Whirlpool AKZ 421 NB Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKZ 421
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56023
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat bereikt wordt door de
oven en/of de kookplaat; nadat de oven is
uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3.
Verwarmingelement bovenwarmte (kan naar beneden
gezet worden)
4.
Ovenlampje
5.
Ovenventilator
6.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
7.
Ovendeur
*Belangrijk:
bij de Klantenservice is als optional een kit
verkrijgbaar die bestaat uit een glasplaat voor de ovendeur
en bijbehorende montage-onderdelen. De kit heeft als doel
de temperatuur van de buitenzijde van de ovendeur te
verlagen en wordt geadviseerd in de aanwezigheid van
kinderen.
Artikelnr.
4819 310 39186
.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van
functies.
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden
(temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar buiten.
Draai de knop op de gewenste stand
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand
0
en
druk u hem in het midden in om hem op de oorspronkelijke
stand terug te zetten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet
gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- -
Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van de
bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes van de
thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling
van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te
bereiken.
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en geven van een bruin korstje aan brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de
eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie zichzelf
automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven
automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS
(HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS
(MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels X 2 3 220 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Strudel
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch, wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op
stand 1 tot 3.
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 421 NB Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor