EIWITKLOPPER
Controleer altijd of de klopper goed op de messenunit is vastgeklikt voordat u een
programma start, om dit accessoire niet te beschadigen�
Gebruik in geen geval een hogere snelheid dan 7, noch een temperatuur van boven
80°C, om de klopper niet te beschadigen�
Voeg geen ingrediënten toe die de werking van de klopper zouden kunnen blokkeren�
Klik de eiwitklopper vast op de
messenunit�
CLIC
TIPS EN ADVIEZEN
Stijfgeklopt eiwit
• Uw kom moet schoon en droog zijn� Hij hoeft maar een beetje vettig te zijn of de
eiwitten worden niet stijf�
• Gebruik voor luchtiger eiwit, eieren op kamertemperatuur en voeg een mespuntje zout
toe�
• Verwijder altijd de dop van de deksel anders wordt het eiwit niet luchtig�
• Met het programma STIJFGEKLOPT EIWIT krijgt u heel luchtig eiwit, wilt u «steviger»
eiwit (bv� voor schuimgebak) dan kunt u de snelheid verhogen tot 7�
Slagroom
• Gebruik altijd volle slagroom (bij voorkeur met een vetgehalte van 35%)�
• Zet de slagroom en de eiwitklopper ten minste een halfuur in de koelkast�
• Koel de rvs-kom: doe enkele ijsblokjes in de kom en selecteer het programma GESTAMPT
IJS� Gooi de kom daarna leeg en droog hem snel en zorgvuldig af�
• Bevestig de gekoelde eiwitklopper in rvs-kom, schenk de koude room in de kom en
voeg de poedersuiker toe� Sluit de kom met de deksel, maar laat de dop eraf� Stel het
EXPERT-programma in op 2�30 minuut/snelheid 7 (zonder verwarmen)� Afhankelijk
van de gebruikte slagroom en de temperatuur van de room is het misschien nodig het
programma een paar minuten te verlengen� Controleer de slagroom tijdens het kloppen
regelmatig om te voorkomen dat de room tot boter slaat� De slagroom is stijf als de
eiwitklopper duidelijke sporen achterlaat in de slagroom�
Andere toepassingen
• Een sorbet nog luchtiger maken: zet aan het eind van het programma SORBET de
klopper in en start het programma EXPERT: 30 seconden, snelheid 6�
• Bij bepaalde recepten kan het nodig zijn de klopper in een warme bereiding te gebruiken
(bv; Zwitsers schuimgebak), in dit geval is het nodig over te schakelen op de EXPERT modus�
Houd u nauwkeurig aan de recepten uit het boekje�
Doe de ingrediënten in
de kom, sluit de deksel en
verwijder de dop voordat u
het programma start�
Druk de 2 knoppen in om de
klopper te verwijderen�
Het bovenste gedeelte kan
gedemonteerd worden voor
een grondige reiniging�
16