21
FUNCTIEKNOP
0
UITSCHAKELEN
Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
OVENLAMPJE
Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
SPECIALE
FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Laat het
voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (b.v. vlees, gefrituurde gerechten, ovenschotels).
Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de
oven hoger dan 65 °C is.
YOGHURT
Voor het maken van zelfgemaakte yoghurt. Gebruik kleine porseleinen potten of bakvormpjes in aluminiumfolie.
Dek af met aluminiumfolie tijdens de bereiding. Plaats de opvangbak met de potten/vormen op de eerste
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen te behouden kan de functie
niet geactiveerd worden als de temperatuur in de oven hoger dan 40°C is. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
SLOW COOKING
VLEES
Om vlees langzaam te garen op 90°C. Met deze functie kan het voedsel langzaam garen, waardoor het mals en
sappig blijft. Voor braadstukken adviseren wij u deze eerst aan te bakken in een pan om de buitenkant van het
vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 4 uur voor
braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de
deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen en een oventhermometer te gebruiken om de
temperatuur in het vlees te controleren.
SLOW COOKING VIS
Om vis zachtjes te bereiden op 85°C. Met deze functie kan het voedsel langzaam garen, waardoor het mals en
sappig blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op een
bereiding met stoom. De bereidingstijden variëren van 2 uur voor 300 kg tot 4-5 uur voor 3 kg vis. Voor een
optimaal resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen om de
warmte niet te laten ontsnappen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de derde steunhoogte. Gebruik voor het bereiden
van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een vloeibare vulling de eerste of tweede steunhoogte. Verwarm
de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te plaatsen.
CONVECTIE-
BAKKEN
Voor de bereiding van vlees, gevulde taarten (kwarktaart, strudel, vruchtentaart) en gevulde groenten op een
enkele steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van een periodieke en voorzichtige ventilatie, die voorkomt dat
de gerechten te veel uitdrogen. Aanbevolen wordt de 2° steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor.
HETELUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee steunhoogtes die dezelfde
bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten, taarten). Met deze functie worden er geen geuren van het ene
naar het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het derde niveau te gebruiken voor bereidingen op
één steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en vierde steunhoogte
te gebruiken, nadat u de oven voorverwarmd hebt.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik de eerste of de derde steunhoogte,
afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Geadviseerd wordt
om het vlees om te draaien tijdens het koken, om het een extra bruin korstje te geven. Het is best om het
vlees af en toe te bedruipen, om te vermijden dat het uitdroogt.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om brood te roosteren. Zet het
gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde of vierde steunhoogte en giet er
ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de
deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste
steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak
op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u
het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal, energiebesparing).
BROOD/PIZZA
Voor het bakken van verschillende soorten en formaten brood en pizza. Binnen deze functie zijn er twee
programma's waarvan de instellingen van te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de vereiste waarden
(temperatuur en tijd) aan te geven, dan zorgt de oven automatisch voor een optimale bereidingscyclus. Plaats het
deeg op de tweede steunhoogte, nadat u de oven hebt voorverwarmd.
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tabel beschrijving functies