NL
Oventoebehoren
Achterzijde
Voorzijde
Veiligheids rooster met
kantelbeveiliging met kromming
De vorm is speciaal bedacht om de ovenschotel tussen
2 richels in te kunnen plaatsen.
Schaal + rooster (vetvanger)
Dit vangt, als u het onder het rooster plaatst, het nat
en het vet op bij het roosteren. Kan ook half met
water gevuld gebruikt worden om au bain-marie te
koken. Plaats vlees niet rechtstreeks in deze oven-
schotel, omdat dan vocht en vet tegen de wanden van
de oven zal opspatten.
Multifunctionele schaal (vetvanger)
Dit dient om het braadnat en het braadvet op te vangen in de
stand "sterke grill" of "grill + hetelucht".
Let er wel op dat de grootte van het te bakken gerecht
geschikt is (bijv : gevogelte met een groentenkrans erom-
heen, bij een matige temperatuur). Dit vangt, als u het in
de richel onder de grill plaatst, het braadnat en het braad-
vet op bij het roosteren. Kan ook half met water gevuld
gebruikt worden om au bain-marie te koken.
Gebakplaat met anti-aanbaklaag
(op het rooster te plaatsen)
Deze plaat kunt u op het ovenrooster plaatsen en is geschikt
voor de bereiding van gebak, zoete of hartige taart, pizza.
Omdat er een anti-aanbaklaag op is aangebracht, gaan de
gerechten niet vastzitten aan de plaat.
Gebruik ovenwanten bij het uit de oven halen. Laat de plaat
afkoelen voordat u hem in de gootsteen met de hand reinigt
met een afwasmiddel. Gebruik geen schuursponsjes.
LET OP : Niet op de plaat snijden met een mes of metalen pizza-snijder, gebruik alleen plastic
of silicone gerei. De plaat niet gebruiken bij temperaturen hoger dan 250°C.
het vlees met de twee vorken tot in het midden van het braadspit en draai de twee vorken vast.
• Plaats het braadspit op het draagkader.
• Druk de punt van het braadspit voorzichtig in de opening achteraan in de oven om het spit vast
te zetten.
• Verwijder het handvat door het los te schroeven. Na de bereiding kan u dit handvat opnieuw op
het spit vastschroeven zonder zich te verbranden. Het uiteinde van het handvat is zo ontworpen
dat u het makkelijk kan losdraaien.
Draaispit
(tegen meerprijs leverbaar)
Hoe gebruik ik het draaispit?
• Plaats de diepe ovenschaal in de eerste inschuifsleuf
vanaf de ovenbodem om braadsappen op te vangen.
Indien u een zeer groot stuk vlees dient te bereiden, kan
u de diepe ovenschaal op de ovenbodem plaatsen.
• Schuif een eerste braadvork op het spit, plaats vervol-
gens het te braden vlees tegen de vork op het spit en
schuif tenslotte de tweede braadvork op het spit. Schuif
67