Bauknecht EMPK7 CT645 PT Daily Reference Guide

Categorie
Magnetrons
Type
Daily Reference Guide
1
NL
SNELLE REFERENTIE
GIDS
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN BAUKNECHT PRODUCT
Voor meer gedetailleerde hulp en
assistentie, registreer uw product op
www. bauknecht. eu/ register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.bauknecht.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor
Gezondheid en Veiligheid.
PRODUCTBESCHRIJVING
1. Bedieningspaneel
2. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
3. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
4. Deur
5. Bovenste verwarmingselement/
grill
6. Lampjes
7. Draaiplateau
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1
2 3 4 5 76 8 9
1. AAN / UIT
Om de oven aan en uit te zetten en
om een actieve functie te stoppen.
2. DIRECTE TOEGANG TOT MENU
/ FUNCTIES
Om snelle toegang te krijgen tot
de functies en het menu.
3. NAVIGATIETOETS MIN
Om door een menu te scrollen en
de instellingen of waarden van een
functie te verlagen.
4. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
Dient om tijdens de bereiding de
instellingen te veranderen.
5. DISPLAY
6. BEVESTIG
Om een geselecteerde functie
of een ingestelde waarde te
bevestigen.
7. NAVIGATIETOETS PLUS
Om door een menu te scrollen en
de instellingen of waarden van een
functie te verhogen.
8. DIRECTE TOEGANG TOT
OPTIES / FUNCTIES
Om snelle toegang te krijgen tot de
functies, instellingen en favorieten.
9. START
Voor het starten van een functie met
behulp van de gespeciceerde of
standaard instellingen.
1
2
4
7
6
5
3
2
ACCESSOIRES
DRAAIPLATEAU
Wanneer het glazen draaiplateau
op de plateaudrager wordt gezet
kan het voor alle
bereidingsmethoden worden
gebruikt.
Het draaiplateau moet altijd als basis voor andere
schalen of accessoires worden gebruikt, behalve de
rechthoekige bakplaat.
PLATEAU DRAGER
Gebruik de plateaudrager alleen als
steun voor het glazen draaiplateau.
Laat er geen andere accessoires
tegen rusten.
CRISPPLAAT
Alleen voor gebruik met de
daarvoor bestemde functies.
De crispplaat dient altijd in
het midden van het glazen
draaiplateau te worden geplaatst
en kan worden voorverwarmd wanneer deze leeg
is, de speciale functie wordt uitsluitend voor dit
doel gebruikt. Zet het voedsel rechtstreeks op de
crispplaat.
HANDGREEP VOOR DE CRISPPLAAT
Handig om de hete crispplaat uit
de oven te halen.
ROOSTER
Hiermee kan het voedsel dichter
bij de grill worden geplaatst, om
het gerecht een perfect bruin
korstje te geven en wordt voor
optimale heteluchtcirculatie
gezorgd.
Het moet gebruikt worden als basis voor de crispplaat
in sommige “Dynamische Crisp Fry functies.
Plaats het rooster op het draaiplateau, zodat het niet
in contact met andere oppervlakken komt.
RECHTHOEKIGE BAKPLAAT
Gebruik de bakplaat uitsluitend
met functies die voor
convectiebakken zijn toegestaan;
Nooit gebruiken met
magnetronovens.
Plaats de plaat horizontaal en laat het rusten op het
rooster in de ovenruimte.
Let op: Wanneer de rechthoekige bakplaat wordt gebruikt
hoeven het draaiplateau en de steun niet verwijderd te worden.
STOMER
3
2
1
Om voedsel als vis of groenten
te stomen, plaats deze in de
mand (2) en giet drinkwater
(100 ml) op de bodem van de
stoompan (3), voor de juiste
hoeveelheid stoom.
Om voedsel als aardappelen,
pasta, rijst of granen te
koken, plaats deze rechtstreeks op de bodem van
de stoompan (de mand is niet nodig) en voeg
een hoeveelheid drinkwater toe die past bij de
hoeveelheid die wordt bereid.
Doe het bijgeleverde deksel (1) op de stoompan, voor
de beste resultaten.
Plaats de stoompan op het glazen draaiplateau
en gebruik het alleen met de daarvoor bestemde
bereidingsfuncties, of met de magnetronfunctie.
De bodem van de stoompan werd ontworpen
om ook te worden gebruikt met de speciale
stoomreinigingsfunctie.
DEKSEL ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN
Nuttig voor het bedekken van
voedsel tijdens het bereiden of
opwarmen in de magnetron.
Het deksel vermindert spatten,
houdt het voedsel vochtig en kan
ook worden gebruikt om twee bereidingsniveaus te
creëren. Het is niet geschikt voor gebruik bij bereiding
met hetelucht of met een van de grillfuncties (inclusief
"Dynamisch Crisp").
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het
model dat u aangekocht hebt.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere,
niet bijgeleverde, accessoires aanschaen.
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar.
Overtuig u er vóór de aankoop van dat deze
geschikt zijn voor gebruik in de magnetron en
bestand tegen oventemperaturen.
Er mogen nooit metalen schalen voor voedsel of
drank voor bereiding in de magnetron worden
gebruikt.
Altijd zorgen dat de voedingsmiddelen en
accessoires niet in contact met de binnenwanden
van de oven komen.
Controleer altijd of het draaiplateau vrij kan
draaien voordat u de oven start. Let op dat het
draaiplateau niet losraakt bij het plaatsen of
verwijderen van andere accessoires.
3
NL
FUNCTIES
MY MENU
Om verschillende soorten gerechten en voedsel te
bereiden en snel en gemakkelijk optimale resultaten te
bereiken.
DYNAMIC REHEAT
Voor het opwarmen van kant-en-klaar voedsel, ingevroren
of op kamertemperatuur. De oven berekent automatisch
de gewenste instellingen voor de beste resultaten, zo kort
mogelijk. Plaats het voedsel op een bord of schaal die
magnetronbestendig en ovenvast zijn. Neem het uit de
verpakking en verwijder alle aluminiumfolie. 1-2 minuten
nagaartijd aan het einde van het opwarmen zorgt altijd
voor een beter resultaat, met name bij bevroren voedsel.
Open de deur niet tijdens deze functie.
MIJN BAKMENU
Met deze functies wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor alle soorten
voedsel geselecteerd.
Om deze functie optimaal te benutten volgt u de
aanwijzingen in de betreffende bereidingstabel.
HANDMATIGE FUNCT
GRILL
Om het voedsel een bruin korstje te geven, om te grillen
of te gratineren. Het is raadzaam om het voedsel tijdens
de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Toast 3 5 - 6
Garnalen 2 18 - 22
Aanbevolen accessoires: Rooster
GRILL + MAGN.
Om gerechten snel te bereiden en te gratineren, een
combinatie van de magnetron en grillfuncties.
VOEDSEL
VERMOGEN
(W)
GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Aardappelgratin 650 2 20 - 22
Gepofte aardap. 650 3 10 - 12
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL
Voor perfecte resultaten, een combinatie van de grill en
ovenluchtconvectie. Het is raadzaam om het voedsel
tijdens de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Kip kebab 3 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL + MAGNETRON
Om het voedsel snel te bereiden en een bruin korstje
te geven, een combinatie van de magnetron, grill en
ovenluchtconvectie.
VOEDSEL
VERMOGEN
(W)
GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Cannelloni [Bevroren] 650 3 20-25
Varkenskarbonade 350 3 30-40
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBOHETELUCHT
Om gerechten te bereiden op een manier die heel dicht
aanleunt bij het gebruik van een traditionele oven. De
bakplaat of ander gerei dat geschikt is voor gebruik
in de oven kan aangewend worden om bepaalde
etenswaren te bereiden.
VOEDSEL TEMP (°C) DUUR (min.)
Soufflé 175 30 - 35
Kaascupcake 170 * 25 - 30
Koekjes 175 * 12 - 18
* Voorverwarmen nodig
Aanbevolen accessoires: Rechthoekige bakplaat / Rooster
TURBOHETELUCHT + MAGNETRON
Om in korte tijd ovenschotels te bereiden. Het
is raadzaam om het rooster te gebruiken om de
luchtcirculatie te optimaliseren.
VOEDSEL
VERMOGEN
(W)
TEMP (°C) DUUR (min.)
Braadstuk 350 170 35 - 40
Vleestaart 160 180 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
DYNAMIC STEAM
Voor het stomen van voedsel als groenten of vis,
met behulp van de bijgeleverde stoompan. De
voorbereidingsfase genereert automatisch stoom,
door het water dat op de bodem van de stoompan is
gegoten aan de kook brengen. De tijdsinstellingen voor
deze fase kunnen variëren. De oven gaat vervolgens
verder met het stomen van het voedsel, volgens de
tijdsinstelling.
Stel 1-2 minuten in voor zachte groenten zoals broccoli
en prei en 4-5 minuten voor hardere groenten zoals
wortelen en aardappelen.
Open de deur niet tijdens deze functie.
Benodigde accessoires: Stomer
DYNAMISCHE CRISP FUNCTIES
» DYNAMISCH CRISP
Om een gerecht een perfect bruin korstje, zowel
bovenop als onderaan het voedsel, te geven. Deze
functie mag alleen met de speciale Crispplaat gebruikt
worden.
VOEDSEL DUUR (min.)
Gegiste cake 7 - 10
Hamburger 8 - 10 *
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
Benodigde accessoires: Crispplaat, handgreep voor de
crispplaat
4
DYNAMISCHE CRISP FRY
Deze gezonde en exclusieve functie combineert de
kwaliteit van de crispfunctie met de eigenschappen
van de warmeluchtcirculatie. Hiermee worden
smakelijke, krokante bakresultaten verkregen,
waarbij opmerkelijk minder olie nodig is dan voor de
traditionele bereidingswijze, en in bepaalde recepten is
er zelfs geen olie nodig. Er kunnen verschillende vooraf
ingestelde voedingsmiddelen worden gebakken, zowel
verse als bevroren. Volg de onderstaande tabel om de
accessoires volgens de aanwijzingen te gebruiken en
u verkrijgt de beste bereidingsresultaten voor elk type
voedsel (vers of bevroren).
VOEDSEL
Gewicht (g)
PORTIES
VERS VOEDSEL
Kipfilets-gepaneerd
Bedek met een weinig olie alvorens te bereiden. Verdeel
gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster.
100 - 500
Aubergine
Hak, bestrooi met zout en laat 30 minuten rusten. Spoel,
droog en weeg. Bestrijk met olijfolie (5%). Verdeel
gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op het
rooster. Omdraaien als dit wordt gevraagd.
200 - 600
Courgette
Snijd in plakken, weeg en borstel olijfolie over de stukken
(5%). Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de
plaat op het rooster.
200 - 500
BEVROREN VOEDSEL
Kip nuggets
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
200 - 600
Gebakken kaas
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
100 - 400
Uienringen
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
100 - 500
Vis & friet
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
1 - 3
Gemengde vis
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
100 - 500
Vissticks
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Omdraaien als dit
wordt gevraagd.
100 - 500
Frieten
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
100 - 500
SPECIALITEITEN
» SNEL VOORVERW.
Om de oven voor een bereidingscyclus snel voor te
verwarmen. Wacht tot het einde van de functie alvorens
het voedsel in de oven te plaatsen.
Na de voorverwarming zal de oven automatisch de
"Turbohetelucht"-functie selecteren.
» WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide
gerechten, inclusief vlees, gefrituurde gerechten of
gebak.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg.
Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te brengen,
de functie niet inschakelen als de oven nog heet is na
een bereidingscyclus.
MAGNETRON
Om voedsel en dranken snel te bereiden en op te
warmen.
VERMOGEN (W) AANBEVOLEN VOOR
900
Snel opwarmen van dranken of andere
voedingsmiddelen met een hoog watergehalte.
750 Bereiden van groenten.
650 Bereiden van vlees en vis.
500
Bereiden van vleessauzen of sauzen met kaas of ei.
Afwerken van vleespasteien of pasta uit de oven.
350
Langzame, voorzichtige bereiding. Perfect voor het
laten smelten van boter of chocolade.
160
Ontdooien van ingevroren voedsel of zacht laten
worden van boter en kaas.
90 IJs zacht laten worden.
ACTIE VOEDSEL
VERMOGEN
(W)
DUUR (min.)
Opwarmen 2 bekers 900 1 - 2
Opwarmen
Aardappelpuree
(1 kg)
900 10 - 12
Ontdooien Gehakt (500 g) 160 15 - 16
Bereiden Luchtige cake 750 7 - 8
Bereiden Eiercustard 500 16 - 17
Bereiden Gehaktbrood 750 20 - 22
DYNAMIC DEFROST
Voor het snel ontdooien van verschillende
soorten voedsel, door gewoon het gewicht door te
geven. Plaats het voedsel altijd rechtstreeks op het
glazen draaiplateau, voor de beste resultaten.
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
Deze exclusieve functie dient om bevroren brood te
ontdooien. Door de combinatie van Ontdooien en de Crisp-
technologieën smaakt uw brood alsof het pas gebakken is en
ziet het er ook zo uit. Gebruik deze functie om snel broodjes,
baguettes en croissants te ontdooien en op te warmen. De
crisperplaat dient te worden gebruikt met deze functie.
VOEDSEL GEWICHT
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
50 - 800 g
VLEES 100 g - 2,0 kg
GEVOGELTE 100 g - 3,0 kg
VIS 100 g - 2,0 kg
GROENTEN 100 g - 2,0 kg
BROOD 100 g - 2,0 kg
MIJN FAVORIETEN
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te
vragen.
5
NL
EERSTE GEBRUIK
1. SELECTEER DE TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: “English verschijnt op het display.
1.English
Druk op of om te bladeren door de lijst met
beschikbare talen en kies de gewenste taal.
Druk op
om uw selectie te bevestigen.
Let op: De taal kunt u later veranderen door “TAAL” te kiezen
in het menu van de “INSTELLINGEN”, dat geactiveerd wordt
als u op
drukt.
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: Op het display knipperen de twee
cijfers die het uur aangeven.
KLOK
Druk op of om het huidige uur in te stellen en
druk op
: Op het display knipperen de twee cijfers
die de minuten aangeven.
Druk op
of om de minuten in te stellen en druk
op
om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het
menu van de “INSTELLINGEN”, dat geactiveerd wordt als u op
drukt.
3. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal. Voordat u begint met het bereiden van
voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer
een uur met de functie "Snel voorverw.". Volg de
instructies voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
DIAMOND CLEAN
Door de werking van de waterdamp die tijdens
deze speciale reinigingscyclus vrijkomt kunnen vuil en
voedselresten gemakkelijk worden verwijderd. Giet een
kop drinkwater alleen op de bodem van de bijgeleverde
stoompan (3) of in een magnetronbestendige recipiënt
en schakel de functie in.
Benodigde accessoires: Stomer
KOOKWEKKER
Om de tijd bij te houden zonder een functie in te
schakelen.
INSTELLINGEN
Om de apparaatinstellingen te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na 1
minuut uitgaan. De display wordt automatisch terug
ingeschakeld wanneer op een van de knoppen gedrukt
wordt.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief
en de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO”
op het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
Als “FABRIEKSRESET” wordt geselecteerd, wordt het
product uitgeschakeld en gaat vervolgens terug naar de
eerste inschakeling. Alle instellingen worden gewist.
6
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op om de oven in te schakelen: het display
toont de laatst gebruikte hoofdfunctie of het
hoofdmenu.
De functies kunnen geselecteerd worden als u op
het pictogram van een van de hoofdfuncties drukt of
door een menu scrolt.
Om een functie in een menu te selecteren, druk op
of om de gewenste functie te selecteren, druk
vervolgens op
om te bevestigen.
TURBO HETELUCHT
Let op: Zodra een functie is geselecteerd, zal op het display
voor elke functie het meest geschikte niveau worden
weergegeven.
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt
u de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen
de instellingen die in de juiste volgorde kunnen
worden gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de
vorige instelling opnieuw wijzigen.
VERMOGEN / TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
VERMOGEN MAGN.
Wanneer er een waarde knippert op het display,
druk dan op
of om het te veranderen, druk
daarna op
om te bevestigen en ga verder met de
instellingen die volgen (indien mogelijk).
Op dezelfde wijze stelt u het grillniveau in: Er zijn drie
vermogensniveaus voor grillen vastgelegd: 3 (hoog),
2 (midden), 1 (laag).
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op het display,
druk op
of om de gewenste bereidingstijd in te
stellen en druk dan op
om te bevestigen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld, door op
te drukken: druk op of
om het te wijzigen en druk vervolgens op om te
bevestigen.
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren
in functies zonder magnetron, hoeft u geen
bereidingstijd in te stellen (geen tijdinstelling):
Druk op
of om te bevestigen en de functie te
starten.
Als u deze modus selecteert, kunt u het uitstel van de
start niet instellen.
EINDTIJD (UITSTEL VAN START)
Bij functies die de magnetron niet inschakelen,
zoals “Grill” of Turbo Grill”, kunt u, nadat u een
bereidingstijd hebt ingesteld, het starten van de
functie uitstellen door het programmeren van de
eindtijd. Bij functies met magnetron is de eindtijd
gelijk aan de duur.
Op het display wordt de eindtijd weergegeven terwijl
het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Druk op of om het uur in te stellen waarop de
bereiding moet klaar zijn, druk vervolgens op
om te bevestigen en de functie in te schakelen. Zet
het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie
start automatisch na een tijdsperiode die berekend
is om de bereiding te laten eindigen op het uur dat u
gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de
oven uitgeschakeld: De oven bereikt de gewenste
temperatuur geleidelijk, en dat betekent dat de
bereidingstijden iets langer dan verwacht zullen zijn. Tijdens
de wachttijd kunt u op
of drukken om de
geprogrammeerde eindtijd te veranderen of op
drukken
om andere instellingen te veranderen. Als u op
drukt om
informatie weer te geven, kunt u overschakelen van eindtijd
naar duur en terug.
. MY MENU
Deze functies selecteren automatisch de beste
bereidingswijze, vermogen, temperatuur en duur
voor alle beschikbare gerechten.
2. VLEES
Geef enkel de kenmerken van het voedsel wanneer
dit gevraagd wordt om een optimaal resultaat te
verkrijgen.
GEWICHT / PORTIES
KILOGRAM
Om de functie correct in te stellen volgt u de
aanwijzingen op de display, als dit gevraagd wordt;
druk op
of om de gewenste waarde in te stellen
en druk vervolgens op
om te bevestigen.
Voor sommige My Menu-functies dienen geen
hoeveelheden ingevoerd te worden: dankzij een
intelligente vochtigheidssensor kan de oven
automatisch de bereidingstijd afstellen op de
hoeveelheid voedsel.
7
NL
GARING
Bij My Menu-functies kunt u het niveau van gaarheid
afstellen.
GARING
Druk op of , als dit gevraagd wordt, om het
gewenste niveau te selecteren tussen Licht/Laag
(-1) en Extra/Hoog (+1). Druk op
of om te
bevestigen en de functie te starten.
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Als de standaardwaarden de gewenste waarden zijn,
of zodra u de gewenste instellingen heeft ingevoerd,
kunt u op eender welk ogenblik op
drukken om
de functie te starten.
Telkens als u opnieuw op
drukt, wordt de
bereidingstijd verlengd met 30 seconden (5 minuten
in functies die de magnetron niet inschakelen).
Als u tijdens de uitstelfase op
drukt, slaat de oven
deze fase over en start de functie onmiddellijk.
Let op: Stop de ingeschakelde functie wanneer u dat wilt
door te drukken op
.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht
op het display. Druk op
om terug te gaan naar
het vorige scherm en selecteer een andere functie of
wacht tot de oven helemaal afgekoeld is.
JET START
Wanneer de oven is uitgeschakeld, drukt u op
om het bereiden met de magnetronfunctie in te
schakelen, op volle kracht (900 W) voor 30 seconden.
4. VOORVERWARMEN
Voor de heteluchtfunctie is een voorverwarmingsfase
nodig: Zodra de functie is begonnen wordt op het
display aangegeven dat de voorverwarmingsfase is
ingeschakeld.
VOORVERWARM
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont het
display dat de oven de ingestelde temperatuur
bereikt heeft en dat er voedsel moet worden
toegevoegd.
Open nu de deur open, plaats het voedsel in de oven,
sluit de deur en start het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van
de voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
Wanneer de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt
geopend zal het onderbreken worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de
voorverwarmingsfase. De door u gewenste
oventemperatuur kan altijd met behulp van
of
worden gewijzigd.
5. PAUZE BEREIDING / VOEDSEL TOEVOEGEN,
OMDRAAIEN OF CONTROLEREN
PAUZE
Als de deur wordt geopend, wordt de
bereiding tijdelijk onderbroken en worden de
verwarmingselementen uitgeschakeld.
Om de bereiding te hervatten sluit u de deur en drukt
u op
.
Let op: Open bij “My Menu-functies de deur enkel als dit
gevraagd wordt.
VOEDSEL TOEVOEGEN, OMDRAAIEN OF DOORROEREN
Bij sommige Mijn bakmenu-recepten moet voedsel
toegevoegd worden na de voorverwarmingsfase
of moeten ingrediënten toegevoegd worden om
de bereiding te voltooien. Op dezelfde wijze zijn er
instructies om het voedsel tijdens de bereiding om te
draaien of door te roeren.
DRAAI VOEDSEL OM
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie.
Open de deur, voer de actie uit die op het display staat en
sluit de deur, voer vervolgens de bereiding verder uit.
Let op: Als er moet worden omgedraaid of doorgeroerd, voert
de oven de bereiding na 2 minuten verder uit, ook als geen actie
is uitgevoerd. De fase “VOEG VOEDSEL TOE” duurt 2 minuten: als
er geen actie wordt uitgevoerd, wordt de functie beëindigd.
6. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
EINDE
Druk op om manueel met de bereiding verder
te gaan en tijd toe te voegen, met stappen van 30
seconden (voor functies met magnetron) of van
5 minuten (zonder magnetron), of druk op
om
de bereidingstijd te verlengen door een nieuwe
duur in te stellen. In beide gevallen worden de
bereidingsparameters behouden.
Als u op
drukt, start de bereiding opnieuw.
. FAVORIET
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven
maximaal 10 van uw favoriete functies opslaan.
Zodra de bereiding klaar is, zal het display aangeven
dat de functie wordt opgeslagen in een nummer
tussen 1 en 10 op uw lijst met favorieten.
FAVORIET MAKEN?
Als u een functie wilt opslaan als een favoriet en de huidige
instellingen voor later gebruik, drukt u op
, in het andere
geval, om de aanwijzing te negeren, drukt u op
.
8
Zodra u op heeft gedrukt, drukt u op of om
de nummerpositie te selecteren, en druk vervolgens
op
om te bevestigen.
Let op: Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is,
wordt u gevraagd te bevestigen om de vorige functie te
overschrijven.
Om de functies die u hebt opgeslagen op een later
tijdstip op te roepen, druk op
: het display geeft
uw lijst met favoriete functies weer.
2 GRILL
Druk op of om de functie te selecteren,
bevestig door op
te drukken, en druk daarna op
om te activeren.
. DIAMOND CLEAN
Verwijder alle accessoires (behalve het glazen
draaiplateau) uit de magnetron alvorens de functie in
te schakelen.
Druk op
om de functie “Diamond Clean te openen.
DIAMOND CLEAN
Druk op om de reinigingsfunctie in te schakelen:
de display geeft acties weer die in die volgorde moeten
worden uitgevoerd alvorens de reiniging te starten.
Als dit wordt gevraagd, giet u een kop drinkwater op
de bodem van de bijgeleverde stoompan of in een
magnetronbestendige recipiënt en sluit dan de deur.
Na de laatste bevestiging drukt u op
om de
reinigingscyclus te starten.
Na de cyclus verwijdert u de recipiënt, reinig verder
met een zachte doek en droog vervolgens de
ovenruimte met een vochtige microvezeldoek.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan het display
gebruikt worden als kookwekker. Om deze functie te
activeren, zorg ervoor dat de oven uitgeschakeld is
en druk op
of : Het symbool knippert op het
display.
KOOKWEKKER
Druk op of om de gewenste duur in te stellen
en druk dan op
om de kookwekker in te schakelen.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Let op: De kookwekker schakelt geen bereidingscycli in. Druk
op
of om de tijd ingesteld op de kookwekker te
veranderen.
Als de kookwekker is ingeschakeld, kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen. Druk op
om de
oven in te schakelen, selecteer dan de gewenste functie.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door
met onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf te
verstoren.
Tijdens deze fase kunt u de kookwekker niet zien (alleen
het pictogram
wordt weergegeven), die op de
achtergrond verder aftelt. Om het kookwekkerscherm
op te vragen drukt u op
om de functie uit te
schakelen die op dat ogenblik actief is.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u tenminste
vijf seconden lang ingedrukt. Doe dit opnieuw om de
toetsen vrij te geven.
VERGRENDELING
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de functie om
het even wanneer uitgeschakeld worden door
in te drukken.
9
NL
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
BEREIDINGSTABEL
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GEBAKKEN
HOOFDGERECHTEN
Lasagne
+
4 - 10 porties
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet er bechamelsaus op en bestrooi
met kaas om perfect te bruinen
Lasagne bevroren
500 g – 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Quiche Lorraine
1 baksel
Bekleed de crisperplaat met het deeg en prik erin met een vork. Maak
een Quiche Lorraine-mengsel voor 8 porties
Bevr. quiche Lorraine
200 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Hartige taart
+
1 baksel
Bekleed een taartvorm voor 8-10 porties met deeg en prik erin met een
vork. Vul het deeg volgens uw favoriete recept
Veg. strudel
800 g - 1,5 kg
Maak een mengsel van gehakte groenten. Besprenkel met olie en kook
15-20 minuten in een pan. Laat afkoelen. Voeg verse kaas toe en kruid
met zout, balsamicoazijn en specerijen. Leg de mengeling in het deeg en
vouw het buitenste gedeelte dicht
PIZZA & BREAD
Bevr. broodjes
1 baksel Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Brood in bakblik
1 - 2 stuks
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht brood. Leg in
een broodrecipiënt voordat het begint te rijzen. Gebruik de speciale
ovenfunctie voor rijzen
Scones
1 baksel Maak een scone of kleinere stukken op een ingevette crisperplaat
Pizza
2-6 porties
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200 -225 g meel, olie en
zout. Laat het rijzen met de speciaal daarvoor bedoelde functie van de
oven. Rol het deeg uit op een licht ingevette bakplaat. Leg er
bijvoorbeeld tomaten, mozzarella en ham op
Dunne pizza bevr.
250 - 500 g *
Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Dikke pizza bevr.
300 - 800 g *
Pizza gekoeld
200 - 500 g Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
TAART & GEBAK
Chocoladekoekjes
1 baksel
Maak deeg met 250 g meel, 150 g boter, 100 g suiker, 1 ei, 25 g
cacaopoeder, zout en bakpoeder. Voeg vanille-essence toe. Laat
afkoelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm, maak deegguurtjes
met de gewenste vorm en verdeel ze gelijkmatig over de crisperplaat
Vruchtentaart
1 baksel
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei. Verspreid het deeg over
de crisperplaat en vul het met 700-800 g schijes verse vruchten,
vermengd met suiker en kaneel
Bevroren
vruchtentaart
300 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Gevulde vruchtentaart
+
800 g - 1,5 kg
Druk het deeg in de taartvorm en bestrooi de bodem met
broodkruimels om het fruitsap te absorberen. Vul met stukjes vers fruit
gemengd met suiker en kaneel
Muns
1 baksel
Maak deeg voor 16-18 stuks volgens uw favoriete recept en vul de
papieren vormpjes. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Luchtige cake
+
1 baksel
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het deeg in de beklede en
ingevette bakplaat
DESSERTS
Gebakken appels
4 - 8 stuks
Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marsepein of kaneel, suiker
en boter
Warme choc.melk
2-8 porties
Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt. Breng op smaak met
vanille of kaneel. Voeg maiszetmeel toe om de dichtheid te verhogen
Brownies
1 baksel
Bereid volgens uw favoriet recept. Bekleed de bakplaat met bakpapier en
spreid het deeg hierop uit
SNACKS
Popcorn - 90 - 100 g
Plaats de zak altijd rechtstreeks op het glazen draaiplateau. Bereid slechts
één zak per keer
Roerei
2 - 10 stuks Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt
10
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GEBRADEN & GEGRATINEERD
HOOFDGERECHTEN
Groenten - gevuld
600 g - 2,2 kg
Hol de groente uit en vul met een mengsel van de pulp van de groente,
gehakt en kaassnippers. Voeg zout toe en breng op smaak met knoook
en kruiden naar keuze.
Vegetarische burger -
bevroren
2-6 stuks Wrijf de crispplaat in met een beetje olie
Aardappelgratin
+
4 - 10 porties
Snijd in plakjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en
giet er room over. Besprenkel het geheel met kaas
Broccoligratin
600 g - 1,5 kg
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper en
giet er room over. Besprenkel het geheel met kaas
Bloemkoolgratin
+
600 g - 1,5 kg
Groentengratin-
bevroren
400 g – 800 g
Snijd in plakjes en leg ze dwars over elkaar in een grote recipiënt. Kruid
met zout en peper en giet er room over. Besprenkel het geheel met kaas
VLEES
Rosbief
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout en peper. Kruid
met look en kruiden naar smaak. Laat na de bereiding tenminste 15
minuten rusten alvorens voor te snijden
Biefstuk
2-6 stuks
Borstel olie en rozemarijn over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en
zwarte peper. Verdeel gelijkmatig op het rooster
Gebr. varkensvl.
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met zout
en peper. Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens
voor te snijden
Spareribs
700 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout
en peper. Verdeel gelijkmatig op de crisperplaat met het been aan de
onderkant
Gebraden kip
800 g - 2,5 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met zout
en peper. Plaats in de oven met de borst bovenaan
Kipstukken
400 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel gelijkmatig op de
crisperplaat met het vel aan de onderkant
Gehaktbrood
4-8 porties
Maak klaar volgens uw favoriete recept en geef vorm in een
broodrecipiënt en duw goed om de vorming van luchtzakken te
voorkomen
Worsten
200 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming.
Doorboor de worsten met een vork om barsten te voorkomen.
VIS & ZEEVRUCHTEN
Hele vis
+
600 g - 1,2 kg Borstel olie over het vlees. Kruid met citroensap, look en peterselie
Gratin-bevroren
600 g - 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
BIJGERECHTEN
Gebakken
aardappeltjes
+
300 g - 1,2 kg
Snijd in stukken, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak
met kruiden alvorens in de oven te plaatsen
Aardappelpartjes
300 - 800 g
GESTOOMD
HOOFDGERECHTEN
Rijst
1-3 porties *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de rijst. Voeg zout water en rijst
toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel. Gebruik 2-3
koppen water voor elke kop rijst.
Pasta
1-4 porties *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de pasta. Voeg de pasta toe als
dit wordt aangegeven en kook deze met het deksel gesloten. Gebruik
ongeveer 750 ml water voor elke 100 g pasta
Quinoa
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 2 koppen water voor elke kop quinoa
Spelt
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 3-4 kopjes water voor elke kop spelt
Gerst
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 3-4 kopjes water voor elke kop gerst
Couscous
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 2 kopjes water voor elke kop couscous
VLEES
Hotdogs
4-8 stuks *
Voeg hotdogs toe op de bodem van de stoompan en bedek met water.
Zonder deksel bereiden
Kiplets
300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
11
NL
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GESTOOMD
VIS & ZEEVRUCHTEN
Hele vis
600 g - 1,2 kg Borstel olie over het vlees. Kruid met citroensap, look en peterselie
Vislets
300 - 800 g *
Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Vismoot
300 - 800 g *
Mosselen
400 g - 1,0 kg *
Kruid met olie, peper, citroen, look en peterselie vóór de bereiding. Meng
alles goed
Garnalen
100 - 600 g *
Verdeel gelijkmatig in de stoommand
BIJGERECHTEN
Groenten - bevroren
300 - 800 g *
Aardappelen
300 g - 1 kg * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig op de bodem van de stoompan
Wortels
200 - 500 g *
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig in de stoommandBroccoli
200 - 500 g *
Bloemkool
200 - 500 g *
DESSERTS
Havermoutpap
1-2 porties *
Voeg zout water en havervlokken toe in een recipiënt met hoge randen
en plaats in de oven
Vruchtencompote
300 - 800 ml *
Schil het fruit en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes en leg in de
stoommand
GEBAKKEN
HOOFDGERECHTEN
Spiegelei
1 - 6 stuks
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarmingOmelet
1 baksel
VLEES
Hamburgers-bevroren
100 - 500 g
Bacon
50 - 150 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kiplet gepaneerd
+
100 - 500 g Borstel olie over het vlees. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
VIS & ZEEVRUCHTEN
Fish & chips - bevroren
1-3 porties
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat en wissel de vislets en de
aardappelen af
Gemengde vis
bevroren
100 - 500 g
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Visstick bevroren
100 - 500 g
Vismoot
300 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming.
Kruid de vismoten met olie en bedek met sesamzaadjes
BIJGERECHTEN
Gebakken aardappels-
bevroren
200 - 500 g * Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Aubergine
+
200 - 600 g
Hak en laat 30 minuten in koud zout water weken. Spoel, droog en weeg.
Meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g droge aubergine. Verdeel
gelijkmatig over de crisperplaat
Courgette
+
200 - 500 g
Snijd in plakjes, weeg en meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g droge
courgette. Kruid met zout en zwarte peper. Verdeel gelijkmatig over de
crisperplaat
SNACKS
Kippenvleugels -
bevroren
300 - 600 g *
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kipnuggets-bevroren
+
200 - 600 g
Gebakken kaas-
bevroren
100 - 400 g
Borstel een weinig olie over de kaas vóór de bereiding. Verdeel
gelijkmatig over de crisperplaat
Uienringen - bevroren
+
100 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
12
REINIGEN
Zorg ervoor dat het apparaat afgekoeld is vooraleer
te onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat deze het
oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen.
OPPERVLAKKEN BINNENKANT EN BUITENKANT
Reinig de oppervlakken met een vochtig microvezeldoekje.
Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een paar druppels neutraal
afwasmiddel toe aan het water. Droog af met een droge
doek.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar
reinigingsmiddel.
Verwijder het draaiplateau en de steun op gezette tijden, of
wanneer er vloeistoen gemorst zijn, om de onderkant van
de oven schoon te maken en verwijder alle voedselresten.
Activeer de functie “Diamond Clean” voor een optimale
reiniging van de interne oppervlakken.
De grill hoeft niet te worden gereinigd, want de intense hitte
brandt al het vuil weg. Gebruik deze functie regelmatig.
ACCESSOIRES
Alle accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, met
uitzondering van de crisperplaat.
De crisperplaat moet worden afgewassen met water en een mild
afwasmiddel. Bij hardnekkig vuil zachtjes met een doek wrijven.
Laat de crispplaat altijd afkoelen voordat u deze schoonmaakt.
PROBLEEMOPLOSSING
PROBLEEM MOGELIJKE OORZAAK OPLOSSING
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of
de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is.
De oven maakt geluid zelfs wanneer
deze is uitgeschakeld.
Koelventilator ingeschakeld.
Open de deur of houd open of wacht totdat het
koelproces klaar is.
Op het display verschijnt de letter "F"
gevolgd door een nummer.
Softwarefout.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is. Probeer de “FABRIEKSRESET uit te
voeren, te selecteren in “INSTELLINGEN”. Neem contact
op met de dichtstbijzijnde Consumentenservice en
vermeld het nummer dat volgt op de letter "F".
De oven wordt niet warm.
Wanneer “DEMO” op Aan staat, zijn alle
bedieningen actief en de menu's zijn beschikbaar,
maar de oven wordt niet verwarmd. DEMO
verschijnt elke 60 seconden op het display.
Open “DEMO” in “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit”.
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht-
website docs.bauknecht.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik
en Onderhoud van onze website
docs . bauknecht . eu (u kunt deze QR code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in
de garantiehandleiding. Wanneer
u contact opneemt met de
Consumentenservice gelieve
de codes te vermelden die op
het identificatieplaatje van het
apparaat staan.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011269132
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht EMPK7 CT645 PT Daily Reference Guide

Categorie
Magnetrons
Type
Daily Reference Guide