NL-BE
42
voordat u ze op de keramische kookplaat
plaatst.
• Laat geen enkel gebruiksvoorwerp of plas-
tic of aluminium keukengerei op de glazen
kookplaat liggen.
• Schuif pannen met randen of scherpe kan-
ten niet over het glas om beschadiging te
voorkomen.
• Gebruik de keramische kookplaat niet zon-
der pan op de ingeschakelde zone.
• Gebruik geen plastic pannen of schalen
om te koken.
• Het materiaal van de pannen moet hitte-
bestendig zijn om te voorkomen dat het
smelt op het glas.
• Het glas is bestand tegen schokken van
grote pannen zonder scherpe kanten.
Vermijd het vallen van klein en scherp
gerei. Wanneer de halogeen kookzones aan
staan wordt het afgeraden om te lang naar
ze te kijken, omdat het uw gezichtsver-
mogen kan aantasten.
Vermijd het morsen van suiker of suiker-
houdende producten op het glas omdat dit
een reactie met het glas kan veroorzaken
en zodoende beschadiging van het kookop-
pervlak ten gevolge kan hebben.
Gebruik enkel geschikte reinigingsproducten
en -artikelen voor een juist onderhoud van de
keramische kookplaat. De keramische kook-
plaat moet na gebruik schoon gemaakt wor-
den wanneer de kookzones half warm of koel
zijn zodat het vuil eenvoudig verwijderd kan
worden en de etensresten niet aankoeken.
Gebruik in geen geval agressieve schoon-
maakmiddelen of middelen die het oppervlak
krassen (in de onderstaande tabel kunt een
aanbeveling vinden van enkele gebruikelijke
producten). Het gebruik van stoomapparatuur
voor het reinigen van de kookplaat moet eve-
neens vermeden worden.
ONDERHOUD VAN HET GLAS
Houd tijdens het reinigen rekening met de vuil-
graad en gebruik de juiste schoonmaak-
middelen en -voorwerpen naar verhouding.
Lage vuilgraad
Niet aangekoekte etensresten kunnen met
een vochtige doek en een zacht reinigings-
middel of lauw zeepwater opgenomen worden.
Hoge vuilgraad
Vlekken en diep vuil moeten worden gereinigd
met een speciaal middel voor keramische
kookplaten. Volg de aanwijzingen van de fab-
rikant.
Aangekoekte etensresten die ingebrand zijn
kunnen worden verwijderd met een van een
scheermesje voorziene schraper.
Regenboogeffect: Dit wordt veroorzaakt door
pannen met droge vetresten aan de onderkant
of door vet tussen het glas en de pan tijdens
het koken. Het glazen oppervlak kan gereinigd
worden met een nikkel schuursponsje met
water of met een middel speciaal bestemd
voor keramische kookplaten.
Op de kookplaat gesmolten plastic voorwer-
pen, suiker of producten met een hoog
suikergehalte moeten onmiddellijk warm ver-
wijderd worden met een schraper.
Reiniging en onderhoud