
Bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
U kunt met Boven en onderwarmte of Solo hetelucht ook twee vormen
tegelijk naast elkaar op het rooster bakken. Het bakproces duurt nauwelijks
langer.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het gaarpro
ces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tus
sen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzigen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende tempera
tuurvoorschriften, baktijden en inzetniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden. De waarden zijn namelijk af
hankelijk van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
Als u voor de eerste keer gaat bakken, raden wij aan de laagste temperatuur
waarde in te stellen en pas als het nodig is een hogere temperatuur te kiezen
(bijvoorbeeld wanneer het gebak niet bruin genoeg is of wanneer de baktijd te
lang is).
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op meerdere niveaus kan
de baktijd zo’n 1015 minuten langer zijn.
Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één ni
veau.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het bakpro
ces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling
niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin.
Uw nieuwe oven kan een ander bak/braadgedrag vertonen als uw oude appa
raat. Pas daarom de instellingen (temperatuur, baktijden) en inzetniveaus zoals
u die gewend bent aan de aanbevelingen in de onderstaande tabel aan.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de bak
tijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
21Toepassingen, tabellen, tips
Baktabel
Soort gebak Ovenfunctie
Inzet
niveau
Tempera
tuur °C
Tijd
uur: min.
Gebak in vormen
Tulband Solo hetelucht 1 150160 0:501:10
Zandgebak/driekoningenkoek Solo hetelucht 1 140160 1:101:30
Biscuittaart Solo hetelucht 1 140 0:250:40
Biscuittaart Boven en
onderwarmte
1 160 0:250:40
Taartbodem van zandtaartdeeg Boven en
onderwarmte
3 180200 0:100:25
Taartbodem van roerdeeg Solo hetelucht 3 150170 0:200:25
Dichte appeltaart Boven en
onderwarmte
1 170190 0:501:00
Appeltaart (2vormen Ø20cm,
diagonaal geplaatst)
Solo hetelucht 1 160 1:101:30
Appeltaart (2vormen Ø20cm,
diagonaal geplaatst)
Boven en
onderwarmte
1 180 1:101:30
Hartige taart (bijv. quiche lorrai
ne)
Boven en
onderwarmte
1 180200 0:301:10
Kwarktaart Boven en
onderwarmte
1 170190 1:001:30
Gebak op de bakplaat
Gistbroodje/krans Boven en
onderwarmte
3 170190 0:300:40
Kerststol Boven en
onderwarmte
3 160180
1)
0:401:00
Brood (roggebrood)
eerst
dan
Boven en
onderwarmte
1
250
1)
160180
0:20
0:301:00
Roomsoezen/tompoezen Solo hetelucht 3 160170
1)
0:150:30
Biscuitrol Boven en
onderwarmte
3 180200
1)
0:100:20
Kruimelgebak droog Solo hetelucht 3 150160 0:200:40
Boter/suikerkoek Boven en
onderwarmte
3 190210
1)
0:150:30
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
Solo hetelucht 3 150 0:350:50
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
Boven en
onderwarmte
3 170 0:350:50
Toepassingen, tabellen, tips22
Vruchtentaart op zandtaartdeeg Boven en
onderwarmte
3 170190 0:401:20
Plaatkoek met kwetsbare garne
ring (bijv. kwark, room,
puddingvulling)
Boven en
onderwarmte
3 160180 0:401:20
Pizza (met veel beleg) Boven en
onderwarmte
1 190210
1)
0:301:00
Pizza (dun) Boven en
onderwarmte
1 230250
1)
0:100:25
Turks brood Boven en
onderwarmte
1 250270 0:080:15
Zwitsers fruitpuddinkje Boven en
onderwarmte
1 200220 0:350:50
Koekjes
Koekjes van zandtaartdeeg Solo hetelucht 3 150160 0:060:20
Koekjes van zandtaartdeeg Solo hetelucht 1 / 3 150160 0:060:20
Sprits Solo hetelucht 3 140 0:200:30
Sprits Solo hetelucht 1 / 3 140 0:250:40
Sprits Boven en
onderwarmte
3 160
1)
0:200:30
Koekjes van roerdeeg Solo hetelucht 3 150160 0:150:20
Koekjes van roerdeeg Solo hetelucht 1 / 3 150160 0:150:20
Schuimgebak, baiser Solo hetelucht 3 80100 2:002:30
Bitterkoekjes Solo hetelucht 3 100120 0:300:60
Met gist gebakken koekjes Solo hetelucht 3 150160 0:200:40
Koekjes van bladerdeeg Solo hetelucht 3 170180
1)
0:200:30
Broodjes Solo hetelucht 3 160
1)
0:200:35
Broodjes Boven en
onderwarmte
3 180
1)
0:200:35
Kleine cakejes (20stuks/blik) Solo hetelucht 3 140
1)
0:200:30
Kleine cakejes (20stuks/blik) Solo hetelucht 1 / 4 140
1)
0:250:40
Kleine cakejes (20stuks/blik) Boven en
onderwarmte
3 170
1)
0:200:30
1) Oven voorverwarmen
Soort gebak Ovenfunctie
Inzet
niveau
Tempera
tuur °C
Tijd
uur: min.
23Toepassingen, tabellen, tips
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het
gebak is te licht van
kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in (wordt
klef, papperig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager instel
len
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet worden
verkort door een hogere bak
temperatuur
Te veel vocht in het deeg Gebruik minder vloeistof
Let op de kneedtijden, in het bij
zonder bij het gebruik van keu
kenmachines
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijk
matig bruin
Te hoge baktemperatuur en te kor
te baktijd
Baktemperatuur lager instellen
en baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Het deeg gelijkmatig over de
bakplaat verdelen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger in
stellen
Toepassingen, tabellen, tips24
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Tabel diepgevroren kantenklare gerechten
Gerecht Ovenfunctie
Inzet
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
uur: min.
Pastaschotel
Boven en
onderwarmte
1 180200 0:451:00
Lasagne
Boven en
onderwarmte
1 180200 0:250:40
Gegratineerde groente
1)
1) Oven voorverwarmen
Infratherm 1 160170 0:150:30
Gegratineerd stokbrood
1)
Infratherm 1 160170 0:150:30
Zoete ovenschotels
Boven en
onderwarmte
1 180200 0:400:60
Visschotels
Boven en
onderwarmte
1 180200 0:301:00
Gevulde groente Infratherm 1 160170 0:301:00
Gerecht Ovenfunctie
Inzet
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza
Boven en
onderwarmte
3
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
Patates frites
1)
(300600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Infratherm 3 200220
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
Stokbrood
Boven en
onderwarmte
3
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
Vruchtentaart
Boven en
onderwarmte
3
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
volgens aanwij
zingen van de fa
brikant
25Toepassingen, tabellen, tips
Braden
Ovenfunctie: Boven en onderwarmte of Infratherm
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!).
Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te bra
den. Op deze manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan
zonder deksel braden.
3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
Wij raden u aan vlees en vis slechts vanaf 1 kg in de oven te braden.
Om het aanbranden van vleessap of vet te vermijden, raden wij aan een beetje
vocht in het braadservies te doen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2  2/3 van de gaartijd) keren.
Grote braadstukken en gevogelte gedurende de gaartijd meerdere keren met
braadvocht begieten. Daarmee bereikt u een beter braadresultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om te pro
fiteren van de restwarmte.
Braadtabel
Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie
Inzet
niveau
Tempera
tuur
°C
Tijd
uur: min.
Rundvlees
Stoofvlees 11,5 kg
Boven en
onderwarmt
e
1 200250 2:002:30
Rosbief of ossenhaas per cm dikte
 Van binnen rood (ra
re)
per cm
dikte
Infratherm 1 190200
1)
0:050:06
 van binnen roze
(medium)
per cm
dikte
Infratherm 1 180190 0:060:08
 doorbakken (well
done)
per cm
dikte
Infratherm 1 170180 0:080:10
Varkensvlees
Schouderstuk, nek
stuk, ham
11,5 kg Infratherm 1 160180 1:302:00
Kotelet, casselerrib 11,5 kg Infratherm 1 170180 1:001:30
Toepassingen, tabellen, tips26
Gehakt 750 g1 kg Infratherm 1 160170 0:451:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg Infratherm 1 160180 1:302:00
Kalfsbout 1,52 kg Infratherm 1 160180 2:002:30
Lamsvlees
Lamsbout,
lamsgebraad
11,5 kg Infratherm 1 150170 1:152:00
Lamsrug 11,5 kg Infratherm 1 160180 1:001:30
Wild
Hazenrug, hazenbout tot 1 kg
Boven en
onderwarmt
e
3 220250
1)
0:250:40
Ree/hertenrug 1,52 kg
Boven en
onderwarmt
e
1 210220 1:151:45
Ree/hertenbout 1,52 kg
Boven en
onderwarmt
e
1 200210 1:302:15
Gevogelte
Stukken gevogelte
per 200
250g
Infratherm 1 200220 0:350:50
Halve kip
per 400
500g
Infratherm 1 190210 0:350:50
Kip, poularde 11,5 kg Infratherm 1 190210 0:451:15
Eend 1,52 kg Infratherm 1 180200 1:151:45
Gans 3,55 kg Infratherm 1 160180 2:303:30
Kalkoen 2,53,5 kg Infratherm 1 160180 1:452:30
Kalkoen 46 kg Infratherm 1 140160 2:304:00
Vis (stoven)
Hele vissen 11,5 kg
Boven en
onderwarmt
e
1 210220 0:451:15
1) Oven voorverwarmen
Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie
Inzet
niveau
Tempera
tuur
°C
Tijd
uur: min.
27Toepassingen, tabellen, tips
Vlakgrilleren
Ovenfunctie: Grill of Grote grill met maximale temperatuurinstel
ling
1 Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn.
3 De lege oven met de grillfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen!
Voor grillen het rooster op het aanbevolen gebruiksniveau plaatsen.
De plaat altijd op het 1e gebruiksniveau van onderaf plaatsen.
De grilltijden zijn richtwaarden.
Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Grilltabel
Gerecht Inzetniveau Tijd
1e zijde 2e zijde
Frikadellen 4 810 min. 68 min.
Varkenshaas 4 1012 min. 610 min.
Braadworst 4 810 min. 68 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 67 min. 56 min.
Runderfilet, rosbief (ca. 1 kg) 3 1012 min. 1012 min.
Geroosterd brood
1)
1) Niet voorverwarmen
3 46 min. 35 min.
Snacks op toast 3 68 min. 
Toepassingen, tabellen, tips28
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien (zonder temperatuurinstelling)
Uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster plaatsen.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels, omdat deze de ontdooitijd
aanzienlijk verlengen.
Om te ontdooien plaatst u het rooster op het eerste niveau van onderen.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooitijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100140 2030
Kip op een omgekeerd schoteltje in een
groot bord leggen
Na de helft van de tijd keren
Vlees, 1000g 100140 2030 Na de helft van de tijd keren
Vlees, 500g 90120 2030 Na de helft van de tijd keren
Forel, 150g 2535 1015 
Aardbeien, 300g 3040 1020 
Boter, 250g 3040 1015 
Slagroom, 2 x 200g 80100 1015
Slagroom kan ook met nog licht bevroren
deeltjes goed worden geklopt
Gebak, 1400g 60 60 
29Toepassingen, tabellen, tips
Drogen met hetelucht
Ovenfunctie: Solo hetelucht
Gebruik hiervoor een met boterhampapier of bakpapier belegd rooster.
U bereikt een beter resultaat als u na de helft van de tijd de oven uitschakelt,
opent en gedurende de nacht laat afkoelen.
Daarna het gerecht verder laten drogen.
Gerecht
Temperatuur in
°C
Inzetniveau
Tijd in uren
(richtwaarde)
1 niveau 2 niveaus
Groenten
Bonen 6070 3 1 / 4 68
Paprika (reepjes) 6070 3 1 / 4 56
Soepgroenten 6070 3 1 / 4 56
Paddestoelen 5060 3 1 / 4 68
Kruiden 4050 3 1 / 4 23
Fruit
Pruimen 6070 3 1 / 4 810
Abrikozen 6070 3 1 / 4 810
Appelschijven 6070 3 1 / 4 68
Peren 6070 3 1 / 4 69
Toepassingen, tabellen, tips30
Wecken
Ovenfunctie: Onderwarmte
Gebruik voor het inmaken/wecken alleen in de handel gebruikelijke glazen van
hetzelfde formaat.
Glazen met een schroefdeksel  of bajonetsluiting en metalen blikken
zijn ongeschikt.
Voor het wecken gebruikt u het eerste inzetniveau van onderen.
Gebruik voor het wecken de bakplaat. Hierop kunt u maximaal zes glazen met
elk een inhoud van één liter plaatsen.
De glazen moeten allemaal tot dezelfde hoogte zijn gevuld en zijn dichtge
klemd.
Plaats de glazen zodanig op de bakplaat, dat ze elkaar niet aanraken.
Giet ca. 1/2 liter water in de bakplaat, zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen begint te parelen (bij 1literglazen na
ca. 3560 minuten), schakelt u de oven uit of verlaagt u de temperatuur tot
100°C (zie de tabel).
Wecktabel
De opgegeven wecktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
Product
Temperatuur
in°C
Wecken tot het pa
relen begint
in min.
Doorkoken bij
100°C
in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, frambozen,
rijpe kruisbessen
160170 3545 
Onrijpe kruisbessen 160170 3545 1015
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160170 3545 1015
Groente
Wortels
1)
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
160170 5060 510
Paddestoelen
1)
160170 4060 1015
Komkommers 160170 5060 
Gemengd tafelzuur 160170 5060 15
Koolrabi, erwten, asperges 160170 5060 1520
Bonen 160170 5060 
31Reiniging en onderhoud
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: voor het schoonmaken moet het apparaat zijn uitgeschakeld
en afgekoeld.
Waarschuwing: uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan het appa
raat met een stoom of een hogedrukreiniger schoon te maken.
Let op: gebruik geen schuurmiddelen, agressieve schoonmaakmiddelen of
schurende voorwerpen.
Buitenzijde van het apparaat
Neem de voorzijde van het apparaat af met een zachte doek en een warm
sopje.
Gebruik bij metalen oppervlakken de hiervoor in de handel verkrijgbare onder
houdsmiddelen.
Kookplaat
1 Let op: Schoonmaakmiddelen mogen niet op de hete glaskeramische plaat te
recht komen! Alle schoonmaakmiddelen moeten na het schoonmaken met vol
doende schoon water worden verwijderd, omdat ze bij het weer verwarmen
bijtend werken. De kookplaat mag alleen worden schoongemaakt wanneer deze
koud is!
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bijvoorbeeld grill of oven
sprays, grove schuurmiddelen resp. krassende pannensponzen.
3 Maak de glaskeramische kookplaat na ieder gebruik schoon, wanneer deze nog
slechts handwarm of koud is. Zo voorkomt u het inbranden van vuil.
Kalk en watersporen, vetspatten en metaalachtig glanzende verkleuringen kun
nen met een in de handel verkrijgbaar schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of
roestvrij staal worden verwijderd. Houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Lichte verontreinigingen
1. Maak de glaskeramische plaat schoon met een vochtige doek en een klein beetje
handafwasmiddel.
2. Wrijf de plaat vervolgens droog met een schone doek. Er mogen geen restanten
van schoonmaakmiddelen achterblijven op het oppervlak.
Reiniging en onderhoud32
Vastzittend vuil
1. Voor het verwijderen van overgekookte etenswaren of vastzittende spatten ge
bruikt u een glasschraper.
2. Plaats de glasschraper schuin op de glaskeramische plaat.
3. Verwijder verontreinigingen door de schraper over het oppervlak te laten glijden.
3 Glasschrapers en speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek zijn verkrijgbaar
in de vakhandel.
1 Speciale verontreinigingen
1. Ingebrande suiker, gesmolten kunststof, aluminiumfolie of andere materialen
die kunnen smelten direct, nog in hete toestand verwijderen met een glas
schraper.
1 Let op: bij het gebruiken van de glasschraper op de hete kookzone bestaat er
gevaar voor verbranding!
2. Maak de afgekoelde kookplaat vervolgens normaal schoon.
3 Wanneer de kookzone met daarop gesmolten materiaal reeds is afgekoeld, dient
u de kookplaat opnieuw te verwarmen voordat u deze schoonmaakt.
Krassen of donkere vlekken op de glaskeramische plaat, die bijvoorbeeld zijn ver
oorzaakt door scherpkantige pannenbodems, kunnen niet worden verwijderd.
Deze hebben echter geen invloed op het functioneren van de kookplaat.
33Reiniging en onderhoud
Raam van de kookplaat
1 Attentie! Geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op het raam aanbren
gen omdat anders matte plekken ontstaan.
1. Raam met een vochtige doek en wat afwasmiddel afnemen.
2. Ingedroogde verontreinigingen met een natte doek inweken. Daarna wegvegen
en droogwrijven.
Binnenkant oven
Reinig het apparaat na elk gebruik. Op deze manier brandt het vuil namelijk niet
in en kunt u het makkelijk verwijderen.
1. Schakel de ovenverlichting in om de oven goed schoon te kunnen maken.
2. Maak de oven na elk gebruik schoon met een sopje en droog de oven na.
3 Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een speciale ovenreiniger.
1 Let op: neem bij gebruik van ovenspray altijd de aanwijzingen van de fabrikant
in acht!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na het ge
bruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor makkelijker
schoonmaken.
Reiniging en onderhoud34
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en rechts in
de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de ovenwand weg
trekken (1) en dan achter losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3 Belangrijk! De afgeronde einden van de
geleidingsstangetjes moeten naar voren
wijzen!
Bij het inzetten de roosters eerst achter
weer inhangen (1) en dan voor inzetten en
aandrukken (2).
35Reiniging en onderhoud
Ovenverlichting
1 Waarschuwing: Kans op kortsluiting! Voor het vervangen van de ovenlamp:
oven uitschakelen!
zekeringen in de huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
3 Om de ovenlamp en het afdekglas te beschermen een doekje op de bodem van
de oven leggen.
Ovenlamp vervangen/glas reinigen
1. Afdekglas linksom draaien, losnemen en
schoonmaken.
2. Indien nodig:
oververlichting 25 watt, 230 V 300 °C
hittebestendig
vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
Reiniging en onderhoud36
Bovenwand van de oven
Om het reinigen van de bovenwand van de oven te vereenvoudigen kan het bo
venste verwarmingselement worden neergeklapt.
Verwarmingselement neerklappen
1 Waarschuwing: Verwarmingselement al
leen neerklappen als de oven is uitgescha
keld en er geen verbrandingsgevaar meer
bestaat!
1. Inschuifroosters aan de zijkant losnemen.
2. Het verwarmingselement van voren vast
pakken en over het nokje aan de binnen
kant van de oven naar voren trekken.
3. Het verwarmingselement klapt nu naar be
neden.
1 Attentie: Druk het verwarmingselement
niet met geweld naar beneden! Het ver
warmingselement kan afbreken.
Bovenwand van de oven reinigen
Verwarmingselement bevestigen
1. Verwarmingselement tegen de bovenwand
van de oven drukken.
2. Het verwarmingselement tegen de veer
kracht naar voren trekken en over het nokje
geleiden.
3. In de klemmen laten vallen.
4. Inschuifroosters inzetten.
1 Attentie: Het verwarmingselement moet
aan beide kanten boven het nokje in de
binnenwand van de oven liggen en goed op
z'n plek zitten.
37Reiniging en onderhoud
Bakovendeur
Om het binnenste van de bakoven gemakkelijker te kunnen kunt u de bak
ovendeur van uw apparaat eruit halen.
Bakovendeur eruit halen
1. Bakovendeur volledig openen.
2. Klemhendel (A) aan de beide scharnieren
van de deur volledig uitklappen.
3. Sluit de bakovendeur tot de eerste vergren
delstand (circa 45°).
4. Pak met beide handen de zijkanten van de
bakovendeur vast en trek de deur van de
bakoven schuin naar boven er uit (Let op :
Zwaar!).
3 Leg de bakovendeur met de buitenkant
naar boven op een zacht, vlak oppervlak
neer, bijvoorbeeld op een deken, om kras
sen te vermijden.
Reiniging en onderhoud38
Bakovendeur erin schuiven
1. Pak met beide handen de bakovendeur aan
de kant van de greep vast en houd deze in
een hoek van circa 45°.
Plaats de uitsparingen aan de onderkant
van de bakovendeur op de scharnieren van
de bakoven.
Laat de deur tot de aanslag naar onder glij
den.
2. Bakovendeur volledig openen.
3. Zet de klemhendel (A) aan de beide deur
scharnieren terug in de oorspronkelijke
positie.
4. Bakovendeur sluiten.
39Reiniging en onderhoud
Het glas van deur van de bakoven
De bakovendeur is uitgerust met twee achter elkaar aangebrachte glasplaten. De
binnenste glasplaat kan eraf gehaald worden, tijdens het reinigen.
1 Let op! Als er kracht wordt uitgeoefend, vooral aan de zijkanten van de voorruit,
kan het glas breken.
De glasplaat van deur demonteren
1. Bakovendeur volledig openen.
2. Klemhendel (A) aan de beide scharnieren
van de deur volledig uitklappen.
3. Sluit de bakovendeur tot de eerste vergren
delstand (circa 45°).
4. Pak de deurafschermer (B) aan de boven
kant van de deuraan beide kanten vast en
druk deze naar binnen om de klem
vergrendeling los te maken. Trek vervolgens
de deurafschermereraf.
Reiniging en onderhoud40
5. Pak de glasplaat van deur aan de boven
rand vast en trek het uit de geleiding naar
boven.
Reinig de glasplaat
Reinig grondig de glasplaat met spoelmiddel. Droog daarna de glasplaat goed af.
Glasplaat weer terug in de deur zetten
1. Schuif aan de onderkant van deur de glas
plaat schuin vanaf boven in het profiel van
de deur en laat deze zakken.
2. Pak de deurafschermer (B) aan de zijkanten
vast, breng deze aan de binnenkant van de
rand van de deur aan en steek vervolgens
de deurafschermer (B) op de bovenkant van
de deur.
41Reiniging en onderhoud
3 Aan de openzijde van de deurafschermer
(B) bevindt zich een geleiderail (C). Deze
moet tussen de buitenste deurruit en de
geleidehoek (D) erin worden geschoven.
De klemvergrendeling (E) moet vast gezet
zijn.
3. Bakovendeur volledig openen.
4. Zet de klemhendel (A) aan de beide deur
scharnieren terug in de oorspronkelijke
positie.
5. Bakovendeur sluiten.
Reiniging en onderhoud42
Servieslade
De servieslade onder de oven is uitneem
baar, zodat deze makkelijk kan worden
schoongemaakt.
Servieslade verwijderen / weer terug
plaatsen.
1. Trek de servieslade zo ver mogelijk uit het
fornuis naar buiten.
2. Til de servieslade iets op, zodat deze schuin
omhoog uit de ladegeleiders kan worden
getild.
3. Let bij het terugplaatsen op dat de middel
ste geleider van de servieslade in de mid
delste geleidingsrails valt.
4. De servieslade horizontaal laten zakken en
naar binnen schuiven.
1 Waarschuwing: bij gebruik van de oven
kan in de servieslade een warmteophoping
ontstaan. Bewaar in de lade daarom geen
brandbare materialen zoals bijvoorbeeld
schoonmaakmiddelen, plastic zakken, pan
nenlappen, papier, enzovoort.
In geen geval ovenreinigingsspray in de
servieslade bewaren!
43Wat is er aan de hand als …
Wat is er aan de hand als
Wanneer u de storing niet kunt verhelpen met de hierboven gegeven
aanwijzingen, neem dan contact op met uw vakhandel of met onze servi
ceafdeling.
1 Waarschuwing! Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vakmensen
worden uitgevoerd. Onvakkundige reparaties kunnen tot aanzienlijke risico's
voor de gebruiker leiden.
3 Bij een onjuiste bediening wordt het bezoek van de servicetechnicus ook tijdens
de garantieperiode in rekening gebracht.
3 Aanwijzingen voor apparaten met een metalen voorzijde:
Vanwege de koele voorzijde van uw apparaat kan er zich, na het openen van de
ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, gedurende korte tijd condens
vormen op de binnenkant van het deurvenster.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookzones functioneren
niet.
Zie de gebruiksaanwijzing van de inbouwkookplaat
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Oven inschakelen
De vereiste instellingen zijn
niet uitgevoerd
Instellingen controleren
De zekering in de huisinstalla
tie (stoppenkast) is gespron
gen
Zekering controleren.
Als de zekeringen meerdere
malen doorbranden, neem dan
contact op met een erkend
elektricien.
De ovenverlichting valt uit De lamp van de ovenverlich
ting is defect
Lamp van de ovenverlichting
vervangen
Afvalverwerking44
Afvalverwerking
2
Verpakkingsmateriaal
De verpakkingsmaterialen zijn niet schadelijk voor het milieu en herbruikbaar. De
kunststoffen hebben de volgende aanduidingen, bijv. >PE<, >PS<, enz. Verwijder
de verpakkingsmaterialen in overeenstemming met de aanduiding bij de ge
meentelijke inzamelplaatsen in de daarvoor bestemde containers.
2 Oud apparaat verwijderen
Het symbool W op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product
niet als huishoudafval mag worden behandeld. Het moet echter naar een plaats
worden gebracht waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecy
cled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de correcte manier wordt verwijderd,
voorkomt u mogelijk voor mens en milieu negatieve gevolgen die zich zouden
kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalbehandeling. Voor meer details in
verband met het recyclen van dit product, neemt u het best contact op met de
gemeentelijke instanties, het bedrijf of de dienst belast met de verwijdering van
huishoudafval of de winkel waar u het product hebt gekocht.
1 Waarschuwing: Opdat er geen gevaar meer kan ontstaan, moeten afgedankt
apparaten voor het weggooien onbruikbaar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken en aansluitsnoer van het apparaat
verwijderen.
45Montageaanwijzing
Montageaanwijzing
1
Attentie! Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend elektroinstallateur worden uitgevoerd.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij schade de aanspraak op garantie ver
valt.
Plaatsen
Bij aangrenzende meubels moeten fineer of kunststof bekledingen zijn aange
bracht met hittebestendige lijm (100°C). Wanneer de kunststof bekledingen of
lijm onvoldoende hittebestendig zijn, kan de bekleding vervormen of loslaten.
Het apparaat mag aan één kant worden ingebouwd naast hoge kasten of te
gen wanden.
De afstand tussen de kookplaat en afzuigkap moet minimaal zo groot zijn, als
is aangegeven in de montageinstructies van de afzuigkap.
Wanneer het apparaat op een voetstuk wordt geplaatst, moeten maatregelen
worden getroffen om te voorkomen dat het apparaat van het voetstuk glijdt.
Apparaat waterpas stellen
Onder het apparaat bevinden zich
4 stelvoeten waarmee kleine oneffenhe
den in de vloer kunnen worden opgeheven.
1. Servieslade verwijderen.
2. Stelvoeten naar behoefte hoger of lager
draaien, tot het fornuis horizontaal staat.
3. Servieslade weer terugplaatsen.
3 De stelvoeten kunnen gemakkelijker wor
den gedraaid wanneer het fornuis wordt
ontlast door dit iets te kantelen.
Montageaanwijzing46
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een voorziening worden aangebracht, waar
door het mogelijk is het apparaat met een contactopeningsafstand van mini
maal 3 mm meerpolig van het stroomnet te scheiden.
Als geschikte scheidingsinrichtingen gelden bijvoorbeeld beveiligingsschake
laars, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting worden genomen),
aardlekschakelaars en beveiligingen.
Vermijd situaties waarin het apparaat direct naast deuren of onder vensters
wordt gemonteerd. Openslaande deuren en openvallende ramen kunnen an
ders hete pannen van de kookplaat slaan.
De elektrische aansluiting van het apparaat moet worden uitgevoerd volgens
het aansluitschema op de buitenzijde van het aansluitdeksel.
De aansluiting op het elektriciteitsnet moet minimaal voldoen aan de isola
tiekwaliteit H05VVF (=227 IEC 53).
47Garantie/Adres serviceafdeling
Garantie/Adres serviceafdeling
België
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd. Desondanks kan
het voorkomen dat er een defect optreedt. Onze klantendienst zal dit op verzoek herstellen, zo
wel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur van het toestel wordt daardoor niet
negatief beïnvloed.
Onderstaande waarborgvoorwaarden zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk
Wetboek. De daaruit voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorwaarden 2 tot en met 15 gebreken aan
het toestel die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum van levering aan de eind
gebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet van toepassing in geval van professioneel of
daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in de toestand
die het had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen worden hersteld of vervangen.
Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop en/of leveringsdatum te
worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals (vitrokera
misch) glas, kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit die voor de
waarde en deugdelijkheid van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische inwerking van water,
abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten onze verant
woordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige installatie of montage, verkeerd gebruik, gebrek
kig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks of montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door herstelling of ingre
pen door derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of wanneer het toestel voorzien
werd van toebehoren of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor een defect veroorza
ken.
10.Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden overhandigd of gezon
den naar onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan slechts worden gevraagd voor grote
of ingebouwde toestellen.
11.Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst dat de be
nodigde tijd voor het in en uitbouwen samen meer dan 30 minuten bedraagt, dan worden de
hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker in rekening gebracht. Schade die ontstaat
door abnormale in of uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
Garantie/Adres serviceafdeling48
Adres Klantendienst:
België
Luxemburg
12.Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek meermaals mislukt of
de herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in overleg met de gebruiker een gelijkwaardi
ge vervanging geleverd. In geval van vervanging behouden we ons het recht voor om een ver
goeding te rekenen naar rato van de verstreken gebruiksperiode.
13.Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch aanvang
van een nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op hetzelfde gebrek.
15.Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan buiten het toe
stel, zijn uitgesloten voor zover een aansprakelijkheid niet wettelijk is vastgelegd.
In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de aankoopwaarde van het toestel niet
overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in België gekochte en/of in gebruik zijnde toestellen.
Indien een toestel naar het buitenland wordt gebracht dient de gebruiker na te gaan of het toe
stel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a. spanning, frequentie, installatievoorschriften,
gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende land. Voor in het buitenland aangeschafte
toestellen dient de gebruiker zich zelf te vergewissen van de bepalingen in België. Noodzakelijke
of gewenste aanpassingen vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd worden aange
bracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Telefon Telefax
Electrolux Home Products Belgium
ELECTROLUX SERVICE
Bergensesteenweg 719
1502 Lembeek
Consumer services 02/363.04.44 02/363.04.00
02/363.04.60
Email: consumer.services@electrolux.be
Telefon Telefax
GrandDuché de Luxembourg
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
Rue de Bitbourg. 7
L1273 LuxembourgHamm
Consumer services 00 352 42 4311 00 352 42 431360
Email: consumerservice.luxembour[email protected]
49Garantie/Adres serviceafdeling
Europese Garantie
www.electrolux.com
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van de achter in deze handleiding genoemde landen gedurende de
in het bij het apparaat behorende garantiebewijs genoemde periode of anderszins bij de wet gegarandeerd.
Als u van een van deze landen verhuist naar een ander van de hieronder genoemde landen, verhuist de ga
rantie op het apparaat met u mee. De volgende beperkingen zijn hierop van toepassing:
De garantie op het apparaat begint op de datum van eerste aankoop van het apparaat. Deze datum dient
te worden aangetoond door overlegging van een geldig, door de verkoper van het apparaat afgegeven
aankoopbewijs.
De garantie op het apparaat geldt voor dezelfde periode en in dezelfde mate voor arbeidsloon en onder
delen als van toepassing in uw nieuwe land van vestiging op dit specifieke model of deze specifieke serie
apparaten.
De garantie op het apparaat is persoonlijk, geldt dus voor de oorspronkelijke koper van het apparaat en
kan niet worden overgedragen op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de door Electrolux afgegeven in
structies en wordt alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het apparaat wordt niet gebruikt voor commer
ciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante voorschriften die in uw nieuwe
land van vestiging van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garantie tasten geen van de aan u bij de wet verleende rechten aan.
p t b
Albania +35 5 4 261 450 Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7 Tirane
Belgique/België/
Belgien
+32 2 363 04 44 Bergensesteenweg 719, 1502 Lembeek
Èeská republika +420 2 61 12 61 12 Budìjovická 3, Praha 4, 140 21
Danmark +45 70 11 74 00 Sjællandsgade 2, 7000 Fredericia
Deutschland +49 180 32 26 622 Muggenhofer Str. 135, 90429 Nürnberg
Eesti +37 2 66 50 030 Mustamäe tee 24, 10621 Tallinn
España +34 902 11 63 88
Carretera M300, Km. 29,900
Alcalá de Henares Madrid
France www.electrolux.fr
Great Britain +44 8705 929 929
Addington Way, Luton, Bedfordshire
LU4 9QQ
Hellas +30 23 10 56 19 70 4 Limnou Str., 54627 Thessaloniki
Hrvatska +385 1 63 23 338 Slavonska avenija 3, 10000 Zagreb
Ireland +353 1 40 90 753 Long Mile Road Dublin 12
Italia +39 (0) 434 558500 C.so Lino Zanussi, 26  33080 Porcia (PN)
Latvija +37 17 84 59 34 Kr. Barona iela 130/2, LV1012, Riga
Lietuva +370 5 2780609 Verkių 29, LT09108 Vilnius
Luxembourg +35 2 42 43 13 01 Rue de Bitbourg, 7, L1273 Hamm
Garantie/Adres serviceafdeling50
Magyarország +36 1 252 1773
H1142 Budapest XIV,
Erzsébet királyné útja 87
Nederland +31 17 24 68 300
Vennootsweg 1, 2404 CG 
Alphen aan den Rijn
Norge +47 81 5 30 222 Risløkkvn. 2 , 0508 Oslo
Österreich +43 18 66 400 Herziggasse 9, 1230 Wien
Polska +48 22 43 47 300 ul. Kolejowa 5/7, Warsaw
Portugal +35 12 14 40 39 39
Quinta da Fonte  Edificio Gonçalves Zarco  Q 35
2774  518 Paço de Arcos
Romania +40 21 451 20 30 Str. Garii Progresului 2, S4, 040671 RO
Schweiz/Suisse/
Svizzera
+41 62 88 99 111 Industriestrasse 10, CH5506 Mägenwil
Slovenija +38 61 24 25 731
Electrolux Ljubljana d.o.o.
Gerbiceva 98, 1000 Ljubljana
Slovensko +421 2 43 33 43 22
Electrolux Slovakia s.r.o., Electrolux Domáce spotre
bièe SK, Seberíniho 1, 821 03 Bratislava
Suomi www.electrolux.fi
Sverige +46 (0)771 76 76 76
Electrolux Service, S:t Göransgatan 143,
S105 45 Stockholm
Türkiye +90 21 22 93 10 25
Tarlabaþý caddesi no : 35 Taksim
Istanbul
Ðîññèÿ +7 095 937 7837
129090 Ìîñêâà, Îëèìïèéñêèé
ïðîñïåêò, 16, ÁÖ „Îëèìïèê“
p t b
51Service
Service
Controleer bij technische storingen eerst of u met behulp van de gebruiksaan
wijzing (hoofdstuk „Wat te moet doen als…“) het probleem zelf kunt oplossen.
Wanneer u het probleem niet kunt oplossen, neemt u contact op met onze servi
ceafdeling.
Om u snel te kunnen helpen, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
Modelaanduiding
Productnummer (PNC)
Serienummer (SNo.)
(u vindt deze nummers op het typeplaat
je)
Soort storing
Eventuele foutmelding die het apparaat
aangeeft
Om ervoor te zorgen dat u de benodigde nummers van uw apparaat bij de hand
heeft, raden wij u aan deze hier te noteren:
Modelaanduiding: .....................................
PNC: .....................................
SNo: .....................................
www.electrolux.com
www.aeg-electrolux.nl
www.aeg-electrolux.be
822 928 733-B-180107-02 Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Aeg-Electrolux 30006VE-WN Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding