AEG BPK842220M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing
Oven
BPK842220M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................2
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................5
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN.....................................................................................9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................17
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 17
9. EXTRA FUNCTIES......................................................................................................20
10. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 20
11. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................39
12. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................42
13. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................44
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
1.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
www.aeg.com
2
niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die
voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste
gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige,
toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
1.1 De veiligheid van kinderen en kwetsbare
personen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt van het apparaat te worden gehouden, tenzij ze
voortdurend onder toezicht staan.
Kinderen jonger dan 3 jaar dienen, mits zij
voortdurend onder toezicht staan, bij het apparaat uit
de buurt te worden gehouden.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en
verwijder ze op gepaste wijze.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Makkelijk
toegankelijke onderdelen kunnen heet worden tijdens
gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat en de kabel vervangen.
NEDERLANDS
3
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient te voorkomen de verwarmingselementen aan te
raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om
elektrische schokken te voorkomen.
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de
ingebouwde structuur installeert.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik alleen de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden.
www.aeg.com
4
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat
of de niche onder het apparaat, met
name niet als deze werkt of als de
deur heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Sluit de deur van het apparaat
volledig voordat u de stekker in het
stopcontact steekt.
Dit apparaat voldoet aan de EEG -
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
NEDERLANDS
5
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolytische reiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
www.aeg.com6
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie
Het eerste gebruik uitvoert, moet u
eerst de volgende items uit de
binnenkant oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc., die
met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief kinderen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of
halogeenlampje dat voor dit apparaat
wordt gebruikt, is alleen geschikt voor
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Service
Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.8 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
NEDERLANDS
7
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor de voedselsensor
4
Verwarmingselement
5
Lamp
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het
voedsel te meten.
www.aeg.com8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN
4.1 Bedieningspaneel
1 2 3 4 5
-functie Opmerking
1
Aan / Uit Apparaat in- en uitschakelen.
2
Scherm Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Draaiknop
Om de instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren.
Druk op om het apparaat aan te zetten.
Hou de draaiknop vast om het instellingenscherm aan te zet-
ten.
Hou de draaiknop vast en draai eraan om door het menu te
navigeren.
Hou de draaiknop vast en druk erop om een instelling te be-
vestigen of in het gekozen submenu te gaan.
Om naar het vorige menu terug te gaan, vindt u de optie Te-
rug in de menulijst of bevestigt u een geselecteerde instelling.
4
Om de geselecteerde functie in te schakelen.
5
Om de geselecteerde functie uit te schakelen.
4.2 Display
Na aan te gaan, toont het display de
verwarmingsfunctiemodus.
150°C
14:05
Het display met ingestelde maximaal
aantal functies:
Options
Menu
25min
85°C
170°C
1h 15m
A B C D E F
A. Herinnering
B. Timer naar boven
C. Verwarmfunctie en temperatuur
D. Opties of tijdstip van de dag
E. Duur of eindtijd van een functie of
Voedselsensor
F. Menu
NEDERLANDS 9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Reinig de oven en accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Bij de eerste aansluiting zal de
softwareversie gedurende 7 seconden
verschijnen.
U dient de taal, de Helderheid scherm en
de Tijdstip van de dag in te stellen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Verwarmingsfuncties
De verwarmingsfuncties in- en
uitschakelen.
1. Oven inschakelen.
2. Hou de draaiknop vast.
De laatst gebruikte functie wordt
onderstreept.
3. Druk op de draaiknop om het
submenu in te gaan en draai eraan
om de verwarmingsfunctie te
selecteren.
4. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Stel de temperatuur in en bevestig.
6. Druk op
. Voedselsensor kan
op elk moment of tijdens het
bereidingsproces worden
ingestoken. Sommige functies
bevatten een volgorde van pop-
upmenu´s Druk op de draaiknop om
naar de volgende pop-upmenu te
gaan. Na de laatste bevestiging
begint de functie.
Druk op om een functie uit te
schakelen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de 60
°C komt.
Verwarmingsfuncties: Specials
Verwarmingsfunctie Applicatie
Lage Temperatuur Ga-
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
www.aeg.com10
Verwarmingsfunctie Applicatie
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor het inmaken van groenten (bijv. augurken).
Drogen Om in plakjes gesneden fruit, groenten en cham-
pignons te drogen.
Deeg Laten Rijzen Om het deeg te laten rijzen voor het bakken.
Ontdooien Om voedsel te ontdooien (groenten en fruit). De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Brood bakken Gebruik deze functie voor brood en broodjes met
een heel goed bijna professioneel resultaat qua
krokantheid, kleur en bruine korst.
Verwarmingsfuncties: Standaard
Verwarmingsfunctie Applicatie
Hete lucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C
lager in dan voor de functie: Conventioneel ko-
ken.
Hetelucht + onderwarm-
te
Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func-
tie: Conventioneel koken.
Conventioneel koken Voor het bakken en braden op één ovenniveau.
