Bauknecht KRIW 1233 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

46
VOOR DE INGEBRUIKNEMING VAN UW
WINE CELLAR
Het product dat u gekocht heeft is een wine
cellar (of wijnbewaarkast), een professioneel
product dat uitsluitend voor het bewaren van
wijn bestemd is.
Lees om optimaal gebruik te kunnen maken
van uw apparaat de gebruiksaanwijzing
aandachtig door waarin u de beschrijving
van het product en nuttige tips voor het
bewaren van wijn aantreft.
Bewaar deze handleiding als naslagwerk.
1. Nadat u het apparaat uit de verpakking
gehaald heeft moet u controleren of de deur
goed sluit. Eventuele beschadigingen moeten
binnen 24 uur aan de verkoper gemeld
worden.
2. Wacht minimaal twee uur alvorens het
apparaat in werking te stellen om ervoor
te zorgen dat het koelcircuit goed
functioneert.
3. Zorg ervoor dat de installatie en de
elektrische aansluiting door een erkende
vakman worden verricht overeenkomstig de
aanwijzingen van de fabrikant en de geldende
plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
MILIEUTIPS
1. Verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled
worden, hetgeen aangegeven wordt door het
recyclingssymbool . Volg de plaatselijke
milieuvoorschriften op wanneer u het apparaat
afdankt. Het verpakkingsmateriaal (plastic zakken,
schuimplastic, etc.) moet buiten bereik van
kinderen bewaard worden, aangezien het een bron
van gevaar kan vormen.
2. Afdanken/verwijdering
Het apparaat is gemaakt van materiaal dat
gerecycled kan worden.
Dit apparaat is gemarkeerd met het merkteken in
overeenstemming met de Europese Richtlijn
2002/96/EG betreffende afgedankte elektrische en
elektronische apparatuur (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat het product op de juiste
manier weggegooid wordt draagt de gebruiker
ertoe bij om mogelijke negatieve gevolgen voor het
milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product of op de
begeleidende documentatie geeft aan dat dit
product niet als huisvuil behandeld moet worden
maar ingeleverd moet worden bij een geschikt
inzamelpunt voor de recycling van elektrische en
elektronische apparatuur.
Op het moment dat het apparaat afgedankt wordt
moet het apparaat onbruikbaar gemaakt worden
door het netsnoer door te knippen, de deuren en
de draagplateaus te verwijderen zodat kinderen
zich niet in het apparaat kunnen opsluiten.
Het apparaat moet afgedankt worden in
overeenstemming met de plaatselijke voorschriften
voor afvalverwerking en afgegeven worden bij
speciale verzamelpunten. Het apparaat mag niet
ook slechts een paar dagen onbeheerd
achtergelaten worden omdat het een bron van
gevaar kan zijn voor kinderen.
Wend u zich voor meer informatie over
verwerking, hergebruik en recycling van dit product
tot de daartoe aangewezen plaatselijke instantie, de
afvalinzameldienst of de winkel waar u het product
gekocht heeft.
Informatie
Dit apparaat bevat geen CFK. Het koelcircuit
bevat R134a (HFC) of R600a (HC), zie
serienummerplaatje in het apparaat.
Voor de apparaten met isobutaan (R600a):
isobutaan is een natuurlijk gas dat geen gevolgen
voor het milieu heeft maar wel ontvlambaar is. Het
is dus absoluut noodzakelijk om te controleren of
de slangen van het koelcircuit niet beschadigd zijn.
Verklaring van overeenstemming
Dit product is ontworpen, gefabriceerd en op
de markt gebracht in overeenstemming met de:
-
Veiligheidsvoorschriften van de
“Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die de
richtlijn 73/23/EEG en latere verordeningen
vervangt);
- Beschermingsvereisten van de "EMC-Richtlijn"
2004/108/EEG gewijzigd door de Richtlijn
93/68/EEG.
De elektrische veiligheid van
het apparaat wordt alleen
gegarandeerd als het
apparaat volgens de
wettelijke voorschriften
deugdelijk geaard is.
47
Gebruik de wine cellar uitsluitend voor het
bewaren van wijn en leg er geen
voedingsmiddelen in.
Let erop dat de ventilatieopeningen van het
apparaat niet afgedekt worden of verstopt
raken.
Om het risico van verstikking of opgesloten
raken te voorkomen mag u kinderen niet met
het apparaat laten spelen of zich in het
apparaat laten verstoppen.
Alvorens enige onderhouds- of
reinigingswerkzaamheden uit te voeren moet
u de stekker uit het stopcontact halen of de
netstroom uitschakelen.
Het netsnoer mag uitsluitend door een
erkende vakman vervangen worden.
In het apparaat mogen geen explosieve stoffen
bewaard worden.
Tijdens het verplaatsen van het apparaat moet
u goed opletten om de vloer (bijv. parket) niet
te beschadigen.
Gebruik geen verlengsnoeren of
verloopstekkers.
Het apparaat is niet bedoeld voor gebruik
door jonge kinderen of personen met een
handicap zonder toezicht.
Beschadig het circuit van de koelvloeistof niet.
Gebruik geen elektrische apparaten in het
apparaat als deze niet goedgekeurd zijn door
de fabrikant.
Plaats het apparaat in een droge en goed
geventileerde ruimte. Het apparaat is bestemd
om in een omgeving te werken waar de
temperatuur binnen het hieronder aangegeven
bereik is, wat weer afhangt van de
klimaatklasse die op het typeplaatje vermeld
is: het kan gebeuren dat het apparaat niet
goed functioneert als u het apparaat lange tijd
op een hogere of lagere temperatuur dan het
voorziene temperatuurbereik laat staan.
Belangrijk:
Als u grote hoeveelheden wijn in het apparaat
legt kunnen er diverse dagen voorbijgaan
voordat er een constante temperatuur bereikt
wordt.
Let op! De bewaartemperatuur mag nooit
onder +6°C dalen.
Tijdens de werking van het apparaat vormen
er zich dauw- of rijpdruppels op de wand van
de kast. Dit hangt samen met de werking. Het
is niet nodig om de rijp eraf te schrapen of de
dauw af te drogen. De achterwand van het
apparaat ontdooit automatisch. Het dooiwater
wordt automatisch in een afvoeropening
geleid en daarna opgevangen in een bakje
waar het verdampt.
De houten draagplateaus maken het mogelijk
om de flessen ordelijk te bewaren. Het
maximum gewicht dat elk draagplateau kan
dragen is 40 kg.
Tijdens de opslag moet rekening gehouden
worden met het volgende:
Leg de flessen in het midden op het
draagplateau.
Als u de deur dichtdoet moet u erop letten
dat de flessen niet tegen de glasdeur
aankomen.
Let op: flessen met een hoog
alcoholpercentage mogen uitsluitend
hermetisch gesloten en rechtop bewaard
worden.
Door de luchtcirculatie in de koeler worden
er zones met een verschillende temperatuur
gevormd: De koudste zones bevinden zich
dichtbij de achterwand en de warmste zones
dichtbij het glas van de deur.
Bewaar wijnen in flessen altijd buiten de
verpakking en niet in kisten of dozen.
ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN
EN ADVIEZEN
Klimaatklasse
Omg. temp.
(°C)
Omg. temp.
(°F)
SN van 10 tot 32 van 50 tot 90
N van 16 tot 32 van 61 tot 90
ST van 16 tot 38 van 61 tot 100
T van 16 tot 43 van 61 tot 110
48
INLEIDING OVER WIJN
Bewaren van wijn
Zoals bekend kan wijn lang bewaard worden: als zij op een geschikte
plaats bewaard worden kunnen witte wijnen ongeveer twee jaar vanaf de
datum van de oogst bewaard worden, maar het verdient de voorkeur om
ze uiterlijk binnen een jaar te consumeren. Lichte rode wijnen kunnen
daarentegen tot twee jaar bewaard worden, terwijl sommige rode wijnen
met corps tien jaar bewaard kunnen worden en likeurwijnen zelfs twintig
jaar. Als u een fles wijn koopt leg de fles dan meteen in de kelder of op
een andere geschikte plaats. Bij het proces van de teelt van de druiven tot
het rijpen en het moment waarop de druiven geoogst worden en de
wijnbereiding zijn drie factoren van groot belang: het licht, de
luchtvochtigheid en de omgevingstemperatuur. Om ervoor te zorgen dat
de wijn tot volle rijping komt en om het goede aroma van de wijn te
behouden moet de wijn optimaal bewaard worden waarbij rekening
gehouden moet worden met deze drie factoren.
Bewaarplaats
Niet iedereen beschikt over een ondergrondse ruimte die
dienst kan doen als kelder. Slechts onlangs is de technologie erin
geslaagd om een waardevolle vervanging voor de traditionele
kelder te bieden. De wijnbewaarkast (Wine Cellar) die u
gekocht heeft is een speciaal apparaat dat ontwikkeld is om
wijnen op te slaan en op de juiste manier te bewaren. In deze
apparaten wordt namelijk geen fruit, groente en blikjes bewaard
maar alleen flessen met uw favoriete wijn. Zo is het ook als u
geen kelderruimte heeft mogelijk om elke wijnsoort te laten
rijpen, goed te bewaren en ervan te genieten.
Bewaarwijze
Een cruciale regel om uw favoriete flessen te bewaren is om de flessen op één kant te leggen of ze
zodanig schuin te leggen dat de wijn de kurk vochtig houdt. Velen denken dat hierdoor de klassieke
"kurkgeur" ontstaat. In werkelijkheid bevordert het contact van de wijn met de kurk de soepelheid van de
kurk en wordt de doelmatigheid van de kurk gegarandeerd. Doordat de flessen makkelijk gepakt kunnen
worden voor gebruik wordt per ongeluk schudden namelijk voorkomen, want door trillingen kunnen fijne
bestanddelen opwervelen en het uiterlijk van de wijn min of meer langdurig aantasten. Beweeg de flessen
dus zo min mogelijk en laat de wijn rusten. Vermijd ook dat de flessen tegen de achterwand aankomen
omdat dit niet alleen een doelmatige ontdooiing in de weg kan staan maar de etiketten van de flessen
hierdoor ook beschadigd kunnen worden door de druppels water die tijdens het ontdooien opgevangen
worden. De plateaus waar de flessen op gelegd worden moeten van hout zijn, een materiaal dat eventuele
trillingen goed opvangt en dat de flessen uit de buurt houdt van de wand die kou afgeeft. Verder is het van
groot belang dat de flessen wijn uit de buurt van stoffen of plaatsen gehouden worden die gekenmerkt
worden door sterke geuren omdat deze makkelijk op de wijn overgebracht kunnen worden.
De temperatuur
De temperatuur is een cruciale en belangrijke factor voor de hele levenscyclus van de wijn en is bepalend
voor de goede ontwikkeling ervan als het in de fles blijft om goed tot zijn recht te komen. Voor een
optimale bewaring moet de temperatuur constant gehouden worden tussen 8 en 12°C. Het is van
essentieel belang dat snelle en grote temperatuurschommelingen vermeden worden: door een te hoge
temperatuur zetten vloeistoffen uit en wordt de rijping van de wijn versneld; een te lage temperatuur
(onder 4 - 5°C) kan het depot van wijnsteen teweegbrengen, een defect dat het fraaie uiterlijk van de wijn
aantast. In extreme gevallen waarin de temperatuur onder 0°C daalt kan als de wijn bevriest de kurk er
plotseling uit schieten.
De kurk
De kurk is een essentieel onderdeel van de fles: de kwaliteit ervan, die geselecteerd wordt door de
wijnfabrikant, is erg belangrijk voor de juiste rijping van de wijn. De perfecte staat van de kurk, ook op de
fles die u in de winkel koopt, hangt uitsluitend af van de gebruiks- en opslagstandaard die door de fabrikant
of de bottelaar toegepast worden.
49
OPSLAG VAN DE FLESSEN
Standaard opslag van 36 flessen
Als u de flessen om de wijn te bewaren zodanig in de kast wilt leggen dat zij goed zichtbaar zijn en er
makkelijk uit gehaald kunnen worden wordt de opslagmethode van 36 flessen geadviseerd (Bordeaux of
gecombineerde Bordeaux en Rijnwijnen).
Leg in de speciale holtes van elk van de 5 houten draagplateaus maximaal 6 flessen; er kunnen nog 6
flessen in de speciale openingen op de bodem van de bewaarkast gelegd worden zodat het er in totaal 36
flessen zijn.
De houten plateaus zijn voorzien van een blokkeersysteem zodat de flessen er niet per ongeluk uit kunnen
glijden en kunnen vallen. Er wordt geadviseerd om er grote flessen (Rijnwijn) op te leggen.
Opslag van Champagneflessen
Doordat deze flessen groter zijn dan normale flessen moeten Champagneflessen op de bodem van
bewaarkast gelegd in een maximum aantal van 5 flessen.
Als u andere Champagneflessen wilt opslaan moet u het 5e draagplateau verwijderen en moet u de flessen
bovenop de flessen op de bodem van de bewaarkast gelegd zijn leggen; leg ze andersom ten opzichte van
de flessen die eronder liggen. Zo kunt u tot 9 Champagneflessen opslaan.
De houten draagplateaus uittrekken
Om de houten draagplateaus uit te trekken moet u als volgt handelen:
1. Pak met één hand de voorkant van het draagplateau vast.
2. Trek het draagplateau langzaam uit door het plateau 1/3 van de volledige slag naar u toe te trekken.
In geval van weinig flessen
Als het aantal flessen waar u over beschikt niet genoeg is om de wijnbewaarkast te vullen in het aan te
raden om de flessen over alle beschikbare draagplateaus te verdelen en te vermijden om ze allemaal
boven of onder te leggen. Voor beter zicht van buitenaf wordt geadviseerd om ze op alle plateaus in het
midden te leggen.
50
OPSLAG VAN DE FLESSEN
Mogelijke methoden voor de opslag van de flessen
STANDAARD
36 flessen (100% liggend)
5 rekken gebruikt
BEWAREN
44 flessen (100% liggend)
1 rek gebruikt
SERVEREN
42 flessen (50% liggend en 50%
staand)
3 rekken gebruikt
}
4 rijen (6x4)
MAXIMUM OPSLAG
46 flessen
(48% liggend en 52% staand)
1 rek gebruikt
4 rijen (6x4)
{
OPSLAG VAN
CHAMPAGNEFLESSEN
In geen geval mag er meer dan één uittrekplateau tegelijk uit gehaald worden.
51
TABEL VAN DE OPTIMALE TEMPERATUUR
WAAROP DE WIJNEN GESERVEERD
MOETEN WORDEN
In de tabel staat de temperatuur bij benadering waarop de wijn geserveerd moet worden.
Als de wijn op een hogere temperatuur dan de ingestelde temperatuur in de bewaarkast geserveerd moet
worden, wordt geadviseerd om de wijn zolang als nodig is buiten te laten staan.
Barolo 17° C
Barbaresco 17° C
Beaujolais 13° C
Witte droge Bordeaux 8° C
Rode Bordeaux 17° C
Witte Bourgogne 11° C
Rode Bourgogne 18° C
Brunello 17° C
Champagne 6° C
Chianti Classico 16° C
Passito di Pantelleria 6° C
Provenza Ro 12° C
Droge en zoete Spumante 6° C
Verdicchio 8° C
Witte wijnen uit Trentino 11° C
Witte Franciacorta wijnen 11° C
Witte droge wijnen 8° C
Wijnen uit Friuli 11° C
Wijnen uit Rodano 15° C
Droge witte Loirewijnen 10° C
Likeurloirewijnen 7° C
Rode Loirewijnen 14° C
Likeurdessertwijnen 8-18° C
Nieuwe wijnen 12° C
Lichte rode wijnen, weinig
tanninehoudend
14° C
Rode wijnen met gemiddelde
structuur, redelijk tanninehoudend
16° C
52
HOE U HET APPARAAT MOET LATEN
FUNCTIONEREN
Inwerkingstelling van het apparaat
Inschakeling van het apparaat
Steek de stekker in het stopcontact om het apparaat in te schakelen en stel de temperatuur op het
frontpaneel van het apparaat in; dan gaat er een groen lampje branden en staat het apparaat aan.
In het apparaat is een lampje aangebracht dat automatisch aangaat als de deur open wordt gedaan of dat
indien nodig aangedaan kan worden via het bedieningspaneel door op de betreffende toets te drukken.
Regeling van de temperatuur
Voor de goede werking van het apparaat adviseren wij om de temperatuur volgens de aanwijzingen in de
paragraaf "Inleiding over wijn" te regelen.
Opmerking:
De omgevingstemperatuur, hoe vaak de deur open wordt gedaan en de plaats van het apparaat kunnen de
binnentemperatuur beïnvloeden.
Beschrijving van het bedieningspaneel
a) On / off toets: apparaat aan/uitzetten
b) Werkingslampje van het apparaat
c) Toets (+) om de temperatuur te verhogen (max. +18°C)
d) Toets (-) om de temperatuur te verlagen (min. +6°C)
e) Lampje koeling ingeschakeld
f) Lampje verwarming ingeschakeld
g) Display temperatuur in de kast
h) Toets binnenverlichting
i) Lampje binnenverlichting
Regeling van de temperatuur
De temperatuur van het apparaat is in de fabriek ingesteld en bedraagt 15°C.
Als het nodig is kan de temperatuur als volgt veranderd worden:
1. Op het moment dat het apparaat op het elektriciteitsnet aangesloten wordt toont het display de
temperatuur die aan de binnenzijde ingesteld is.
2. Houd de toets (+) ongeveer één seconde lang ingedrukt; de temperatuurindicatie zal beginnen te
knipperen.
3. Houd de toets (+) of (-) ingedrukt totdat de gewenste temperatuur bereikt wordt.
4. Wacht 5 seconden totdat de temperatuurindicatie continu oplicht; de temperatuur is ingesteld.
5. Wacht totdat de temperatuuraanpassing effect heeft en leg de flessen wijn in de bewaarkast. Het
lampje aan de binnenzijde gaat niet aan (of gaat tijdelijk uit) als de temperatuur aan de binnenzijde
hoger is dan 24°C, dit om de ingestelde temperatuur sneller te bereiken.
Controle van de temperatuur
De temperatuur in de binnenzijde is op elk moment op het controledisplay te zien.
abei
h
g
f
d
c
53
REINIGING EN ONDERHOUD
Alvorens enige onderhouds- of reinigingswerkzaamheden uit te voeren moet de stekker uit het
stopcontact gehaald worden of moet in ieder geval de netstroom uitgeschakeld worden.
Het ontdooiproces van de wine cellar is volledig automatisch.
Als er af en toe druppels water op de achterwand aan de binnenzijde van het apparaat zijn dan duidt dit
op de automatische ontdooifase. Het dooiwater wordt automatisch in een afvoeropening geleid en
daarna opgevangen in een bakje waar het verdampt.
Indien nodig...
1. Maak de wine cellar helemaal leeg.
2. Sluit het apparaat van het elektriciteitsnet af.
3. Om de vorming van schimmels, onaangename geuren en oxidatie te vermijden moet u de deur op een
kier laten staan (ongeveer 3-4 cm).
4. Maak het apparaat schoon.
Maak de binnenzijde regelmatig met een vochtige doek met lauw water en/of een neutraal
schoonmaakproduct schoon. Spoel het daarna met schoon water af en maak het met een zachte doek
droog. Gebruik geen schuurmiddelen.
Maak de buitenkant met een zachte vochtige doek met water schoon. Gebruik geen schuurmiddel of
schuursponsjes en ook geen vlekkenmiddelen (bijv. aceton of trichloorethyleen) of azijn.
Maak het glas aan de buitenkant met een willekeurig speciaal schoonmaakproduct schoon en aan de
binnenkant uitsluitend met een vochtige doek; gebruik geen verschillende schoonmaakproducten om de
wijn op de juiste manier te kunnen bewaren en niet aan te tasten.
Reiniging van de rekken
Gebruik een vochtige doek om de eikenhouten rekken op de juiste manier te reinigen. Pas op dat de
pakking niet beschadigd wordt als het rek uit het apparaat getrokken wordt. Om dit te doen wordt
geadviseerd om de maximale opening van de deur te benutten.
54
OPSPOREN VAN STORINGEN
Voordat u de Klantenservice inschakelt....
Storingen in de werking zijn vaak te wijten aan banale oorzaken die vastgesteld en opgelost kunnen
worden zonder dat er gereedschap aan te pas hoeft te komen.
De geluiden van het apparaat zijn normaal omdat de ventilatoren en de compressoren waar het apparaat
mee uitgerust is voor de regeling van de werking automatisch in- en uitschakelen.
Sommige werkingsgeluiden kunnen verminderd worden:
door het apparaat waterpas te zetten en het apparaat op een vlakke ondergrond te installeren,
door het apparaat en de meubels te scheiden en te voorkomen dat het apparaat hiertegen aan komt,
door te controleren of de inwendige onderdelen goed geplaatst zijn,
door te controleren of de flessen en de houders niet tegen elkaar aankomen.
Enkele mogelijke werkingsgeluiden zijn:
een gesis als het apparaat de eerste keer of na een lange tijd weer aangezet wordt,
een geborrel als de koelvloeistof in de slangen stroomt,
een gezoem als de ventilator inschakelt,
een geratel als de compressor inschakelt,
een plotselinge klik als de compressor in- en uitschakelt.
Als u deze geluiden hoort...
...werkt uw product uitstekend!!!
55
OPSPOREN VAN STORINGEN
1. Het apparaat functioneert niet.
Is de stroom niet uitgevallen?
Zit de stekker wel goed in het stopcontact?
Is de tweepolige netschakelaar ingeschakeld?
Functioneren de beveiligingen van het
elektriciteitsnet in uw woning goed?
Is het netsnoer kapot?
2. De temperatuur in de wine cellar is niet
koud genoeg.
Is de deur goed dichtgedaan?
Kan de deur niet dicht door de flessen?
Is het apparaat in de buurt van een warmtebron
geïnstalleerd?
Is de ingestelde temperatuur juist?
Is de luchtcirculatie door de ventilatieopeningen
verstopt?
3. De temperatuur in de wine cellar is te
koud.
Is de ingestelde temperatuur juist?
4. Het apparaat maakt veel lawaai.
Is het apparaat goed geïnstalleerd?
Komen de slangen aan de achterkant tegen
elkaar aan of trillen zij?
5. Er ligt water op de bodem van het
apparaat.
Is de dooiwaterafvoer verstopt?
KLANTENSERVICE
Voordat u contact opneemt met de
klantenservice
Zet het apparaat uit en weer aan om te kijken of
het probleem opgelost is. Als dit ook niet helpt,
zet het apparaat dan weer uit en doe dit na een
uur nogmaals.
Als het apparaat nadat u de controles die in “Het
opsporen van storingen” beschreven zijn verricht
heeft en het apparaat weer aangezet heeft nog
steeds niet goed functioneert, neem dan contact
op met de Klantenservice, omschrijf duidelijk wat
het probleem is en geef de volgende gegevens
door:
het type en het serienummer van het apparaat
(vermeld op het typeplaatje);
de aard van de storing;
het model;
het servicenummer (het nummer dat achter het
woord SERVICE op het typeplaatje aan de
binnenkant van het apparaat vermeld is);
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Voor een lijst van de erkende klantenservice
kunt u ons call center gratis bellen op het
nummer: 00800-3810-4026".
Om de waarden van de temperatuurinstellingen te
veranderen gaat u als volgt te werk:
Druk op de temperatuurkeuzetoetsen "+" en "-"
tot "bOF" op het display verschijnt
Open het instellingenmenu door op de "+" toets
te drukken; "Cnf" verschijnt. Houd de "+" toets
ingedrukt totdat knipperend "hy1" verschijnt
(eerste parameter)
Loop door het parametermenu met de "-" toets
tot "OF1" op het display verschijnt
Druk op de "+" toets om de parameter te
openen
Met de "+" en "-" toetsen kunnen de
temperatuurinstellingen worden veranderd
Wacht tot het display niet meer knippert en
terugkeert naar de bedrijfstemperatuur
Druk nu op de "+" en "-" toetsen tot het woord
"bON" niet meer verschijnt in het display;
hierdoor wordt de toegang tot het menu
geblokkeerd en worden de gekozen
parameterinstellingen opgeslagen
REPARATIE-INSTRUCTIE
56
INSTALLATIE
Het apparaat moet zodanig geïnstalleerd
worden dat een correcte ventilatie
gewaarborgd is zoals aangegeven op de
figuren.
Daarom is bij deze wine cellar de
deurrichting niet omkeerbaar.
Installeer het apparaat uit de buurt van
warmtebronnen.
Door installatie in een warme omgeving,
directe blootstelling aan zonlicht of plaatsing
van het apparaat in de buurt van een
warmtebron (verwarmingsradiatoren,
komforen) neemt het energieverbruik toe en
dit moet dus vermeden worden.
Als dit niet mogelijk is moeten de volgende
minimum afstanden in acht genomen worden:
- 30 cm van houtskool- of oliefornuizen;
- 3 cm van elektrische en/of gasfornuizen.
Installeer het apparaat op een droge en goed
geventileerde plaats.
Maak de binnenkant schoon (zie het
hoofdstuk "Reiniging en onderhoud").
Doe de bijgeleverde accessoires erin.
57
INSTALLATIE
555
58
A) Installatie naast meubels
Om te garanderen dat de deur volledig tot 90° geopend kan worden, moet het apparaat geïnstalleerd
worden rekening houdend met het feit dat vanaf de zijflenzen tot de deuren van ernaast staande meubels
of elektrische huishoudelijke apparaten er een afstand van minstens 3,5 mm in acht gehouden moet
worden (zoals aangegeven in afbeelding 1).
B) Installatie naast wanden
In het geval van een uitstekende handgreep, moet het apparaat, om te garanderen dat de deur volledig tot
90° geopend kan worden, geïnstalleerd worden rekening houdend met het feit dat vanaf de zijflens tot de
wand in de richting waarvan de deur geopend wordt, er een afstand van minstens 60 mm in acht
gehouden moet worden (zoals aangegeven in afbeelding 2).
INSTALLATIE
60 mm
Afb. 1
Afb. 2
FLENS
DEUR VAN
HET MEUBEL
DEUR VAN
HET MEUBEL
MUUR
FLENS
59
Elektrische aansluiting
De elektrische aansluitingen moeten in overeenstemming zijn met de plaatselijke
voorschriften.
De gegevens met betrekking tot de spanning en het stroomverbruik staan op het typeplaatje, dat aan
de binnenzijde van het apparaat aangebracht is.
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
De fabrikant kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade
toegebracht aan personen, dieren of voorwerpen die veroorzaakt is doordat de hierboven vermelde
voorschriften niet in acht genomen zijn.
Als de stekker en het stopcontact niet van hetzelfde type zijn moet het stopcontact door een erkende
vakman vervangen worden.
Gebruik geen verlengsnoeren of verloopstekkers.
Het apparaat van het elektriciteitsnet afsluiten
Het moet mogelijk zijn om het apparaat van het elektriciteitsnet af te sluiten door de stekker uit het
stopcontact te halen of door middel van een tweepolige netschakelaar die voor het stopcontact geplaatst
is.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Bauknecht KRIW 1233 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor