AKT 310
KOOKPLAAT BEDIENINGSINSTRUCTIES
NL BE
5019 319 62037/B
Om uw kookplaat naar volle tevredenheid te kunnen gebruiken, wordt u verzocht deze instructies zorgvuldig door te lezen en te bewaren voor raadpleging in de toekomst.
• Om de kookplaat te gebruiken draait u de knop(pen)
naar links en zet u ze op de gewenste stroominstelling.
• Om de kookplaat uit te schakelen draait u de knop(pen)
terug naar stand
“0”
.
• De kookplaat is voorzien van 2 indicatielampjes die
branden wanneer de kookzones heet zijn.
Controleer of de spanning op het typeplaatje
overeenkomt met de netspanning op de plaats van
gebruik. De technische gegevens op het typeplaatje
aan de onderzijde van de kookplaat zijn als volgt:
AFMETINGEN VAN KOOKPLAAT EN WERKBLAD (mm)
1.
Snelle gietijzeren plaat Ø 180
2.
Snelle gietijzeren plaat Ø 145
3.
Stroomindicatielampjes
4.
Bedieningsknop voor kookzone
5.
Bedieningsknop voor kookzone
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Voedingsspanning
Geleiders: aantal en
afmeting
230 ~ +
HO5 RR-F 3 x 1,5 mm
2
Knop
(1 - 6)
Tabel voor het gebruik van de
kookzones
1-2
Voor smelten (boter, chocolade)
2
Om voedsel warm te houden en kleine
hoeveelheden vloeistof te verwarmen
3
Om grotere hoeveelheden te verwarmen,
bijvoorbeeld soepen en sauzen
3-4
Zachtjes koken, bijvoorbeeld.: gekookte
groente, spaghetti, soepen, langere tijd
stoven van braadstukken, stoofpotten
4
Voor alle soorten gebakken voedsel,
karbonades, biefstuk, koken zonder
deksel, bijvoorbeeld.: risotto
4-5
Bruinen van vlees, gebakken aardappelen,
gebakken vis en voor het koken van grote
hoeveelheden water
6
Snel opbakken, biefstuk in koekenpan,
enz.
Type PLATD 230 V - 50 Hz 3,5 kW
MILIEUTIPS
Verpakking verwijderen
• Het verpakkingsmateriaal is volledig recyclebaar, en
draagt het recyclingsymbool .
• Gooi de verschillende verpakkingsmaterialen niet
zomaar weg, maar doe dit op een verantwoorde wijze
in overeenstemming met de plaatselijke regelgeving
voor afvalverwerking.
Tot afval verwerken van oude huishoudelijke
apparatuur
• Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de
Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte
elektrische en elektronische apparaten (AEEA). Door
ervoor te zorgen dat dit product correct wordt
afgedankt, helpt u mogelijke schadelijke gevolgen voor
het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product of op de
begeleidende documentatie bij het product geeft aan
dat dit apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld
mag worden. Het moet daarentegen ingeleverd
worden bij het juiste verzamelpunt voor de recycling
van elektrische en elektronische apparatuur. Als u het
apparaat afdankt, dient u de plaatselijke regelgeving
voor afvalverwerking in acht te nemen.
Voor meer informatie over de behandeling,
terugwinning en recycling van dit product kunt u
contact opnemen met de betreffende plaatselijke
instantie, ophaaldienst voor huishoudelijk afval of het
verkooppunt waar het product is aangeschaft.
Energiebesparing
• Gebruik potten en pannen met een doorsnede die
gelijk is aan die van de kookzone, of iets groter.
• Gebruik alleen pannen met een platte bodem.
• Houd tijdens het koken zo veel mogelijk de deksel op
de pan.
• Kook groenten, aardappelen enz. met weinig water om
de bereidingstijd zo kort mogelijk te houden.
• Met een snelkoker is het mogelijk nog meer energie en
tijd te besparen.
WAARSCHUWINGEN
• Gebruik de kookplaten nooit onbelast (zonder pannen).
• Voorkom het morsen van vloeistoffen op de kookplaten
wanneer deze nog warm zijn.
• De kookplaat is alleen bedoeld voor huishoudelijk
gebruik om voedsel te koken. Gebruik voor andere
doeleinden is verboden. De fabrikant wijst alle
aansprakelijkheid af voor ongepast gebruik of de
onjuiste instelling van bedieningsknoppen.
• Voorkom blootstelling van de kookplaat aan
weersinvloeden.
• Reparaties of andere werkzaamheden mogen alleen
worden uitgevoerd door een bevoegd technicus.
• Raak de kookplaat niet aan met lichaamsdelen die nat
zijn, en gebruik het apparaat niet op blote voeten.
•
Voorkom dat kinderen in aanraking kunnen
komen met
:
- De kookplaat in het algemeen, om lichamelijk letsel te
voorkomen.
Tijdens en onmiddellijk na het gebruik kan de
kookplaat zeer hoge temperaturen bereiken;
- De verpakking (zakken, polystyreen, metalen delen,
enz.);
- De kookplaat wanneer deze wordt afgedankt.
•Controleer na het gebruik of de knoppen in de stand
“0”
staan.
• Zorg ervoor dat de elektrische bedrading of andere
elektrische apparatuur in de buurt van de kookplaat niet
in contact komt met hete onderdelen.
• Blijf altijd oplettend wanneer u met grote hoeveelheden
vet of olie kookt. Olie en vet kunnen oververhitten en
ontvlammen!
• Gebruik de kookplaat niet als steun of werkblad.
• Plaats nooit plastic, aluminiumfolie, doeken, papier, enz.
op of in de buurt van de kookplaten/kookzones
wanneer deze nog heet zijn.
ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN
Voor gebruik moet het volgende worden verwijderd:
- stickers en dergelijke bovenop de kookplaat;
- beschermend karton en plasticfolie;
- Controleer of de kookplaat tijdens het transport niet is
beschadigd. Wanneer u twijfelt, kunt u contact
opnemen met onze klantenservice.
REINIGING EN ONDERHOUD
Belangrijk:
maak het apparaat nooit schoon met water- of
stoomreinigingsapparatuur onder hoge druk.
• Maak de kookplaat nadat deze is afgekoeld na ieder
gebruik schoon. Dit voorkomt het aankoeken van vuil
en maakt het reinigen eenvoudiger.
• Veeg de kookplaten af met een doek die vochtig is
gemaakt met water en zout, en polijst ze met een doek
die vochtig is gemaakt met olie.
• Ter voorkoming van roestvorming mag nooit direct
water op de kookplaten worden gebruikt.
• Laat geen voedselresten op de kookplaten opdrogen.
• Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve
reinigingsmiddelen op chloorbasis, ovenreinigers of
pannensponsjes voor het schoonmaken van de
kookplaten.
• De kookplaat moet regelmatig behandeld worden met
een gewoon in de handel verkrijgbaar
onderhoudsproduct.
ROESTVRIJSTALEN KOOKPLATEN
• Bij langdurig gebruik van de kookplaat kan de kleur van
de platen veranderen door de hoge temperaturen die
worden bereikt.
• Roestvrijstalen onderdelen moeten worden
schoongemaakt met een spons en zeepwater of een
ander geschikt, niet-schurend schoonmaakmiddel.
• Maak de oppervlakken droog met een zachte doek.
• Zure substanties zoals citroensap, tomaat, azijn en
dergelijke maken het oppervlak mat wanneer deze niet
tijdig worden verwijderd.
EMAILLEN KOOKPLATEN
• Emaillen onderdelen moeten worden schoongemaakt
met een spons en zeepwater of een ander geschikt,
niet-schurend schoonmaakmiddel.
• Maak de oppervlakken droog met een zachte doek.
• Zure substanties zoals citroensap, tomaat, azijn en
dergelijke maken het oppervlak mat wanneer deze niet
tijdig worden verwijderd.