4
3. DE TIJD REGELEN
Na selectie van het vermogen moet ook de huidige tijd
geregeld worden: Op het display knipperen de twee cijfers
die het uur aangeven.
KLOK
Draai aan de instelknop om het huidige uur in te stellen
en druk op : Op het display knipperen de twee cijfers
die de minuten aangeven. Draai aan de instelknop om de
minuten in te stellen en druk op om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het
menu van de “INSTELLINGEN”, dat beschikbaar wordt
wanneer u de selectieknop op zet.
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om
alle mogelijke geuren te verwijderen. Verwijder alle
beschermende karton of transparante film uit de oven
en verwijder eventuele accessoires aan de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer één
uur, ideaal met behulp van een functie met luchtcirculatie
(bijvoorbeeld "Turbohetelucht" of "Convectiebakken").
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik
van het apparaat te luchten.
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Draai aan de selectieknop om de oven in te schakelen en
de gewenste functie op het display te tonen.
Om een item uit het menu te selecteren (het display
geeft het eerste beschikbare item weer) draait u aan de
instelknop totdat het gewenste item wordt weergegeven.
Op het display verschijnt de naam voor de functie en de
basisinstellingen: Druk op
om te bevestigen.
6. Warmhouden
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die in de juiste volgorde kunnen worden
gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de vorige
instelling opnieuw wijzigen.
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
TEMPERATUUR
Wanneer de waarde knippert op het display, draai aan
de instelknopom de waarde te wijzigen, druk dan op
om te bevestigen en ga verder met het wijzigen van de
instellingen die volgen (indien mogelijk).
Let op: Zodra de functie is ingeschakeld, kan de temperatuur/
grillniveau met behulp van de instelknop worden gewijzigd .
Op dezelfde wijze stelt u het grillniveau in: Er zijn drie
vermogensniveaus voor grillen vastgelegd: 3 (hoog), 2
(midden), 1 (laag).
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op de display, draai
aan de instelknop om de gewenste bereidingstijd in te
stellen en druk dan op om te bevestigen.
Als u de bereiding handmatig wilt beheren (zonder timer),
hoeft u geen bereidingstijd in te stellen: Druk op
om
te bevestigen en de functie te starten. In dit geval kunt
u niet het einde van de bereidingstijd instellen door een
uitgestelde start te programmeren.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld: druk op
om de instellingen te
veranderen.
EINDTIJD (UITSTEL VAN START)
Bij veel functies kunt u, nadat u een bereidingstijd hebt
ingesteld het starten van de functie uitstellen door het
programmeren van de eindtijd. Op het display wordt de
eindtijd weergegeven terwijl het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Draai aan de instelknop om de gewenste eindtijd van de
bereiding in te stellen en druk dan op
om te bevestigen
en de functie te starten.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie start
automatisch na een tijdsperiode die berekend is om de
bereiding te laten eindigen op het uur dat u gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de
oven uitgeschakeld: De oven zal de gewenste temperatuur
geleidelijk bereiken, wat betekent dat de bereidingstijden iets
langer zijn dan inde bereidingstabel staat vermeld. Tijdens de
wachttijd kunt u de instelknopgebruiken om de
geprogrammeerde eindtijd te wijzigen of druk op
om de
instellingen te veranderen.
. MY MENU
Deze functies selecteren automatisch de beste
bereidingswijze, temperatuur en duur om alle beschikbare
gerechten te koken, roosteren of bakken.
Geef enkel de kenmerken van het voedsel wanneer
dit gevraagd wordt om een optimaal resultaat te
verkrijgen.