Zanussi ZOU651N/1 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

14
Waarschuwingen en adviezen
Nederlands
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze gelezen te
hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
l De installatie en de aansluiting dienen door een
erkend installateur uitgevoerd te worden, volgens de
hem bekende voorschriften.
l Een eventueel noodzakelijke wijziging van de
elektriciteitsvoorziening ten behoeve van de installatie
van dit apparaat, dient eveneens door een erkend
installateur uitgevoerd te worden.
l Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit
apparaat of de eigenschappen daarvan te veranderen.
Veiligheid van kinderen
l Dit apparaat is bedoeld voor het gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het
apparaat te laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
l Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven kinderen
uit de buurt. Ook na het uitschakelen van de
stroomtoevoer blijft de ovendeur nog lange tijd heet.
Tijdens het gebruik
l De oven is bedoeld voor het bereiden van voedsel;
gebruik hem nergens anders voor.
l Indien u, om welke reden dan ook, aluminiumfolie in
de oven gebruikt, leg dat dan nooit op de ovenbodem.
l Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit nooit op
het vetfilter (indien aanwezig), de elementen en de
thermostaatleiding.
l Laat geen snoer van een ander elektrisch
keukenapparaat langs de hete ovendeur hangen.
l Regelmatig schoonmaken, in feite na elk gebruik,
voorkomt lelijk worden van de materiaaloppervlakken.
Ook eventueel aanwezige katalytische wanden in de
oven behoeven af en toe reiniging.
l Controleer zodra u klaar bent met koken altijd of alle
bedieningsknoppen in de UIT-stand staan.
l Gebruik altijd ovenwanten voor het uit de oven nemen
van hete schalen of pannen.
l Dit apparaat is gemaakt voor aansluiting op één of
meerdere fasen of groepen 220-230V + nul.
Aansluiting op 380-400V, dus tussen de fasen
(zonder nul) leidt onherroepelijk tot vernieling van de
oven en/of het kookplateau!
l Om beschadigingen tijdens het transport en het
inbouwen te voorkomen, zijn sommige delen van een
beschermfolie voorzien. Deze folie moet vóór de
ingebruikname verwijderd worden.
l Na de installatie moet de oven, zonder gerechten
erin, circa 45 minuten op de hoogste temperatuur
verwarmd worden. Tijdens de eerste minuten zal rook
met een onaangename geur ontstaan. Dit wordt
veroorzaakt door het isolatiemateriaal en vettige
restanten uit het productieproces.
Service
l Tracht in geval van een storing of een defect dit
apparaat niet zelf te repareren. Reparaties welke door
niet deskundige personen uitgevoerd worden, kunnen
tot schade of letsel leiden.
l Laat inspectie- en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door ELECTROLUX SERVICE en laat geen
andere dan originele DISTRIPARTS onderdelen
plaatsen.
Informatie m.b.t. het milieu
l Houd bij het weggooien van de verpakking rekening
met de veiligheid en het milieu.
l Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
Het is uiterst belangrijk dat het bij het
apparaat behorende instructieboekje
bewaard blijft. Zou het apparaat door u aan
iemand anders gegeven of verkocht worden,
of zou het apparaat in het huis van waaruit
u verhuist achterblijven, dan dient de
nieuwe gebruik(st)er over het
instructieboekje en de daarin opgenomen
waarschuwingen te kunnen beschikken.
F
Over deze gebruiksaanwijzing
Onderstaande symbolen vindt u in de tekst en hebben
de volgende betekenis:
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
Informatie m.b.t. het milieu
15
Inhoud
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Algemene waarschuwingen en
adviezen
Aanwijzingen voor de
Installateur
Bediening
1. Bedieningspaneel
2. Bedieningsknop kookplaat / zone rechtsvoor
3. Bedieningsknop kookplaat / zone rechtsachter
4. Bedieningsknop kookplaat / zone linksachter
5. Bedieningsknop kookplaat / zone linksvoor
6. Controlelampje oventhermostaat
7. Bedieningsknop oventhermostaat
8. Controlelampje oven in bedrijf
9. Oven-funktieschakelaar
10. Grill-element
11. Verlichtingslampje
12. Typeplaatje
3
1
7
12
11
10
89 6 245
Waarschuwingen en adviezen 14
Bediening 15
Het gebruik van de oven voor de eerste keer 17
Praktische tips 18
Adviestabellen 19
Onderhoud 20
Enkele tips mocht er iets niet werken 21
Installatie 22
Technische gegevens 22
Elektrische aansluiting 23
16
De koelventilator
De oven is uitgerust met een koelventilator die de
elektrische schakeldelen, de bedieningsknoppen en de
deurgreep tijdens de werking koelt.
Teneinde oververhitting te vermijden blijft, na het
uitschakelen van de oven, de ventilator draaien tot de
temperatuur voldoende is gedaald.
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien
van een beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel
optredend defect van de hoofdthermostaat met als
gevolg
oververhitting schakelt deze beveiligingsthermostaat
de
oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer dan onder
geen voorwaarde de oven zelf te repareren, maar
waarschuw direct onze service-afdeling .
Functieschakelaar
Met deze knop (afb. 1) kiest u de volgende ovenfuncties:
0 UIT
Boven- en onderelement AAN
Grill-element 1750 W AAN
Alleen onderelement AAN
Hetelucht-systeem AAN
Alleen circulatieventilator AAN, om te
ontdooien
Door de keuzemogelijkheid uit meerdere verwarm-
systemen zijn met deze oven de best mogelijke
resultaten bereikbaar. Wij geven u enkele voorbeelden:
l Onder- en bovenelement: voor het op traditionele
wijze bakken en braden.
l Alleen onderelement: voor het warmhouden van
gerechten.
l Grill-element 1750 W: voor het grilleren van snacks
en kleine porties.
l Hetelucht-systeem: voor het bakken, braden en
koken van meerdere gerechten tegelijk. De hetelucht
wordt gelijkmatig over de ovenruimte verdeeld. Vlees
schroeit aan alle kanten tegelijk dicht.
l Alleen circulatieventilator: voor het ontdooien van
diepvriesproducten. Door de circulerende lucht
ontdooit het product sneller dan op het aanrecht. Het
kost u bijna niets, want alleen de ventilatormotor en
de verlichting zijn aan. Brood en dergelijke kunt u
natuurlijk ook met temperatuur ontdooien. Dat gaat
veel sneller en het brood is meteen lekker warm.
Attentie: Geen bak- of braadschaal op de ovenbodem
plaatsen en geen aluminiumfolie op de ovenbodem
leggen. Door het bedekken van de ovenbodem kan
warmtestuwing ontstaan, waardoor het bak- of
braadresultaat nadelig beïnvloed wordt en eventueel
schade aan het email optreedt.
Thermostaat (afb. 2)
Met deze knop stelt u de gewenste oventemperatuur in
tussen 50°C en 250°C (max). Wij adviseren u er een
gewoonte van te maken om de knop na gebruik van de
oven op de 0-stand terug te draaien.
Controlelampje oven in bedrijf
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
Controlelampje
oventhermostaat (°C)
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van de
oven in bedrijf zijn. Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur te
handhaven.
Afb. 1
Afb. 2
FO2686
100
150
200
50
250
FO2617
17
Na het plaatsen van de oven gaat u als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX (250);
b) zet de ovenfunctieknop op boven- en onderwarmte
( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook met een
onaangename geur ontstaan, dit wordt veroorzaakt door
het isolatiemateriaal en vettige restanten op het materiaal,
erop gekomen tijdens de productie.
Voordat u de oven gaat gebruiken reinigt u eerst de
accessoires grondig met een afwasmiddel.
Opgelet: de kans bestaat, dat bij onzorgvuldig
gebruik van de ovendeur vingers beklemd raken.
FO 2161
Afb. 4
Het gebruik van de oven voor de
eerste keer
Bij het openen van de deur altijd de
handgreep in het midden beetpakken (afb. 4).
Afb. 3
0
9
8
7
6
5
4
3
2
1
FO 2591
Bedieningsknoppen voor de
kookplaat
De kookzones worden met een 10-standen schakelaar
geregeld (afb. 9);
0 = UIT
1 = MINIMUM
9 = MAXIMUM
Wees voorzichtig met olie en vet. Laat de pan
niet zonder toezicht, daar olie of vet
oververhit kunnen raken en dan ontvlambaar
zijn.
18
Praktische tips
Alle bereidingen, dus ook het grilleren, doet
u met gesloten ovendeur.
In dit boekje is een adviestabel voor het bereiden van veel
voorkomende gerechten opgenomen. Bedenkt u echter
dat het hier slechts om adviezen gaat, zodat u een idee
hebt hoe te beginnen.
De meeste gerechten kunt u zowel met het hetelucht-
systeem als met conventionele onder- en bovenwarmte
bereiden. U vindt zelf uit welke manier u voor welk
gerecht het meeste aanspreekt
Hetelucht-systeem
Een voordeel van het hetelucht-systeem is dat de
gerechten nauwelijks geur van elkaar overnemen.
Zodoende kunt u meerdere, sterk van elkaar
verschillende gerechten tegelijk bereiden (afb. 5).
Een ander voordeel is de ruimtewinst. U kunt
bijvoorbeeld koekjes op twee platen tegelijk bakken.
Gebak
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C) en voorverwarmen van de oven van zon 10
minuten. De adviestabel gaat er van uit dat u
voorverwarmd hebt.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet voordat
tenminste 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak dat gegarneerd wordt na circa 2/3 van de baktijd
garneren en dan afbakken. De resterende baktijd hangt
af van de soort en de hoeveelheid garnering.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan, omdat
anders door teveel vocht de benodigde baktijd te lang
wordt.
Bij het bakken van koekjes op twee platen moet,
indien u het hetelucht-systeem gebruikt, een richel
ertussen vrijgelaten worden.
Vlees braden
Een stuk vlees moet liefst niet minder dan 1 kg
wegen, omdat kleinere stukken snel kunnen
uitdrogen.
Rood vlees dat van buiten gaar maar van binnen roze
of rood moet blijven, vergt een hoge temperatuur (cir-
ca 200°C). Licht gekleurd vlees en vis daarentegen
doorgaans een lagere temperatuur (150-175°C).
Sauzen kunt u alleen bij een korte braadtijd direct
toevoegen. In andere gevallen eerst enige tijd braden
en de saus tijdens de nog resterende braadtijd
toevoegen.
Of vlees gaar is probeert u met een lepel: laat het zich
nauwelijks indrukken dan is het gaar.
Bij braden direct op het rooster adviseren wij u de
braadschaal, als opvangschaal voor het vet, in de
onderste richels te schuiven. Doe er wat water in om
verbranding van het vet te voorkomen.
Het rooster kan met de zijranden omhoog of omlaag
in de richels geschoven worden.
Laat vlees na het braden tenminste 15 minuten staan
alvorens het aan te snijden. U voorkomt daarmee het
verloren gaan van een deel van het vleesnat.
Grilleren
Vrijwel alle vleessoorten, behalve gehakt en
bepaald mager wild, kunnen gegrilleerd worden.
Wij adviseren u het vlees of de vis aan beide kanten met
wat olijfolie in te smeren en op het rooster te leggen.
Schuif de braadschaal als lekschaal in de onderste
richels. Doe er wat water in om verbranding van het vet
te voorkomen.
l Grill-element 1750 W: voor het grilleren van snacks
en kleine porties.
De functieknop schakelt u in de stand voor grilleren
en de thermostaatknop draait u op MAX, tenzij
anders aanbevolen.
Grilleren doet u met gesloten deur.
Keer het vlees naar wens één of meerdere keren.
Afb. 5
Hetelucht-systeem
4
3
2
1
19
Voor grilleren
Aantal Gewicht Richel Temperatuur Bovenkant Onderkant
in gram van onder °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oesters 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
Gerecht
Adviestabellen
*1500 Rosbief 2 220 2 200 40-60 op het rooster
*1200 Rundvlees 2 200 2 175 50-70 op het rooster
*1200 Varkensvlees 2 200 2 175 100-130 op het rooster
*1200 Kalfsvlees 2 200 2 175 90-120 op het rooster
1000 Varkenspootjes 2 180 2(1+3) 160 100-120 2 stuks
2000 Lamsbout 2 175 2 160 120-140 1 stuk vlees
3000 Gans 2 190 2 170 140-180 in z'n geheel
1800 Eend 2 180 2 160 120-150 in z'n geheel
3500 Kalkoen 1 190 1 175 120-150 in z'n geheel
1200 Kip 2 200 2 180 80-100 in z'n geheel
1200 Konijn 2 190 2 175 60-80 1 stuk vlees
1500 Forel 2 200 2(1+3) 175 40-60 3 stuks
* Canelloni/lasagne 2 200 2(1+3) 175 40-60
* Gerezen deeg 1 190 2(1+3) 170 30-45 in bakvorm
* Taartbodem 2 190 2(1+3) 170 25-35 in bakvorm
* Kwarktaart 1 170 2 150 60-80 in bakvorm
* Zandgebak 1 180 2 170 40-50 in bakvorm
* Vruchtencake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Cake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Appelstrudel 1 175 2(1+3) 160 60-80 in bakvorm
* 500 Koekjes 1 180 2(1+3) 160 10-20 in bakvorm
* 500 Vlaai 1 220 2(1+3) 200 10-25 in bakvorm
*1000 Witbrood 1 200 2 180 45-65 in bakvorm
* 500 Kleine broodjes 1 210 2(1+3) 190 20-30 in bakvorm
Richel
van onder
Temp.
in °C
Opmerking
Richel
van onder
Temp.
in °C
Bak- of
braadtijd
in minuten
Gerecht
Gewicht
in gram
Hetelucht
Traditioneel
* Bij deze gerechten circa 10 minuten voorverwarmen
Borden warmen
Borden in de oven warmen gaat uitstekend. Kies het hetelucht-systeem en een lage temperatuur.
Voor traditioneel of met hetelucht bakken en braden
20
Onderhoud
Voor het reinigen de oven uitschakelen en
laten afkoelen.
Het apparaat mag niet met een hete druk- of een
stoomstraalreiniger worden schoongemaakt.
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u hem
schoonmaakt. Trek daartoe de stekker uit het stopcontact
of schakel de zekering in de huisinstallatie uit.
Wacht tot de oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u schoonmaken
met heet water en een afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger (spuitbus), maar dan
alleen voor de zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of giftige
stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst duurzaam.
Zuren, zoals die in citroenen, pruimen, rabarber en
dergelijke voorkomen, kunnen echter bij morsen matte
vlekken veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn ze niet meer
te verwijderen. Dat stoort echter niet de goede werking
en de duurzaamheid van de oven.
De voorkant van de oven kunt u naar behoefte reinigen
met warm water en een neutraal huishoudschoon-
maakmiddel. Om dat te vergemakkelijken kunt u de
knoppen tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van de
assen af te trekken.
Moderne huishoudschoonmaakmiddelen drogen
doorgaans streeploos op.
Verwijderen van de ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de ovenbinnenkant de
deur in de weg zit, of bij het schoonmaken tussen de
glasdeuren, kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen. Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om (afb. 6);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek hem naar
u toe uit het ovenfront (afb. 6).
Maak de binnenkant van het glas alleen schoon met warm
water en een zachte doek. Om de deur weer in elkaar te
zetten en in de oven te plaatsen volgt u de omgekeerde
procedure.
Vervangen van het ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u het
lampje vervangt. Trek daartoe de stekker uit het
stopcontact of schakel de zekering in de huisinstallatie
uit. Wacht tot de oven is afgekoeld.
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het kapje los te
draaien (afb.7).
Vervang het lampje door eenzelfde model, 230V/15W
met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van
300°C.
FO 0287
Afb. 7
FO 0288
Afb. 6
21
WAT TE DOEN
uDe oven is niet goed ingesteld, dus controleer of de oven op
handbediening staat
of
uControleer de
zekering in de huisinstallatie.
uZet de thermostaatknop op een temperatuur
of
uZet de ovenfunctieknop op een functie
uZet de ovenfunctieknop op een functie
of
uHet ovenlampje is stuk. Vervang het en volg de reeds eerder
gegeven instructies. Koop de lamp bij Distriparts.
uRaadpleeg
uw kookboek
en stel de juiste kooktijd in.
uLaat voedsel niet langer dan 15 minuten na de kooktijd in de
oven staan.
HET PROBLEEM
n De oven doet niets
n Het thermostaatlampje brandt niet
n De binnenverlichting gaat niet aan
n De kooktijd duurt te lang of te kort
n Condensatie in de oven
Enkele tips mocht er iets niet werken
Voordat u contact opneemt met de service-afdeling is het verstandig eerst bovenstaande tips te volgen.
Kunt u de storing niet zelf lokaliseren en verhelpen,
raadpleeg dan onze service-afdeling.
Geef daarbij altijd het model (Mod.) en het
productnummer (Ser. no.) van het apparaat op. Deze
gegevens vindt u op het typeplaatje.
SER. NO.
Mod.
PROD. NO.
SER. NO.
MOD.
PROD. NO.
TYPE
Deze oven kan met de volgende kookplaten
worden ingebouwd: (230V):
1. ZME 2002-V 5.5 kW
2. ZGRN 2504-7 5.8 kW
Aansluitwaarde
oven + kookplaat: Max. 7.67 kW
22
FO 0039
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Hoogte 59,1 cm
Breedte 56,0 - 57,0 cm
Diepte 55,0 cm
Ovenruimte
Hoogte 32,5 cm
Breedte 44,0 cm
Diepte 39,0 cm
Inhoud 55 dm
3
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-
richtlijnen:
73/23 - 90/683 (laagspanning);
89/336 (elektromagnetische compatibiliteit);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Installatie
De installatie en de elektrische aansluiting van het
apparaat moeten door een erkend vakman
gebeuren.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en de nis vindt
u in de afbeeldingen 8 en 9.
Het inbouwen
Het is belangrijk dat de afmetingen en de materialen van
de kast, waarin de oven geplaatst wordt juist zijn en
bestand zijn tegen temperatuur stijgingen van ten minste
60°C. Een juiste installatie moet garanderen dat het niet
mogelijk is in aanraking te komen met delen van de oven
die onder elektrische spanning staan. Zorg ervoor bij het
installeren gebruik te maken van goed geïsoleerde
aansluitsnoeren en voorkom kortsluiting.
Wij adviseren de oven niet te dicht op een koelkast of
vriezer te plaatsen, dit kan de werking van genoemde
apparaten beïnvloeden.
Indien boven de oven een elektrisch kookplateau
geplaatst wordt, dan moet daarvoor een apart
stopcontact gemonteerd worden. Voor beide units geldt
bovendien dat ze voor eventuele service gemakkelijker
uit te bouwen zijn als ze elk een eigen stopcontact
hebben.
Het installeren
- Schuif de oven in de ovenkast.
- Open de deur van de oven en zet de oven vast met 4
houtschroeven, die passen in de uitsparingen van het
frame (afb.10).
Indien er boven de oven een elektrische kookplaat wordt
geplaatst, dan kan deze niet op de oven worden
aangesloten. Elk apparaat heeft zijn eigen aansluiting.
Dat maakt het uitnemen van de oven indien nodig
gemakkelijker en is bovendien veiliger.
Vermogens:
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element (1000 + 800 W) 1800 W
Grill-element 1750 W
Ovenverlichting 15 W
Koelventilator 25 W
Circulatieventilator 30 W
Aansluitwaarde oven 1870 W
Temperatuur-regelbereik 50 tot 250°C
Lichtnetspanning
230/400 V 3N ~ 50 Hz
Afb. 8
Afb. 9
Afb. 10
FO 0292
FO 0374
23
Let op:
l de aansluiting moet worden uitgevoerd met in acht
neming van de huidige normen;
l de zekeringen in de huisinstallatie moeten de lading
van het apparaat kunnen dragen (zie het typeplaatje);
l het stopcontact moet zijn voorzien van een
deugdelijke aardleiding, volgens de huidige normen
en wetten;
l het voor de aansluiting gebruikte stopcontact moet
makkelijk bereikbaar zijn.
l zorg ervoor dat in de elektrische huisinstallatie een
installatie-automaat of groepschakelaar met
smeltzekering wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm van het net
kan worden gescheiden. De aardleiding mag nooit
worden onderbroken (geel/groene draad);
l de kabel moet zo geïnstalleerd worden dat hij niet
heter kan worden dan 50°C boven de
kamertemperatuur;
l om de oven aan te sluiten moet de plaat op de
achterzijde verwijderd worden om bij het klemmenbord
te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag worden
gebruikt: H07RN-F, H05RN-F, H05RR-F, H05VV-F,
H05V2V2-F(T90), H05 BB-F. Aan het snoer moet een
geschikte stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Zowel oven als kookplaat zijn gebouwd voor aansluiting
op nominale spanning(en) van 230 V.
Aansluiting van de stroomtoevoer geschiedt op de
klemmenstrook, achterop de oven, waarop zich 5
genummerde aansluitklemmen en 1 aardingsklem
bevinden.
Het toestel wordt afgeleverd voor de aansluiting 400 V
driefasen + nul (tussen de fase en de nul dient er 220
volt gemeten te worden), zie afb. 11. Één-en tweefasen
aansluiting is eveneens mogelijk (let op de waarde van
de groepszekering in de installatie); u vindt de vereiste
schakelgegevens in afb. 12.
Verbindingen kookplaten
met de oven
Met deze oven kunnen slechts de kookplaten ingebouwd
worden, die op blz. 21 aangegeven zijn.
Aardverbinding en stroomtoevoerdraden zijn in één
stekker ondergebracht (afb. 13). Verbind de stekker
B+C met de overeenkomstige contrastekker A op
de oven-bovenkant. Verbind de stekker C met de
overeenkomstige contrastekker op de kookplateau.
Fout-aansluiting is uitgesloten.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid ten
aanzien van schade of letsel of, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen niet
werden getroffen.
Elektrische aansluiting
Afb. 12
FO 0584
FO 0330
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Afb. 11
Afb. 13
A
B
C
FO 2748
Verbindingen kookplaten
met de oven
24
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke
zorgvuldigheid geproduceerd. Desondanks kan het
voorkomen dat er een defect optreedt. Onze
klantendienst zal dit op verzoek herstellen, zowel
binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur
van het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande waarborgvoorwaarden zijn gestoeld op
de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek.
De daaruit voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar
de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens
onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de
voorwaarden 2 tot en met 15 gebreken aan het
toestel die zich openbaren binnen 24 maanden
vanaf de datum van levering aan de eindgebruiker.
Deze waarborgvoorwaarden zijn niet van
toepassing in geval van professioneel of daarmee
gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel
kosteloos wordt teruggebracht in de toestand die
het had voor het defect optrad. Gebrekkige
onderdelen worden hersteld of vervangen.
Kosteloos vervangen onderdelen worden ons
eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om
mogelijke verdere schade te voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het
aankoopbewijs met aankoop- en/of leveringsdatum
te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan
kwetsbare onderdelen, zoals (vitrokeramisch) glas,
kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig
gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine
afwijkingen van de gestelde kwaliteit die voor de
waarde en deugdelijkheid van het toestel
onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade
veroorzaakt door:
· chemische en elektrochemische inwerking van
water,
· abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
· voor het toestel oneigenlijke
bedrijfsomstandigheden
· contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken
door transportschade die buiten onze
verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige
installatie of montage, verkeerd gebruik, gebrekkig
onderhoud, of het niet in acht nemen van de
gebruiks- of montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect
werd veroorzaakt door herstelling of ingrepen door
derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of
wanneer het toestel voorzien werd van toebehoren
of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor
een defect veroorzaken.
WAARBORGVOORWAARDEN
10. Toestellen die gemakkelijk kunnen worden
vervoerd dienen te worden overhandigd of
gezonden naar onze klantendienst. Herstelling
ter plaatse kan slechts worden gevraagd voor
grote of ingebouwde toestellen.
11. Indien het toestel zodanig is ingebouwd,
ondergebouwd, opgehangen of geplaatst dat de
benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen
meer dan 30 minuten bedraagt, dan worden de
hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker
in rekening gebracht. Schade die ontstaat door
abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de
gebruiker.
12. Indien binnen de waarborgperiode de herstelling
van hetzelfde gebrek meermaals mislukt of de
herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in
overleg met de gebruiker een gelijkwaardige
vervanging geleverd. In geval van vervanging
behouden we ons het recht voor om een
vergoeding te rekenen naar rato van de
verstreken gebruiksperiode.
13. Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging
van de waarborgtermijn noch aanvang van een
nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een waarborg van 12
maanden, uitsluitend op hetzelfde gebrek.
15. Verdere of andere rechten, in het bijzonder
vergoeding van schade ontstaan buiten het
toestel, zijn uitgesloten voor zover een
aansprakelijkheid niet wettelijk is vastgelegd.
In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding
de aankoopwaarde van het toestel niet
overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in België /
Nederland gekochte en/of in gebruik zijnde
toestellen. Indien een toestel naar het buitenland
wordt gebracht dient de gebruiker na te gaan of het
toestel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a.
spanning, frequentie, installatievoorschriften,
gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte toestellen
dient de gebruiker zich zelf te vergewissen van de
bepalingen in België. Noodzakelijke of gewenste
aanpassingen vallen niet onder de waarborg, en
kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze
klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst (België):
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg, 719
1502 LEMBEEK
Tél. 02.363.0444
Adres Servicedienst (Nederland):
Electrolux Service
Vennootsweg 1
2404 CG ALPHEN AAN DEN RIJN
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11

Zanussi ZOU651N/1 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor