Russell Hobbs 22220-56 Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding
12
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan onder toezicht worden gebruikt door personen
met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke
vermogens of die gebrek aan ervaring of kennis hebben als
iemand hen heeft uitgelegd hoe het apparaat moet worden
gebruikt en ze de gevaren begrijpen.
•Kinderen mogen het apparaat niet gebruiken of ermee spelen.
•Bewaar het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen.
s Ga voorzichtig om met de mesjes, het ledigen van de kom en het
schoonmaken van het apparaat om letsels te vermijden.
u Giet geen hete vloeistoffen (warmer dan 40 C) in het apparaat
aangezien deze stoom kunnen veroorzaken.
c Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels.
2 Verwijder de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat
monteert, demonteert of schoonmaakt.
3 Laat het apparaat niet onbeheerd achter, terwijl de stekker in het
stopcontact zit.
4 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden
om eventuele risicos te vermijden.
L Dompel de motoreenheid niet onder in een vloeistof.
5 Probeer geen ijs of rauw vlees te hakken en ga heel zorgvuldig om met de mesjes.
6 Om oververhitting te voorkomen, mag u de mixer niet langer dan 1 minuut inschakelen, dan
een minuut laten afkoelen voor het opnieuw te gebruiken.
7 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
8 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
AFBEELDINGEN
1 deksel
2 lipje
3 messeneenheid
4 kom
5 schakelaar
6 groef
7 spil
8 gleuf
9 motoreenheid
` vaatwasmachinebestendig
13
instructies
C VOORBEREIDING
1 Zet de motoreenheid op een stabiele, vlakke ondergrond.
2 Laat de kom over de spil zakken.
3 Plaats de lipjes onder de kom in de groeven van het voetstuk.
4 Draai de kom ongeveer 15mm met de klok mee om hem te vergrendelen.
5 Laat de messeenheid zakken over de spil in de bodem van de kom.
6 Draai hem tot hij de bodem van de kom raakt.
C SNIJDEN
7 Doe de etenswaren in de kom.
8 Hak geen harde etenswaren – met andere woorden, alles wat niet gemakkelijk met een mes
kan gesneden worden
9 het apparaat is niet geschikt voor te grote stukken; maximaal blokjes van ruim 18 mm.
10 Laat het deksel op de kom zakken en draai het met de klok mee om het te vergrendelen. De
schakelaar is nu ontgrendeld.
11 Steek de stekker in het stopcontact.
12 Druk op de schakelaar om de motor te starten, laat hem los om de motor uit te schakelen.
C KLAAR?
13 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
14 Draai het deksel tegen de klok in om het te ontgrendelen.
15 Til het deksel van de kom.
16 Houd het plastic deel van de messeneenheid vast, draai het los van de asflenzen en til het
recht omhoog uit de kom.
17 Draai de kom tegen de klok in om hem te ontgrendelen.
18 Til de kom van de motoreenheid af.
C ZORG EN ONDERHOUD
19 Haal de stekker uit het stopcontact, voordat u het apparaat uit elkaar haalt of reinigt.
20 Maak de buitenzijde van het apparaat schoon met een vochtige doek.
21 Was de afneembare onderdelen met de hand.
22 Maak de binnenzijde van de messeneenheid schoon met een tandenstoker.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
h = handenvol
c = teen
g = gram
m = milliliter
T = soeplepel/eetlepel
t = theelepel
koriander pesto
2 h korianderblaadjes 60g pijnboompitten 2 c look
60g geraspte parmezaan 125 m olijfolie
Verwerk de koriander, knoflook, pijnboompitten en de helft van de olie tot het een glad
mengsel is geworden. Plaats dan in een grotere kom. Meng de Parmezaan. Voeg olie toe om de
consistentie aan de passen. Als dipsaus: dik. Als topping: medium. Als pastasaus: dun.
14
zoetzure saus
2 sjalotten 1 klein stukje gember, gepeld 1 c look
1 T sojasaus 2 t witte wijnazijn 1 t mosterd
1 t tomatenpuree
Verwerk alles tot een glad mengsel. Opdienen met kip of vis, of als dip.
zwarte olijf en ansjovis saus
125g gepitte zwarte olijven 1½ T kappertjes, uitgelekt 75 m olijfolie
30g ansjovisfilets, uitgelekt 1 T cognac (optioneel) zwarte peper
Bewaar de helft van de olie. Verwerk alle andere ingrediënten. Voeg olie toe om de consistentie
aan de passen. Als tapenade: dik. Als pastasaus: dun. Kruiden met gemalen zwarte peper.
koude tomatensaus met stukjes
¼ rode peper (zaadjes verwijderen) ½ ui ½ rode paprika
400 g tomaten (in blik) ½ groene paprika 1 c look
4 T tomatenpuree 1 h peterselie ½ T olijfolie
½ t zout
Installeer het mes. Hak de ui, de rode paprika, de groene paprika, de knoflook, de rode peper en
de peterselie in stukjes. Voeg de tomaten, de olijfolie, de tomatenpuree en zout toe. Meng 5
seconden.
mierikswortel en appelmoes
1 appel met scherpe smaak, gepeld en geraspt 125 m dubbele room
3 T mierikswortel 1 t paprika
Verwerk de room tot deze zachte punten vormt. Plaats dan in een grotere kom. Meng de rest
van de ingrediënten erin. Kruiden met gemalen zwarte peper. Opdienen met rundvlees of worst.
u vindt recepten op onze website:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat kan onder toezicht worden gebruikt door personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of die gebrek aan ervaring of kennis hebben als iemand hen heeft uitgelegd hoe het apparaat moet worden gebruikt en ze de gevaren begrijpen. • Kinderen mogen het apparaat niet gebruiken of ermee spelen. • Bewaar het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen. s Ga voorzichtig om met de mesjes, het ledigen van de kom en het schoonmaken van het apparaat om letsels te vermijden. u Giet geen hete vloeistoffen (warmer dan 40 C) in het apparaat aangezien deze stoom kunnen veroorzaken. c Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels. 2 Verwijder de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat monteert, demonteert of schoonmaakt. 3 Laat het apparaat niet onbeheerd achter, terwijl de stekker in het stopcontact zit. 4 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. L Dompel de motoreenheid niet onder in een vloeistof. 5 Probeer geen ijs of rauw vlees te hakken en ga heel zorgvuldig om met de mesjes. 6 Om oververhitting te voorkomen, mag u de mixer niet langer dan 1 minuut inschakelen, dan een minuut laten afkoelen voor het opnieuw te gebruiken. 7 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 8 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik AFBEELDINGEN 1 deksel 2 lipje 3 messeneenheid 4 kom 5 schakelaar 6 groef 7 spil 8 gleuf 9 motoreenheid ` vaatwasmachinebestendig 12 1 Zet de motoreenheid op een stabiele, vlakke ondergrond. 2 Laat de kom over de spil zakken. 3 Plaats de lipjes onder de kom in de groeven van het voetstuk. 4 Draai de kom ongeveer 15mm met de klok mee om hem te vergrendelen. 5 Laat de messeenheid zakken over de spil in de bodem van de kom. 6 Draai hem tot hij de bodem van de kom raakt. C SNIJDEN 7 Doe de etenswaren in de kom. 8 Hak geen harde etenswaren – met andere woorden, alles wat niet gemakkelijk met een mes kan gesneden worden 9 het apparaat is niet geschikt voor te grote stukken; maximaal blokjes van ruim 18 mm. 10 Laat het deksel op de kom zakken en draai het met de klok mee om het te vergrendelen. De schakelaar is nu ontgrendeld. 11 Steek de stekker in het stopcontact. 12 Druk op de schakelaar om de motor te starten, laat hem los om de motor uit te schakelen. C KLAAR? 13 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. 14 Draai het deksel tegen de klok in om het te ontgrendelen. 15 Til het deksel van de kom. 16 Houd het plastic deel van de messeneenheid vast, draai het los van de asflenzen en til het recht omhoog uit de kom. 17 Draai de kom tegen de klok in om hem te ontgrendelen. 18 Til de kom van de motoreenheid af. C ZORG EN ONDERHOUD 19 Haal de stekker uit het stopcontact, voordat u het apparaat uit elkaar haalt of reinigt. 20 Maak de buitenzijde van het apparaat schoon met een vochtige doek. 21 Was de afneembare onderdelen met de hand. 22 Maak de binnenzijde van de messeneenheid schoon met een tandenstoker. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. receptjes h = handenvol c = teen g = gram m = milliliter T = soeplepel/eetlepel t = theelepel koriander pesto 2 h korianderblaadjes 60g pijnboompitten 2 c look 60g geraspte parmezaan 125 m olijfolie Verwerk de koriander, knoflook, pijnboompitten en de helft van de olie tot het een glad mengsel is geworden. Plaats dan in een grotere kom. Meng de Parmezaan. Voeg olie toe om de consistentie aan de passen. Als dipsaus: dik. Als topping: medium. Als pastasaus: dun. 13 instructies C VOORBEREIDING zoetzure saus 2 sjalotten 1 klein stukje gember, gepeld 1 c look 1 T sojasaus 2 t witte wijnazijn 1 t mosterd 1 t tomatenpuree Verwerk alles tot een glad mengsel. Opdienen met kip of vis, of als dip. zwarte olijf en ansjovis saus 125g gepitte zwarte olijven 1½ T kappertjes, uitgelekt 75 m olijfolie 30g ansjovisfilets, uitgelekt 1 T cognac (optioneel) zwarte peper Bewaar de helft van de olie. Verwerk alle andere ingrediënten. Voeg olie toe om de consistentie aan de passen. Als tapenade: dik. Als pastasaus: dun. Kruiden met gemalen zwarte peper. koude tomatensaus met stukjes ¼ rode peper (zaadjes verwijderen) ½ ui ½ rode paprika 400 g tomaten (in blik) ½ groene paprika 1 c look 4 T tomatenpuree 1 h peterselie ½ T olijfolie ½ t zout Installeer het mes. Hak de ui, de rode paprika, de groene paprika, de knoflook, de rode peper en de peterselie in stukjes. Voeg de tomaten, de olijfolie, de tomatenpuree en zout toe. Meng 5 seconden. mierikswortel en appelmoes 1 appel met scherpe smaak, gepeld en geraspt 125 m dubbele room 3 T mierikswortel 1 t paprika Verwerk de room tot deze zachte punten vormt. Plaats dan in een grotere kom. Meng de rest van de ingrediënten erin. Kruiden met gemalen zwarte peper. Opdienen met rundvlees of worst. u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/550931 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22220-56 Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding