AEG CB3140-1-MEURO Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
COMPETENCE B3140-1
Pyrolytische elektrische inbouwoven
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door.
Let vooral op hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina's. Bewaar deze
gebruiksaanwijzing zodat u nog eens iets kunt nalezen. Geef het boekje
door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat.
In de tekst worden de volgende symbolen gebruikt:
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Waarschuwing: Aanwijzingen m.b.t. uw persoonlijke veiligheid.
Attentie: Aanwijzingen m.b.t. het voorkomen van schade aan het ap-
paraat.
3 Aanwijzingen en praktische tips
2 Informatie m.b.t. het milieu
1. Deze cijfers leiden u stap voor stap door de bediening van het apparaat.
2.
3.
Mocht er een storing optreden, dan vindt u in deze gebruiksaanwijzing
tips om storingen zelf op te heffen, zie hoofdstuk "Wat is er aan de
hand als...“.
Bij technische problemen kunt u altijd contact opnemen met onze ser-
vice-afdeling (zie ook hoofdstuk Service).
Gedrukt op milieuvriendelijk gefabriceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo …
3
Inhoud
Veiligheid. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Beschrijving van het apparaat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Dagtijd instellen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Reinigen voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Rooster en universele plaat inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Uitschakelen van de tijdsaanduiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung van de oven . . . . . . . 23
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Bakken. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Baktabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tips voor het bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel ovenschotels en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Braden. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Vlak-grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Tabel grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Ontdooien. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Ontdooitabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Wecken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Ovenruimte. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Pyrolytische reiniging . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Deurvenster van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Wat is er aan de hand als... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Binnenafmetingen oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Register . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
5
1 Veiligheid
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkend elektro-installateur wor-
den aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het apparaat: zekeringen in de
huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of hogedrukrei-
niger is om veiligheidsredenen verboden.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vakmensen worden
uitgevoerd. Onvakkundige reparaties kunnen tot aanzienlijke risico's
leiden. Wend u bij reparaties altijd tot onze service-afdeling.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden voor koken, braden, bak-
ken van levensmiddelen worden gebruikt.
Voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan stopcon-
tacten in de buurt van het apparaat. Snoeren mogen niet met hete
kookzones in aanraking komen of onder de hete ovendeur worden
geklemd.
Waarschuwing: Verbrandingsgevaar! Bij gebruik wordt de oven-
ruimte heet.
Als u alcoholische ingrediënten in de oven gebruikt, kan evt. een licht
ontvlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan. Open de deur in dat ge-
val voorzichtig. Kom niet met vuur of vonken in de buurt van de
oven.
6
Zo wordt schade aan het apparaat voorkomen
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en zet geen bakplaat, pan
enz. op de bodem, omdat anders het email van de oven door de ont-
stane warmte-ophoping beschadigd wordt.
Vruchtensappen die van de bakplaat druppelen, laten vlekken achter
die niet meer kunnen worden verwijderd. Gebruik voor erg vochtig
gebak de universele plaat.
De open ovendeur niet belasten.
Giet water nooit direct in de hete oven. Er kunnen dan beschadigin-
gen aan het email ontstaan.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voorruit, kan
het glas breken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Ze kunnen bij het in-
schakelen in brand vliegen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Er kunnen dan be-
schadigingen aan het email ontstaan.
2 Afvalverwerking
Verpakkingsmateriaal verwijderen
Alle gebruikte materialen kunnen onbeperkt worden hergebruikt.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor polyethyleen, bijv. bij de buitenste verpakking en de zakjes
binnenin.
>PS< voor geschuimd, cfk-vrij polystyreen, bijv. bij de hoekbescher-
mers.
Oud apparaat verwijderen
1 Waarschuwing: Opdat er geen gevaar meer kan ontstaan, moeten af-
gedankte apparaten voor het weggooien onbruikbaar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken en aansluitsnoer van het ap-
paraat verwijderen.
In het kader van de milieubescherming moeten afgedankte apparaten
op de juiste manier worden weggegooid.
Het apparaat mag niet bij het huisvuil worden gezet.
Informatie over afhaaltijden of inzamelplaatsen krijgt u bij de ge-
meentelijke reinigingsdienst of het gemeentehuis.
7
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Glazen deur
Bedieningspaneel
Handvat
deur
8
Bedieningspaneel
Uitrusting oven
Bedrijfscontrolelampje Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties
Temperatuurkeuze
Klokfunctietoetsen
Tijdindicatie
Bovenwarmte en grillelement
Ovenverlichting
Ventilator
Onderwarmte
Inschuifniveaus
Uitneembaar inschuifrooster
9
Accessoires oven
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Universele plaat
Voor vochtig gebak, vlees of als
bakplaat resp. opvangbak voor vet.
10
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen
3 De oven functioneert alleen als de tijd is ingesteld.
Na de elektrische aansluiting of na
stroomuitval knippert het functie-
lampje dagtijd W.
Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knip-
peren en de klok geeft de ingestelde
dagtijd aan.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
11
Reinigen voor het in gebruik nemen
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u hem grondig reinigen.
1 Attentie: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De op-
pervlakte kan beschadigd worden.
3 Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen ge-
bruiken.
1. Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting L zetten.
2. Alle accessoires en inschuifroosters uit de oven nemen en met een
warm sopje schoonmaken.
3. Oven ook met een warm sopje afnemen en drogen.
4. Front van het apparaat alleen met een vochtige doek afnemen.
12
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
1. Zet de functiekiezer van de oven op de gewenste functie.
2. Zet de temperatuurkiezer op de gewenste temperatuur.
Het gele bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het rode temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van
de oven aan staat.
3. Om de oven uit te schakelen, moet u de functiekiezer en de tempera-
tuurkiezer van de oven beide in de UIT stand zetten.
3 Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt genomen wordt de ventilator automa-
tisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Nadat de oven is uitgeschakeld blijft de ventilator nog verder
lopen om het apparaat af te koelen en wordt dan automatisch uitge-
schakeld.
Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties
Temperatuurkeuze
Bedrijfscontrolelampje
13
Ovenfuncties
Voor de oven zijn de volgende functies beschikbaar:
L Ovenverlichting
Met deze functie kunt u de oven, bijv. tijdens het reinigen verlichten.
Er werken geen verwarmingselementen.
¤ Hete lucht
Om te bakken op maximaal twee niveaus.
Stel de temperatuur van de oven 20-40 °C lager in als bij boven-/on-
derverwarming.
De boven-/onderverwarming, alsmede de ventilator, staat aan.
¡ Boven- en onderwarmte
Voor bakken en braden op één niveau.
De verwarmingselementen van boven- en onderwarmte werken.
» Infratherm
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau.
Deze functie is ook geschikt voor gratineren.
Grillelement en bovenwarmte werken afwisselend met de ventilator.
º Grote grill
Voor het grilleren van platte levensmiddelen in grotere hoeveelheden
bijv. steaks, schnitzels, vis of om te roosteren.
Bovenwarmte en grillelement werken.
¸ Grill
Voor het grilleren van platte levensmiddelen, die in het midden van
het rooster worden gelegd, bijv. steaks, schnitzels, vis of om te rooste-
ren.
Het grillelement werkt.
U Onderwarmte
Voor het nabakken van gebak met een knapperige bodem.
Het onderwarmte-verwarmingselement werkt.
14
A Ontdooien
Voor het op- en ontdooien van bv. taarten, boter, brood, groenten en
andere ingevroren levensmiddelen.
In deze stand werkt de ventilator zonder dat de verwarming aanstaat.
P Pyrolyse
Voor pyrolytische zelfreiniging van de oven.
Hierbij wordt achtergebleven vuil in de oven verbrand. Na het afkoelen
kunnen de resten vervolgens uit de oven worden geveegd.
De oven wordt verhit tot circa 500 °C.
15
Rooster en universele plaat inzetten
3 Kantelbeveiliging
Alle inschuifdelen zijn voorzien van een kleine welving rechts en links.
Deze welving dient als kantelbeveiliging en moet altijd naar achteren
wijzen.
Universele plaat inzetten:
De kantelbeveiliging moet naar ach-
teren wijzen.
Rooster inzetten:
Rooster zo inzetten dat de twee ge-
leidingsstangetjes naar boven wij-
zen. De kantelbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in
de oven liggen.
Rooster en plaat inzetten:
Als u rooster en universele plaat sa-
men gebruikt, de kantelbeveiliging
van het rooster precies in de inham-
metjes van de plaat zetten.
16
Klokfuncties
Kookwekker G
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
Duur d
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde e
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Dagtijd W
Met deze functie kunt u de dagtijd instellen, veranderen of opvragen
(zie ook het hoofdstuk „Voor het in gebruik nemen“).
Keuzetoets
Toets
+
Toets
-
Tijdindicatie FunctielampjesFunctielampjes
17
3 Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een functie knippert het bijbehorende functie-
lampje ca. 5 seconden. In die tijd kunnen met de + of - toets de ge-
wenste tijden worden ingesteld.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert het functielampje
nogmaals ca. 5 seconden. Daarna is het functielampje aan. De inge-
stelde tijd begint af te lopen.
Het signaal kan worden uitgeschakeld door indrukken van een wille-
keurige toets.
De gewenste ovenfunctie en -temperatuur kunnen voor of na het in-
stellen van de klokfuncties duur d en einde e worden gekozen.
Na afloop de schakelaars ovenfunctie en temperatuurkeuze weer op
nul draaien.
2 Uitschakelen van de tijdsaanduiding
Door het uitschakelen van de tijdsaanduiding kunt u energie besparen.
Tijdsaanduiding uitschakelen
Druk twee willekeurige toetsen net zo lang in tot de aanduiding donker
wordt (ca. 10 seconden).
Tijdsaanduiding inschakelen
Druk twee willekeurige toetsen zo lang in tot de dagtijd weer in het
display verschijnt (ca. 10 seconden).
3 Het display kan alleen worden uitgeschakeld wanneer niet een van de
klokfuncties DUUR d, EINDE e of KOOKWEKKER G in gebruik is.
18
Kookwekker G
1. Keuzetoets T zo vaak indrukken tot
het functielampje kookwekker G
knippert.
2. Met toets + of - de gewenste
tijd G instellen.
(Max. 2 uur en 30 minuten).
Na ca. 5 seconden geeft de indicatie
de resterende tijd aan.
Het functielampje kookwekker G
brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampje en er klinkt 2 minuten
lang een signaal.
Het signaal kan worden uitgescha-
keld door indrukken van een wille-
keurige toets.
19
Duur d
1. Keuzetoets T zo vaak indrukken tot
het functielampje duur d knippert.
2. Met toets + of -de gewenste duur
instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug op de dagtijd.
Het functielampje duur d brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampjeer klinkt 2 minuten lang
een signaal en de oven schakelt uit.
3. Het signaal en het programma uit-
schakelen door indrukken van een
willekeurige toets.
20
Einde e
1. Keuzetoets T zo vaak indrukken tot
het functielampje einde e knippert.
2. Met toets + of - de gewenste
uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug op de dagtijd.
Het functielampje einde e brandt.
Als de tijd om is, knippert het func-
tielampjeer klinkt 2 minuten lang
een signaal en de oven schakelt uit.
3. Het signaal en het programma uit-
schakelen door indrukken van een
willekeurige toets.
21
Duur d en einde e gecombineerd
3 Duur d en einde e kunnen gelijktijdig worden gebruikt, als de oven op
een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgeschakeld.
1. .Met de functie duur d de tijd in-
stellen die het gerecht nodig heeftIn
dit voorbeeld 1 uur.
2. .Met de functie einde e de tijd in-
stellen waarop het gerecht klaar
moet zijnIn dit voorbeeld 14:05 uur.
De functielampjes duur d en
einde e branden en in de indicatie
wordt de dagtijd aangegeven.
In dit voorbeeld 12:05 uur.
De oven schakelt op het juiste tijd-
stip automatisch in.
In dit voorbeeld om 13:05 uur.
En na afloop van de ingestelde duur
weer uit.
In dit voorbeeld om 14:05 uur.
22
Dagtijd W wijzigen
3 De dagtijd kan alleen worden gewijzigd als er geen automatische func-
tie (duur d of einde e) is ingesteld.
1. Keuzetoets T zo vaak indrukken tot
het functielampje dagtijd W knip-
pert.
2. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knippe-
ren en de klok geeft de ingestelde
dagtijd aan.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
23
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung
van de oven
3 Wanneer de oven na een bepaalde tijd niet uitschakelt of indien de
temperatuur niet verandert, schakelt de oven automatisch uit.
Het rode temperatuurcontrolelampje knippert.
De oven schakelt uit bij een oventemperatuur van:
In gebruik nemen na veiligheidsuitschakeling
De oven volledig uitschakelen.
Vervolgens kan de oven opnieuw in gebruik worden genomen.
30 - 120° C na 12,5 uur
120 - 200° C na 8,5 uur
200 - 250° C na 5,5 uur
250 - 275° C na 1,5 uur
24
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Voor het bakken de ovenfunctie hetelucht ¤ of boven-/
onderwarmte ¡ gebruiken.
Bakvormen
Voor boven-/onderwarmte ¡ zijn bakvormen van donker metaal en
van een anti-aanbaklaag voorziene vormen geschikt.
Voor hetelucht ¤ zijn ook lichte metalen vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met boven-/onderwarmte ¡ kan slechts op één niveau tege-
lijk plaatsvinden.
Met hetelucht ¤ kunt u droog gebak en koekjes op 2 bakblikken te-
gelijk bereiden.
1 bakblik: Niveau 3
1 bakvorm: Niveau 1
2 bakblikken: Niveaus 1 en 4
25
Algemene aanwijzingen
Denk eraan dat de niveaus van beneden naar boven geteld worden.
Het bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
Gebak in vormen altijd midden op het rooster plaatsen.
Met boven-/onderwarmte ¡ of hetelucht ¤ kunt u ook twee vor-
men tegelijkertijd naast elkaar op het rooster bakken. Daarbij wordt
de baktijd slechts een klein beetje verlengd.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het
gaarproces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote tempe-
ratuurverschil tussen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur.
Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabel
In de tabellen treft u aanwijzingen aan voor de temperatuurinstelling,
de baktijd en het inzetniveau voor een aantal gerechten.
De aangegeven temperaturen en baktijden zijn slechts richtlijnen,
aangezien deze afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoe-
veelheid en de bakvorm.
Wij bevelen aan om eerst de laagste temperatuur in te stellen, en al-
leen indien nodig, wanneer men een donkerdere kleur verlangt of
wanneer het bakken te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Wanneer u voor een eigen recept geen concrete aanwijzingen kunt
vinden, oriënteert u zich dan volgens de aanwijzingen voor soortge-
lijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakblikken of in vormen op meerdere ni-
veaus tegelijk kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
Vochtige gebaksoorten (pizza's, vruchtengebak enz.) moeten op één
niveau bereid worden.
Wanneer het gebak niet overal even hoog is, kan het in het begin van
de bakprocedure ongelijkmatig bruin worden. Wijzig in dit geval
a.u.b. niet de temperatuurinstelling. De kleurverschillen worden in
de loop van de baktijd minder.
2 Bij lange baktijden kunt u de oven ongeveer 10 minuten voor het einde
van de baktijd uitzetten, om de restwarmte optimaal te benutten.
Tenzij anders aangegeven, gaan de tabellen ervan uit dat de gerechten
in een koude oven geplaatst worden.
26
Baktabel
Soort gebak Hetelucht ¤
Boven-/
onderwarmte ¡
Tijd
Gebruiks-
niveau
Tempera-
tuur
ºC
Gebruiks-
niveau
Tempera-
tuur
ºC
voor
beide
functies
uren:
min.
Gebak in vormen
Tulband of marmercake 1 150-170 1 160-180
0:50-
1:10
Zandgebak/cake 1 140-160 1 150-170
1:10-
1:30
Biscuitgebak 1 140-160 2 160-180
0:25-
0:40
Taartbodem van
zandtaartdeeg
3 170-180 2 190-210
1
0:10-
0:25
Taartbodem van roer-
deeg
3 150-170 2 170-190
0:20-
0:25
Afgedekte appeltaart 1 150-170 1 170-190
0:50-
1:00
Hartige taart
(bv. Quiche Lorraine)
1 160-180 1 190-210
0:30-
1:10
Kwarktaart 1 140 -160 1 170-190
1:00-
1:30
Gebak op het bakblik
Krans van gistdeeg 3 160-170 3 170-190
0:30-
0:40
Kerststol 3 160-170
1)
3 160-180
1
0:40-
1:00
Brood (roggebrood)
eerst
........................dan
1
180-200
1
140-160
2
250
1
160-180
0:20
0:30-
1:00
Roomsoes/tompoes
2)
3 160-170
1
3 190-210
0:25-
0:40
Biscuitrol 3 150-170
1
3 180-200
1
0:10-
0:20
Droog kruimelgebak
3
3 150-160 3 170-190
0:20-
0:40
27
Boter-/suikerkoek 3 160-170
1
3 190-210
1
0:15-
0:30
Vruchtengebak
(op gistdeeg/roerdeeg)
3 140-160 3 170-190
0:25-
0:50
Vruchtengebak op
zandtaartdeeg
2
3 150- 170 3 170-190
0:40-
1:20
Koekjes met teer beleg
(bv. kwark, room enz.)
- - 3 170-190
0:40-
1:20
Pizza (met veel beleg)
2
1 180-200 1 190-210
1
0:30-
1:00
Pizza (dun) - - 1 230-300
1
0:10-
0:25
Turks rond brood - - 1 275-300
1
0:08-
0:15
Klein gebak
Koekjes van zandtaart-
deeg
3)
3 150-160 3 170-190
1
0:06-
0:20
Spritsen
3
3 140-150 3 160-180
0:10-
0:40
Koekjes van roerdeeg
3
3 150-160 3 170-190
0:15-
0:20
Eiwitgebak, schuimge-
bak
3 80-100 3 100-120
2:00-
2:30
Bitterkoekjes 3 100-120 3 120-140
0:30-
0:60
Koekjes van gistdeeg 3 150-160 3 170-190
0:20-
0:40
Koekjes van bladerdeeg 3 170-180
1
3 190-210
1
0:20-
0:30
Broodjes 3 170-190
1
3 180-220
1
0:20-
0:35
Soort gebak Hetelucht ¤
Boven-/
onderwarmte ¡
Tijd
Gebruiks-
niveau
Tempera-
tuur
ºC
Gebruiks-
niveau
Tempera-
tuur
ºC
voor
beide
functies
uren:
min.
28
Tips voor het bakken
1) De oven voorverwarmen
2) Combi-/braadslede of braadslede gebruiken
3) Bakken op 2 niveaus is mogelijk
De vetgedrukte aanwijzingen geven aan wat de meest geschikte ovenfunctie of
temperatuur is.
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Het gebak is aan de
onderkant te licht
Verkeerde inzethoogte Gebak lager inzetten
Het gebak zakt in el-
kaar (wordt klef,
sponzig, waterstre-
pen)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur wat lager
instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet door
een hogere baktempera-
tuur worden verkort
Te veel vloeistof in het deeg Gebruik de volgende keer
minder vloeistof.
Let op de kneedtijden, vooral
bij het gebruik van keuken-
machines
Het gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur volgende
keer wat hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Het gebak wordt on-
gelijkmatig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
Baktemperatuur wat lager
instellen en baktijd verlen-
gen
Het deeg is ongelijkmatig ver-
deeld
Deeg gelijkmatig op de bak-
plaat verdelen
Te lange baktijd Te lage temperatuur Baktemperatuur volgende
keer wat hoger instellen
29
Tabel ovenschotels en gratineren
* oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
* opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren.
Boven- en
onderwarmte ¡
Infratherm-braden » Tijd
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
uren: min.
pastaschotel 1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
gegratineerde
groente
*
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
gegratineerd
stokbrood
*
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
zoete
ovenschotel
1 180-200 - - 0:40-0:60
visschotel 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
gevulde
groente
1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
Gerecht
Inzetniveau
van onderen
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
diepvries-pizza 3
boven- en
onderwarmte ¡
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
patates frites
*
(300-600 g)
3
infratherm-
braden »
200-220 °C 15-25 min.
baguettes 3
boven- en
onderwarmte ¡
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
vruchtengebak 3
boven- en
onderwarmte ¡
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
30
Braden
Gebruik voor het braden de ovenfunctie infratherm-braden » of bo-
ven-/onderwarmte ¡.
Servies
Voor het braden is elk soort hittebestendig servies geschikt. (Volg de
aanwijzingen van de fabrikant op!)
Bij servies met kunststof handvatten moet men erop letten dat deze
hittebestendig zijn. (Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!)
Grote stukken vlees kunt u direct in de universele plaat of op het
rooster met daaronder de universele plaat braden (bijv. kalkoen,
gans, 3-4 kippen, 3-4 varkensschenkels).
Wij bevelen aan om alle magere vleessoorten in de braadpan met
deksel te braden (bijv. kalfsvlees, gemarineerd vlees, runder smoor-
vlees, diepgevroren vlees). Op deze manier blijft het vlees sappiger.
Alle vleessoorten die een knapperig korstje moeten krijgen, kunnen in
de braadpan zonder deksel worden bereid (bijv. varkensvlees, ge-
hakt, lamsvlees, schapenvlees, eend, 1-2 varkensschenkels, 1-2 kip-
pen, klein gevogelte, rosbief, ossenhaas, wild).
3 Tip: Wanneer u in een pan braadt, wordt de oven minder vies!
Inzetniveaus
De inzetniveaus kunt u met behulp van de volgende tabel bepalen.
3 Aanwijzingen bij de braadtabel
In de tabel treft u aanwijzingen aan voor de ovenfunctie, de tempera-
tuurinstelling, de braadtijd en het inzetniveau voor diverse vleessoor-
ten. De aangegeven waarden zijn slechts richtlijnen.
Wij bevelen u aan om vlees en vis pas bij hoeveelheden groter dan
1 kg in de oven te bereiden.
In het algemeen is de functie boven-/onderwarmte ¡ bijzonder ge-
schikt voor zeer mager vlees, vis en wild. Voor alle andere vleessoor-
ten (speciaal gevogelte) bevelen wij de functie infratherm-braden »
aan.
Om het inbranden van druppelend vleessap of vet te voorkomen, be-
velen wij aan om wat vocht in de braadpan te gieten.
Het vlees indien nodig (na 1/2 - 2/3 van de bereidingstijd) omkeren.
3 Tip: Grote stukken vlees en gevogelte tijdens het braden diverse malen
met het braadsap begieten. Daardoor verkrijgt u een beter resultaat.
2 Schakel de oven ongeveer 10 minuten voor het einde van de berei-
dingstijd uit om zo de nawarmte optimaal te benutten.
31
Tabel braden
Vleessoort Hoeveel-
heid
Boven- en
onderwarmte ¡
Infratherm-
braden »
Tijd
Gewicht Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur
°C
Ge-
bruiks-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
uren:min.
rundvlees
suddervlees 1-1,5 kg 1 200-250 - - 2:00-2:30
rosbief of os-
senhaas
per cm
hoogte
- van binnen
rood
per cm
hoogte
1 250-270* 1 190-200 0:05-0:06
- van binnen
roze
per cm
hoogte
1 250-270* 1 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
1 210-250* 1 170-180 0:08-0:10
varkensvlees
fricandeau
hamlap,
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 1 180-190 1 170-180 1:00-1:30
gehakt
750 g-
1 kg
1 170-180 1 160-170 0:45-1:00
kalfsvlees
kalfsbraadstuk 1 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
kalfsbout 1,5-2 kg 1 210-225 1 160-180 2:00-2:30
lamsvlees
lamsbout,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 1 210-220 1 150-170 1:15-2:00
lamsrug 1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
wild
hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3 220-250* 3 160-170 0:25-0:40
ree-/hertenrug 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:15-1:45
ree-/hertenbout 1,5-2 kg 1 200-210 1 160-180 1:30-2:15
32
* Oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
gevogelte
gevogelte
4-6 stukken
à
200-250g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
halve kip
2-4 stuks
à 400-
500 g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
kip,
poularde
1-1,5 kg 1 220-250 1 170-180 0:45-1:15
eend 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
gans 3,5-5 kg 1 200-210 1 150-160 2:30-3:00
kalkoen
2,5-3,5 kg 1 200-210 1 150-160 1:30-2:00
4-6 kg 1 180-200 1 140-150 2:30-4:00
vis (stoven)
hele vis 1-1,5 kg 2/3 210-220 2/3 160-170 0:45-1:15
Vleessoort Hoeveel-
heid
Boven- en
onderwarmte ¡
Infratherm-
braden »
Tijd
Gewicht Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur
°C
Ge-
bruiks-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
uren:min.
33
Vlak-grilleren
Om te grilleren de ovenfunctie grill ¸ of grote grill º met de
temperatuurinstelling È gebruiken.
1 Attentie: Altijd met gesloten ovendeur grilleren.
3 De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwarmen!
Grillservies
Voor het grilleren rooster en universele plaat samen gebruiken.
Inzetniveaus
Voor het grilleren van platte levensmiddelen vooral het 4e inzetni-
veau van onderen gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De aangegeven grilltijden zijn slechts richtlijnen en zijn afhankelijk van
soort en kwaliteit van het vlees of de vis.
Vlak-grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Vlees of vis na de helft van de grilltijd omkeren.
Tabel grilleren
* Grillrooster zonder universele plaat gebruiken.
Gerecht
Inzetniveau
van onderen
Grilltijd
1e kant 2e kant
gehaktballen 4 8-10 min. 6-8 min.
varkensfilet 4 10-12 min. 6-10 min.
braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
rundersteaks
kalfssteaks
4 6-7 min. 5-6 min.
ossenhaas, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
toast * 3 2-3 min. 2-3 min.
snacks op toast 3 6-8 min. -
34
Ontdooien
Om te ontdooien de ovenstand ontdooien A kiezen zonder de tempe-
ratuur in te stellen.
Ontdooigerei
Plaats de uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster.
Gebruik geen borden of schotels voor het afdekken, aangezien dat de
ontdooitijd aanzienlijk verlengt.
Inzetniveaus
Voor ontdooien, het rooster in het eerste niveau van onderen plaat-
sen.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
De volgende tabel geeft u een aantal aanknopingspunten voor de ont-
dooitijden.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooi-
tijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Leg de kip op een omgedraaide scho-
tel in een groot bord. Nadat de helft
van de tijd is verstreken, omdraaien of
met folie afdekken.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Niet afdekken.
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Niet afdekken.
Boter, 250 g 30-40 10-15 Niet afdekken.
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15
Niet afdekken
(ook wanneer de room nog gedeelte-
lijk licht bevroren is kan men deze
goed opkloppen).
Taart, 1400 g 60 60 Niet afdekken.
35
Wecken
Om te wecken gebruikt u de oven-functie onderwarmte U.
Weckservies
Gebruik voor het wecken alleen daarvoor geschikte glazen potten van
gelijke grootte.
3 Glazen potten met draaideksel of bajonetsluiting en metalen blik-
ken zijn niet geschikt.
Inzetniveaus
Voor wecken gebruikt u de eerste niveaurail van onderen.
Aanwijzingen bij het wecken
Gebruik voor wecken het bakblik. Hierin is plaats voor maximaal zes
glazen potten van een liter.
De potten moeten allemaal evenveel gevuld zijn, en dichtgeklemd.
Zet de potten zó in het bakblik dat ze elkaar niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water in het bakblik, zodat de oven voldoende voch-
tig wordt.
Zodra het vocht in de eerste potten belletjes begint te vormen (bij
1-liter potten na ca. 35-60 minuten), schakel dan de oven uit of stel
de temperatuur in op 100°C (zie tabel).
36
Wecktabel
De aangegeven wecktijden en -temperaturen zijn richtwaarden.
Product
Temperatuur
in°C
Wecken tot
er belletjes
worden ge-
vormd
min.
Verder
koken op
100°C min.
In uitge-
schakelde
oven laten
staan
Bessen
Aardbeien, blauwe
bosbessen, frambozen,
rijpe kruisbessen
160-170 35-45 - -
Niet-rijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15 -
Pitvruchten
Peren, kweeperen,
pruimen
160-170 35-45 10-15 -
Groente
Wortels 160-170 50-60 5-10 60
Paddestoelen 160-170 40-60 10-15 60
Augurken 160-170 50-60 - -
Mixed pickles 160-170 50-60 15 -
Koolrabi, erwten,
asperges
160-170 50-60 15-20 -
Bonen 160-170 50-60 - -
Pruimenmoes
160-170
50
45
-
6-8 uur
-
-
37
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Buitenkant van het apparaat
De voorkant van het apparaat met een zachte doek en een warm sop-
je afnemen.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Ovenruimte
1 Waarschuwing: Voor het reinigen moet de oven uitgeschakeld en af-
gekoeld zijn.
3 Reinig het apparaat elke keer na het gebruik. Verontreinigingen zijn
dan makkelijk te verwijderen en kunnen niet inbranden. Door de pyro-
lyse kan niet verwijderde aanslag verkleuring van de oppervlakte van
het materiaal veroorzaken.
1. Voor het reinigen de ovenverlichting inschakelen.
2. De oven elke keer na het gebruik met een sopje afnemen en drogen.
Gebruik geen schurende voorwerpen.
3. Bij hardnekkige verontreiniging met pyrolyse reinigen.
3 Aanwijzing: Door de pyrolyse wordt gebruik van een ovenspray over-
bodig.
1 Attentie! Als u toch ovenspray gebruikt, beslist de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen.
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
38
Pyrolytische reiniging
1 Waarschuwing! De oven wordt tijdens deze procedure heel heet. Kleine
kinderen moeten ver van de oven vandaan worden gehouden.
1 Attentie! Voor het uitvoeren van de Pyrolyse moeten alle afneembare
delen van het inschuifrooster uit de oven worden verwijderd.
3 Indien u de als extra accessoire beschikbare uitneembare bakplaten
gebruikt, moeten deze voor de Pyrolyse worden verwijderd.
1. Grove vervuilingen dienen vooraf handmatig verwijderd te worden.
2. De schakelaar van de ovenfunctie op Pyrolyse P instellen.
3. De schakelaar voor de temperatuurkeuze tot de eindaanslag naar rechts
draaien. De Pyrolyse begint na een aantal seconden en schakelt auto-
matisch na 2 uur en 30 minuten weer uit.
3 Tijdens de Pyrolyse is de deur vergrendeld en is de ovenverlichting bui-
ten gebruik. De temperatuurcontrolelamp brandt net zo lang tot de
deur weer ontgrendeld is (ca. 45 min).
4. Na de beëindiging van de Pyrolyse alle schakelaars op de nulstand
draaien.
5. De oven na het afkoelen met een vochtige doek afnemen.
39
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
1. Schroeven uitdraaien.
2. Roosters achter van de ovenwand
wegtrekken en naar voren
klappen (1).
3. Roosters losnemen (2).
40
Inschuifroosters inzetten
1 Let er bij het weer inzetten op dat
de afgeronde einden van de gelei-
dingsstangetjes naar voren wijzen!
1. Bij het inzetten de roosters eerst
voor inhangen (1).
2. Roosters naar achteren klappen en
insteken (2).
3. Schroeven weer bevestigen.
41
Ovenverlichting
1 Waarschuwing: Kans op kortsluiting! Voor het vervangen van de oven-
lamp:
oven uitschakelen!
zekeringen in de huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
3 Om de ovenlamp en het afdekglas te beschermen een doekje op de bo-
dem van de oven leggen.
Ovenlamp vervangen/glas reini-
gen
1. Afdekglas linksom draaien, losne-
men en schoonmaken.
2. Indien nodig:
oververlichting 40 watt, 230 V
300 °C hittebestendig
vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
42
Ovendeur
Voor het reinigen kunt u de ovendeur losnemen.
Ovendeur losnemen
1. Ovendeur geheel openen.
2. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren geheel
openklappen.
3. Ovendeur met twee handen opzij
vastpakken en over de weerstand
heen ongeveer 3/4 sluiten.
4. Deur van de oven wegtrekken
(voorzichtig: zwaar!)
5. Deur met de buitenkant naar bene-
den op een zachte, egale onder-
grond leggen, bijv. op een deken,
om krassen te voorkomen.
Ovendeur inzetten
1. Deur met de buitenkant naar u toe
met twee handen opzij vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60°
houden.
3. Deurscharnieren tegelijk zo ver mo-
gelijk in de twee uitsparingen rechts
en links onder aan de oven schui-
ven.
4. Deur zo ver mogelijk naar boven op-
tillen en dan geheel openen.
5. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren in de oor-
spronkelijke stand terugklappen.
6. Ovendeur sluiten.
43
Deurvenster van de oven
De ovendeur is voorzien van vier achter elkaar aangebrachte glazen
vensters. De binnenste vensters kunnen worden uitgenomen en gerei-
nigd.
1 Waarschuwing: de volgende stappen mag u uitsluitend uitvoeren op
de uit de hengsels gelichte ovendeur! Als de deur nog in de oven
hangt kan de deur bij het verwijderen van de beglazing door de ge-
wichtsvermindering opspringen en u in gevaar brengen.
1 Attentie! Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de
buitenste glasplaat, kan het glas breken.
Demonteren van het bovenste deurvenster
1. Licht de ovendeur uit de oven en leg
de deur met de handgreep naar be-
neden op een zachte, vlakke onder-
grond.
2. Pak de bovenste glasplaat bij de on-
derste rand vast en schuif de glas-
plaat in de richting van de
handgreep van de oven. U voelt wat
weerstand. Schuif de glasplaat door
totdat deze onder vrij ligt.
3. Venster aan de onderkant iets optillen en uittrekken.
Middelste glazen vensters uitnemen
1. Middelste glazen vensters een voor
een aan onderrand vastpakken en in
de richting van de handgreep van
de ovendeur schuiven tot de onder-
kant vrij is.
2. Vensters aan de onderkant iets op-
tillen en uittrekken.
Reinig de deurvensters
44
Middelste glazen vensters terugplaatsen
1. Middelste glazen vensters een voor
een schuin van boven in het deur-
profiel aan de kant van de hand-
greep laten zakken.
2. Middelste glazen vensters naar on-
deren laten zakken en in de richting
van de onderkant van de deur zo ver
mogelijk onder de onderste klem
schuiven.
Terugplaatsen van het bovenste deurvenster
1. Schuif de bovenste glasplaat schuin
van boven in het deurprofiel aan de
kant van de greep.
2. Laat de glasplaat zakken. Venster
met lichte druk aan de handgreep-
kant voor het stopprofiel aan de on-
derkant van de deur leggen en
onder het stopprofiel schuiven.
De glasplaat moet vast zitten!
Hang de ovendeur weer in de oven.
45
Wat is er aan de hand als...
Wanneer u de storing met de hierboven gegeven aanwijzingen niet
kunt verhelpen, neem dan contact op met uw vakhandelaar of met
de klantenservice.
1 Waarschuwing: Door onvakkundig uitgevoerde reparaties kunnen gro-
te gevaren voor de gebruiker ontstaan.
Bij foutieve bediening wordt het bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht.
3 Aanwijzingen voor apparaten met een metalen voorzijde:
Vanwege de koele voorzijde van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, geduren-
de korte tijd condens vormen op de binnenkant van het deurvenster.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet
warm.
De oven is niet ingeschakeld. Oven inschakelen.
De tijd is niet ingesteld. Dagtijd instellen
De noodzakelijke instellin-
gen zijn niet uitgevoerd.
Instellingen controleren.
De veiligheidsuitschakeling
heeft de oven uitgeschakeld.
Zie Veiligheidsuitschakeling.
De zekering in de huisinstal-
latie (stoppenkast) is ge-
sprongen.
Zekering controleren.
Als de zekeringen meerdere
malen worden uitgescha-
keld, neem dan contact op
met een erkend elektro-in-
stallateur.
De Pyrolyse functio-
neert niet.
De bakovenplaat werd niet
verwijderd.
Bakovenplaat verwijderen.
De ovendeur is ver-
grendeld.
Het apparaat is niet aange-
sloten; de deurvergrendeling
is
geactiveerd.
Het apparaat aansluiten en
ten minste 10 seconden
wachten totdat de rode tem-
peratuurcontrolelamp dooft.
De ovenverlichting valt
uit.
De ovenverlichting is
defect.
Ovenverlichting vervangen.
46
Technische gegevens
Binnenafmetingen oven
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335-2-6 m.b.t. de veiligheid van elektrische
apparaten voor huishoudelijk gebruik en soortgelijke doeleinden en
EN 60350 resp. DIN 44546 / 44547 / 44548 m.b.t. de gebruikseigen-
schappen van elektrische fornuizen, kookplaaten, ovens en grills voor
het huishouden.
EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 deel 14/1999-10
EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
m.b.t. de fundamentele beschermingseisen voor elektromagnetische
compatibiliteit (EMC).
5 Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn incl. wijzigingsrichtlijn 92/
31/EG).
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 41 cm x 41 cm
volume (nuttige inhoud) 52 l
47
48
49
50
Register
A
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9, 15
Afdanken. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
B
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24, 25, 26
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Beschrijving van het apparaat . . . . . . . . . . . 7
Boven- en onderwarmte . . . . . . . . . . . . . . . 13
Braadslede. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
C
Combi-rooster. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
G
Gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Grill . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Grilleren. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Grote grill . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
H
Hete lucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
I
Inmaaktabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
K
Kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . 29
Klok
Dagtijd instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
dagtijd wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
duur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
einde . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
kookwekker . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
O
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14, 34
Oven
accessoires. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
bedienen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
lamp. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Ovenschotels. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
P
Pyrolyse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
R
Reinigen
voor het in gebruik nemen. . . . . . . . . . . . 11
Reiniging
accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .37
inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .39
ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .41
ovenruimte. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .37
reiniging
Pyrolyse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .38
Reparaties. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Rooster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
T
Tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .24
Tijdsaanduiding uitschakelen . . . . . . . . . . . .17
U
Universele plaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9, 15
V
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
W
Wat moet u doen, als... . . . . . . . . . . . . . . . . .45
Wecken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .35
51
Service
In het hoofdstuk ”Wat is er aan de hand als …” vindt u enkele storingen
die u zelf kunt opheffen. Lees in geval van storing eerst dit hoofdstuk.
Gaat het om een technische storing?
Neem dan contact op met onze service-afdeling. (Adres en telefoon-
nummers vindt u in de lijst „Adres klantenservice”.)
Bereid het gesprek in ieder geval goed voor. Dat vereenvoudigt de dia-
gnose en de vaststelling of bezoek van een servicetechnicus nodig is:
Geef zo nauwkeurig mogelijk op:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek beslist de
volgende gegevens van uw apparaat
op het typeplaatje:
Model,
PNC-nr. (9 cijfers),
S-nr. (8 cijfers).
Wij raden u aan de nummers hier te
noteren zodat u ze altijd bij de hand
hebt
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing m.b.v. de storingstabel (zie hoofdstuk ”Wat is er aan
de hand als …”) zelf had kunnen opheffen,
als de service-technicus u verschillende malen moet bezoeken, omdat
hij vóór zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gekregen en
daarom bijv. onderdelen moet halen. Dit kunt u voorkomen als u uw
telefoongesprek goed voorbereidt zoals boven beschreven.
Model: . . . . . . . . . . .
PNC: . . . . . . . . . . .
S-nr: . . . . . . . . . . .
From the Electrolux Group. The world´s No.1 choice.
De Electrolux Groep is de grootste producent ter wereld van aangedreven apparaten voor gebruik in de keuken,
reinigingswerkzaamheden en voor gebruik buitenshuis. In meer dan 150 landen over de hele wereld worden
ieder jaar meer dan 55 miljoen Electrolux producten (zoals koelkasten, fornuizen, wasautomaten, stofzuigers,
kettingzagen en grasmaaiers) verkocht ter waarde van circa USD 14 miljard.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
822 923 522-A-170903-02
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

AEG CB3140-1-MEURO Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding