MCC233t
N
7
Testen van de geschiktheid van kookgerei
•
Controleer voor elk gebruik of de schotels en dergelijke geschikt zijn voor een magnetronoven. In het
algemeen lenen glas, keramiek en hittebestendig glaswerk zich uitstekend voor het gebruik in een
magnetronoven. De microgolven zullen de meeste voorwerpen van glas of keramiek niet verhitten, deze
voorwerpen kunnen echter warm worden door de warmte die door het voedsel zal worden overgebracht. Wij
raden dan ook aan ovenhandschoenen te gebruiken als u de schotels uit de oven haalt.
•
Het kookgerei in de magnetronoven plaatsen met een halfvol glas water. De oven één minuut lang op 1000W
(100%) zetten. Als het kookgerei warm aanvoelt, kunt u het beter niet gebruiken. Als het slechts iets warm is
kunt u het gebruiken om voedsel op te warmen maar niet voor het koken. Als de schotel op
kamertemperatuur is, is hij geschikt voor koken in de magnetronoven.
•
Papieren servetten, vetvrij papier, papieren handdoeken, schotels, kopjes, kartons, diepvriesfolie en karton zijn
veel gebruikte producten in het kader van keukengebruik. Altijd controleren of de bekers, kopjes of schotels
gevuld zijn met voedsel dat de energie zal absorberen om oververhitting te voorkomen.
•
Een groot aantal plastic schotels, kopjes, diepvriesbakjes en plastic omhulsels kunnen in de magnetronoven
gebruikt worden. Volg de instructies van de fabrikant op bij het gebruik van plastic in de oven. Vermijd het
gebruik van plastic toebehoren waarin voedsel zit dat een hoog gehalte aan vet of suiker heeft aangezien dit
soort voedsel uiterst hoge temperaturen kan bereiken en het plastic zou kunnen doen smelten.
•
De oven niet zonder toezicht achterlaten als u voedsel in plastic, papier of ander ontvlambaar materiaal
opwarmt of kookt.
•
Metalen bakjes of schotels of schotels en bakjes met een metalen rand mogen niet in de magnetronoven
gebruikt worden behalve indien staat vermeld dat zij speciaal geschikt zijn voor gebruik in de
magnetronoven.
•
In de meeste gevallen is het aangeraden het voedsel af te dekken; het zal smakelijker zijn en uw toestel blijft
schoon. Vooraleer u echter voedsel wil koken of vloeistoffen wil opwarmen in een fles of hermetisch
afgesloten bakje, moet u de dop of het deksel verwijderen.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van een deksel of dop om brandwonden door stoom te vermijden.
Bakjes, schotels en dozen van folie
Ondiepe voorwerpen van folie kunnen in alle veiligheid gebruikt worden voor het opwarmen van
voedsel in de magnetronoven op de voorwaarde dat de volgende regels in acht genomen worden:
1.
Het bakje, doosje of de schotel van folie mag niet dieper dan 3 cm zijn.
2.
De folie mag niet afgesloten worden middels een deksel of dop.
3.
De voorwerpen van folie moeten tenminste tot aan twee derde gevuld zijn met voedsel. Nooit lege
voorwerpen van folie gebruiken.
4.
Altijd maar één enkel voorwerp van folie in de magnetronoven zetten, dit voorwerp mag niet in
contact komen met de wanden van de oven. Als uw oven voorzien is van een metalen draaiplateau
of kookrek, moet het voorwerp van folie geplaatst worden op een omgekeerde ovenbestendige
schotel of plaat.
5.
Voorwerpen van folie mogen niet meerdere malen gebruikt worden in de magnetronoven.
6.
Als de magnetronoven al 15 minuten of langer in werking is, moet u hem eerst laten afkoelen
alvorens hem weer in gebruik te nemen.
7.
Het bakje, doosje of de schotel en het draaiplateau kunnen warm worden tijdens het gebruik, wees
voorzichtig als u ze uit de oven haalt. Wij raden aan hierbij ovenhandschoenen of een andere
bescherming te gebruiken.
8. Vergeet niet dat bij het gebruik van een bakje, doosje of schotel van aluminiumfolie, de tijdsduur
nodig voor het opwarmen of koken langer kan zijn dan normaal. Altijd controleren of het voedsel
warm is alvorens het te serveren.