KitchenAid KOFCS 60900 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Gebruiksaanwijzing
Belangrijke Veiligheidsinstructies 4
Installatie 8
Milieutips 9
EG Verklaring van Overeenstemming 9
Opsporen van storingen 9
Klantenservice 10
Reiniging 10
Onderhoud 11
Instructies voor het gebruik van de oven 12
Beschrijving functies 15
Bereidingstabel 16
Gebruiksadviezen en -suggesties 17
4
Belangrijke Veiligheidsinstructies
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de gebruiker
en voor anderen worden aangegeven. Alle veiligheidswaarschuwingen worden
voorafgegaan door het gevarensymbool en door de volgende termen:
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel
zal leiden.
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel
kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details van
het mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het
risico op letsel, schade en elektrische schokken
voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat
beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken
en installeren.
Het apparaat moet worden losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u installatiewerkzaamheden
uitvoert.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door
een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de
fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke
veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel
onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet
aangegeven wordt in de gebruikershandleiding.
Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend
elektricien gebeuren. Neem contact op met een erkend
Servicecentrum.
WAARSCHUWING
GEVAAR
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: www.kitchenaid.eu
5
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om
het apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te
kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de
geldende veiligheidsvoorschriften is er een omnipolaire
schakelaar met een afstand van minstens 3 mm.
Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven is
voorzien van een stekker.
Gebruik geen verlengkabels.
Trek niet aan het netsnoer.
Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische
onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan het
apparaat uit om het risico op een elektrische schok te
voorkomen (uitsluitend voor modellen met inductiefunctie).
Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en
gebruik het niet op blote voeten.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander
gebruik is verboden (bijv het verwarmen van de ruimte).
De fabrikant aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor
oneigenlijk gebruik van het apparaat of onjuiste instelling
van de bedieningsknoppen.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden heet
tijdens het gebruik.
Voorkom aanraking van verwarmingselementen.
Heel jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) dienen op
afstand gehouden te worden, tenzij ze onder voortdurend
toezicht staan.
Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde
fysieke, sensorische of mentale vermogens of gebrek aan
ervaring en kennis, mogen dit apparaat gebruiken indien ze
6
onder toezicht staan of instructies hebben ontvangen over
het gebruik van het apparaat en de mogelijke gevaren ervan
begrijpen. Kinderen mogen niet spelen met het apparaat.
Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet door
kinderen zonder toezicht worden uitgevoerd.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van het
apparaat tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel
kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere
brandbaar materiaal tot alle onderdelen van het apparaat
helemaal zijn afgekoeld.
Open de deur van het apparaat na afloop van de bereiding
voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk
ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de
deur van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht
naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel.
Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit
de oven te halen, en let erop dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de
buurt ervan: er kan brand ontstaan vliegen als het apparaat
per ongeluk wordt ingeschakeld.
Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of
blikken in het apparaat.
De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog
oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam.
Houd de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de
gaten.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het
droogproces van gerechten.
7
AFVALVERWERKING VAN HUISHOUDELIJKE APPARATEN
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank
het apparaat af conform de plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking.
Snijd voordat u het apparaat afdankt de elektriciteitskabels door zodat het
apparaat onbruikbaar wordt.
Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van
huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke
instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt
gekocht.
Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum,
cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op
hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam
vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische
verwarmingselement.
Gebruik geen stoomreinigers.
Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd de
kinderen uit de buurt van de oven tijdens de
pyrolysecyclus. Zorg dat gemorste etenswaar voorafgaand
aan de reinigingscyclus uit de oven verwijderd wordt
(uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
Houd dieren uit de buurt van het apparaat tijdens en na de
pyrolysecyclus (uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze
oven wordt aanbevolen.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers voor het reinigen van de ruit van de
ovenklep aangezien het glas daardoor bekrast kan raken,
waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de
lamp wordt vervangen om de kans op een elektrische
schok te voorkomen.
Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af te
dekken (alleen voor ovens met meegeleverde pan).
Controleer na het uitpakken
van de oven of het apparaat
tijdens het transport geen
beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur
goed sluit.
Neem in geval van twijfel
contact op met uw leverancier
of de dichtstbijzijnde
Klantenservice. Om eventuele
schade te voorkomen wordt
geadviseerd om de oven pas
voor de installatie van de
piepschuim bodem te halen.
