8484
8484
84
ONTDOOIENONTDOOIEN
ONTDOOIENONTDOOIEN
ONTDOOIEN Werking van de bakturbine die de hete lucht in de ovenruimte
stuwt. Ideaal voor het ontdooien van voedingswaren vóór het bakken.
NATUURLIJKE CONVECTIE Tegelijkertijd gebruiken van de boven- en
onderweerstanden. Wij raden aan de oven een tiental minuten voor te verwarmen. Uitermate
geschikt voor alle traditionele bakmethodes en voor het bakken van rood vlees, rosbief,
schapenbout, wild, brood, papilloten en bladerdeeg. Het te bereiden gerecht en de schotel op
een rooster plaatsen en op het middenschap zetten.
HETELUCHTCIRCULATIE Tegelijkertijd gebruiken van de boven- en
onderweerstanden en de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt. Deze functie is
ideaal voor het bakken van gevogelte, gebak, vis, groenten, … De warmte dringt beter in
het gerecht door en vermindert de baktijd evenals de tijd die nodig is om voor te
verwarmen. U kan gecombineerd bakken met al dan niet identieke bereidingen op één of
twee schappen. Deze bakwijze garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte in de
oven en vermengt de geuren niet. Een tiental minuten extra voorzien voor het
gecombineerd bakken.
VLOER GECOMBINEERD MET HETELUCHTCIRCULATIE De onderste
weerstand werkt samen met de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt.
Deze functie is ideaal voor taarten met sappig fruit, gebakken, quiches en pasteien. Zo voorkomt
men het uitdrogen van de eetwaren en bevordert men het rijzen van cakes, brooddeeg, enz. Het
bakken gebeurt langs de onderzijde. Het rooster op het onderste schap zetten.
GRILLGRILL
GRILLGRILL
GRILL
::
::
:
U moeU moe
U moeU moe
U moe
tt
tt
t
de grill met een gesloten deur gebruiken.de grill met een gesloten deur gebruiken.
de grill met een gesloten deur gebruiken.de grill met een gesloten deur gebruiken.
de grill met een gesloten deur gebruiken.
Enkel de
bovenweerstand wordt gebruikt en u heeft de mogelijkheid om de temperatuur te regelen.
U moet 5 minuten voorverwarmen om de weerstand te laten gloeien. Succes verzekerd bij
het grillen, bereiden van brochettes en bij het gratineren. Wit vlees moet van de grill
verwijderd blijven, hierdoor wordt de baktijd langer, maar blijft het vlees sappiger. Rood
vlees en visfilets moeten op het rooster gelegd worden en met daaronder de lekbak.
TURBOGRILL:TURBOGRILL:
TURBOGRILL:TURBOGRILL:
TURBOGRILL:
UU
UU
U
moet de moet de
moet de moet de
moet de turbo
grill met een gesloten deur gebruikengrill met een gesloten deur gebruiken
grill met een gesloten deur gebruikengrill met een gesloten deur gebruiken
grill met een gesloten deur gebruiken.
Gebruiken van de bovenweerstand en de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt.
Voor rood vlees is voorverwarmen noodzakelijk, voor wit vlees is dit nutteloos. Ideaal voor
het grillen van dikkere stukken, het braden van grote stukken, zoals varkensgebraad, gevogelte,
… Het te bakken gerecht rechtstreeks op het rooster in het midden van de oven op
middenhoogte plaatsen. De lekbak onder het rooster schuiven om zo de vetten op te
vangen. Zeker zijn dat het gerecht niet te dicht bij de grill staat. Halfweg het te bakken stuk
omdraaien.
DRADRA
DRADRA
DRA
AISPIT:AISPIT:
AISPIT:AISPIT:
AISPIT:
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruikenU moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruikenU moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken.
Gebruiken van de bovenweerstand met het draaispit om het gerecht te draaien. De
temperatuur kan geregeld worden naargelang van het gerecht. Wij raden aan enkel stukken
van middelmatige grootte te bakken en de grotere stukken met de turbogrill te braden. Het
resultaat kan enkel beter zijn. Ideaal voor het braden op een oude wijze met al het heerlijke
van toen.Voor het draaispit is het niet nodig voor te verwarmen.
2 – DE VERSCHILLENDE BAKWIJZEN