13
instructies
C VOORBEREIDING
1 Zet de motoreenheid op een stabiele, vlakke ondergrond.
2 Laat de kom over de spil zakken.
3 Plaats de lipjes onder de kom in de groeven van het voetstuk.
4 Draai de kom ongeveer 15mm met de klok mee om hem te vergrendelen.
5 Laat de messeenheid zakken over de spil in de bodem van de kom.
6 Draai hem tot hij de bodem van de kom raakt.
C SNIJDEN
7 Doe de etenswaren in de kom.
8 Hak geen harde etenswaren – met andere woorden, alles wat niet gemakkelijk met een mes
kan gesneden worden
9 het apparaat is niet geschikt voor te grote stukken; maximaal blokjes van ruim 18 mm.
10 Laat het deksel op de kom zakken en draai het met de klok mee om het te vergrendelen. De
schakelaar is nu ontgrendeld.
11 Steek de stekker in het stopcontact.
12 Druk op de schakelaar om de motor te starten, laat hem los om de motor uit te schakelen.
C KLAAR?
13 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
14 Draai het deksel tegen de klok in om het te ontgrendelen.
15 Til het deksel van de kom.
16 Houd het plastic deel van de messeneenheid vast, draai het los van de asflenzen en til het
recht omhoog uit de kom.
17 Draai de kom tegen de klok in om hem te ontgrendelen.
18 Til de kom van de motoreenheid af.
C ZORG EN ONDERHOUD
19 Haal de stekker uit het stopcontact, voordat u het apparaat uit elkaar haalt of reinigt.
20 Maak de buitenzijde van het apparaat schoon met een vochtige doek.
21 Was de afneembare onderdelen met de hand.
22 Maak de binnenzijde van de messeneenheid schoon met een tandenstoker.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
h = handenvol
c = teen
g = gram
m = milliliter
T = soeplepel/eetlepel
t = theelepel
koriander pesto
2 h korianderblaadjes 60g pijnboompitten 2 c look
60g geraspte parmezaan 125 m olijfolie
Verwerk de koriander, knoflook, pijnboompitten en de helft van de olie tot het een glad
mengsel is geworden. Plaats dan in een grotere kom. Meng de Parmezaan. Voeg olie toe om de
consistentie aan de passen. Als dipsaus: dik. Als topping: medium. Als pastasaus: dun.