De oven op het inbouwen
voorbereiden
De keukenkastjes naast de
oven moeten tegen hitte
bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle
zaagwerkzaamheden uit
voordat u de oven plaatst,
en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte werking van het apparaat mag de minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
Elektrische aansluiting
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het
typeplaatje van het product overeenkomt met de voedingsspanning
van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de
oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Eventuele vervanging van de voedingskabel (type H05 RR-F 3 x 1,5
mm
2
) mag uitsluitend worden uitgevoerd door een erkende
elektricien. Wend u tot een erkend servicecentrum.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de oven en de accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200 °C om de geur en
damp van het isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
Giet nooit water in de binnenkant van een hete oven; hierdoor kan de emaillen lak beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de emaillen lak
kan geven.
Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparaten niet in contact komen met hete
onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Installatie
8
Milieutips
Verwerking van verpakkingsmaterialen
De verpakkingsmaterialen kunnen volledig
gerecycled worden en zijn voorzien van het
recyclingsymbool .
De diverse onderdelen van de verpakking
moeten daarom op verantwoordelijke wijze en
in overeenstemming met de plaatselijke
voorschriften inzake afvalverwerking
weggegooid worden.
Het apparaat afdanken
Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese richtlijn 2012/19/EG inzake
Afgedankte Elektrische en Elektronische
Apparatuur (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit apparaat op de
juiste manier als afval verwerkt wordt, helpt de
gebruiker om mogelijk negatieve gevolgen voor
het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product, of op de
bijbehorende documentatie geeft aan dat dit
product niet moet worden behandeld als
huisvuil, maar moet worden afgeleverd bij een
geschikt inzamelpunt voor de recycling van
elektrische en elektronische apparatuur.
Tips voor energiebesparing
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal is
vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de
warme beter opnemen.
Deze oven is bedoeld om in aanraking te komen met levensmiddelen, voldoet aan het Europese
Voorschrift n.1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in
overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die
73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt) en de beschermingsvoorschriften van de
“EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
Dit apparaat voldoet aan de vereisten voor ecologisch ontwerp van de Europese verordeningen n.
65/2014, en n. 66/2014 in overeenstemming met de Europese norm EN 60350-1.
EG Verklaring van Overeenstemming
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verholpen is.
De elektronische programmeur werkt niet:
Als op het display een “ F “ met een nummer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Klantenservice. Specificeer in dat geval het nummer dat volgt op de letter “ F “.
Opsporen van storingen
9
Voordat u contact opneemt met de
Klantenservice:
1. Controleer of u het probleem zelf kunt oplossen
aan de hand van de punten die beschreven zijn
in “Opsporen van storingen”.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te
controleren of het probleem is opgelost
Als na het uitvoeren van deze controles de
storing nog steeds aanwezig is, contact
opnemen met de dichtstbijzijnde
Klantenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dat is het nummer na het
woord Service op het typeplaatje) op de rechter
binnenrand van de ovenruimte (zichtbaar als de
deur open is). Het servicenummer staat ook in
het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u, indien reparatie noodzakelijk is, tot een
erkende Klantenservice (alleen dan heeft u
zekerheid dat originele vervangingsonderdelen
worden gebruikt en de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
Klantenservice
Reiniging
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is.
- Trek de stekker van het apparaat uit het
stopcontact.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met het apparaat,
verwijder het dan onmiddellijk met een vochtig
microvezeldoekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg
dan een paar druppels afwasmiddel toe aan het
water. Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes,
sponsjes van staalwol of metalen schrapers.
Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en het
glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het
apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met een hoog
suikergehalte).
Gebruik geen corrosieve of schurende
reinigingsmiddelen.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker
te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie
ONDERHOUD).
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen van
gerechten die veel water bevatten (pizza,
groenten, enz.) kan zich condens vormen op de
binnenkant van de deur en rond de afdichting.
Wanneer de oven koud is, de binnenkant van de
deur afdrogen met een doek of een spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze
nog heet zijn.
Voedselresten kunnen gemakkelijk met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
ZELFREININGENDE KATALYTISCHE PANELEN
(indien aanwezig)
Deze speciale panelen worden eenvoudigweg aan de
wanden gehaakt voordat de zijframes gemonteerd
worden. Ze zijn bekleed met een speciaal, microporeus
katalytisch emaille dat spatten vet en olie op een
temperatuur van meer dan 200 °C oxideert en geleidelijk
verdampt. Als de oven na de bereiding van vette
gerechten niet schoon is, de legen oven gedurende 60
minuten (max.) op maximumtemperatuur laten werken.
Was of reinig zelfreinigende panelen nooit met
schurende, zure of alkaline producten.
WAARSCHUWING
10
11
- Draag beschermende handschoenen.
- Controleer of de oven koud is alvorens de volgende
werkzaamheden te verrichten.
- Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en zo ver mogelijk
naar voren (fig. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de
deur losraakt (D) (fig. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de
vergrendelingen omhoog.
4. Sluit de deur.
VERWIJDEREN VAN DE ZIJROOSTERS
Om de roosters omlaag en omhoog te zetten zoals afgebeeld in fig. 3.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
De twee achterste lampjes vervangen (fig. 4):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje (Fig. 5) los, vervang het lampje (zie de
opmerking voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- gebruik alleen 25W / 230V type E14, T300°C gloeilampjes.
- Het lampje dat in het apparaat wordt gebruikt, is speciaal ontworpen
voor elektrische apparaten en is niet geschikt voor verlichting van
huishoudelijke ruimtes (Regelgeving Commissie (EG) Nr. 244/2009).
- Lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
WAARSCHUWING
Onderhoud
(fig. 1)
(fig. 2)
(fig. 3)
(fig. 4)
(fig. 5)
12
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Ovendeur
3. Handgreep oven
4. Indicatielampje thermostaat
5. Indicatielampje ovenfunctie
OPMERKING:
- tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen ingeschakeld worden om het
energieverbruik te minimaliseren.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven
werken.
- Als de deur wordt geopend tijdens de bereiding worden de verwarmingselementen uitgeschakeld.
Instructies voor het gebruik van de oven
32
4
5
1
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. DRAADROOSTER: kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen,
bak- en cakevormen en ovenvaste schalen.
B. OPVANGBAK: bedoeld om vet of voedseldeeltjes op te vangen wanneer hij onder het rooster is
geplaatst, of bijvoorbeeld als bakplaat voor het bereiden van vlees, kip, vis, met of zonder groenten.
Giet een beetje water in de opvangbak om vet- of oliespatten of rookvorming te voorkomen.
C: DRAAISPIT: om gevogelte of braadstukken te grillen.
D. SCHUIFRAILS: om het plaatsen en verwijderen van de accessoires te vergemakkelijken.
Het aantal accessoires kan variëren afhankelijk van het model dat is aangeschaft.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Kunnen apart aangeschaft worden bij de Klantenservice.
Fig. A Fig. B Fig. C Fig. D
13
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een
vergrendelingssysteem, zodat ze niet per ongeluk naar buiten kunnen
worden getrokken.
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde
gedeelte “A” omhoog gericht (fig. 1).
2. Houd het rooster schuin wanneer het de vergrendelingsstand “B”
bereikt (Fig. 2).
3. Zet het rooster weer horizontaal en duw het helemaal naar
binnen tot stand “C” (Fig. 3).
4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven
te halen.
Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak, gebeurt op precies dezelfde manier. Het
uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de blokkering.
SCHUIFRAILS
Het gebruik van het draaispit
Steek de stang A van het draaispit in de aandrijving en de groef B in
de kromming C.
Draai de kunststof hendel D linksom.
Schuif de plaat in de geleiders van de oven en zorg ervoor dat de
stang in opening F vergrendeld wordt.
De plaat van het draaispit moet altijd in het midden van de oven
geplaatst worden (tweede hoogte van onderen).
Instructies voor het gebruik van de oven
(Fig. 1)
(Fig. 3)(Fig. 2)
14
Instructies voor het gebruik van de oven
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
A. Selectieknop temperatuur thermostaat.
Gebruik de thermostaat om de door u gewenste
bereidingstemperatuur in te stellen. De thermostaat kan ingesteld
worden tussen 50 °C en 250 °C.
B. Touchbediening.
Gebruik deze voor de selectie van:
- Instelling klok
- Kookwekker
- Bereidingsduur
- Tijdstip einde bereiding
- Programmering automatische bereiding
- Instelling geluidssignaal
C. Functieselectieknop, rechtsom.
0 UIT
- Ovenlampje
- Statisch
- Geventileerd
- Onderwarmte + ventilator
- Grill
- Turbo Grill
- Hete lucht
Opmerking: Ontdooien is mogelijk met alle ventilatiefuncties,
door de selectieknop voor de temperatuur van de thermostaat
op 0 °C te zetten.
OVERZICHT FUNCTIES
0
UIT
Ovenlampje (blijft branden terwijl de oven in gebruik is).
Verwarmingselementen boven en onder. Instelling thermostaat van 50 °C tot MAX.
Verwarmingselementen boven en onder met ventilator. Instelling thermostaat van 50 °C tot MAX.
Verwarmingselement onder met ventilator. Instelling thermostaat van 50 °C tot MAX.
Verwarmingselementen boven (klein, laag vermogen grill). Instelling thermostaat van 50 °C tot 200 °C.
Dubbel verwarmingselement boven met ventilator (grill voor grote oppervlakte).
Instelling thermostaat van 50 °C tot 200 °C.
Circulair verwarmingselement met ventilator. Instelling thermostaat van 50 °C tot MAX.
A
B
C
15
Beschrijving functies
CONVENTIONELE BEREIDING
Bij conventionele bereiding wordt de boven- en onderwarmte
gebruikt om een enkel gerecht te bereiden.
Leg het voedsel pas in de oven als de bereidingstemperatuur
bereikt is, d.w.z. wanneer het indicatielampje van de
verwarming uit gaat.
Als u, tegen het einde van de bereidingscyclus, de boven- of
ondertemperatuur wilt verhogen, de temperatuurknop naar
rechts draaien. Het wordt geadviseerd de ovendeur tijdens de
bereiding zo weinig mogelijk te openen.
BEREIDING MET HETE LUCHT
Voor dit type bereiding is er een ventilator op de achterkant
gemonteerd die de circulatie van hete lucht binnenin de oven
mogelijk maakt, waardoor er een uniforme verwarming
gecreëerd wordt. Op die manier gaat de bereiding sneller dan
met de conventionele bereiding. Het is een geschikte methode
om gerechten op meerdere steunhoogtes te bereiden, met
name wanneer de gerechten van verschillende types zijn
(vis, vlees enz.)
ONTDOOIEN
Door het selecteren van een van de bereidingsfuncties met
hete lucht en het instellen van de thermostaat op nul, laat de
ventilator koude lucht circuleren in de oven. Op die manier
kan ingevroren voedsel snel ontdooid worden.
BEREIDING MET DE GRILL
Gebruik de grill om gerechten te grillen of een bruin korstje te
geven.
Sommige ovens kunnen uitgerust zijn met een elektrische
motor, draaispit en spiezen om aan het spit te laten draaien.
Leg de plaat met het te bereiden voedsel op de 1ste of 2e
steunhoogte van boven.
Verwarm de oven voor gedurende 5 minuten.
Draai de thermostaat naar een temperatuur tussen 50 °C en
200 °C.
KOELVENTILATOR
De ventilator bevindt zich aan de bovenkant van de oven en
blaast koude lucht rond het meubel en door de deur van de
oven. Hij wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur van de
buitenkant van de oven 60 °C overschrijdt.
Wanneer de oven wordt ingeschakeld met de thermostaat op
200 °C, treedt de ventilator na ongeveer 10 min. in werking.
Hij wordt uitgeschakeld wanneer de temperatuur van de
buitenkant van de oven onder 60 °C zakt.
Wanneer de oven wordt uitgeschakeld met de thermostaat op
200 °C, stopt de ventilator na ongeveer 30 min.
16
Recept Functie Temperatuur (°C)
Steunhoogte
(van onder)
Tijd (min)
160-200 2-3 30-50
160-180 2 20-40
140-160 2 10-40
200-230 1-3 10-20
210-220 2 45-60
160-180 2-3 45-60
190 2-3 60-70
230-250 4-5 14-18
Recept Functie Temperatuur (°C)
Steunhoogte
(van onder)
Tijd (min)
225-250 2 120-105
160-180 2 120-160
210-230 2 90-120
160-190 2 90-120
200-220 2-3 50-60
160-180 2 45-60
175-190 2 60-70
190-210 2 40-50
170-190 3 40-50
Bereidingstabel
17
Zo leest u de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst de
laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd
wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of ovenschalen van donker
metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken;
de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Verschillende soorten voedsel tegelijkertijd bereiden
Als u de functie "HETE LUCHT" gebruikt, kunt u verschillende gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur
vereisen tegelijkertijd bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten), op verschillende steunhoogtes. Haal de
gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker metaal en
plaats ze steeds op het bijgeleverde rooster. Als u op meer dan één steunhoogte tegelijk wilt bereiden,
selecteert u de functie hetelucht en plaatst u de taartvormen op verschillende steunhoogtes, waarbij u zorgt
voor een optimale circulatie van de hetelucht.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de
satéprikker schoon blijft, is de cake klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk niet
goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak "inzakt" tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur, verminder
bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie "CONVECTIEBAKKEN"
worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi
de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden
vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden
en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of
dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.
Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Om te voorkomen dat het vlees aan de
buitenkant verbrandt, plaatst u het rooster lager, zodat het voedsel verder van de grill verwijderd is. Draai
het vlees om na tweederde van de bereidingstijd.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen waarop u
het vlees heeft gelegd, om het bakvet
op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen.
Draaispit (niet bij alle modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan het
draaispit. Zet de kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de
houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen en
bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste steunhoogte te
plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat de bereiding begint.
Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de
mozzarella over de pizza.
Gebruiksadviezen en -suggesties
400010780650
Printed in Italy
n
04/15
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KOFCS 60900 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding