43
7.3 Reiniging van de oven met
katalytische emailbekleding
Principe
De wanden (met uitzondering van de bodem) van de
oven zijn bedekt met een speciaal poreus email, dat u
kan herkennen aan de matte ruwe oppervlakte.
Vetspatten worden onder invloed van warmte
geabsorbeerd en vernietigd.
Onderhoud
Bij bereidingen die veel vetspatten veroorzaken
(gevogelte, grillades...) zijn de duur en temperatuur niet
altijd voldoende om alle vetresten op te lossen. Plaats,
in dit geval, na het koken, de thermostaatknop op de
maximum stand en laat de oven gedurende 45 minuten
leeg en zonder toebehoren verwarmen. Zet nadien de
keuzeknop 5 minuten in de grillstand .
Start U deze behandeling vanaf een koude oven dan
duurt de reiniging 60 minuten.
Spuit geen reinigingsmiddelen op de katalytische
ovenwanden.
Tjdens de reiniging worde de ovendeur veel
warmer dan normaal. Houd jonge kinderen
buieen de directe omgeving van de oven.
Gebruik geen tafelbranders eiidens de
reiniging van de oven.
De bodem is vervaardigd uit blinkend glad glazuuremail
en moet met de hand gereinigd worden. Ingeval van
overkoken op de bodemplaat kan deze uit de oven
genomen worden zodat ze gemakkelijker gereinigd kan
worden met behulp van een spons en een zacht
poetsmiddel.
7. REINIGING
7.1 Reiniging van de kooktafel
Controleer, alvorens uw toestel te reinigen, of alle
bedieningsknoppen in de UlT-stand staan en wacht tot
het toestel volledig is afgekoeld.
Reiniging van het deksel:
Reinig hetdeksel meteen vochtige spons mettoevoeging
vaneenzachtpoetsmiddel. Daamaafspoelenendrogen.
Geemailleerde roosters:
Was deze met warm water met toevoeging van een
zacht poetsmiddel. Daarna afspoelen en drogen.
Branders (afdekplaatjes en kronen):
Reinig de afdekplaatjes met warm water met een zacht
poetsmiddel.
Zorg ervoor de branderkronen steeds in een perfect
zuivere staat te houden. Vervuiling of verstopping van de
kronen kan het ontsteken bemoeilijken. Indien u de
branders gedemonteerd heeft om ze te reinigen,
controleer dan of de kronen en de afdekplaatjes terug
correct gemonteerd zijn en volledig droog ahorens de
branders aan te steken.
De bovenkant van de kooktafel:
Na ieder gebruik kan u de bovenkant van de kooktafel
schoonmaken met een in lauw water met reinigingsmiddel
gedrenkte spons. Let erop dat er geen water in de
openingen loopt. Afspoelen en afdrogen met een zachte
doek.
Overkookresten vochtig maken en laten weken maar
nooit afschrapen. Gebruik nooit schuurmiddelen die het
email oppervlak kunnen krassen of beschadigen.
Bedieningspaneel en knoppen:
Schoonmaken met een in lauw water met
reinigingsmiddel gedrenkte spons. Afspoelen en
zorgvuldig afdrogen.
De ovendeur, opbergschuif en zijkanten:
Gebruik hiervoor een vochtige spons met een zacht
poetsmiddel. Daarna afspoelen en zorgvuldig drogen.
Gebruik in geen geval schuurmiddelen.
7.2 Reiniging van de oven met
glazuuremailbekleding
Principe
De wanden van de oven gemaakt van glanzend, glad
glazuuremail. De reiniging gebeurt manueel.
Regelmatig onderhoud
Denk eraan om na iedere vleesbereiding de wanden van
de oven schoon te maken met een spons en een
reinigingsmiddelomeventuelevetspattenteverwijderen;
op die manier produceert de oven minder rook bij de
volgende bereidingen en blijft uw oven langer zuiver.
Overkookresten op de bodemplaat kunnen gemakkelqk
verwijderd worden door de bodemplaat uit de oven te
nemen.
Periodiek onderhoud
Gebruik speciaal hiervoor in de handel zijnde producten.