Smeg Vitroceramic Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

ENCIMERAS DE COCCIÓN VITROCERÁMICAS
VITROCERAMIC COOKING HOBS
PIANI DI COTTURA IN VETROCERAMICA
TABLES DE CUISSON VITROCÉRAMIQUES
GLASKERAMIK-KOCHFELDER
KERAMISCHE KOOKPLATEN
ES
GB
IT
FR-BE
DE
-BE
NL
-BE
2
ES Página 3-9
GB Page 10-16
IT Pagina 17-23
FR-BE Page 24-30
DE-BE Seite 31-37
NL-BE Bladzijde 38-44
NL-BE
38
Model SE 640 (zie fig. 1)
1 Kookzone van 1200 Watt.
2 Kookzone van 1800 Watt.
3 Kookzone van 1800 Watt.
4 Kookzone van 1200 Watt.
5 Restwarmte aanduiding per kookzone.
•Maximaal elektrisch vermogen: 6000
Watt.
Model SE 631 (zie fig. 2)
1 Kookzone van 1200 Watt.
2 Kookzone van 1800 Watt.
3 Halogeen kookzone van 1800 Watt.
4 Kookzone van 1200 Watt.
5 Restwarmte aanduiding per kookzone.
•Maximaal elektrisch vermogen: 6000
Watt.
1
3
5
2 4
fig. 1 fig. 2
31
2 45
Beschrijving van het apparaat
Presentatie
NL-BE
39
DE INSTALLATIE EN AFSTELLING MOETEN WOR-
DEN VERZORGD DOOR EEN ERKEND MONTEUR
CONFORM DE GELDENDE NORMEN
Vóór de inbouwkookplaat te monteren moet
eerst een uitsparing in het werkblad gemaakt
worden aan de hand van de afmetingen
aangegeven in de figuur.
Het bevestigingssysteem van de kookplaat is
bedoeld voor werkbladen van 20, 30 en 40 mm.
De minimum afstand van de onderkant van de
kookplaat tot het werkblad moet minstens 60
mm bedragen.
Breng een afdichting aan aan de onderkant van
de kookplaat zodra de uitsparing gereed is.
Monteer de klampen volgens de aanwijzingen
in de figuur, en bevestig ze in de gaten aan de
onderkant van de structuur met behulp van de
bijgeleverde Parkerschroefjes (ø4,2 mm).
Gebruik de zelftappende schroefjes (M5) die wor-
den bijgeleverd als bevestigingscomplement voor
werkbladen van 30 mm dik of minder, en steek ze
door de ronde opening van de klamp. De draad van
deze opening wordt getapt wanneer de schroef
vastgedraaid wordt. Dit laatste moet gebeuren vóór
de klamp op het werkblad aan te brengen.
De klampen en afdichting bevinden zich in de
verpakking.
Controleer of de spanning en de netfrequentie
overeenkomen met de gegevens op het type-
plaatje bevestigd aan de onderkant van de
kookplaat vóór ze te installeren.
De elektrische aansluiting kan met een
omnipolaire schakelaar of een stekker, indien
gemakkelijk bereikbaar, plaatsvinden. Deze
moet conform zijn aan de stroomsterkte en er
moet een minimale afstand van 3 mm tussen
de contacten bestaan. Verder moet het sys-
teem uitschakelbaar zijn in noodgevallen en tij-
dens het reinigen van de kookplaat.
De verbinding moet juist geaard zijn conform
de geldende normen.
Indien de flexibele voedingskabel vervangen
dient te worden kan dit slechts door de fab-
rikant gedaan worden omdat er speciaal
Belangrijk
Plaatsing van de kookplaat
(zie fig. 3)
Installatie
fig. 3
maximum 575
Vastzetten van de kookplaat
(zie fig. 4)
Zelftappende schroef voor
werkblad met dikte van
20 and 30 mm.
20/30 mm.
40 mm.
fig. 4
Elektrische aansluiting
NL-BE
40
gereedschap voor vereist is.
Vermijd dat de aanvoerkabel in contact treedt
met de behuizing van de kookplaat of van de
oven, in-dien deze in hetzelfde montagemeu-
bel geplaatst is.
Waarschuwingen:
De lijm die gebruikt is voor de vervaardiging
van het montagemeubel of voor het lijmen van
decoratieve elementen en op de diverse vlak-
ken van het werkblad moet bestendig zijn
tegen temperaturen tot 100ºC.
• Wees voorzichtig met scherpe kanten bij het
hanteren van de kookplaten ´tijdens de insta-
llatie om snijwonden te voorkomen.
Bescherm de kookplaat met een afdoend
blad indien ander keukenmeubilair of appara-
ten erboven worden gemonteerd zodat het glas
niet kan breken of beschadiging kan oplopen
door vallend materiaal of een te zwaar gewicht.
De garantie van het glas vervalt indien
deze schade oploopt door schokken of
onjuiste hantering.
Indien er scheuren of barsten ontstaan op
de kookplaat, schakel dan onmiddellijk de
stroomtoevoer uit vanwege het gevaar voor
elektrische schokken.
De fabrikant kan niet aansprakelijk wor-
den gesteld voor storingen of schade als
gevolg van een onjuiste installatie.
Technische Informatie
GEMEENSCHAPPELIJKE KENMERKEN VOOR
ALLE MODELLEN
De voedingsspanning en -frequentie staan
aangegeven op het typeplaatje.
Dit apparaat valt onder de warmtebe-
veiligingsklasse "Y". Dit maakt het mogelijk
om de kookplaat te installeren naast een
muur, zoals staat aangegeven in figuur 5.
N.B.: Tijdens en na gebruik worden ver-
scheidene zones van de kookplaat zeer
heet, waardoor er gevaar op brandwonden
bestaat. Houd kinderen op een afstand van
de kookplaat.
Aandacht:
Bewaar het garantieformulier zorgvuldig bij
de handleiding. Beide documenten bevat-
ten belangrijke technische informatie
omtrent het apparaat.
Technische Informatie
50
50
fig. 5
NL-BE
41
Elk verwarmingselement van de keramische
kookplaat is aangesloten op een energiere-
gelaar die de functioneringstijd van elke kook-
zone regelt (hogere of lagere tempe-
ratuur). (Zie fig. 6).
In stand "0" staat de kookplaat uitgeschakeld,
in stand "1" bestaat er een korte functionerings-
tijd en een lange stoptijd. Voor de hogere
standen verhoogt de functioneringstijd zich
trapsgewijs en de stoptijd daarentegen wordt
verminderd. De werking in stand “12” is continu
en wordt enkel door de thermostaat uit-
geschakeld wanneer de maximum temperatuur
bereikt wordt.
Verzeker u ervan dat u begrijpt welke knoppen
bij welke kookzones behoren vóór u er een aan
zet. Ter onderscheiding is bij elke knop een
teken aangebracht die de bijbehorende kook-
zone aanduidt.
De werking van een of meer verwarmings-
elementen wordt aangeduid met een controle-
lampje.
Restwarmte controlelamjes
Zodra een kookzone een temperatuur hoger
dan 60±15ºC bereikt, gaat het bijpassende
controlelampje aan, en blijft branden, zelfs
met de knop in de 0 stand, totdat de temper-
atuur onder de genoemde temperatuur daalt.
Niettemin moet u altijd voorzichtig zijn met de
temperatuur van de kookplaat, omdat er een,
gelukkigerwijs, onwaarschijnlijke mogelijkheid
bestaat dat het controlelampje niet werkt en
de restwarmte niet aanduidt.
Houd u met het volgende rekening om uw
kookplaat ten volle te benutten: Gebruik pan-
nen met een vlakke bodem: hoe groter het
raakoppervlak tussen de pan en het glas, hoe
groter de calorieoverbrenging. Een dikke
bodem is verkiesbaar boven een dunne omdat
de kans op butsen bij laatstgenoemde pan
groter is. Figuur 7 toont het verschil aan van
het raakoppervlak van een pan met een gebut-
ste of holronde bodem.
Goed Slecht
Het gebruik van pannen of schalen met
een grotere diameter dan de aangeduide
cirkel op de kookzone is afgeraden.
Plaats de pannen binnen de cirkel die de
kookzone aanduidt.
•Droog de onderkant van de pannen goed af
Gebruik en Onderhoud
Werking van de keramische
kookplaat
fig. 6
Advies voor een juist gebruik van
de kookplaat
A B B
A B
fig. 7
NL-BE
42
voordat u ze op de keramische kookplaat
plaatst.
Laat geen enkel gebruiksvoorwerp of plas-
tic of aluminium keukengerei op de glazen
kookplaat liggen.
Schuif pannen met randen of scherpe kan-
ten niet over het glas om beschadiging te
voorkomen.
Gebruik de keramische kookplaat niet zon-
der pan op de ingeschakelde zone.
Gebruik geen plastic pannen of schalen
om te koken.
Het materiaal van de pannen moet hitte-
bestendig zijn om te voorkomen dat het
smelt op het glas.
Het glas is bestand tegen schokken van
grote pannen zonder scherpe kanten.
Vermijd het vallen van klein en scherp
gerei. Wanneer de halogeen kookzones aan
staan wordt het afgeraden om te lang naar
ze te kijken, omdat het uw gezichtsver-
mogen kan aantasten.
Vermijd het morsen van suiker of suiker-
houdende producten op het glas omdat dit
een reactie met het glas kan veroorzaken
en zodoende beschadiging van het kookop-
pervlak ten gevolge kan hebben.
Gebruik enkel geschikte reinigingsproducten
en -artikelen voor een juist onderhoud van de
keramische kookplaat. De keramische kook-
plaat moet na gebruik schoon gemaakt wor-
den wanneer de kookzones half warm of koel
zijn zodat het vuil eenvoudig verwijderd kan
worden en de etensresten niet aankoeken.
Gebruik in geen geval agressieve schoon-
maakmiddelen of middelen die het oppervlak
krassen (in de onderstaande tabel kunt een
aanbeveling vinden van enkele gebruikelijke
producten). Het gebruik van stoomapparatuur
voor het reinigen van de kookplaat moet eve-
neens vermeden worden.
ONDERHOUD VAN HET GLAS
Houd tijdens het reinigen rekening met de vuil-
graad en gebruik de juiste schoonmaak-
middelen en -voorwerpen naar verhouding.
Lage vuilgraad
Niet aangekoekte etensresten kunnen met
een vochtige doek en een zacht reinigings-
middel of lauw zeepwater opgenomen worden.
Hoge vuilgraad
Vlekken en diep vuil moeten worden gereinigd
met een speciaal middel voor keramische
kookplaten. Volg de aanwijzingen van de fab-
rikant.
Aangekoekte etensresten die ingebrand zijn
kunnen worden verwijderd met een van een
scheermesje voorziene schraper.
Regenboogeffect: Dit wordt veroorzaakt door
pannen met droge vetresten aan de onderkant
of door vet tussen het glas en de pan tijdens
het koken. Het glazen oppervlak kan gereinigd
worden met een nikkel schuursponsje met
water of met een middel speciaal bestemd
voor keramische kookplaten.
Op de kookplaat gesmolten plastic voorwer-
pen, suiker of producten met een hoog
suikergehalte moeten onmiddellijk warm ver-
wijderd worden met een schraper.
Reiniging en onderhoud
NL-BE
43
AANBEVOLEN REINIGINGSMIDDELEN
Product kan gebruikt worden voor het schoonmaken van...
... het glas? ... de omlijsting?
Vloeibare en zachte reinigingsmiddelen JA JA
Poeder of agressieve reinigingsmiddelen NEE NEE
Speciale reinigingsmiddelen JA JA
voor keramische kookplaten
Vetverwijderende middelen (ovensprays, enz.) NEE NEE
Zachte keukendoeken JA JA
Keukenrol JA JA
Keukendoeken JA JA
Nikkelen schuursponsjes (nooit droog) JA NEE
Staalsponsjes NEE NEE
Hard synthetische schuursponsjes (groene) NEE NEE
Zachte synthetische schuursponsjes (blauwe) JA JA
Schrapers voor glas JA NEE
Vloeibare poetsmiddelen voor huishoudelijke
JA JA
apparaten en/of glazen.
Aandacht:
• Gebruik de schraper uiterst voorzichtig
De snijkant kan verwondingen veroorzaken.
• Gebruik slechts het mes op het keramische
oppervlak. Vermijd het contact van de steel
van de schraper met het glas, omdat dit kras-
sen kan veroorzaken op het keramische glas.
• Gebruik enkel in goede staat verkerende
messen en vervang het mes zodra er bescha-
digingen opgemerkt worden.
• Na het gebruik van de schraper, het mes
dichtvouwen en blokkeren.
(Zie fig. 8).
Verkleuring van het glas
Dit heeft verder geen invloed op het func-
tioneren van de kookplaat, en is normaal het
gevolg van een onjuiste reiniging of defecte
pannen.
Een metalen glans is het gevolg van het schuiv-
en met metalen pannen op het glas. Het kan ver-
wijderd worden door grondig te reinigen met een
speciaal schoonmaakmiddel voor keramische
oppervlakken, hoewel het mogelijk nodig is om
de reiniging verschillende keren te
herhalen.
fig. 8
Beschermende schraper Onbeschermde schraper
NL-BE
44
Aangetaste decoratie door het gebruik van
schurende schoonmaakmiddelen of pannen
met onregelmatige bodems die de zeefdruk
slijten.
Een pan kan zich aan het glas hechten door de
aanwezigheid van een gesmolten materiaal
tussen beide. Probeer te pan niet te verwi-
jderen in koude omstandigheden, omdat het
glas zou kunnen breken.
Loop of leun niet op het glazen oppervlak; de
kans op het barsten van de plaat bestaat met
als gevolg ernstige verwondingen.
Gebruik de glasplaat niet om er voorwerpen
op te bewaren.
ONDERHOUD VAN DE OMLIJSTING
Deze behoort gereinigd te worden met een
vochtige doek of lauw zeepwater. Gebruik een
speciaal schoonmaakmiddel voor keramische
oppervlakken of een vloeibaar polijstmiddel
voor huishoudelijke apparaten om hardnekkige
vlekken te verwijderen; wrijf het product in zon-
der het te verdunnen, laat het inwerken en ver-
wijderen het met een droge doek. Gebruik
geen staalsponsje of sponsjes gemaakt van
synthetisch materiaal.
Indien de glans dof wordt, gebruik een polijst-
middel voor huishoudelijke apparaten om de
originele glans te herstellen.
Indien er iets niet werkt
Defect Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookzones noch de
controlelampjes werken
De stekker is niet aangesloten Steek de stekker in
op het elektriciteitsnetwerken het stopcontact
De pan hecht zich
aan het glas
Gesmolten materiaal tussen Controleer de bodem van de
de pan en het glas pan te verwijderen
Pannen met ongeschikte Controleer de bodem van de
bodem het pan en vermijd het schuiven op
glasoppervlak.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Smeg Vitroceramic Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor