Bauknecht BMZD 6200 IN Program Chart

Type
Program Chart
5019 410 56238
BMZD 6200
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
(kan naar beneden gezet worden)
4.
Ovenlampje achter
5.
Ventilator
6.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES:
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Elektronische programmeur
3. Thermostaatknop
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
•De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de stand
0
en drukt u hem in het midden in om hem naar de
oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
3
1
2
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand
“0”
.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT -
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats
het gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat
uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente en voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste
niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.
NB:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u ur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/
varkensvlees
2 200 90-110
Kip/ konijn/eend
2 190-200 70-80
Kalkoen/gans
2 200-210 100-180
Vis
2 190-200 50-80
Gevulde tomaten en paprika/
aardappelen in de oven
2 190 50-60
Luchtig gebak
2 180 40-50
Taarten met vulling
2 180-190 45-90
Koekjes
2 180 20-40
Lasagna
2 190-200 40-50
Brood/pizza
2 225- 250 5-10
To a s t
3/4 200-225 40-50
Schnitzels/worstjes/spiezen
3/4 200-225 40-50
1/2 kip
3 200-225 40-50
Hele kip
2/3 200-225 60-70
Rosbief
2 200-250 60-70
Rollade
2/3 200-225 60-80
Vis (heel)
3 190-200 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZD 6200 IN Program Chart

Type
Program Chart