Algemene informatie
-
Een maat schaal op de watercontainer en
op de galzen karaf helpt met het vullen
van de container met de juiste
hoeveelheid schoon water. Met een
dubbele schaal, de linker schaal is
gebruikt voor normale maat
koffiekoppen van ongeveer 125 ml,
terwijl de rechter schaal gebruikt wordt
voor kleinere koppen. Zorg ervoor dat
de maximale hoeveelheid water niet
overschreden wordt.
● Wanneer meerdere brouwcycles nodig
zijn moet men het koffiezetapparaat na
iedere cycle uitschakelen en het apparaat
voor ongeveer 5 minuten laten afkoelen.
● Belangrijke aanwijzing: Wanneer men
het apparaat vult met vers water kort
nadat men een brouwcycle volbracht
heeft is er gevaar van verbranding van
heet water of stoom wat ontsnapt van de
wateruitgang.
Maken van koffie
-
Vullen met water:
Open de watercontainerdeksel en vul de
container met de gewenste hoeveelheid
water en sluit de deksel.
-
Inzetten van de papieren filter:
Open de zwekfilter zijwaards en plaats een
maat-4 papieren filter in de filterhouder,
men moet eerst de geperforeerde kanten
van de filter omvouwen.
-
Vullen met gemalen koffie:
Voor een normale maat koffiekop (125 ml),
een maat van ongeveer 6 g (= 1
1
/
2
- 2
theelepels) fijngemalen koffie moet
afgemeten worden. Sluit hierna de
zwenkfilter.
-
Voorbereiden van de glazen karaf:
Plaats de aromaprotectiedeksel op de karaf,
en plaats dan de karaf in het apparaat.
Wanneer het correct geplaatst is zal de
deksel het drip-stopmechanisme in de
filterhouder afzetten tijdens de brouwcycle.
-
Starten van de brouwcycle:
Druk twee keer op de Aan/Uit knop om het
koffiezetapparaat aan te zetten. Het groene
indicatielampje I zal nu aangaan.
Wanneer de brouwcycle gestart moet
worden met de vertraagde timerstand, druk
dan op de PROG knop om te controleren
dat de timer ingesteld is op de gewenste tijd.
Druk nu de Aan/Uit knop eenmaal in. De
LCD display zal AUTO aangeven en het
rode indicatielampje AUTO gaat aan. Het
koffiezetapparaat zal automatisch aangaan
op de voorgeprogrameerde tijd.
-
Verwijderen van de glazen karaf:
Wacht tot al het water door de filter
gepasseert is voordat men de karaf
verwijderd van het apparaat.
-
Uitschakelen van het koffiezetapparaat:
De koffie kan warmgehouden worden in de
karaf door deze op de hete plaat te laten
staan. De plaat blijft warm voor ongeveer
130 minuten, maar kan ook eerder
uitgeschakeld worden door èènmaal op de
Aan/Uit knop te drukken. Het groene
indicatielampje I zal dan uitgaan.
Ontkalken
● Afhangend van de waterkwaliteit
(kalkgehalte) in uw woonplaats en de
hoeveelheid van gebruik, alle apparaten
die heet water gebruiken moeten
regelmatig ontkalkt worden (verwijderen
van kalkaanslag).
● Het verlengen van de zettijd en het
lawaai dat wordt veroorzaakt tijdens het
koffiezetten geeft aan dat het tijd is om te
ontkalken.
● Een grote hoeveelheid kalkaanslag is
zeer moeilijk te verwijderen zelfs
wanneer men sterke
ontkalkingsmiddelen gebruikt. Dit kan
ook lekken van het brouwsysteem
veroorzaken. Wij bevelen daarom sterk
aan dat men het apparaat ontkalkt nadat
men het dertig tot veertig keer gebruikt
heeft. Voor het onkalken moet men de
volgende azijnoplossing gebruiken:
-
Meng 2-3 eetlepels azijn met de
maximale aangegeven hoeveelheid koud
water.
-
Giet de ontkalkingsoplossing in de
18