Onderwarmte + grill +
hete lucht
Om kant-en-klaar-gerechten (bijv. patat, aardap-
pelpartjes of loempia's) krokant te maken.
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Grill + ventilator Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Voor gratine-
ren en bruinen.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Applicatie
Hetelucht (vochtig) Deze functie is ontworpen om tijdens de berei-
ding energie te besparen. Zie het hoofdstuk
'Hints and tips’, Hetelucht (vochtig) voor berei-
dingsinstructies. De ovendeur dient tijdens de be-
reiding gesloten te zijn zodat de functie niet
wordt onderbroken en om ervoor te zorgen dat
de oven werkt op de hoogst mogelijke energie-
efficiëntie. Bij het gebruik van deze functie kan de
temperatuur in de ruimte verschillen van de inge-
stelde temperatuur. De restwarmte wordt ge-
bruikt.Het verwarmingsvermogen kan worden ver-
minderd. Zie voor algemene energiebesparings-
aanbevelingen 'Energie-efficiëntie' hoofdstuk
Energiebesparing.Deze functie werd gebruik om
te voldoen aan de energie-efficiëntieklasse vol-
gens EN 60350-1. Bij gebruik van deze functie
gaat de verlichting na 30 seconden automatisch
uit.
6.2 Menu - overzicht
Options
Menu
170°C
Menu
Menu-item Applicatie
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische programma's.
Reinigen Bestaat uit een lijst met reinigingsprogramma's.
Basisinstellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatcon-
figuratie.
Submenu voor: Reinigen
Submenu Beschrijving
Snel Pyrolysereiniging.
1 h voor een lage vuilgraad.
Normaal Pyrolysereiniging.
1 h 30 min voor een gewone vuilgraad.
Intens Pyrolysereiniging.
3 h voor een hoge vuilgraad.
www.aeg.com12
Submenu voor: Basisinstellingen
Submenu Beschrijving
Kinderslot Als het Kinderslot aanstaat, kan de oven niet per onge-
luk worden geactiveerd. U kunt deze functie activeren
en deactiveren met het basisinstellingenmenu. Eenmaal
geactiveerd, verschijnt kinderslot in het display als u de
oven aanzet. Om de oven te gebruiken kiest u de code-
letters met de draaiknop in de volgende volgorde: A B
C. Als het kinderslot ingeschakeld is en de oven uitge-
schakeld is, zijn de ovendeuren vergrendeld.
Snel opwarmen Verlaagt de opwarmtijd als standaard. Let op dat dit
maar beschikbaar is op een aantal van de verwarmings-
functies.
Heat + Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30 minu-
ten nadat de bereiding voltooid is. Druk op de draai-
knop om het eerder uit te schakelen. Als deze functie
actief is, verschijnt het bericht "Warmhouden begon-
nen" op het display. Let op dat dit slechts beschikbaar
is voor een aantal verwarmingsfuncties en als Duur is in-
gesteld.
Tijd verlengen Om vooraf bepaalde bereidingstijd te verlengen. Let
op dat dit maar beschikbaar is op een aantal van de
verwarmingsfuncties.
Instellen Stelt de ovenconfiguratie in.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Submenu voor: Instellen
Submenu Beschrijving
Taal Stelt de taal voor het display in.
Tijdstip van de dag Stelt de huidige tijd en datum in.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en uit. Het
geluid van AAN/UIT en STOPPEN kan niet worden uit-
geschakeld.
Alarm-/fouttonen Schakelt de alarmtoon in en uit.
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen stapsge-
wijs aan.
Helderheid scherm Pas de helderheid van het display in stappen aan.
NEDERLANDS 13
Submenu voor: Service
Submenu Beschrijving
DEMO Activerings-/deactiveringscode: 2468
Licenties tonen Informatie over licenties.
Softwareversie tonen Informatie over softwareversie.
Fabrieksinstellingen Terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Submenu voor: Kook- en
bakassistent
Elk gerecht in dit submenu heeft een
voorgestelde functie en temperatuur.
Deze parameters kunnen handmatig
worden aangepast naar wens van de
gebruiker.
Voor sommige gerechten kunt u ook de
manier van bereiden kiezen:
Per gewicht
Voedselsensor
Het niveau waar een gerecht op wordt
bereid:
Rauw of Minder
Medium
Bien cuit of Meer
Voedselcategorie: Vlees en vis
Vlees
Rundvlees Entrecote
Braadstuk
Gehakt-
brood
Scandina-
visch rund-
vlees
Varkensvlees Ossenhaas Vers
Gerookt
Braadstuk
Ham
Knokkel
Ribstuk
Vlees
Kalfsvlees Ossenhaas
Braadstuk
Knokkel
Lamsvlees Braadstuk
Rug
Poot
Wild Wildbraad Rug
Lende
Haas Rug
Poot
Gevogelte
Kip Heel
Helft
Poten
Vleugels
Eend
Gans
Kalkoen
Heel:
Borst
Vis
Hele vis klein is
Medium
groot
www.aeg.com14
Vis
Visschotels
Vissticks
Voedselcategorie: Bij- /ovengerechten
Gerecht
Bijgerechten Patat
Aardappelkroketjes
Aardappelpartjes
Rösties
Ovengerechten Lasagne
Aardappelgratin
Pasta gebakken
Groentegratin
Stoofpotje, hartig
Stoofpotje, groen-
ten
Voedselcategorie: Hartige schotels
Gerecht
Pizza
Vers Dun
Dik
Bevroren Dun
Dik
Snacks
Gekoeld
Quiche
Dun
Dik
Gerecht
Brood
Vers Baguette
Ciabatta
Witbrood
Bruin brood
Roggebrood
Volkoren-
brood
Ongede-
semd brood
Vlechtbrood
Bevroren Baguette
Brood
Voorgebak-
ken
Broodjes
Vers
Bevroren
Voorgebak-
ken
Voedselcategorie: Nagerechten/gebak
Gerecht
Cake in bak-
blik
Amandelca-
ke
Appeltaart
Kwarktaart
Appeltaart,
bedekt
Zanddeeg-
bodem
Luchtige
vlaaibodem
Zandgebak
Biscuitgebak
Taarten
NEDERLANDS 15
Gerecht
Cake in
plaat
Appelstru-
del, bevro-
ren
Brownies
Kwarktaart
Kerststol
Vruchten-
taart
Zanddeeg
Sponsdeeg
Gistdeeg
Biscuitgebak
Suikerkoek
Koningin-
nenbrood
(opgerolde
cake met
jam)
Koninginne-
brood, zoet
Plaatkoek
Gerecht
Klein gebak Cakejes
Roomsoezen
Eclairs
Bitterkoekjes
Muffins
Deegreepjes
voor op
vlaaien/taar-
ten
Klein blader-
deeggebak
Zandkoekjes
Stoofpotje,
zoet
6.3 Opties
Options
Menu
170°C
Opties Beschrijving
Timerinstellingen Bestaat uit een lijst met klokfuncties.
Snel opwarmen Voor verlaging van de opwarmtijd in de ver-
warmingsfunctie die momenteel werkt.
Aan / Uit
Set + Go Instellen van een functie en later inschake-
len. Als dit eenmaal is ingesteld, verschijnt
het bericht "Set&Go actief" op het display.
Druk op start om het aan te zetten. Als deze
functie actief is, verdwijnt het bericht van
het display en gaat de oven in werking. Let
op dat dit slechts beschikbaar is voor een
aantal verwarmingsfuncties en als Duur/
eindtijd is ingesteld.
6.4 Restwarmte
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
www.aeg.com16
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Timerinstellingen
Klokfunctie Applicatie
Timer naar boven Houdt automatisch in de gaten hoe lang de
functie werkt. De zichtbaarheid van de Timer
naar boven kan aan en uit worden gescha-
keld.
Duur
De duur van een programma instellen.
1)
Eindtijd Om de uitschakeltijd van een verwarmfunctie
in te stellen. Deze optie is alleen beschikbaar
als de Duur is ingesteld. Gebruik de functies
Duur en Eindtijd tegelijkertijd om de oven op
een later ingesteld tijdstip automatisch aan
en uit te schakelen.
1)
Herinnering
Om een afteltijd in te stellen.
1)
Deze functie heeft geen invloed op de werk-
ing van de oven.
Kies en stel de tijd in. Wanneer de tijd is
verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op de draaiknop om het signaal te onderbre-
ken.
Draai bij een uitgeschakelde oven aan de
draaiknop om deze functie in te schakelen.
1)
Maximaal 23 uur 59 min
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Voedselsensor
Voedselsensor meet de temperatuur
binnenin het voedsel. Wanneer het
voedsel de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur (minimaal
120°C),
de kerntemperatuur van het voedsel.
LET OP!
Gebruik alleen het
meegeleverde accessoire en
de originele vervangende
onderdelen.
Aanwijzingen voor de beste resultaten:
Ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
De Voedselsensor mag niet worden
gebruikt voor vloeibare gerechten.
Tijdens het koken met de
Voedselsensor moet deze in het
gerecht blijven en de stekker in de
aansluiting.
Maak gebruik van de aanbevolen
vleesthermometerinstellingen voor
voedsel.
NEDERLANDS
17
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk
'Nuttige aanwijzingen en
tips'.
Het apparaat berekent een
geschatte
bereidingseindtijd. Dit hangt
af van de voedselkwaliteit,
de ingestelde ovenfunctie
en de temperatuur.
Voedselcategorieën: vlees,
gevogelte en vis
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de punt van de Voedselsensor
in het midden van het vlees of de vis,
indien mogelijk in het dikste
gedeelde. Zorg ervoor dat ten
minste 3/4 van de Voedselsensor in
het gerecht zit.
3. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt: Voedselsensor.
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als het gerecht de ingestelde
temperatuur bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
6. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
7. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Voedselcategorie: stoofschotel
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de helft van de ingrediënten in
de ovenschaal.
3. Steek de punt van de Voedselsensor
precies in het midden van de
stoofschotel. De Voedselsensor moet
stevig op zijn plaats blijven tijdens
het bakproces. Gebruik een solide
ingrediënt om dat te bereiken.
Gebruik de rand van de ovenschaal
om het silicone handvat van de
Voedselsensor te ondersteunen. De
punt van de Voedselsensor mag de
bodem van de ovenschaal niet
aanraken.
4. Bedek de Voedselsensor met de
resterende ingrediënten.
www.aeg.com
18
5. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt: Voedselsensor.
6. Stel de kerntemperatuur in.
7. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als de ingestelde temperatuur voor het
gerecht is bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
8. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
9. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Kerntemperatuur wijzigen
U kunt de kerntemperatuur en
oventemperatuur tijdens de bereiding
op elk moment wijzigen.
1. Selecteer op het display.
2. Draai de draaiknop om de
temperatuur te wijzigen.
3. Druk om te bevestigen.
8.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun .
Bakplaat/ Diepe pan:
Schuif de bakplaat /diepe pan tussen de
geleidestangen van de roostersteun.
Bakrooster en bakplaat /diepe
plaatsamen:
Plaats bakplaat /diepe plaat tussen de
geleiders van de inschuifrails en het
bakrooster op de geleiders erboven.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
NEDERLANDS 19
9. EXTRA FUNCTIES
9.1 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd automatisch uit als er
een ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
(°C) (u)
30 - 115 12,5
120 - 195 8,5
200 - 245 5,5
250 - maximum 3
(°C) (u)
Pyrolytische reini-
ging
4,5
De automatische uitschakeling werkt niet
met de functies: Licht,
Voedselsensor,Duur, Eindtijd.
9.2 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de
oven blijft de ventilatie doorgaan totdat
de oven is afgekoeld.
10. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
10.1 Kookadviezen
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. De onderstaande tabellen tonen
aanbevolen instellingen voor
temperatuur, kooktijd en rekstand voor
specifieke soorten voedsel.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
10.2 Binnenzijde van de deur
Aan de binnenkant van de deur vindt u
het volgende:
de nummers van de inzetniveaus.
A privacy reminder from Google
Search Results Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
gerechten.
10.3 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt
automatisch ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Deeg Laten Rijzen
www.aeg.com20
Met de functie kunt u ook gistdeeg laten
rijzen. Doe het deeg in een grote schaal
en dek deze af met een natte doek of
plastic folie. Stel de functie in: Deeg
Laten Rijzen en de bereidingstijd.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Dek het voedsel
niet af, want het kan tijdens het
ontdooien uitzetten. Gebruik de eerste
rekstand.
10.4 Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin. Als
de cake niet overal even bruin wordt,
hoeft u de temperatuurinstelling niet te
wijzigen. De verschillen verminderen
tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten in
de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
10.5 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebakken.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere rek-
stand.
De cake zakt in en
wordt klef, of streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
Stel de volgende keer de oven-
temperatuur iets lager in.
Te korte baktijd. Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventempe-
ratuur in.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven-
temperatuur hoger in.
Te lange baktijd. Stel volgende keer een kortere
baktijd in.
De cake wordt ongelijk-
matig gebakken.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De oventemperatuur lager instel-
len en de baktijd verlengen.
Het cakebeslag is niet ge-
lijkmatig verdeeld.
Verspreid de volgende keer het
cakebeslag gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de in het recept
aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven-
temperatuur iets hoger in.
NEDERLANDS 21
10.6 Bakken op één niveau
BAKKEN IN BAKVORMEN
(°C) (min)
Tulband / Brioche Hete lucht 150 - 160 50 - 70 1
Zandgebak / Fruit-
gebak
Hete lucht 140 - 160 70 - 90 1
Taartbodem - zand-
taartdeeg, verwarm
de oven voor
Hete lucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht
cakedeeg
Hete lucht 150 - 170 20 - 25 2
Kwarktaart Conventioneel
koken
170 - 190 60 - 90 1
CAKE / GEBAK / BROOD OP BAKPLATEN
Verwarm de lege oven voor, tenzij anders aangegeven.
(°C) (min)
Plaatbrood /
Broodkrans, voor-
verwarming is niet
nodig
Conventioneel
koken
170 - 190 30 - 40 3
Christstollen Conventioneel
koken
160 - 180 50 - 70 2
Roggebrood: Conventioneel
koken
eerst: 230 20 1
dan: 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen /
Eclairs
Conventioneel
koken
190 - 210 20 - 35 3
Koninginnenbrood
(opgerolde cake
met jam),
Conventioneel
koken
180 - 200 10 - 20 3
www.aeg.com22
CAKE / GEBAK / BROOD OP BAKPLATEN
Verwarm de lege oven voor, tenzij anders aangegeven.
(°C) (min)
Kruimeltaart,
droog, voorverwar-
ming is niet nodig
Hete lucht 150 - 160 20 - 40 3
Beboterde aman-
deltaart / Suiker-
koek
Conventioneel
koken
190 - 210 20 - 30 3
Vruchtentaart,
voorverwarming is
niet nodig
Conventioneel
koken
180 35 - 55 3
Plaatkoek met deli-
cate garnering (bij-
voorbeeld kwark,
room, puddingvul-
ling)
Conventioneel
koken
160 - 180 40 - 60 3
KOEKJES EN BISCUITS
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Zanddeeg / Schuim-
taartmengsel
Hete lucht 150 - 160 10 - 20
Schuimgebakjes Hete lucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Hete lucht 100 - 120 30 - 50
Gistdeegkoekjes Hete lucht 150 - 160 20 - 40
Koekjes van blader-
deeg, verwarm de oven
voor
Hete lucht 170 - 180 20 - 30
Broodjes, verwarm de
oven voor
Conventioneel koken 190 - 210 10 - 25
NEDERLANDS 23
10.7 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Pasta gebakken Conventioneel koken 180 - 200 45 - 60
Lasagne Conventioneel koken 180 - 200 25 - 40
Groentegratin, verwarm
de oven voor
Grill + ventilator 160 - 170 15 - 30
Stokbroden met ge-
smolten kaas
Hete lucht 160 - 170 15 - 30
Melkrijst Conventioneel koken 180 - 200 40 - 60
Visschotels Conventioneel koken 180 - 200 30 - 60
Gevulde groente Hete lucht 160 - 170 30 - 60
10.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hete lucht.
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en
de vierde rekstand.
CAKE / GEBAK / BROOD OP
BAKPLATEN
(°C) (min)
Roomsoezen / Eclairs, ver-
warm de oven voor
160 -
180
25 -
45
Kruimeltaart 150 -
160
30 -
45
KOEKJES EN BISCUITS
(°C) (min)
Zandkoekjes 150 -
160
20 - 40
Schuimgebakjes 80 -
100
130 -
170
Bitterkoekjes 100 -
120
40 - 80
Gistdeegkoekjes 160 -
170
30 - 60
Koekjes van bladerdeeg,
verwarm de oven voor
170 -
180
30 - 50
Broodjes 180 20 - 30
10.9 Tips voor braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad mager vlees afgedekt.
www.aeg.com
24
Braad grote vleesstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Doe wat water in de bakplaat om te
voorkomen dat druipend vet verbrandt.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Bedruip vleesstukken meerdere malen
met hun eigen sap tijdens het roosteren.
10.10 Braden
Gebruik de eerste rekstand.
RUNDVLEES
(°C) (min)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Conventioneel
koken
230 120 - 150
Rosbief of ossen-
haas, rood, ver-
warm de oven voor
1 cm dik Grill + ventila-
tor
190 - 200 5 - 6
Rosbief of ossen-
haas, medium, ver-
warm de oven voor
1 cm dik Grill + ventila-
tor
180 - 190 6 - 8
Rosbief of ossen-
haas, gaar, verwarm
de oven voor
1 cm dik Grill + ventila-
tor
170 - 180 8 - 10
VARKENSVLEES
Gebruik de functie: Grill + ventilator.
(kg)
(°C) (min)
Schouder / Nek / Ham-
lap
1 - 1,5 160 - 180 90 - 120
Karbonade / Spare ribs 1 - 1,5 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 0,75 - 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel, voor-
gekookt
0,75 - 1 150 - 170 90 - 120
NEDERLANDS 25
KALFSVLEES
Gebruik de functie: Grill + ventilator.
(kg)
(°C) (min)
Geroosterd kalfs-
vlees
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5 - 2 160 - 180 120 - 150
LAMSVLEES
Gebruik de functie: Grill + ventilator.
(kg)
(°C) (min)
Lamsbout / Geroo-
sterd lamsvlees
1 - 1,5 150 - 170 100 - 120
Lamsrugfilet 1 - 1,5 160 - 180 40 - 60
WILD
(kg)
(°C) (min)
Rug / Hazen-
poot, verwarm
de oven voor
1 Conventioneel
koken
230 30 - 40
Hert rugfilet 1,5 - 2 Conventioneel
koken
210 - 220 35 - 40
Reebout, her-
tenbout
1,5 - 2 Conventioneel
koken
180 - 200 60 - 90
www.aeg.com26
GEVOGELTE
Gebruik de functie: Grill + ventilator.
(kg)
(°C) (min)
Gevogelte, porties 0,2 - 0,25 200 - 220 30 - 50
Halve kip 0,4 - 0,5 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5 - 3,5 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 140 - 160 150 - 240
VIS
(kg)
(°C) (min)
Hele vis 1 - 1,5 Conventioneel
koken
210 - 220 40 - 60
10.11 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gebruik de tweede rekstand.
BROOD
(°C) (min)
Witbrood 180 - 200 40 - 60
Baguette 200 - 220 35 - 45
Brioche 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
NEDERLANDS 27
BROOD
(°C) (min)
Roggebrood 190 - 210 50 - 70
Volkoren brood 180 - 200 50 - 70
Volkorenbrood 170 - 190 60 - 90
Broodjes 190 - 210 20 - 35
10.12 Knapperig bakken met Hetelucht + onderwarmte
PIZZA
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Taarten 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine / Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60
PIZZA
Warm de lege oven voor het koken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Pizza, dunne korst 200 - 230 15 - 20
Pizza, dikke korst 180 - 200 20 - 30
www.aeg.com28
PIZZA
Warm de lege oven voor het koken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Ongedesemd brood 230 - 250 10 - 20
Bladerdeegtaart 160 - 180 45 - 55
Flammkuchen 230 - 250 12 - 20
Pierogi 180 - 200 15 - 25
Groentetaart 160 - 180 50 - 60
10.13 Grillen
Plaats de pan op de eerste rekstand om
vet op te vangen.
Warm de lege oven voor het koken voor.
GRILLEN
(°C) (min)
1e kant
(min)
2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkenshaas 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsvlees 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrugfilet 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 0,5 - 1 kg 210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
NEDERLANDS 29
GRILL INTENS
Warm de lege oven voor het koken voor.
Gebruik de vierde rekstand.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
(min)
1e kant
(min)
2e kant
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10
Worstjes 10 - 12 6 - 8
Filet
/ Kalfssteaks
7 - 10 6 - 8
Brood met iets erop 6 - 8 -
10.14 Lage Temperatuur
Garen
Met deze functie bereidt u vlees en vis
op magere wijze mals. De functie is niet
van toepassing op gevogelte, vet
varkensgebraad, gebraad.
Voedselsensor de temperatuur mag niet
hoger zijn dan 65 °C.
1. Bak het vlees 1 - 2 minuten aan beide
zijden aan in een pan op een hoog
vuur.
2. Plaats het vlees in de braadslede of
direct op het bakrooster. Zet een
plaat onder het rooster om vet op te
vangen.
Kook altijd zonder deksel terwijl u
deze functie gebruikt.
3. Gebruik Voedselsensor.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen. U kunt
gedurende de eerste 10 minuten de
temperatuur instellen op een
temperatuur tussen de 80 °C en 150
°C. De standaard is 90 °C. Stel de
temperatuur in op Voedselsensor.
5. Na 10 minuten verlaagt de oven
automatisch de temperatuur tot 80
°C.
Stel de temperatuur in op 120 °C.
(kg)
(min)
Steaks 0,2 - 0,3 20 - 40 3
www.aeg.com30
Stel de temperatuur in op 120 °C.
(kg)
(min)
Runderbiefstuk 1 - 1,5 90 - 150 3
Rosbief 1 - 1,5 120 - 150 1
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1,5 120 - 150 1
10.15 Onderwarmte + grill + hete lucht
ONTDOOIEN
(°C) (min)
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bevroren 190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizzasnacks, bevroren 180 - 200 15 - 30 2
Frietjes, dun 200 - 220 20 - 30 3
Frietjes, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelpartjes / Aardappelkroketjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannelloni, vers 170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannelloni, bevroren 160 - 180 40 - 60 2
Gebakken kaas 170 - 190 20 - 30 3
Vleugels van kippen 190 - 210 20 - 30 2
10.16 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik de eerste rekstand.
Dek het voedsel niet af, want dat kan de
ontdooitijd verlengen.
NEDERLANDS 31
(kg)
(min)
Ontdooitijd
(min)
Verdere
ontdooitijd
Kip 1 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraaien.
Vlees 1 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 0,5 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 0,15 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 0,3 30 - 40 10 - 20 -
Boter 0,25 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Taart 1,4 60 60 -
10.17 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik de eerste rekstand.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
Stel de temperatuur in op 160 - 170 °C.
ZACHTE VRUCHTEN
(min)
Kooktijd tot het
sudderen begint
Aardbeien / Bosbes-
sen / Frambozen / rij-
pe kruisbessen
35 - 45
www.aeg.com32
STEENVRUCHTEN
(min)
Kooktijd tot
het sudde-
ren begint
(min)
Door blij-
ven koken
op 100 °C
Perziken /
Kweeperen /
Pruimen
35 - 45 10 - 15
GROENTEN
(min)
Kooktijd
tot het sud-
deren be-
gint
(min)
Door blij-
ven koken
op 100 °C
Wortelen 50 - 60 5 - 10
Komkom-
mers
50 - 60 -
Gemengde
augurken
50 - 60 5 - 10
Koolrabi /
Erwten / As-
perge
50 - 60 15 - 20
10.18 Drogen - Hete lucht
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
Gebruik voor 1 bakplaat de derde
rekstand.
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en
de vierde rekstand.
GROENTEN
(°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Stel de temperatuur in op 60 - 70 °C.
FRUIT
(u)
Pruimen 8 - 10
Abrikozen 8 - 10
Schijfjes appel 6 - 8
Peren 6 - 9
10.19 Voedselsensor
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Saignant Medium Bien cuit
Rosbief 45 60 70
NEDERLANDS 33
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Saignant Medium Bien cuit
Entrecote 45 60 70
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Gehaktbrood 80 83 86
VARKENSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ham / Braadstuk 80 84 88
Rugkotelet / Varkenshaas, gerookt /
Varkenshaas, gepocheerd
75 78 82
KALFSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Geroosterd kalfsvlees 75 80 85
Kalfsschenkel 85 88 90
SCHAPENVLEES/LAMS-
VLEES
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Schapenbout 80 85 88
Rugfilet schapenvlees 75 80 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 65 70 75
WILD Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Hazenrugfilet / Hert rugfilet 65 70 75
Hazenpoot / Haas, heel / Herten-
bout
70 75 80
www.aeg.com34
GEVOGELTE Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Kip 80 83 86
Eend, hele/halve / Kalkoen, hele/
halve
75 80 85
Eendenborst 60 65 70
VIS (ZALM, FOREL,
SNOEKBAARS)
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Vis, hele/grote/gestoomde / Vis,
hele/grote/geroosterde
60 64 68
OVENSCHOTELS - VOOR-
GEKOOKTE GROENTEN
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel courgette / Oven-
schotel broccoli / Ovenschotel ven-
kel
85 88 91
OVENSCHOTELS - HAR-
TIG
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Cannelloni / Lasagne / Pasta ge-
bakken
85 88 91
OVENSCHOTELS - ZOET Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel witbrood met/zonder
fruit / Ovenschotel rijstepap met/
zonder fruit / Ovenschotel zoete
noedels
80 85 90
10.20 Hetelucht (vochtig) -
aanbevolen accessoires
Gebruik de donkere en niet-
reflecterende bakjes en schalen. Ze
nemen de warmte beter op dan licht en
reflecterend servies.
NEDERLANDS 35
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal-
tjes
Blik voor flanbodem
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecterend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diameter,
5 cm hoog
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
10.21 Hetelucht (vochtig)
Volg voor de beste resultaten de
volgende aanwijzingen op die hieronder
in de tabel staan.
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Pastagratin 200 - 220 45 - 55
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85
Moussaka 170 - 190 70 - 95
Lasagne 180 - 200 75 - 90
Cannelloni 180 - 200 70 - 85
Broodpudding 190 - 200 55 - 70
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60
Appeltaart, gemaakt van zacht cakedeeg
(ronde taartvorm)
160 - 170 70 - 80
Witbrood 190 - 200 55 - 70
10.22 Aanwijzingen voor
testinstituten
Testen in overeenstemming met: EN
60350, IEC 60350.
www.aeg.com36
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Bakken in een bakblik
(°C) (min)
Biscuittaart zonder vet Hete lucht 140 - 150 35 - 50 2
Biscuittaart zonder vet Conventioneel ko-
ken
160 35 - 50 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Hete lucht 160 60 - 90 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Conventioneel ko-
ken
180 70 - 90 1
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Koekjes
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Zandtaartdeeg / Dee-
greepjes voor op vlaaien/
taarten
Hete lucht 140 25 - 40
Zandtaartdeeg / Dee-
greepjes voor op vlaaien/
taarten, verwarm de oven
voor
Conventioneel koken 160 20 - 30
Kleine cakes, 20 stuks per
bakplaat, verwarm de oven
voor
Hete lucht 150 20 - 35
Kleine cakes, 20 stuks per
bakplaat, verwarm de oven
voor
Conventioneel koken 170 20 - 30
NEDERLANDS 37
BAKKEN OP MEERDERE NIVEAUS. Koekjes
(°C) (min)
2 posi-
ties
3 posi-
ties
Zandtaartdeeg / Dee-
greepjes voor op
vlaaien/taarten
Hete lucht 140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Kleine cakes, 20 stuks
per bakplaat, ver-
warm de oven voor
Hete lucht 150 23 - 40 1 / 4 -
GRILLEN
Verwarm de lege oven 5 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
(min)
Geroosterd brood Grillen 1 - 3 5
Biefstuk, halverwege de be-
reidingstijd omdraaien
Grillen 24 - 30 4
www.aeg.com38
GRILL INTENS
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gebruik de vierde rekstand.
(min)
1e kant 2e kant
Hamburgers 8 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 1 - 3 1 - 3
11. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Opmerkingen over schoonmaken
Reinigings-
middelen
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water
en een mild reinigingsmiddel.
Gebruik voor metalen oppervlakken een specifiek reinigingsmiddel.
Verwijder hardnekkige vlekken met een speciale ovenreiniger.
Dagelijks ge-
bruik
Reinig de uitsparing in de oven na elk gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand veroorzaken. Het gevaar is groter voor de
grillpan.
Droog de uitsparing na elk gebruik met een zachte doek.
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een
zachte doek met een warm sopje en een reinigingsmiddel. De accessoi-
res niet in de afwasmachine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve middelen, scherpe
voorwerpen of in een vaatwasser
NEDERLANDS 39
11.2 Verwijderbare
inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
LET OP!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de
inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
2
1
Installeer de verwijderde accessoires in
de omgekeerde volgorde.
11.3 Pyrolysereiniging
LET OP!
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails.
De
pyrolysereinigingsprocedure
kan niet worden gestart:
U heeft de stekker van de
vleesthermometer niet uit de
aansluiting gehaald.
U heeft de ovendeur niet helemaal
gesloten.
Verwijder het ergste vuil met de hand.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de functie:
Pyrolytische reiniging. Dit
kan het apparaat
beschadigen.
1. Reinig de binnenkant van de deur
met heet water, zodat de resten niet
inbranden door de hete lucht.
2. Oven inschakelen.
3. Selecteer het menu en druk op de
draaiknop om te bevestigen.
4. Selecteer Pyrolytische reiniging en
druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Selecteer de duur in voor de
reinigingsprocedure:
Optie Beschrijving
Snel 1 h voor een
lage vuilgraad
Normaal 1 h 30 min
voor een ge-
wone vuil-
graad
Intens 3 h voor een
hoge vuil-
graad
6. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
Als de pyrolytische reiniging
start, wordt de deur van het
oven vergrendeld en werkt
de verlichting niet. De
koelventilator werkt op een
hogere snelheid.
Schakel het oven uit om de
pyrolyse te stoppen voordat
het is voltooid.
WAARSCHUWING!
Nadat de functie voltooid is,
is de oven erg heet. Laat het
apparaat afkoelen. Er
bestaat verbrandingsgevaar.
www.aeg.com40
Nadat de functie beëindigt,
blijft de deur vergrendeld
tijdens de afkoelfase.
Sommige ovenfuncties zijn
niet beschikbaar.
11.4 Reinigingsherinnering
Als de herinnering wordt getoond, is
reiniging noodzakelijk. Gebruik de
functie Pyrolytische reiniging.
11.5 Verwijderen en installeren
van de deur
U kunt de deur en de binnenste
glaspanelen verwijderen om ze schoon
te maken. Het aantal glasplaten verschilt
per model.
WAARSCHUWING!
De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
de oven.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de
reiniging voltooid is. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten en de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten op de juiste
manier worden geplaatst,
anders kan het oppervlak
van de deur oververhit
raken.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (C, B en
A) weer in de juiste volgorde
terugplaatst. Plaats eerst glasplaat C, die
een opdruk van een vierkant op de
linkerkant en opdruk van een driehoek
op de rechterkant heeft. U treft deze
symbolen ook in reliëf aan op het
deurframe. Het driehoeksymbool op het
glas moet overeenkomen met de
driehoek op het deurframe en het
vierkantsymbool met het vierkant. Plaats
hierna de twee andere glasplaten.
NEDERLANDS
41
11.6 Het lampje vervangen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
1.
Oven uitschakelen.
Wacht totdat de oven afgekoeld is.
2. Trek de oven uit het stopcontact.
3. Leg een doek op de bodem van de
ovenruimte.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp en
verwijder het.
2. Reinig de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
De zijverlichting
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het
afdekglas te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker geleider installeren.
12.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.aeg.com42
12.1 Wat moet u doen als...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch uit-
schakelen'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Ga na of de zekering de oor-
zaak van de storing is. Als de
zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
Er heeft een stroomonder-
breking van langer dan 3 da-
gen plaatsgehad.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Voor eerste ingebruikname'.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
De demofunctie is ingescha-
keld.
Uitschakelen demomodus in:
Menu / Basisinstellingen /
DEMO. Activerings-/deacti-
veringscode: 2468.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
NEDERLANDS 43
12.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
13. ENERGIEZUINIGHEID
13.1 Productinformatieblad
Productinformatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
BPK842220M
944187745,944187838
Energie-efficiëntie Index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
1.09 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 36.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
13.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
gesloten is als u de oven in werking stelt.
www.aeg.com44
De deur niet openen tijdens de
bereiding met stoom. Houd het
deurrubber schoon en zorg ervoor dat
het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer
energie te besparen.
Verwarm de oven indien mogelijk niet
voor het koken voor.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt die
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
Wanneer de kookduur langer is dan 30
minuten, verlaag dan de
oventemperatuur tot minimaal 3-10
minuten voor het einde van het koken.
De restwarmte in de oven zorgt ervoor
dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als u het nodig heeft.
Hetelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Als u deze functie gebruikt, gaat de
verlichting na 30 seconden automatisch
uit. U kunt de verlichting weer
inschakelen maar deze handeling
vermindert de verwachte
energiebesparingen.
14. MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het
symbool . Gooi de verpakking in een
geschikte afvalcontainer om het te
recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
*
NEDERLANDS
45
www.aeg.com46
NEDERLANDS 47
www.aeg.com/shop
867336291-C-152019
1 / 1

AEG BPK842220M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding