NL
7
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
In de tabel worden de beste functie, accessoires
en niveau vermeld om de verschillende types van
etenswaar te bereiden.
De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat
het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de
voorverwarmingstijd (indien nodig).
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief
en zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en
het type accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding
niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Gebruik de de bijgeleverde accessoires en indien
mogelijk taartvormen en bakplaten van donker
metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen
en accessoires gebruiken; maar houd er rekening mee
dat de bereidingstijden dan iets langer zijn.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Als u de functie “TURBO HETE LUCHT” gebruikt,
kunt u verschillende gerechten die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen tegelijkertijd
bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten)
opverschillende steunhoogtes. De steunhoogtes na
tweederde van de bereidingstijd verwisselen indien
nodig). Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven
en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in
deoven staan.
VLEES
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal
gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het
vlees dat u bereidt. Schenk bij gebraden stukken vlees
bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het
vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Houd er rekening mee dat
er tijdens dit proces stoom kan ontstaan. Laat het
gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min.
in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u vlees wilt grillen, kies dan stukken met een
gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar
wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een
langere bereidingsduur. Om te voorkomen dat
de korst verbrandt, zet het rooster op een lagere
steunhoogte, zodat de etenswaar zich verder van de
grill bevindt. Draai het vlees om na tweederde van de
bereidingsduur. Open de deur voorzichtig want er kan
stoom naar buiten komen.
Geadviseerd wordt om een druippan met een halve
liter kraanwater direct onder het rooster waarop u
het voedsel hebt gelegd te plaatsen, om het bakvet
op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens
hetgrillen.
DESSERT
Bak fijn gebak met de statische functie op
éénsteunhoogte.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze
altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op
meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met
ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op
de roosters, zodat de hete lucht goed kan circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het midden van de taart. Als de
prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt,
vet dan niet de randen in, omdat het dessert dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “opzwelt” tijdens het bakken, gebruik
dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of
meng het beslag voorzichtiger.
Gebruik voor taarten met vochtige vulling
(kwarktaartof vruchtentaarten) de functie
“TurboHete Lucht“. Als de bodem van de taart te
vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en
bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde
koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
PIZZA
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem.
Verdeel na twee derde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
NUTTIGE TIPS
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op docs.bauknecht.eu
WWW