AEG KEK452910M Handleiding

Type
Handleiding
USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing 2
Oven
IT Istruzioni per l’uso 30
Forno
KEK452910M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................5
3. MONTAGE .................................................................................................................. 8
4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................9
5. BEDIENINGSPANEEL................................................................................................10
6. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................11
7. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................12
8. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................13
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 14
10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................17
11. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 17
12. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................23
13. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................27
14. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................27
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, onderhouds- en
reparatie-informatie:
www.aeg.com/support
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: Model, productnummer, serienummer.
De informatie staat op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieuinformatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.aeg.com
2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die
voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste
gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige,
toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen jonger dan 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt van het apparaat te worden gehouden, tenzij ze
voortdurend onder toezicht staan.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en
verwijder ze op gepaste wijze.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Makkelijk
toegankelijke onderdelen worden heet tijdens
gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat en de kabel vervangen.
NEDERLANDS
3
Voordat u welk soort onderhoud dan ook gaat
uitvoeren, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om
elektrische schokken te voorkomen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient te voorkomen de verwarmingselementen aan te
raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik alleen de voedselthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden (alleen voor bepaalde modellen).
Dit apparaat kan worden gebruikt tot een maximale
hoogte van 4000 meter boven zeeniveau.
Roosters en platen moeten zo ver mogelijk in de
inschuifrails worden geplaatst. De mechanische
veiligheidssloten die voorkomen dat ze worden
verwijderd, moeten naar beneden en naar de
achterkant van de ovenruimte gericht zijn.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
www.aeg.com
4
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Volg de installatie-instructies die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
Gebruik het apparaat niet voordat u
het in de ingebouwde structuur
installeert.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Controleer voordat u het apparaat
monteert of de ovendeur
onbelemmerd opent.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
Minimumhoogte kast
(Minimumhoogte
kast onder werkblad)
469 – 472 (477 -
480) mm
Kastbreedte 860 mm
Kastdiepte 560 mm
Hoogte van de voor-
kant van het apparaat
475 mm
Hoogte van de ach-
terkant van het appa-
raat
466 mm
Breedte van de voor-
kant van het apparaat
896 mm
Breedte van de ach-
terkant van het appa-
raat
848 mm
Diepte van het appa-
raat
577 mm
Ingebouwde diepte
van het apparaat
554 mm
Diepte met open
deur
938 mm
Minimumgrootte
ventilatieopening.
Opening geplaatst
aan de onderkant van
de achterzijde
860 x 60 mm
Lengte netvoedings-
kabel. Kabel wordt in
de rechterhoek van
de achterzijde ge-
plaatst
1500 mm
Bevestigingsschroe-
ven
4 x T20 mm
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen adapters met meerdere
stekkers en verlengkabels.
Zorg dat u de netstekker en het
netsnoer niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
NEDERLANDS
5
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat
of de niche onder het apparaat, met
name niet als deze werkt of als de
deur heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Als het stopcontact los zit, mag u de
stekker niet in het stopcontact steken.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet
voorzien zijn van middelen voor het
loskoppelen van de
voedingsleidingen met een
contactscheiding in alle polen die
volledige ontkoppeling bieden onder
overspanningsomstandigheden van
categorie III en moet worden
opgenomen in de vaste bedrading in
overeenstemming met de
bedradingsregels.
Dit apparaat wordt geleverd met
alleen een netsnoer.
Het aandraaimoment van de
schroeven van de
aansluitklemtoevoerdraden moet 1,5 -
2 Nm zijn.
Kabeltypes die van toepassing zijn op
de installatie of vervanging:
H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90)
Voor het deel van de kabel raadpleegt u
het totale vermogen op het typeplaatje.
U kunt ook de tabel raadplegen:
Totaal vermogen
(W)
Doorsnede kabel
(mm²)
maximaal 1380 3 x 0.75
maximaal 2300 3 x 1
maximaal 3680 3 x 1.5
De aardkabel (groene/gele kabel) moet 2
cm langer zijn dan fase- en neutrale
kabels (blauwe en bruine kabels).
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of items die vochtig zijn door
www.aeg.com
6
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik geen plastic kookgerei of
bakjes bij het koken van voedsel.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Volg als u een ovenspray gebruikt de
aanwijzingen op de verpakking.
2.5 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of
halogeenlampje dat voor dit apparaat
wordt gebruikt, is alleen geschikt voor
huishoudelijke apparaten. Gebruik
het niet voor de verlichting in huis.
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.6 Service
Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.7 Afvalverwerking
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
NEDERLANDS
7
3. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
3.1 Inbouw
min. 560
60
477-480
860-864
460
362
6
5
30
300
100
30
60
896
475
469
554
23
80
848
466
361
625,5
460
362
min. 560
35
469-472
860-864
6
5
300
30
100
30
35
35
896
475
469
554
23
80
848
466
625,5
361
www.aeg.com8
3.2 Bevestiging van de oven
aan de kast
4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
4.1 Algemeen overzicht
13
12
7
11
4
3
1
2
10
9
1 3 542 6
8
1
Bedieningspaneel
2
Aan/uit-lampje/symbool
3
Knop voor verwarmingsfuncties
4
Display
5
Bedieningsknop (voor de
temperatuur)
6
Temperatuurindicator/symbool
7
Verwarmingselement
8
Opening voor de
voedselthermometer
9
Lampen
10
Ventilatoren
11
Uitsparing van de ovenruimte - Bak
voor reiniging met water
12
Verwijderbare inschuifrail
13
Rekstanden
4.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
NEDERLANDS 9
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om vet
op te vangen
Grillset
Voor braden en grillen.
Te gebruiken met de grill-/braadpan of de
bakplaat.
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het voedsel te
meten.
Telescopische geleiders
Om platen en roosters gemakkelijker in te
voeren en te verwijderen.
5. BEDIENINGSPANEEL
5.1 Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u
de bedieningsknop indrukken. De knop
komt dan naar buiten.
www.aeg.com10
5.2 Toetsen
Om de tijd in te stellen. De klokfunctie instellen. Om de tijd in te stellen.
5.3 Display
A
B
A. Klokfuncties
B. Tijd
6. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Stel de tijd in voordat u de oven
gebruikt.
6.1 Voor het eerste gebruik
De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg
ervoor dat de kamer wordt verlucht.
Stap 1 Stap 2
Stap 3
De klok instellen De oven reinigen De lege oven voorverwar-
men.
1. - houd ingedrukt. De
stip tussen de uren en
de minuten knippert.
2. , - druk hierop om
de tijd in te stellen.
3. Wacht een paar secon-
den tot de stip stopt
met knipperen.
1. Verwijder alle accessoi-
res en verwijderbare in-
schuifrails uit de oven.
2. Maak de oven en de ac-
cessoires schoon met
een zachte doek, warm
water en een mild reini-
gingsmiddel.
1. Stel de maximale tem-
peratuur in voor de func-
tie: .
Tijd: 1 u.
2. Stel de maximale tem-
peratuur in voor de func-
tie: .
Tijd: 1 u.
Schakel de oven uit en wacht tot deze afgekoeld is. Plaats de accessoires en de verwijder-
bare inschuifrails in de oven.
NEDERLANDS 11
7. DAGELIJKS GEBRUIK
7.1 Instellen:
Verwarmingsfunctie
Stap 1 Draai aan de knop voor de
verwarmingsfuncties om een
verwarmingsfunctie te selec-
teren.
Stap 2 Draai aan de regelknop om
de temperatuur te selecteren.
Stap 3 Draai wanneer het bereiden
stopt aan de knop voor de
verwarmingsfuncties naar de
uit-stand om de oven uit te
schakelen.
7.2 Verwarmingsfuncties
Verwar-
mingsfunc-
tie
Toepassing
Boven- /
onder-
warmte
Voor het bakken en braden
op één rekstand.
Grill Intens
Voor het roosteren van dun-
ne stukjes voedsel in grote
hoeveelheden en voor het
maken van toast.
Onder-
warmte /
Reinigen
met water
Voor het bakken van taarten
met een knapperige bodem
en het inmaken van voedsel.
Zie het hoofdstuk "Onder-
houd en reiniging" voor
meer informatie over: Aqua
Clean.
Pizza-func-
tie
Voor het bakken van pizza.
Voor intensieve bruining en
een knapperige bodem.
Verwar-
mingsfunc-
tie
Toepassing
Warme-
lucht
(vochtig)
Deze functie is ontworpen
om tijdens de bereiding
energie te besparen. Bij het
gebruik van deze functie kan
de temperatuur in de ruimte
verschillen van de ingestel-
de temperatuur. De rest-
warmte wordt gebruikt. Het
verwarmingsvermogen kan
worden verminderd. Raad-
pleeg voor meer informatie
het hoofdstuk "Dagelijks ge-
bruik", opmerkingen op:
Warmelucht (vochtig) .
Warme
lucht
Voor het braden of bakken
van gerechten waarvoor de-
zelfde bereidingstempera-
tuur nodig is, op meerdere
roosterhoogten, zonder dat
er smaken worden overge-
bracht van het ene naar het
andere gerecht.
Turbo grill
Voor het braden van grotere
stukken vlees of gevogelte
met botten op één niveau.
Voor gratineren en bruinen.
Hetelucht /
Ontdooien
Bakken op maximaal twee
rekstanden tegelijkertijd en
voedsel drogen. Stel de
temperatuur 20 °C tot 40 °C
lager in dan voor Boven- /
onderwarmte.
Stel de temperatuur in op
30 °C om voedsel te ont-
dooien.
7.3 Toelichting van:
Warmelucht (vochtig)
Deze functie wordt gebruikt om te
voldoen aan de energie-efficiëntieklasse
en ecodesign-vereisten overeenkomstig
EU 65/2014 en EU 66/2014. Testen
volgens EN 60350-1.
www.aeg.com
12
De ovendeur dient tijdens de bereiding
gesloten te zijn zodat de functie niet
wordt onderbroken en de oven werkt op
de hoogst mogelijke energie-efficiëntie.
Bij gebruik van deze functie gaat de
verlichting automatisch uit.
Zie het hoofdstuk 'Hints and tips’,
Warmelucht (vochtig) voor
bereidingsinstructies. Zie voor algemene
aanbevelingen voor energiebesparing
het hoofdstuk ‘Energie-efficiëntie’,
Energiebesparing.
8. KLOKFUNCTIES
8.1 Instellen: Duur
De duur van het koken instellen.
Stap 1
- houd ingedrukt. -
gaat knipperen op het display.
Stap 2
- druk hier nogmaals op.
A, dur - gaat knipperen op
het display.
Stap 3
, - druk hierop om de
bereidingstijd in te stellen.
Stap 4 Selecteer een functie en de
temperatuur.
Wacht een paar seconden
zonder op een toets te druk-
ken. Het display toont: tijdstip
van de dag, A, .
Stap 5 Wanneer de bereiding ein-
digt, klinkt er een geluidssig-
naal. A - knippert. De oven
wordt automatisch uitgescha-
keld.
Druk op een willekeurige
toets om het signaal uit te
zetten.
Stap 6 Draai de knoppen naar de uit-
stand. - houd ingedrukt.
De maximale bereidingstijd is 10 uur.
Tijdens het koken kunt u de bereidings-
tijd controleren en aanpassen:
Stap 1
- houd ingedrukt. -
gaat knipperen op het display.
Tijdens het koken kunt u de bereidings-
tijd controleren en aanpassen:
Stap 2
- druk hier nogmaals op.
A, dur - gaat knipperen op
het display.
Stap 3
Druk op: .
8.2 Instellen: Vertragingstijd
Om de bereidingsduur in te stellen met
het specifieke einde van de
bereidingstijd.
Stap 1
- houd ingedrukt. -
gaat knipperen op het display.
Stap 2
- druk hier nogmaals op.
A, dur - gaat knipperen op
het display.
Stap 3
, - druk hierop om de
bereidingstijd in te stellen.
Stap 4
Druk op: . End - verschijnt
op het display.
Stap 5
, - druk hierop om de
eindtijd van het bereiden in te
stellen.
Wacht een paar seconden
zonder op een toets te druk-
ken. Het display toont: tijdstip
van de dag, A.
Stap 6 Selecteer een functie en de
temperatuur.
NEDERLANDS 13
Stap 7 Wanneer de bereiding ein-
digt, klinkt er een geluidssig-
naal. A - knippert. De oven
wordt automatisch uitgescha-
keld.
Druk op een willekeurige
toets om het signaal uit te
zetten.
Stap 8 Draai de knoppen naar de uit-
stand.
De maximale bereidingsvertraging is
24 uur.
8.3 Instellen: Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen. Deze
functie heeft geen invloed op de werking
van de oven. U kunt deze functie op elk
gewenst moment instellen, ook als de
oven uit staat.
Stap 1
- houd een paar seconden
ingedrukt. Op het display ver-
schijnt: 0.00, .
Stap 2
, - druk hierop om de ti-
mer in te stellen.
Wacht een paar seconden
zonder op een toets te druk-
ken. Het display toont: tijdstip
van de dag, .
Stap 3 Wanneer de ingestelde tijd is
verstreken, klinkt er een ge-
luidssignaal.
- houd ingedrukt om het
signaal uit te zetten.
De maximale in te stellen tijd is 23 uur
en 59 minuten.
8.4 Annuleren: Timer
Stap 1
- druk hierop.
Stap 2
, - houd tegelijkertijd in-
gedrukt om de timer te annu-
leren.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Accessoires plaatsen
Bakrooster:
Schuif het rooster tussen de geleides-
tangen van het ovenniveau.
www.aeg.com14
Bakplaat / Braadpan:
Schuif de plaat tussen de geleidestan-
gen van de inschuifrail.
De mechanische veiligheidssloten die voorkomen dat het bakrooster per ongeluk
wordt verwijderd, moeten naar beneden en naar de achterkant van de ovenruimte zijn ge-
richt.
9.2 Telescopische geleiders
gebruiken
De telescopische geleiders niet oliën.
Zorg dat u de telescopische geleiders helemaal in de oven duwt voordat u de
ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de telescopi-
sche geleiders.
Braadpan:
Plaats de plaat op de telescopische ge-
leiders.
9.3 Ga als volgt te werk voor gebruik: Grillset en grill-/braadpan
Gebruik de grillset voor braden, grillen en roosteren.
NEDERLANDS
15
Stap 1 Plaats de grillset in een braad-
pan. Zorg dat de voeten van de
grillset naar beneden wijzen.
Stap 2 Plaats de braadpan op het aan-
bevolen ovenniveau.
9.4 Ga als volgt te werk voor
gebruik: Voedselsensor
De voedselsensor meet de temperatuur
binnenin het voedsel. U kunt de
voedselsensor bij elke
verwarmingsfunctie gebruiken.
De oven berekent een geschatte
bereidingseindtijd. Dit hangt af van de
voedselkwaliteit, de ingestelde
ovenfunctie en de temperatuur.
WAARSCHUWING!
Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
Stap 1 Schakel de oven in.
Stap 2 Stel een verwarmingsfunctie in en verwarm indien nodig de oven voor.
Stap 3 Steek de punt van de voedselsensor indien mogelijk in het midden van het
voedsel, in het dikste deel. Zorg ervoor dat ten minste 3/4 van de voedselsen-
sor in het gerecht zit.
Stap 4 Open het beschermdeksel.
Steek de voedselsensor in het
stopcontact.
Stap 5 Sluit de ovendeur.
Stap 6
- houd ingedrukt. Druk nogmaals. Het display toont de standaardkerntem-
peratuur. A - knippert.
Stap 7
, - druk hierop om de kerntemperatuur in te stellen.
Stap 8
- druk om te bevestigen. Het display toont de kerntemperatuur.
Stap 9 Als het voedsel de ingestelde temperatuur bereikt, klinkt er een geluidssig-
naal. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
www.aeg.com16
Stap 10 Haal de stekker van de voedselsensor uit het stopcontact en haal de schaal uit
de oven. Sluit het beschermdeksel.
Stap 11
Draai de knoppen naar de uitstand. - houd ingedrukt.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de
oven blijft de ventilatie doorgaan totdat
de oven is afgekoeld.
10.2 Instellen: Signaaltoon
U kunt de signaaltoon wijzigen. Het
signaal heeft 3 tonen.
Stap 1
, - druk hier tegelijkertijd op.
Stap 2
Druk op: .
Stap 3
- druk hierop om de signaaltoon te wijzigen.
Stap 4
- druk om te bevestigen.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
11.1 Kookadviezen
Kookinstellingen (tijd, temperatuur) zijn afhankelijk van het type, de consis-
tentie en de hoeveelheid van het voedsel. Controleer altijd uw eten tijdens
het koken.
Bij het bereiden van cake op meerdere niveaus kunt u de baktijd met 10 - 15
minuten verlengen.
Cake en gebak op verschillende niveaus worden mogelijk niet overal even
bruin. U hoeft de temperatuur niet te wijzigen.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten afkoelen voordat u het aansnijdt, zodat
het vleessap er niet uit stroomt.
Maak gebruik van de aanbevolen vleesthermometerinstellingen voor voed-
sel. Zie het hoofdstuk 'Nuttige aanwijzingen en tips'.
U kunt een maaltijd met een paar gerechten tijdens één enkele kooksessie bereiden. Om
ervoor te zorgen dat alle gerechten tegelijk klaar zijn, begint u met het voedsel met de
langste kooktijd en voegt u vervolgens de resterende gerechten toe op het juiste mo-
ment, zoals aangegeven in de kooktabellen
NEDERLANDS 17
Voorbeeld:
De totale tijd van deze kooksessie is: 45 min.
Gebruik de functie: .
Stel de temperatuur in op: 170 - 190˚ C.
Doe er eerst de visfilet in. Voeg na 5 minuten gekookte aardappelen en na 10 minuten
groenten toe.
1 2 3
(min)
Visfilet 45
Gekookte aardappels, kwartjes 40
Groenten, in blokjes 35
Welke kruiden en specerijen passen goed bij welk vlees?
Rundvlees
tijm, selderij, marjolein, koriander, salie, rozema-
rijn, oregano, knoflook
Vis knoflook, marjolein, dragon, oregano, koriander
Lamsvlees
tijm, koriander, venkel, rozemarijn, oregano, salie,
dragon
Varkensvlees
komijn, rozemarijn, knoflook, zwarte peper, kerrie-
poeder, oregano, baharat
Gevogelte
karwijzaad, koriander, komijn, kerriepoeder, dille,
knoflook, rozemarijn, salie, venkel
Kalfsvlees
rozemarijn, tijm, dragon, munt, citroenschil, knof-
look, zwarte peper
Bereidingstips
Om een gouden en glanzende korst te krijgen, borstelt u de bovenkant van
het gistdeeg of bladerdeeg met de eiwas met een druppel melk.
www.aeg.com18
Bereidingstips
Verwarm de oven voor op 200˚ C tijdens het bakken van bladerdeeg. Het ge-
bak zal niet instorten.
Om de koekjes vers te houden, doet u ze in de doos met een stukje appel.
Dat houdt ze zacht en lekker voor een lange tijd.
Is de boter op? U kunt die vervangen door: kokosolie, sojamargarine, kool-
zaad, plantaardige verkorting of olijfolie.
Doe een beetje suiker op de bovenkant van de taart voor het bakken. Dat
zorgt voor een gecarmeliseerd en knapperig oppervlak.
Laten we koken!
De tijden in de tabel zijn alleen ter indicatie en zijn exclusief voorverwarmingstijden.
(°C) (min) Voorbeelden
kg
OVENSCHOTELS EN GEGRATINEERDE GERECHTEN
180
25 - 30
Brood
2
0,5 - 0,8
20 - 25 Focaccia 1 - 2
220 - 230 40 - 50
Lasagne 2
2
Pastaschotel
1 / 2
Maximaal 10 - 12 Pizza 1 - 2
VLEES EN VIS
180 - 190
40 - 50
Kalfsgebraad, varkenslende
2
1,5 - 3
80 - 90 Kalkoenborst
1,5 - 2,5
190 65 - 75 Gebraden kip
200 - Rosbief: medium 1,5 - 3
180 - 190 70 - 80 Geroosterd konijn (stukjes) 1 - 2,5
NEDERLANDS 19
(°C) (min) Voorbeelden
kg
Maximaal
1e
kant
2e
kant
Runderfilet 4 0,8 - 1,5
7 6
10 5 Spek
3
0,6 - 1,5
9 6 Worstjes 1 - 1,5
160 - 170 35 - 50
Zalm, forel
2
0,5 - 1,5
180 40 - 50
Zeebaars 0,6 - 1,5
GROENTEN
190 35 - 48
Geroosterde aardappelen,
groenten
2 1,5 - 2
Maximaal
1e
kant
2e
kant
Gegrilde groenten 4 0,5
10 7
DESSERTS/GEBAK
120
50 - 60
Tulband
2
1 - 1,5
70 - 90 Schuimgebakjes -
150 - 160 50 - 60 Biscuitgebak 1
160
25 - 35 Brioches
2
0,9
30 - 35
Jamtaart 1
15 - 25 Koekjes -
160 - 170 25 - 35 Muffins 2 -
160 - 170 50 - 60
Paradijstaart 2 1
180 50 - 70 Roomsoezen 2 -
www.aeg.com20
Aanbevolen temperatuur voor: Voedselsensor
(°C)
Rosbief / Runderrib
Rauw 50 - 53
Medium 55 - 58
Bien cuit 65 - 70
Varkensvlees
Gebraden lende 70 - 80
Schouder 80 - 85
Worstjes 75 - 80
Kalfsvlees Kalfsgebraad 75 - 80
Gevogelte
Kip, kalkoen
80 - 85
Lamsbout met been
Rauw 65
Bien cuit 75 - 80
Voor de beste kookresultaten:
Ingrediënten moeten op ka-
mertemperatuur zijn.
De voedselsensor mag niet
worden gebruikt bij vloeiba-
re gerechten.
Tijdens het koken met de voe-
dingssensor in het gerecht
blijven en de stekker in de
aansluiting.
11.2 Warmelucht (vochtig) -
aanbevolen accessoires
Gebruik de donkere en niet-
reflecterende bakjes en schalen. Ze
nemen de warmte beter op dan licht en
reflecterend servies.
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal-
tjes
Blik voor flanbodem
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecterend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diameter,
5 cm hoog
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
NEDERLANDS 21
11.3 Warmelucht (vochtig)
Volg voor de beste resultaten de
volgende aanwijzingen op die hieronder
in de tabel staan.
Gebruik het tweede ovenniveau.
(kg)
(°C) (min)
Geroosterd kalfs-
vlees
1,5 - 2,0 190 135 - 140
Varkenskoteletten 1,8 - 2,0 190 120 - 130
Hele kip 1,0 - 1,5 200 100 - 110
Hele vis 0,8 - 1,0 180 40 - 45
Jamtaart 0,8 - 1,0 170 35 - 40
Strudel 0,6 - 1,0 180 50 - 55
Muffins 0,05 - 0,06 (elk stuk) 160 27 - 30
Appeltaart 1,0 170 70 - 75
11.4 Aanwijzingen voor
testinstituten
Testen in overeenstemming met: EN
60350, IEC 60350.
Verwarm de lege oven voor.
BAKKEN OP
ÉÉN NIVEAU (°C) (min)
Cakejes, Bakplaat, 32
stuks
Boven- /onder-
warmte
160 25 - 30 2
Warme lucht 150 -160 20 - 25
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Boven- /onder-
warmte
170 70 - 80 2
Warme lucht 160
Biscuittaart zonder vet,
Cakevorm Ø26 cm
Boven- /onder-
warmte
170 30 - 40 2
Warme lucht 160 - 170
www.aeg.com22
BAKKEN OP
ÉÉN NIVEAU (°C) (min)
Zandtaartdeeg, Bak-
plaat
Hetelucht 150 - 160 20 - 25 2
Boven- /onder-
warmte
170 15 - 20
Verwarm de lege oven voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gebruik de vierde rekstand.
GRILL INTENS
(min)
1e kant 2e kant
Runderburger, 2,2 kg 15 5
Geroosterd brood 1 - 3 1 - 3
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over schoonmaken
Reinigings-
middelen
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water
en een mild reinigingsmiddel. Reinig en controleer de deurpakking rond
het frame van de uitsparing.
Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reinigen.
Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel.
Dagelijks ge-
bruik
Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere resten
kunnen brand veroorzaken.
Vocht kan in de oven of op de glazen deurpanelen condenseren. Om de
condens te verminderen, dient u de oven 10 minuten te laten werken
voordat u er iets in plaatst. Bewaar het voedsel niet langer dan 20 minu-
ten in de oven. Droog de uitsparing na elk gebruik met een zachte doek.
NEDERLANDS 23
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een
zachte doek met warm water en een mild reinigingsmiddel. De accessoi-
res niet in de afwasmachine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmiddelen
of scherpe voorwerpen.
12.2 Hoe te verwijderen:
Inschuifrails
Verwijder de inschuifrails om de oven te reinigen.
Stap 1 Schakel de oven uit en wacht
tot deze afgekoeld is.
A
B
Stap 2 Trek de inschuifrails voorzich-
tig naar boven toe uit de
voorste ophanging A.
Stap 3 Trek de inschuifrails uit de
achterste ophanging B.
Stap 4 Plaats de inschuifrails na rei-
niging in omgekeerde volgor-
de terug.
12.3 Ga als volgt te werk voor
gebruik: Reinigen met water
Stap 1 Schakel de oven uit en wacht tot deze afgekoeld is.
Stap 2 Verwijder alle accessoires.
Stap 3 Giet water in de uitsparing van de ovenruimte: 400 ml.
Stap 4 Stel de kooktijd in op 25 minuten. Raadpleeg het hoofdstuk "Klokfuncties",
Instellen: Duur.
Stap 5
Stel de functie in: .
Stap 6 Stel de temperatuur in op 80 °C.
Wanneer de reiniging eindigt, klinkt er een geluidssignaal.
12.4 Hoe te verwijderen en
installeren: Deur
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken.
LET OP!
Behandel het glas
voorzichtig, vooral rond de
randen van de voorplaat.
Het glas kan breken.
www.aeg.com24
Stap 1 Open de deur volledig.
Stap 2 Steek de 2 pennen in de openin-
gen van de scharnieren.
Stap 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (in een hoek van ongeveer 30°).
Houd de deur aan beide kanten vast en trek deze onder een opwaartse hoek
weg van de oven. Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zach-
te en egale ondergrond.
Stap 4 Verwijder het interne glazen pa-
neel door het achterste deel
voorzichtig omhoog te trekken.
Stap 5 Trek het voorste deel omhoog.
De 4 pinnen komen los van hun
behuizingen.
x4
Stap 6 Verwijder het tussenglas door het
omhoog te tillen.
Stap 7 Reinig de glazen panelen met een sopje. Droog de glasplaat voorzichtig af.
Reinig de glasplaten niet in de vaatwasser.
NEDERLANDS 25
Stap 8 Voer na het reinigen de bovenstaande stappen uit in de omgekeerde volgor-
de. Steek de pinnen terug in de behuizing. Zorg ervoor dat de glasplaten op
de juiste manier worden geplaatst, anders kan het oppervlak van de deur
oververhit raken.
Stap 9 Om de deur weer in elkaar te zet-
ten, plaatst u de scharnieren te-
rug in de sleuven in de oven en
zorgt u ervoor dat het gegroefde
deel A in de sleuf zit.
A
Stap 10 Laat de deur zakken en verwijder
de pinnen uit de scharnieren.
12.5 Hoe te vervangen: Lamp
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
Houd de halogeenlamp altijd met een
doek vast om te voorkomen dat er
vetrestjes op de ovenlamp verbranden.
Voordat u de lamp vervangt:
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Schakel de oven uit. Wacht
tot de oven afgekoeld is.
Trek de oven uit het stop-
contact.
Plaats een doek op de bo-
dem van de holte.
Zijlamp
Stap 1 Verwijder de linker inschuifrail om
toegang te krijgen tot de lamp.
Stap 2 Gebruik een smal, stomp voor-
werp (bijv. een theelepel) om het
glazen deksel te verwijderen.
Stap 3 Reinig het glazen deksel.
Stap 4 Vervang de lamp door een ge-
schikte hittebestendige lamp van
300 °C.
Stap 5 Installeer het glazen deksel.
Stap 6 Installeer de linker inschuifrail.
www.aeg.com26
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Wat moet u doen als...
De oven gaat niet aan of warmt niet op
Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De benodigde kookstanden zijn niet inge-
steld.
Zorg ervoor dat de instellingen correct zijn.
De zekering is doorgeslagen. Ga na of de zekering de oorzaak van de sto-
ring is. Als de zekeringen keer op keer door-
slaan, neemt u contact op met een erkende
installateur.
Problemen met componenten
Omschrijving Mogelijke oorzaak Oplossing
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
De voedselthermometer
werkt niet.
De stekker van de voedsel-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
voedselthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
De deurpakking is bescha-
digd.
- Gebruik de oven niet. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Problemen met de reinigingsprocedure
Omschrijving Mogelijke oorzaak Oplossing
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productinformatie- en productinformatieblad*
Naam leverancier AEG
NEDERLANDS 27
Modelidentificatie KEK452910M 947727362
Energie-efficiëntie-index 81.3
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
1.19 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand he-
telucht
0.74 kWh/cyclus
Aantal holtes 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 85 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 45.8 kg
* Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014.
Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB 2477-2017,
bijlagen A en B.
Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020.
De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland.
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.
14.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is
als u de oven in werking stelt. Open de
ovendeur niet te vaak tijdens gebruik.
Houd het deurrubber schoon en zorg
ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer
energie te besparen.
Verwarm de oven indien mogelijk niet
voor het koken voor.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Wanneer de kookduur langer is dan 30
minuten, verlaag dan de
oventemperatuur tot minimaal 3-10
minuten voor het einde van het koken.
De restwarmte in de oven zorgt ervoor
dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden.
Warmelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Als u deze functie gebruikt is de
verlichting uit.
www.aeg.com
28
15. MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het
symbool . Gooi de verpakking in een
geschikte afvalcontainer om het te
recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
NEDERLANDS 29

Documenttranscriptie

KEK452910M NL IT USER MANUAL Gebruiksaanwijzing Oven Istruzioni per l’uso Forno 2 30 2 www.aeg.com INHOUDSOPGAVE 1. VEILIGHEIDSINFORMATIE......................................................................................... 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................5 3. MONTAGE .................................................................................................................. 8 4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................ 9 5. BEDIENINGSPANEEL................................................................................................10 6. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT.................... 11 7. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................12 8. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................13 9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 14 10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................17 11. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 17 12. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................23 13. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................27 14. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................27 VOOR PERFECTE RESULTATEN Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven gemakkelijker helpen maken – functies die gewone apparaten wellicht niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal van kunt profiteren. Ga naar onze website voor: Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, onderhouds- en reparatie-informatie: www.aeg.com/support Registreer uw product voor een betere service: www.registeraeg.com Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat: www.aeg.com/shop KLANTENSERVICE Gebruik altijd originele onderdelen. Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij de hand hebt: Model, productnummer, serienummer. De informatie staat op het typeplaatje. Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie Algemene informatie en tips Milieu‑informatie Wijzigingen voorbehouden. NEDERLANDS 1. 3 VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige, toegankelijke plek voor toekomstig gebruik. 1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen • • • • • • • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen. Kinderen jonger dan 8 jaar oud en personen met zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de buurt van het apparaat te worden gehouden, tenzij ze voortdurend onder toezicht staan. Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en verwijder ze op gepaste wijze. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Makkelijk toegankelijke onderdelen worden heet tijdens gebruik. Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit te worden geactiveerd. Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat uitvoeren. 1.2 Algemene veiligheid • Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat en de kabel vervangen. 4 www.aeg.com • • • • • • • • • • • Voordat u welk soort onderhoud dan ook gaat uitvoeren, de stekker van het apparaat uit het stopcontact trekken Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen. WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen. WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient te voorkomen de verwarmingselementen aan te raken. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. Gebruik alleen de voedselthermometer (kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt aangeraden (alleen voor bepaalde modellen). Dit apparaat kan worden gebruikt tot een maximale hoogte van 4000 meter boven zeeniveau. Roosters en platen moeten zo ver mogelijk in de inschuifrails worden geplaatst. De mechanische veiligheidssloten die voorkomen dat ze worden verwijderd, moeten naar beneden en naar de achterkant van de ovenruimte gericht zijn. Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de omgekeerde volgorde. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. NEDERLANDS 5 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 2.1 Installatie WAARSCHUWING! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Volg de installatie-instructies die zijn meegeleverd met het apparaat. • Installeer het apparaat op een veilige en geschikte plaats die aan alle installatie-eisen voldoet. • Gebruik het apparaat niet voordat u het in de ingebouwde structuur installeert. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Pas altijd op bij verplaatsing van het apparaat, want het is zwaar. Gebruik altijd veiligheidshandschoenen en gesloten schoeisel. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Controleer voordat u het apparaat monteert of de ovendeur onbelemmerd opent. • Het apparaat is uitgerust met een elektrisch koelsysteem. Het heeft elektrische stroom nodig. Minimumhoogte kast (Minimumhoogte kast onder werkblad) 469 – 472 (477 480) mm Kastbreedte 860 mm Kastdiepte 560 mm Hoogte van de voorkant van het apparaat 475 mm Hoogte van de achterkant van het apparaat 466 mm Breedte van de voorkant van het apparaat 896 mm Breedte van de achterkant van het apparaat 848 mm Diepte van het apparaat 577 mm Ingebouwde diepte van het apparaat 554 mm Diepte met open deur 938 mm Minimumgrootte ventilatieopening. Opening geplaatst aan de onderkant van de achterzijde 860 x 60 mm Lengte netvoedingskabel. Kabel wordt in de rechterhoek van de achterzijde geplaatst 1500 mm Bevestigingsschroeven 4 x T20 mm 2.2 Elektrische aansluiting WAARSCHUWING! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Zorg ervoor dat de parameters op het vermogensplaatje overeenkomen met elektrische vermogen van de netstroom. • Gebruik altijd een juist geïnstalleerd schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen adapters met meerdere stekkers en verlengkabels. • Zorg dat u de netstekker en het netsnoer niet beschadigt. Indien de voedingskabel moet worden vervangen, dan moet dit gebeuren door onze Klantenservice. 6 www.aeg.com • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat of de niche onder het apparaat, met name niet als deze werkt of als de deur heet is. • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. • Als het stopcontact los zit, mag u de stekker niet in het stopcontact steken. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik enkel correcte isolatievoorzieningen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet voorzien zijn van middelen voor het loskoppelen van de voedingsleidingen met een contactscheiding in alle polen die volledige ontkoppeling bieden onder overspanningsomstandigheden van categorie III en moet worden opgenomen in de vaste bedrading in overeenstemming met de bedradingsregels. • Dit apparaat wordt geleverd met alleen een netsnoer. • Het aandraaimoment van de schroeven van de aansluitklemtoevoerdraden moet 1,5 2 Nm zijn. Kabeltypes die van toepassing zijn op de installatie of vervanging: H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90) Voor het deel van de kabel raadpleegt u het totale vermogen op het typeplaatje. U kunt ook de tabel raadplegen: Totaal vermogen (W) Doorsnede kabel (mm²) maximaal 1380 3 x 0.75 maximaal 2300 3x1 maximaal 3680 3 x 1.5 De aardkabel (groene/gele kabel) moet 2 cm langer zijn dan fase- en neutrale kabels (blauwe en bruine kabels). 2.3 Gebruik WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel, brandwonden, elektrische schokken of een explosie. • Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik. • De specificatie van dit apparaat niet wijzigen. • Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee te koken. Het mag niet worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het verwarmen van een kamer. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door NEDERLANDS ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. WAARSCHUWING! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het email te voorkomen: – zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. – leg geen aluminiumfolie op de bodem van de ruimte in het apparaat. – plaats geen water direct in het hete apparaat. – haal vochthoudende schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. – wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het email of roestvrij staal is niet van invloed op de werking van het apparaat. • Gebruik geen plastic kookgerei of bakjes bij het koken van voedsel. • Gebruik een diepe pan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. • Alle bereidingen moeten worden uitgevoerd met gesloten ovendeur. • Als het apparaat achter een meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een deur), zorg er dan voor dat de deur nooit gesloten is als het apparaat in werking is. Warmte en vocht kunnen achter een gesloten meubelpaneel ophopen en schade aan het apparaat, de behuizing of de vloer veroorzaken. Sluit het meubelpaneel niet tot het apparaat volledig afgekoeld is na gebruik. 2.4 Onderhoud en reiniging WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. 7 • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met een erkend servicecentrum. • Wees voorzichtig als u de deur van het apparaat verwijdert. De deur is zwaar! • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Maak het apparaat schoon met een vochtige zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Volg als u een ovenspray gebruikt de aanwijzingen op de verpakking. 2.5 Binnenverlichting WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrische schokken. • Het type gloeilampje of halogeenlampje dat voor dit apparaat wordt gebruikt, is alleen geschikt voor huishoudelijke apparaten. Gebruik het niet voor de verlichting in huis. • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. 2.6 Service • Neem contact op met de erkende servicedienst voor reparatie van het apparaat. • Gebruik uitsluitend originele reserveonderdelen. 2.7 Afvalverwerking WAARSCHUWING! Gevaar voor letsel of verstikking. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat af en gooi het weg. • Verwijder de deurvergrendeling om te voorkomen dat kinderen of huisdieren binnen in het apparaat vast komen te zitten. 8 www.aeg.com 3. MONTAGE WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. 3.1 Inbouw 554 23 min. 560 477-480 30 300 60 80 848 469 475 860-864 100 30 466 896 361 625,5 6 5 60 460 362 554 23 469-472 30 300 100 30 80 848 min. 560 469 475 35 860-864 466 896 35 361 625,5 6 5 460 35 362 NEDERLANDS 3.2 Bevestiging van de oven aan de kast 4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT 4.1 Algemeen overzicht 1 2 3 4 5 6 7 8 4 13 3 9 10 11 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 12 9 10 11 12 13 4.2 Accessoires Bakrooster Voor kookgerei, bak- en braadvormen. Bedieningspaneel Aan/uit-lampje/symbool Knop voor verwarmingsfuncties Display Bedieningsknop (voor de temperatuur) Temperatuurindicator/symbool Verwarmingselement Opening voor de voedselthermometer Lampen Ventilatoren Uitsparing van de ovenruimte - Bak voor reiniging met water Verwijderbare inschuifrail Rekstanden 9 10 www.aeg.com Bakplaat Voor gebak en koekjes. Braadpan Voor braden en roosteren of als pan om vet op te vangen Grillset Voor braden en grillen. Te gebruiken met de grill-/braadpan of de bakplaat. Voedselsensor Om de temperatuur binnenin het voedsel te meten. Telescopische geleiders Om platen en roosters gemakkelijker in te voeren en te verwijderen. 5. BEDIENINGSPANEEL 5.1 Verzonken knoppen Om het apparaat te bedienen, moet u de bedieningsknop indrukken. De knop komt dan naar buiten. NEDERLANDS 11 5.2 Toetsen Om de tijd in te stellen. De klokfunctie instellen. Om de tijd in te stellen. 5.3 Display A. Klokfuncties B. Tijd A B 6. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. Stel de tijd in voordat u de oven gebruikt. 6.1 Voor het eerste gebruik De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg ervoor dat de kamer wordt verlucht. Stap 1 Stap 2 Stap 3 De klok instellen De oven reinigen De lege oven voorverwarmen. 1. - houd ingedrukt. De stip tussen de uren en de minuten knippert. 2. , - druk hierop om de tijd in te stellen. Wacht een paar seconden tot de stip stopt met knipperen. 3. 1. 2. Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails uit de oven. Maak de oven en de accessoires schoon met een zachte doek, warm water en een mild reinigingsmiddel. 1. 2. Stel de maximale temperatuur in voor de functie: . Tijd: 1 u. Stel de maximale temperatuur in voor de functie: . Tijd: 1 u. Schakel de oven uit en wacht tot deze afgekoeld is. Plaats de accessoires en de verwijderbare inschuifrails in de oven. 12 www.aeg.com 7. DAGELIJKS GEBRUIK 7.1 Instellen: Verwarmingsfunctie Stap 1 Draai aan de knop voor de verwarmingsfuncties om een verwarmingsfunctie te selecteren. Stap 2 Draai aan de regelknop om de temperatuur te selecteren. Stap 3 Draai wanneer het bereiden stopt aan de knop voor de verwarmingsfuncties naar de uit-stand om de oven uit te schakelen. VerwarToepassing mingsfunctie Warmelucht (vochtig) 7.2 Verwarmingsfuncties VerwarToepassing mingsfunctie Voor het bakken en braden op één rekstand. Boven- / onderwarmte Voor het roosteren van dunne stukjes voedsel in grote Grill Intens hoeveelheden en voor het maken van toast. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het inmaken van voedsel. Onderwarmte / Zie het hoofdstuk "OnderReinigen houd en reiniging" voor met water meer informatie over: Aqua Clean. Voor het bakken van pizza. Voor intensieve bruining en Pizza-func- een knapperige bodem. tie Warme lucht Deze functie is ontworpen om tijdens de bereiding energie te besparen. Bij het gebruik van deze functie kan de temperatuur in de ruimte verschillen van de ingestelde temperatuur. De restwarmte wordt gebruikt. Het verwarmingsvermogen kan worden verminderd. Raadpleeg voor meer informatie het hoofdstuk "Dagelijks gebruik", opmerkingen op: Warmelucht (vochtig) . Voor het braden of bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meerdere roosterhoogten, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte Turbo grill met botten op één niveau. Voor gratineren en bruinen. Bakken op maximaal twee rekstanden tegelijkertijd en Hetelucht / voedsel drogen. Stel de Ontdooien temperatuur 20 °C tot 40 °C lager in dan voor Boven- / onderwarmte. Stel de temperatuur in op 30 °C om voedsel te ontdooien. 7.3 Toelichting van: Warmelucht (vochtig) Deze functie wordt gebruikt om te voldoen aan de energie-efficiëntieklasse en ecodesign-vereisten overeenkomstig EU 65/2014 en EU 66/2014. Testen volgens EN 60350-1. NEDERLANDS De ovendeur dient tijdens de bereiding gesloten te zijn zodat de functie niet wordt onderbroken en de oven werkt op de hoogst mogelijke energie-efficiëntie. Bij gebruik van deze functie gaat de verlichting automatisch uit. 13 Zie het hoofdstuk 'Hints and tips’, Warmelucht (vochtig) voor bereidingsinstructies. Zie voor algemene aanbevelingen voor energiebesparing het hoofdstuk ‘Energie-efficiëntie’, Energiebesparing. 8. KLOKFUNCTIES 8.1 Instellen: Duur De duur van het koken instellen. Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 - houd ingedrukt. gaat knipperen op het display. - druk hier nogmaals op. A, dur - gaat knipperen op het display. , - druk hierop om de bereidingstijd in te stellen. Selecteer een functie en de temperatuur. Wacht een paar seconden zonder op een toets te drukken. Het display toont: tijdstip van de dag, A, Stap 5 Stap 6 . Wanneer de bereiding eindigt, klinkt er een geluidssignaal. A - knippert. De oven wordt automatisch uitgeschakeld. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten. Draai de knoppen naar de uitstand. Tijdens het koken kunt u de bereidingstijd controleren en aanpassen: Stap 2 Stap 3 - houd ingedrukt. gaat knipperen op het display. . Om de bereidingsduur in te stellen met het specifieke einde van de bereidingstijd. Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 De maximale bereidingstijd is 10 uur. Stap 1 Druk op: 8.2 Instellen: Vertragingstijd - houd ingedrukt. Tijdens het koken kunt u de bereidingstijd controleren en aanpassen: - druk hier nogmaals op. A, dur - gaat knipperen op het display. Stap 6 - houd ingedrukt. gaat knipperen op het display. - druk hier nogmaals op. A, dur - gaat knipperen op het display. , - druk hierop om de bereidingstijd in te stellen. Druk op: . End - verschijnt op het display. , - druk hierop om de eindtijd van het bereiden in te stellen. Wacht een paar seconden zonder op een toets te drukken. Het display toont: tijdstip van de dag, A. Selecteer een functie en de temperatuur. 14 www.aeg.com Stap 7 Stap 8 Wanneer de bereiding eindigt, klinkt er een geluidssignaal. A - knippert. De oven wordt automatisch uitgeschakeld. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten. Stap 2 van de dag, Stap 3 Draai de knoppen naar de uitstand. Om een afteltijd in te stellen. Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven. U kunt deze functie op elk gewenst moment instellen, ook als de oven uit staat. 8.4 Annuleren: Timer Stap 1 - houd een paar seconden ingedrukt. Op het display verschijnt: 0.00, . 9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. 9.1 Accessoires plaatsen Bakrooster: Schuif het rooster tussen de geleidestangen van het ovenniveau. Wanneer de ingestelde tijd is verstreken, klinkt er een geluidssignaal. De maximale in te stellen tijd is 23 uur en 59 minuten. Stap 2 Stap 1 . - houd ingedrukt om het signaal uit te zetten. De maximale bereidingsvertraging is 24 uur. 8.3 Instellen: Kookwekker , - druk hierop om de timer in te stellen. Wacht een paar seconden zonder op een toets te drukken. Het display toont: tijdstip - druk hierop. , - houd tegelijkertijd ingedrukt om de timer te annuleren. NEDERLANDS 15 Bakplaat / Braadpan: Schuif de plaat tussen de geleidestangen van de inschuifrail. De mechanische veiligheidssloten die voorkomen dat het bakrooster per ongeluk wordt verwijderd, moeten naar beneden en naar de achterkant van de ovenruimte zijn gericht. 9.2 Telescopische geleiders gebruiken De telescopische geleiders niet oliën. Zorg dat u de telescopische geleiders helemaal in de oven duwt voordat u de ovendeur sluit. Bakrooster: Plaats het bakrooster op de telescopische geleiders. Braadpan: Plaats de plaat op de telescopische geleiders. 9.3 Ga als volgt te werk voor gebruik: Grillset en grill-/braadpan Gebruik de grillset voor braden, grillen en roosteren. 16 www.aeg.com Stap 1 Plaats de grillset in een braadpan. Zorg dat de voeten van de grillset naar beneden wijzen. Stap 2 Plaats de braadpan op het aanbevolen ovenniveau. 9.4 Ga als volgt te werk voor gebruik: Voedselsensor De voedselsensor meet de temperatuur binnenin het voedsel. U kunt de voedselsensor bij elke verwarmingsfunctie gebruiken. voedselkwaliteit, de ingestelde ovenfunctie en de temperatuur. WAARSCHUWING! Er bestaat gevaar voor brandwonden. De oven berekent een geschatte bereidingseindtijd. Dit hangt af van de Stap 1 Schakel de oven in. Stap 2 Stel een verwarmingsfunctie in en verwarm indien nodig de oven voor. Stap 3 Steek de punt van de voedselsensor indien mogelijk in het midden van het voedsel, in het dikste deel. Zorg ervoor dat ten minste 3/4 van de voedselsensor in het gerecht zit. Stap 4 Open het beschermdeksel. Steek de voedselsensor in het stopcontact. Stap 5 Sluit de ovendeur. Stap 6 Stap 7 Stap 8 Stap 9 - houd ingedrukt. Druk nogmaals. Het display toont de standaardkerntemperatuur. A - knippert. , - druk hierop om de kerntemperatuur in te stellen. - druk om te bevestigen. Het display toont de kerntemperatuur. Als het voedsel de ingestelde temperatuur bereikt, klinkt er een geluidssignaal. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten. NEDERLANDS Stap 10 Stap 11 17 Haal de stekker van de voedselsensor uit het stopcontact en haal de schaal uit de oven. Sluit het beschermdeksel. Draai de knoppen naar de uitstand. - houd ingedrukt. 10. EXTRA FUNCTIES 10.1 Koelventilator 10.2 Instellen: Signaaltoon Als de oven in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van de oven koel te houden. Na het uitschakelen van de oven blijft de ventilatie doorgaan totdat de oven is afgekoeld. U kunt de signaaltoon wijzigen. Het signaal heeft 3 tonen. Stap 1 Stap 2 , - druk hier tegelijkertijd op. Druk op: . Stap 3 - druk hierop om de signaaltoon te wijzigen. Stap 4 - druk om te bevestigen. 11. AANWIJZINGEN EN TIPS 11.1 Kookadviezen Kookinstellingen (tijd, temperatuur) zijn afhankelijk van het type, de consistentie en de hoeveelheid van het voedsel. Controleer altijd uw eten tijdens het koken. Bij het bereiden van cake op meerdere niveaus kunt u de baktijd met 10 - 15 minuten verlengen. Cake en gebak op verschillende niveaus worden mogelijk niet overal even bruin. U hoeft de temperatuur niet te wijzigen. Laat het vlees ongeveer 15 minuten afkoelen voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. Maak gebruik van de aanbevolen vleesthermometerinstellingen voor voedsel. Zie het hoofdstuk 'Nuttige aanwijzingen en tips'. U kunt een maaltijd met een paar gerechten tijdens één enkele kooksessie bereiden. Om ervoor te zorgen dat alle gerechten tegelijk klaar zijn, begint u met het voedsel met de langste kooktijd en voegt u vervolgens de resterende gerechten toe op het juiste moment, zoals aangegeven in de kooktabellen 18 www.aeg.com Voorbeeld: De totale tijd van deze kooksessie is: 45 min. . Gebruik de functie: Stel de temperatuur in op: 170 - 190˚ C. Doe er eerst de visfilet in. Voeg na 5 minuten gekookte aardappelen en na 10 minuten groenten toe. 1 2 3 (min) Visfilet 45 Gekookte aardappels, kwartjes 40 Groenten, in blokjes 35 Welke kruiden en specerijen passen goed bij welk vlees? Rundvlees tijm, selderij, marjolein, koriander, salie, rozemarijn, oregano, knoflook Vis knoflook, marjolein, dragon, oregano, koriander Lamsvlees tijm, koriander, venkel, rozemarijn, oregano, salie, dragon Varkensvlees komijn, rozemarijn, knoflook, zwarte peper, kerriepoeder, oregano, baharat Gevogelte karwijzaad, koriander, komijn, kerriepoeder, dille, knoflook, rozemarijn, salie, venkel Kalfsvlees rozemarijn, tijm, dragon, munt, citroenschil, knoflook, zwarte peper Bereidingstips Om een gouden en glanzende korst te krijgen, borstelt u de bovenkant van het gistdeeg of bladerdeeg met de eiwas met een druppel melk. NEDERLANDS 19 Bereidingstips Verwarm de oven voor op 200˚ C tijdens het bakken van bladerdeeg. Het gebak zal niet instorten. Om de koekjes vers te houden, doet u ze in de doos met een stukje appel. Dat houdt ze zacht en lekker voor een lange tijd. Is de boter op? U kunt die vervangen door: kokosolie, sojamargarine, koolzaad, plantaardige verkorting of olijfolie. Doe een beetje suiker op de bovenkant van de taart voor het bakken. Dat zorgt voor een gecarmeliseerd en knapperig oppervlak. Laten we koken! De tijden in de tabel zijn alleen ter indicatie en zijn exclusief voorverwarmingstijden. (°C) (min) kg Voorbeelden OVENSCHOTELS EN GEGRATINEERDE GERECHTEN 25 - 30 Brood 180 0,5 - 0,8 2 20 - 25 Focaccia Lasagne 220 - 230 40 - 50 Maximaal 10 - 12 Pizza 40 - 50 Kalfsgebraad, varkenslende 80 - 90 Kalkoenborst 190 65 - 75 Gebraden kip 200 - 180 - 190 70 - 80 1-2 2 Pastaschotel 1/2 2 1-2 VLEES EN VIS 1,5 - 3 180 - 190 1,5 - 2,5 2 Rosbief: medium 1,5 - 3 Geroosterd konijn (stukjes) 1 - 2,5 20 www.aeg.com (°C) (min) 1e kant 2e kant 7 6 10 5 Maximaal kg Voorbeelden Runderfilet 4 Spek 0,8 - 1,5 0,6 - 1,5 3 9 160 - 170 6 35 - 50 Worstjes 1 - 1,5 Zalm, forel 0,5 - 1,5 2 180 40 - 50 Zeebaars 0,6 - 1,5 35 - 48 Geroosterde aardappelen, groenten 2 1,5 - 2 Gegrilde groenten 4 0,5 GROENTEN 190 Maximaal 1e kant 2e kant 10 7 DESSERTS/GEBAK 50 - 60 Tulband 1 - 1,5 70 - 90 Schuimgebakjes 50 - 60 Biscuitgebak 25 - 35 Brioches 30 - 35 Jamtaart 15 - 25 Koekjes 160 - 170 25 - 35 Muffins 2 - 160 - 170 50 - 60 Paradijstaart 2 1 180 50 - 70 Roomsoezen 2 - 120 150 - 160 160 2 1 0,9 2 1 - NEDERLANDS 21 Aanbevolen temperatuur voor: Voedselsensor (°C) Rosbief / Runderrib Varkensvlees Kalfsvlees Rauw 50 - 53 Medium 55 - 58 Bien cuit 65 - 70 Gebraden lende 70 - 80 Schouder 80 - 85 Worstjes 75 - 80 Kalfsgebraad 75 - 80 Kip, kalkoen Gevogelte Lamsbout met been Rauw 80 - 85 65 Bien cuit 75 - 80 Voor de beste kookresultaten: Ingrediënten moeten op ka- De voedselsensor mag niet Tijdens het koken met de voemertemperatuur zijn. worden gebruikt bij vloeibadingssensor in het gerecht re gerechten. blijven en de stekker in de aansluiting. 11.2 Warmelucht (vochtig) aanbevolen accessoires nemen de warmte beter op dan licht en reflecterend servies. Gebruik de donkere en nietreflecterende bakjes en schalen. Ze Pizza pan Donker, niet-reflecterend Diameter van 28 cm Ovenschotel Ovenschaaltjes Keramiek Donker, niet-reflecterend 8 cm diameter, Diameter van 26 cm 5 cm hoog Blik voor flanbodem Donker, niet-reflecterend Diameter van 28 cm 22 www.aeg.com 11.3 Warmelucht (vochtig) Volg voor de beste resultaten de volgende aanwijzingen op die hieronder in de tabel staan. Gebruik het tweede ovenniveau. (kg) (°C) (min) Geroosterd kalfsvlees 1,5 - 2,0 190 135 - 140 Varkenskoteletten 1,8 - 2,0 190 120 - 130 Hele kip 1,0 - 1,5 200 100 - 110 Hele vis 0,8 - 1,0 180 40 - 45 Jamtaart 0,8 - 1,0 170 35 - 40 Strudel 0,6 - 1,0 180 50 - 55 Muffins 0,05 - 0,06 (elk stuk) 160 27 - 30 Appeltaart 1,0 170 70 - 75 11.4 Aanwijzingen voor testinstituten Testen in overeenstemming met: EN 60350, IEC 60350. Verwarm de lege oven voor. BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU Cakejes, Bakplaat, 32 stuks Appeltaart, 2 blikken Ø20 cm Biscuittaart zonder vet, Cakevorm Ø26 cm (°C) (min) Boven- /onderwarmte 160 25 - 30 Warme lucht 150 -160 20 - 25 Boven- /onderwarmte 170 70 - 80 2 Warme lucht 160 Boven- /onderwarmte 170 30 - 40 2 Warme lucht 160 - 170 2 NEDERLANDS BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU Zandtaartdeeg, Bakplaat (°C) (min) Hetelucht 150 - 160 20 - 25 Boven- /onderwarmte 170 15 - 20 23 2 Verwarm de lege oven voor. Grill met de maximale temperatuurinstelling. Gebruik de vierde rekstand. GRILL INTENS (min) 1e kant 2e kant Runderburger, 2,2 kg 15 5 Geroosterd brood 1-3 1-3 12. ONDERHOUD EN REINIGING WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. 12.1 Opmerkingen over schoonmaken Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water en een mild reinigingsmiddel. Reinig en controleer de deurpakking rond het frame van de uitsparing. Reinigingsmiddelen Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reinigen. Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel. Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere resten kunnen brand veroorzaken. Vocht kan in de oven of op de glazen deurpanelen condenseren. Om de condens te verminderen, dient u de oven 10 minuten te laten werken Dagelijks ge- voordat u er iets in plaatst. Bewaar het voedsel niet langer dan 20 minubruik ten in de oven. Droog de uitsparing na elk gebruik met een zachte doek. 24 www.aeg.com Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek met warm water en een mild reinigingsmiddel. De accessoires niet in de afwasmachine reinigen. Accessoires Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen. 12.2 Hoe te verwijderen: Inschuifrails Verwijder de inschuifrails om de oven te reinigen. Stap 1 Schakel de oven uit en wacht tot deze afgekoeld is. Stap 2 Trek de inschuifrails voorzichtig naar boven toe uit de voorste ophanging A. Stap 3 Trek de inschuifrails uit de achterste ophanging B. Stap 4 Plaats de inschuifrails na reiniging in omgekeerde volgorde terug. B A 12.3 Ga als volgt te werk voor gebruik: Reinigen met water Stap 1 Schakel de oven uit en wacht tot deze afgekoeld is. Stap 2 Verwijder alle accessoires. Stap 3 Giet water in de uitsparing van de ovenruimte: 400 ml. Stap 4 Stel de kooktijd in op 25 minuten. Raadpleeg het hoofdstuk "Klokfuncties", Instellen: Duur. Stap 5 Stap 6 Stel de functie in: . Stel de temperatuur in op 80 °C. Wanneer de reiniging eindigt, klinkt er een geluidssignaal. 12.4 Hoe te verwijderen en installeren: Deur U kunt de ovendeur en het interne glazen paneel verwijderen om het schoon te maken. LET OP! Behandel het glas voorzichtig, vooral rond de randen van de voorplaat. Het glas kan breken. NEDERLANDS 25 Stap 1 Open de deur volledig. Stap 2 Steek de 2 pennen in de openingen van de scharnieren. Stap 3 Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (in een hoek van ongeveer 30°). Houd de deur aan beide kanten vast en trek deze onder een opwaartse hoek weg van de oven. Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zachte en egale ondergrond. Stap 4 Verwijder het interne glazen paneel door het achterste deel voorzichtig omhoog te trekken. Stap 5 Trek het voorste deel omhoog. De 4 pinnen komen los van hun behuizingen. x4 Stap 6 Verwijder het tussenglas door het omhoog te tillen. Stap 7 Reinig de glazen panelen met een sopje. Droog de glasplaat voorzichtig af. Reinig de glasplaten niet in de vaatwasser. 26 www.aeg.com Stap 8 Voer na het reinigen de bovenstaande stappen uit in de omgekeerde volgorde. Steek de pinnen terug in de behuizing. Zorg ervoor dat de glasplaten op de juiste manier worden geplaatst, anders kan het oppervlak van de deur oververhit raken. Stap 9 Om de deur weer in elkaar te zetten, plaatst u de scharnieren terug in de sleuven in de oven en zorgt u ervoor dat het gegroefde deel A in de sleuf zit. Stap 10 A Laat de deur zakken en verwijder de pinnen uit de scharnieren. 12.5 Hoe te vervangen: Lamp Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp verbranden. WAARSCHUWING! Gevaar voor elektrische schokken. Het lampje kan heet zijn. Voordat u de lamp vervangt: Stap 1 Stap 2 Stap 3 Schakel de oven uit. Wacht tot de oven afgekoeld is. Trek de oven uit het stopcontact. Plaats een doek op de bodem van de holte. Zijlamp Stap 1 Verwijder de linker inschuifrail om toegang te krijgen tot de lamp. Stap 2 Gebruik een smal, stomp voorwerp (bijv. een theelepel) om het glazen deksel te verwijderen. Stap 3 Reinig het glazen deksel. Stap 4 Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp van 300 °C. Stap 5 Installeer het glazen deksel. Stap 6 Installeer de linker inschuifrail. NEDERLANDS 27 13. PROBLEEMOPLOSSING WAARSCHUWING! Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid. 13.1 Wat moet u doen als... De oven gaat niet aan of warmt niet op Mogelijke oorzaak Oplossing De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Zorg ervoor dat de instellingen correct zijn. De zekering is doorgeslagen. Ga na of de zekering de oorzaak van de storing is. Als de zekeringen keer op keer doorslaan, neemt u contact op met een erkende installateur. Problemen met componenten Omschrijving Mogelijke oorzaak Oplossing Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje. De voedselthermometer werkt niet. De stekker van de voedselthermometer is niet goed in de aansluiting gestoken. Steek de stekker van de voedselthermometer zo ver mogelijk in het stopcontact. De deurpakking is beschadigd. - Gebruik de oven niet. Neem contact op met een erkend servicecentrum. Problemen met de reinigingsprocedure Omschrijving Mogelijke oorzaak Oplossing Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15 - 20 minuten in de oven staan. 14. ENERGIEZUINIGHEID 14.1 Productinformatie- en productinformatieblad* Naam leverancier AEG 28 www.aeg.com Modelidentificatie KEK452910M 947727362 Energie-efficiëntie-index 81.3 Energie-efficiëntieklasse A+ Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + onderwarmte 1.19 kWh/cyclus Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand he- 0.74 kWh/cyclus telucht Aantal holtes 1 Warmtebron Elektriciteit Volume 85 l Soort oven Inbouwoven Massa 45.8 kg * Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014. Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB 2477-2017, bijlagen A en B. Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020. De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland. EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens, ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting. 14.2 Energiebesparing Deze oven bevat functies die u helpen energie te besparen tijdens het dagelijks koken. Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is als u de oven in werking stelt. Open de ovendeur niet te vaak tijdens gebruik. Houd het deurrubber schoon en zorg ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit. Gebruik metalen kookgerei om meer energie te besparen. Verwarm de oven indien mogelijk niet voor het koken voor. Houd de onderbrekingen tussen het bakken zo kort mogelijk als u een aantal gerechten tegelijkertijd bereidt. Bereiding met hete lucht Gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met hete lucht om energie te besparen. Restwarmte Wanneer de kookduur langer is dan 30 minuten, verlaag dan de oventemperatuur tot minimaal 3-10 minuten voor het einde van het koken. De restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt voltooid. U kunt de restwarmte gebruiken om andere maaltijden op te warmen. Eten warm houden Kies de laagst mogelijke temperatuurinstelling om de restwarmte te gebruiken en een maaltijd warm te houden. Warmelucht (vochtig) Functie is ontworpen om tijdens de bereiding energie te besparen. Als u deze functie gebruikt is de verlichting uit. NEDERLANDS 29 15. MILIEUBESCHERMING Recycleer de materialen met het apparaten gemarkeerd met het symbool symbool . Gooi de verpakking in een geschikte afvalcontainer om het te recycleren. Bescherm het milieu en de volksgezondheid en recycleer op een correcte manier het afval van elektrische en elektronische apparaten. Gooi niet weg met het huishoudelijk afval. Breng het product naar het milieustation bij u in de buurt of neem contact op met de gemeente.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

AEG KEK452910M Handleiding

Type
Handleiding

in andere talen