6
RECEPTENBOEK
VOOR 68 PORTIES
VOORBEREIDING: 1 uur
BEREIDING*: 2540 min
AANBEVOLEN SCHAAL:
Rechthoekige glazen ovenschaal
(ongeveer 35x 25 cm)
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door
de geselecteerde functie (Auto RECEPTEN)
CANNELLONI
INGREDIËNTEN
250 g verse pastavellen voor cannelloni of lasagne
60 g parmezaanse kaas (30 g voor de vulling)
klontjes boter
INGREDIËNTEN VOOR DE VULLING
70 g prei
30 g selderij
3 eetlepels olijfolie
350 g rundvlees (mals mager vlees)
200 ml bouillon
80 g spinazie, 60 g verse tomaten
1 ei, 30 g parmezaanse kaas
VOOR HET BEREIDEN VAN 300 G BECHAMELSAUS
(u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus gebruiken)
30 g boter
30 g bloem
0,5 l melk, zout, nootmuskaat
BEREIDING VAN DE VULLING
Snijd de selderij en de prei in dunne reepjes en bak ze in een
pan met de olijfolie. Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en
bestrooi met zout en peper. Voeg de spinazie toe en de in stukken
gesneden tomaat. Laten sudderen tot al het vocht verdampt is.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel sudderen tot het vlees
gaar is. De vulling moet zacht zijn, maar niet vloeibaar. Pureer
het mengsel en voeg het ei, de parmezaanse kaas en de
nootmuskaat toe. Meng alles goed.
BEREIDING VAN DE BECHAMELSAUS
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer goed, zodat
er geen klontjes ontstaan. Voeg de melk beetje bij beetje toe
en laat de saus koken -terwijl u voortdurend roert- tot deze de
gewenste dikte heeft bereikt. Breng de saus op smaak met een
snufje zout en nootmuskaat.
Leg enkele lepels vulling op de pastavellen en rol ze op. Snijd de
cannelloni in de gewenste grootte.
Vet de ovenschaal in en schenk een soeplepel bechamelsaus
op de bodem. Leg de cannelloni hierop en schenk de resterende
saus erover. Bestrooi met parmezaanse kaas en enkele klontjes
boter.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “STOOFSCHOTELS”
en daarna het recept “CANNELLONI” en bevestig uw keuze.
SUGGESTIES EN VARIATIES
De vulling van de cannelloni kan worden vervangen door de
vulling van de pannenkoekjes (ricotta en spinazie).