Russell Hobbs 17888-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat moet steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer,
in de buurt van water of in de open lucht.
3 Sommige onderdelen zijn misschien minder heet dan andere, maar ze zijn nog
steeds heet. Raak ze niet aan; gebruik ovenwanten of een dubbelgevouwen theedoek.
4 Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt
van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het
gebruik in de gaten.
5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
6 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het toestel.
7 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter
kan blijven haken.
8 Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt
u de grill en u kunt brand veroorzaken.
9 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
10 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
11 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
12 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een
afstandsbedieningssysteem.
13 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
14 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander
deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
U VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Neem de grillplaten af met een vochtige doek
C VOORBEREIDING
1 Controleer of het drupbakje volledig is ingeschoven – de achterkant zou zich onder beide
afvoerkanalen moeten bevinden.
2 Open de grill, bestrijk de grillplaten met een beetje olie of boter en doe de grill weer dicht.
, Gebruik geen halvarine - dit verbrandt op de grill.
C VOORVERWARMEN
3 Steek de stekker in het stopcontact.
4 Het “power” lampje blijft branden zolang het apparaat is aangesloten op het elektriciteitsnet.
5 Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat
de temperatuur in stand houdt.
6 Wacht tot het thermostaatlampje uitgaat.
C DE GRILL BELEGGEN
7 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open.
8 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw
handen.
15
9 Doe de grill weer dicht. Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de
etenswaren aan.
10 De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen.
11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
C ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN
12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
C KLAAR?
14 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
C NOG MEER GRILLEN?
15 Trek de ovenwant aan.
16 Schuif het drupbakje onder de onderste plaat vandaan.
17 Leeg het in een hittebestendige schaal.
18 Veeg het schoon met keukenpapier.
19 Plaats het terug aan de voorzijde van de grill.
20 Duw het naar voren – de achterkant zou zich onder beide afvoerkanalen moeten bevinden.
C BAKPLAAT/BARBECUE
21 U kunt de grill openen om deze als een bakplaat of barbecue te gebruiken.
22 Om naar de bakplaat-positie te gaan:
23 Beweeg het handvat naar beneden totdat de platen minder dan 90 graden van elkaar staan.
24 Druk de ontgrendelingsknop in en houd deze ingedrukt
25 Beweeg het handvat naar achteren totdat de grill helemaal geopend is.
26 Controleer of de voorzijde van de bovenplaat de uiteinden van de stabilisatoren niet
aanraken.
27 Indien dit wel het geval is, sluit u de grill, drukt u op de bovenkant van de plaat met een
ovenwant en opent u de grill vervolgens weer.
28 Laat de ontgrendelingsknop los.
29 Til de voorkant van de grill op en draai de uitschuifbare voet uit om de helling van de
onderste grillplaat te verwijderen.
30 Om de bakplaat te sluiten, tilt u het handvat omhoog totdat de platen zich minder dan 90
graden van elkaar bevinden.
31 U kunt het volledig sluiten, of opnieuw openen in de grillstand.
32 Til de voorkant van de grill op en draai de uitschuifbare voet in de grill om de helling van de
onderste grillplaat te herstellen.
C ZORG EN ONDERHOUD
33 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
34 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
35 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
36 Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de
vaatwasmachine.
37 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
instructies
afbeeldingen
1 grill-/paninistand
2 bakplaat-/barbecuestand
3 handvat
4 grillplaten
5 stroomlampje (rood)
6 thermostaatlampje (groen)
7 drupbakje
8 ontgrendelingsknop
9 stabilisatoren
10 voet
11 afvoerkanalen
voorzichtig
heet oppervlak
16
, Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de
antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van
de grill niet beïnvloeden.
H MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
T = soeplepel/eetlepel (15ml)
t = theelepel (5ml)
g = gram
m = milliliter
h = handenvol
panini met gerookte makreel (voor 1 persoon)
2 gerookte makreelfilet
3 sneetjes volkorenbrood
4 gehalveerde kerstomaatjes
1 h waterkers
saus:
2 T zure room
½ t citroenschil, geraspt
½ t citroensap
1 t zwarte peper
Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood,
leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen.
Doe wat saus erover.
u vindt recepten op onze website:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
17
kooktijden & voedselveiligheid
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of
volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en
schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van
de etenswaren.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het
etiket.
vis, schaal- en schelpdieren min
zalmfilet 3-4
zeebaarsfilet 3-5
heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9
tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6
garnalen 1-2
mantel- en kamschelpen 4-6
rundvlees
runderfilet 5-7
ossehaas 7-8
burgers, 100 g 7-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
kogelbiefstuk 5-7
worst 6-8
entrecôte 7-9
T-bone 8-9
lamsvlees
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
karbonade 4-6
kip/kalkoen
kiplet 5-7
poten (kip) 5-7
kalkoenfilet, gesneden 3-4
varkensvlees min
ribkarbonade, 1,2 cm 5-6
gerookte ham 5-6
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
worst 6-8
varkenshaas, 1,2 cm 4-6
belegde broodjes
kaas 2-3
ham (gekookt) 5-6
snacks
dubbelgevouwen pizza 8-9
hotdog 2-3
fruit
appel, halve/in plakjes 6-8
banaan, in de lengte gesneden 3-4
nectarine, halve/in plakjes 3-5
perzik, halve/in plakjes 3-5
ananas, in plakken 3-7
groenten
asperge 3-4
aubergine, in plakjes/blokjes 8-9
ui, dun gesneden 5-6
paprika, in dunne plakjes 6-8
paprika, gegrild daarna ontveld 2-3
paprika, heel en bestreken met olie 8
aardappel, in plakjes/blokjes 7-9

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene. Het apparaat moet steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden. 2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht. 3 Sommige onderdelen zijn misschien minder heet dan andere, maar ze zijn nog steeds heet. Raak ze niet aan; gebruik ovenwanten of een dubbelgevouwen theedoek. 4 Brood, olie en andere etenswaren kunnen verbranden. Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder gordijnen of andere brandbare stoffen en houd het apparaat tijdens het gebruik in de gaten. 5 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 6 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het toestel. 7 Leg het snoer zodanig dat het niet uitsteekt en niemand erover kan struikelen of erachter kan blijven haken. 8 Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. 9 Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 10 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. 11 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. 12 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een afstandsbedieningssysteem. 13 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. 14 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik U VOOR HET EERSTE GEBRUIK Neem de grillplaten af met een vochtige doek C VOORBEREIDING 1 Controleer of het drupbakje volledig is ingeschoven – de achterkant zou zich onder beide afvoerkanalen moeten bevinden. 2 Open de grill, bestrijk de grillplaten met een beetje olie of boter en doe de grill weer dicht. , Gebruik geen halvarine - dit verbrandt op de grill. C VOORVERWARMEN 3 Steek de stekker in het stopcontact. 4 Het “power” lampje blijft branden zolang het apparaat is aangesloten op het elektriciteitsnet. 5 Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de temperatuur in stand houdt. 6 Wacht tot het thermostaatlampje uitgaat. C DE GRILL BELEGGEN 7 Als het lampje uitgaat, maak de grill dan met een ovenwant open. 8 Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw handen. 14 1 grill-/paninistand 2 bakplaat-/barbecuestand 3 handvat 4 grillplaten 5 stroomlampje (rood) 6 thermostaatlampje (groen) 7 drupbakje 8 ontgrendelingsknop 9 stabilisatoren 10 voet 11 afvoerkanalen voorzichtig heet oppervlak 9 Doe de grill weer dicht. Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan. 10 De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen. 11 Wacht tot de etenswaren gaar zijn. C ETENSWAREN VAN DE GRILL HALEN 12 Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. 13 Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. C KLAAR? 14 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. C NOG MEER GRILLEN? 15 Trek de ovenwant aan. 16 Schuif het drupbakje onder de onderste plaat vandaan. 17 Leeg het in een hittebestendige schaal. 18 Veeg het schoon met keukenpapier. 19 Plaats het terug aan de voorzijde van de grill. 20 Duw het naar voren – de achterkant zou zich onder beide afvoerkanalen moeten bevinden. C BAKPLAAT/BARBECUE 21 U kunt de grill openen om deze als een bakplaat of barbecue te gebruiken. 22 Om naar de bakplaat-positie te gaan: 23 Beweeg het handvat naar beneden totdat de platen minder dan 90 graden van elkaar staan. 24 Druk de ontgrendelingsknop in en houd deze ingedrukt 25 Beweeg het handvat naar achteren totdat de grill helemaal geopend is. 26 Controleer of de voorzijde van de bovenplaat de uiteinden van de stabilisatoren niet aanraken. 27 Indien dit wel het geval is, sluit u de grill, drukt u op de bovenkant van de plaat met een ovenwant en opent u de grill vervolgens weer. 28 Laat de ontgrendelingsknop los. 29 Til de voorkant van de grill op en draai de uitschuifbare voet uit om de helling van de onderste grillplaat te verwijderen. 30 Om de bakplaat te sluiten, tilt u het handvat omhoog totdat de platen zich minder dan 90 graden van elkaar bevinden. 31 U kunt het volledig sluiten, of opnieuw openen in de grillstand. 32 Til de voorkant van de grill op en draai de uitschuifbare voet in de grill om de helling van de onderste grillplaat te herstellen. C ZORG EN ONDERHOUD 33 Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. 34 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 35 Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. 36 Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. 37 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. 15 instructies afbeeldingen , Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. H MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. receptjes T = soeplepel/eetlepel (15ml) t = theelepel (5ml) g = gram m = milliliter h = handenvol panini met gerookte makreel (voor 1 persoon) 2 gerookte makreelfilet 3 sneetjes volkorenbrood 4 gehalveerde kerstomaatjes 1 h waterkers saus: 2 T zure room ½ t citroenschil, geraspt ½ t citroensap 1 t zwarte peper Meng de saus in een kom. Koel gedurende 2 uur. Spreid de makreel uit op een sneetje brood, leg de tomaat en waterkers erop en voeg de andere snee brood toe. Laat 2-3 minuten grillen. Doe wat saus erover. u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/551077 16 kooktijden & voedselveiligheid Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket. vis, schaal- en schelpdieren min varkensvlees min zalmfilet 3-4 zeebaarsfilet 3-5 heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9 tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6 garnalen 1-2 mantel- en kamschelpen 4-6 ribkarbonade, 1,2 cm 5-6 gerookte ham 5-6 kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 worst 6-8 varkenshaas, 1,2 cm 4-6 rundvlees dubbelgevouwen pizza 8-9 hotdog 2-3 runderfilet 5-7 ossehaas 7-8 burgers, 100 g 7-8 kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 kogelbiefstuk 5-7 worst 6-8 entrecôte 7-9 T-bone 8-9 lamsvlees kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 karbonade 4-6 kip/kalkoen kipfilet 5-7 poten (kip) 5-7 kalkoenfilet, gesneden 3-4 belegde broodjes kaas 2-3 ham (gekookt) 5-6 snacks fruit appel, halve/in plakjes banaan, in de lengte gesneden nectarine, halve/in plakjes perzik, halve/in plakjes ananas, in plakken 6-8 3-4 3-5 3-5 3-7 groenten asperge 3-4 aubergine, in plakjes/blokjes 8-9 ui, dun gesneden 5-6 paprika, in dunne plakjes 6-8 paprika, gegrild daarna ontveld 2-3 paprika, heel en bestreken met olie 8 aardappel, in plakjes/blokjes 7-9 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 17888-56 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor