NL 40
KLANTENSERVICE
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice
1. Controleren of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die beschreven
worden in “Het opsporen van storingen”.
2. Schakel de kookplaat uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde Klantenservice.
Vermeld altijd:
• de aard van de storing;
• het type en het exacte model van de kookplaat;
• het servicenummer (dat is het nummer achter het woord Service op het typeplaatje), dat aan de onderkant van het apparaat zit (op de metalen plaat);
• uw volledige adres;
• uw telefoonnummer.
Wanneer er een reparatie nodig is, neem dan contact op met een ofcieel klantenservicepunt (om te garanderen dat er originele reserveonderdelen worden
gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd). De reserveonderdelen blijven nog 10 jaar lang verkrijgbaar.
VERMOGENSTABELLEN
Vermogensniveau Soort bereiding
Gebruik van het niveau
(de indicatie hangt af van de ervaring en de bereidingsgewoonten)
Max.
vermogen
Boost Snel verwarmen
Ideaal om in korte tijd de temperatuur van het voedsel te verhogen tot het kookpunt, in het
geval van water, of snel kookvocht te verwarmen.
8-9 Bakken - koken
Ideaal om aan te braden, een bereiding te starten, diepvriespoducten te bakken, water snel
aan de kook te brengen.
Hoog
vermogen
7-8
Aanbraden - fruiten -
koken - grillen
Ideaal om te fruiten, vocht aan de kook te houden, koken en grillen (gedurende korte tijd, 5-10
minuten).
6-7
Aanbraden - koken - laten
sudderen - fruiten - grillen
Ideaal om te fruiten, vocht zachtjes aan de kook te houden, koken en grillen (gedurende
gemiddelde tijd, 10-20 minuten), accessoires voorwarmen.
Gemiddeld
vermogen
4-5
Koken - laten sudderen -
fruiten - grillen
Ideaal om te laden sudderen, vocht heel zachtjes aan de kook te houden, koken (gedurende
lange tijd). Deeg smeuïg maken.
3-4
Koken - laten pruttelen -
inkoken - smeuïg maken
Ideaal voor langdurige bereidingen (rijst, sauzen, braadstukken, vis) met bijbehorend vocht
(bijv. water, wijn, bouillon, melk), deeg smeuïg maken.
2-3
Ideaal voor langdurige bereidingen (hoeveelheden kleiner dan een liter: rijst, sauzen,
braadstukken, vis) in bijbehorend vocht (bijv. water, wijn, bouillon, melk).
Laag
vermogen
1-2
Smelten - ontdooien -
warmhouden - smeuïg
maken
Ideaal om boter zacht te maken, voorzichtig chocolade te smelten, producten van kleine afmetingen
te ontdooien en net bereide gerechten warm te houden (bv. sauzen, soepen, minestrone).
1
Ideaal voor het warmhouden van net bereide gerechten, het smeuïg maken van risotto’s en het
warmhouden van dekschalen (met accessoires die geschikt zijn voor inductie).
OFF
Vermogen
nul
Steunoppervlak
Kookplaat in stand-by of uitgeschakeld (mogelijke aanwezigheid van restwarmte na aoop van
de bereiding, aangegeven door H).
Functie Beschrijving functie
Simmering
Geeft automatisch een vermogensniveau aan dat geschikt is om gerechten gedurende lange tijd te laten pruttelen.
Geschikt voor de bereiding van tomatensauzen, ragouts, soepen, groentensoepen, waarbij een gecontroleerd
bereidingsniveau gehandhaafd wordt (ideaal voor bereidingen au-bain-marie). Voorkomt onaangenaam overkoken van
het voedsel of mogelijk aanbranden op de bodem, die kenmerkend zijn voor dit soort bereidingen. Gebruik deze functie
nadat u het gerecht aan de kook heeft gebracht.
Melting
Geeft automatisch een vermogensniveau aan dat geschikt is om kwetsbare producten langzaam te laten smelten zonder
de sensorische kenmerken ervan in gevaar te brengen (chocolade, boter, enz.).
6th Sense 6th
Sense aan de
kook brengen
van water
Geeft automatisch aan dat het kookpunt van het water is bereikt, en verlaagt het vermogen tot een waarde die ervoor
zorgt dat het water aan de kook blijft tot het voedsel in de pan wordt gedaan. Als het water aan de kook is gebracht,
klinkt er een geluidssignaal en kunnen er ingrediënten worden toegevoegd (bijv. kruiden, pasta, rijst, groenten, vlees en
vis) maar ook potten of keukengerei dat gesteriliseerd moet worden.
Flexi cook
Functie die de twee kookzones combineert, waardoor rechthoekige en ovale pannen kunnen worden gebruikt over de
gehele oppervlakte. Voor het grillen van grote stukken of grote hoeveelheden voedsel (vis, spiezen, groenten, biefstukken,
worstjes). Voor het braden van gerechten in een casserole/vispan/pan, zoals braadstukken, hele vissen met saus of bouillon