N C
M Y
SCHOONMAAK EN ONDERHOUD
DE KOOKZONES EN HET
BEDIENINGSPANEEL SCHOONMAKEN
x
Neem de stekker van het komfoor uit het
stopcontact of schakel de elektrische voeding uit en
wacht dat het komfoor is afgekoeld voordat u
begint met het schoonmaken.
x
Gebruik een doek gedrenkt in warm water met
zeep of in warm water met vloeibaar afwasmiddel.
x
Gebruik geen schurende of bijtende producten,
producten met chloor of metalen
schoonmaakgereedschap.
x
Laat gemorste zure of basische stoffen (azijn, zout,
citroenzuur, enz.) niet aandrogen op het komfoor,
maar verwijder deze meteen.
GEGLAZUURD OPPERVLAK
x
Maak de geglazuurde delen schoon met een spons
en zeepwater of andere niet-schurende producten.
Afdrogen met een zachte doek. Het glazuur kan dof
worden door langdurige aanraking met stoffen als
citroenzuur, conserven met tomaat, azijn, enz.
OPPERVLAK VAN ROESTVRIJSTAAL
x
Schoonmaken met de speciale producten die in de
handel verkrijgbaar zijn.
Let op: als het komfoor ononderbroken wordt gebruikt,
dan kan het oppervlak rondom de elektrische
kookzones verkleuren door de hoge temperatuur.
ELEKTRISCHE KOOKZONES
x
Maak de kookzones schoon wanneer ze nog lauw
zijn.
x
Maak de kookzones schoon met een doek gedrenkt
in zout water en wrijf de kookzones na elke
schoonmaakbeurt met een doek gedrenkt in olie.
x
Gebruik geen water om roest te voorkomen.
HET GLASKERAMISCHE OPPERVLAK
SCHOONMAKEN
Vergewis u ervan dat het komfoor uit staat
voordat u met het schoonmaken begint.
Verwijder aangekoekt vuil met een speciaal – in de
handel verkrijgbaar – krabbertje.
Neem stof af met een vochtige doek.
Het gebruik van schoonmaakmiddelen is toegestaan,
op voorwaarde dat deze geen bijtende of schurende
werking hebbe n.
Verwijder het schoonmaakmiddel altijd grondig met
een vochtige doek.
Houd alle voorwerpen die k unnen smelten uit de buurt
van het komfoor: plastic voorwerpen, aluminiumfolie,
suiker of suikerhoudende producten.
Mocht er een voorwerp op het komfoor zijn
gesmolten, verwijder dan het materiaal meteen
(wanneer het komfoor nog warm is) met een speciaal
krabbertje om te voorkomen dat het glaskeramische
oppervlak blijvende schade oploopt.
gebruik nooit een mes of andere scherpe voorwerpen,
omdat d eze het oppervlak kunnen beschadigen.
Gebruik ook geen metaalsponzen of andere metalen
gereedschap, omdat deze het glaskeramische
oppervlak o nherstelbaar kunnen krassen.
Gebruik geen stoomreiniger, omdat deze
condens aan de binnenkant van het komfoor
kan veroorzaken, hetgeen het kooktoestel
onveilig maakt.
49