7
VOEDSEL BEREIDEN
FOLIE EN ZAKJES
GEBRUIKSADVIEZEN EN SUGGESTIES
VerwijDer sluitstrips met metaaldraad van papieren
of plastic zakken voordat u de zak in de
magnetronoven plaatst.
folie moet ingesneDen of ingeprikt worden met een
vork om de druk af te laten en zo het openbarsten
te voorkomen, omdat zich tijdens het verhitten
stoom vormt.
microgolVen dringen maar weinig door in het
voedsel. Als u een aantal stukken samen wil
bereiden, leg dan de stukken in een cirkel zodat er
meer stukken aan de buitenkant liggen.
kleine stukken worden sneller dan grote stukken
bereid.
snijD het VoeDsel in stukken die even groot zijn
zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Vocht VerDampt tijdens de bereiding in de
magnetron.
een magnetronbestenDig Deksel op de schaal
vermindert vochtverlies.
het meeste VoeDsel blijft verder koken nadat de
bereiding in de magnetron al beëindigd is. Laat
daarom het voedsel nagaren tot het helemaal
klaar is.
omroeren is gewoonlijk noDig bij bereidingen in de
magnetron. Verplaats tijdens het omroeren de
bereide porties op de randen naar het midden en
de porties in het midden die nog niet gaar zijn
naar de randen.
leg Dunne plakjes Vlees boven op elkaar of laat ze
overlappen. Dikkere plakken, bijvoorbeeld
gehaktbrood en worst, moeten dicht bij elkaar
worden gelegd.
VLOEISTOFFEN
Vloeistoffen kunnen oVerVerhitten tot boven het
kookpunt zonder zichtbaar te borrelen.
Daardoor kunnen hete vloeistoen plots
overkoken.
Doe het VolgenDe om Dat te Voorkomen:
q
Vermijd het gebruik van rechte potten of
essen met nauwe halzen.
w
Roer de vloeistof om alvorens de houder in
de magnetron te zetten en laat het lepeltje
erin staan.
e
Roer de vloeistof na het verwarmen
nogmaals voorzichtig om voordat u de
houder uit de magnetron haalt.
BABYVOEDING
na het opwarmen Van babyVoeDing of vloeistof in
een zuiges of in een potje babyvoeding moet u
het voedsel altijd doorroeren en de temperatuur
controleren voordat u het serveert.
zo zorgt u erVoor dat de warmte gelijkmatig
wordt verdeeld zodat er geen kans is op
brandwonden.
let erop dat u het deksel en de speen vóór het
opwarmen verwijdert.
DIEPVRIESPRODUCTEN
Voer Voor De beste resultaten het ontdooien uit op
het glazen draaiplateau. Gebruik zo nodig een
lichtplastic schaal die geschikt is voor magnetrons.
gekookt VoeDsel, stoofschotels en vleessauzen
ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien
omroert.
haal grote stukken uit elkaar wanneer ze beginnen
te ontdooien. Afzonderlijke plakken ontdooien
sneller.
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft aan welke functies het best gebruikt
kunnen worden voor een bepaald gerecht.
Debereidingstijden gelden vanaf het moment
dat het gerecht in de magnetronoven wordt
gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien
nodig).
De bereiDingsinstellingen en -tijDen zijn indicatief
en hangen af van de hoeveelheid voedsel en
het type schaal. Bereid het voedsel altijd aan de
gegeven minimumbereidingstijd en controleer
of het gaar is.
Volg Voor De beste resultaten nauwgezet de
aanwijzingen in de bereidingstabel met
betrekking tot de keuze van de te gebruiken
accessoires (indien bijgeleverd).